Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Features o le vasega o allergy i orchids i tamaiti ma tagata matutua, faʻapea foi ma puipuiga ma togafitiga auala

Pin
Send
Share
Send

O le tali atu i le faʻamaʻi e mafua mai i laʻau toto o se mea masani i aso nei. Fugalaʻau totonu, e aofia ai orchids, e leai se tuusaunoa.

O se fugalaʻau faʻamalieina ma se vaivai vaivaiga sisitema tatau ona vaʻavaʻaia totoʻa e vaʻaia ai pe aliali faʻailoga aliaʻe ina ua maeʻa faʻatau se orchid.

Mai le tusitusiga oe o le a iloa ai pe aisea o lenei fugalaʻau mafai mafua ai allergy, pe o tagata matutua ma tamaiti e le onosaʻi, ma o a togafitiga metotia talafeagai.

E mafua le le faapalepale ile laʻau?

E i ai le manatu o le galueaina o orchids e le taufaʻamataʻu afaina ai tagata gasegase i faʻafitauli tau soifua maloloina. E le o se mea moni atoa. O le pollen o sea ituaiga laʻau e leai se agavaʻa e lele ese ai, aua e faʻapipiʻi i totonu o paluga. Ae e ui lava i lenei, afaina rhinitis ma dermatitis, e ui e le masani, e faʻamaumauina e tagata faʻapitoa, ma o lenei e tatau ona amanaʻia.

I tagata matutua

E i ai se allergy i orchids i tagata matutua ma mafai lenei fugalaʻau mafua ai le le faapalepale i le tino? Tele taimi, o faʻailoga e aliali mai pe a maeʻa ona fesoʻotaʻi saʻo ma le laʻau..

Totoina, fafagaina, suia le palapala - o nei mea uma o lona uiga o le paʻi i le fugalaau. Ona ulufale lea o le kanesa i le tino e ala i le respiratory system.

Ma afai e le mafai e le faʻamalosi tino o le tagata toto ona faʻafetauia le vailaʻau faʻaosooso, ona amata loa lea ona aliali aʻe se faʻamaoniga o mea e aliaʻi.

I tamaiti

Mafai e le orchid mafua ai allergy po o le le faʻapalepale i tamaiti? O le tino o le tamaititi e vaivai ma afaina ai tali i fugalaʻau fale toto mafai ona aliali mai e aunoa ma se fesoʻotaʻi vavalalata ma le oketi. I nisi tulaga, latalata latalata i le fugalaʻau pe sogisogi i ai... Tele o taimi, e afaina ai le respiratory system, o le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻafuaseʻi ona leaga i le soifua maloloina o le tamaititi, e le mafai ona faʻateʻaina se faʻateʻi i le orchid.

O le a le mea faʻasoesa?

E taua le malamalama e mafai ona tele fesuiaʻiga o le vailaʻau:

  • poleni o le laʻau lava ia;
  • oloa tausiga orchid;
  • vailaʻau o loʻo i totonu o le eleele.

E le gata i lea, o filifiliga tuʻutia e lua e sili na ono tupu.

MANATUNATUGA! E taua le sailia o le a tonu le allergy na aliali mai i se tagata taʻitoʻatasi, o le manuia o togafitiga faʻamoemoe iai.

Mafuaʻaga

O le amataina o mea leaga o le tali atu lea o le immune system i se mea faatupu manatueg poleni orchid. Faʻailoga e masani ona le vave aliali mai. Muamua, o le tino fausiaina se faʻapitoa lagona ma pe a maeʻa faʻafesoʻotaʻi le fugalaʻau ona aliaʻi faʻamaoniga foliga.

Tamaiti laititi, tagata e iai faʻamaʻi o le manava poʻo le endocrine system, o tagata mamaʻi e masani ona inu fualaʻau e lamatia uma lava. O latou ia e fautuaina e le au atamamai le vaavaai totoʻa i suiga uma o le tino e amata ona tupu pe a uma ona faatau se orchid.

Faʻailoga

Ole faʻailoga masani e aʻafia ai le respiratory system. E mafai ona:

  • lafoa ese mai le isu poʻo atoa isu nasal;
  • tale poʻo mafatua;
  • tiga faʻaʻi.

Isi ono faʻaaliga:

  • mumu o mata;
  • lacrimation;
  • paʻu le paʻu;
  • mageso le paʻu;
  • vevela oso.

Taua! Afai o ia faʻailoga e aliali mai naʻo le vaitaimi o fuga o le orchid, e foliga mai la o se allergy i poleni. Afai i isi vaitau o se tali a le o le tausiga kemisi poʻo ni vaega o le substrate.

Togafitiga togafiti

O le taimi lava e aliaʻe ai le faʻailoga muamua o le allergy, e manaʻomia le teena o le fegalegaleai ma le fugalaʻau. Sili le aveese o ia i fafo o le fale atoa. Afai e le mafai lenei mea, ona sili atu lea ona suia le tausiga o le laʻau i se isi tagata o le aiga e le o ia te ia se tiga na tali atu i le allergen. A maeʻa lena, e tatau ona e amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Fofo a tagata

Chamomile decoction

Lenei o se tasi o tali lauiloa mo le feagai ai ma dermatitis afaina.:

  1. Mo le saunia o le supa, palu le 500 ml o le vai ma le 1 sipuni tele o le chamomile o vailaʻau.
  2. O nei mea uma e vevela i totonu o le vai taʻele mo le 15 minute, ma maeʻa ona faʻamamaina lea.
  3. O le kulimi ua uma ona saunia e onā i le 50 ml ae le i 'ai.

E mafai foi ona faʻaaogaina e solo ai le paʻu.

Fausiaina o vailaʻau

O lenei fofo e sili lelei e faʻaaoga ai mo faʻaali foliga i le isu poʻo le faʻaʻi. Mo kuka e tatau ona e ave:

  • chamomile;
  • tagata poto;
  • o se faʻasologa;
  • tina tina

Kuka faʻapenei:

  1. O fualaʻau e manaʻomia le tuʻimomomoina ona palu faʻatasi lea i le tutusa tulaga.
  2. 1 lita o le pupuna vai e sasaaina i totonu o le 1 ipu o sea ituaiga meaʻai, pe a maeʻa ona tatau ona totoina le paluga mo le tusa o le 2 itula.
  3. Faʻapipiʻi le faʻafuga ae leʻi faʻaaogaina.

E faʻaaogaina o se kaputi poʻo le fufuluina e faʻamama ai le siama mai le nasopharynx.

O kulimi lauti

O se fofo tagata o le a fesoasoani ia i latou o loʻo i ai ni faʻailoga o le allergy i mata i foliga o mumu poʻo le mageso.

  1. Mo kulimi, liligi vai faʻapuna i luga o le ti ti e 2, tuʻu mo ni nai minute, ona aveʻese lea, oomi ma malu.
  2. Ma se pulupulu vavae ua fufui i le ti, e manaʻomia ona e solo ou mata, ma faʻateʻa ese ai le vailaʻau.
  3. Ona faʻapipiʻi lea o taga ti i mata ma uʻuina mo le 20 minute.

Fualaʻau

FAʻAMATALAGA! E sili atu le tuʻuina atu o le filifiliga o se vaifofo faʻapitoa i se fomaʻi. Ae maise lava i ni faʻamaʻi faigata, e le tatau ona e fofoina oe lava. Ma le isi, e le manaʻomia le taumafai e faʻafefiloi oe lava fualaʻau.

Afai o le faʻaalia o mea leaga e sili ona taua, o lona uiga e le mafai ona e faia e aunoa ma vailaʻau. Latou te o mai i ni tulaga eseese:

  • uu manogi;
  • fualaʻau;
  • palama;
  • mataua;
  • kulimi, ma isi

Ae afai e leai se auala e vave asiasi ai i se fomaʻi, ma e tatau ona aveʻesea faʻamaʻi o le aliali mai, ona sosolo loa lea o antihistamines e laveaʻi:

  • "Cetrin".
  • "Fenistil".
  • "Tavegil".
  • Suprastin.
  • "Zodak".
  • "Zirtek", ma isi

Fugalaʻau e le tali lelei

Orchids lē faʻatamaia - leai... Tusa lava, o loʻo iai poleni i luga o le fugalaʻau, o lona uiga e i ai lava i taimi uma le avanoa e tali atu ai le puipuiga a se tasi ia ia. E masani lava o le fugalaʻau lava ia na te faʻaosoina se ituaiga uiga e ala i le sosogiina o le fugalaʻau pe oloina lona isu i ona lima i le gaioiga o le tausiga o le laʻau.

Puipuiga

Faʻatinoina le faʻatinoina o puipuiga e mafai ona faʻaititia ai le ono iai o ni faʻamaʻi i le zero.

  1. E te manaʻomia le faʻamalosi masani o le potu i le mea o loʻo iai fugalaʻau. E manaʻomia foʻi le faʻamamāina masani i taimi uma. Lenei o le a fesoasoani aveʻese mai allergens.
  2. Aloese mai le tuʻuina o fuga fugalaʻau i tafatafa o nofoaga e te faʻaalu ai le tele o taimi, e. i le potumoe pe, mo se faʻataʻitaʻiga, i le suʻesuʻega.
  3. E sili le faʻaititia o le faʻaaogaina o vailaʻau ma fetilaisa mo le tausiga o orchid. E moni lenei mea mo mea e faʻapipiʻi ai mea e manaʻomia.

Afai o nei faiga uma e leai se aoga, ona leai lea o se mea o totoe ae aveese atoa le fugalaʻau mai le fale mautotogi. E sili atu le taugata o le soifua maloloina! Mo nisi faʻamatalaga e uiga pe mafai ona teu se orchid i totonu o le fale, pe oʻona pe leai, pe aoga pe faʻamanuiaina le tino o le tagata, saili i lenei tusitusiga.

Faaiuga

Ae ui i lea, o se allergy i le pollen o le orchid lava ia e seasea lava.... Ma afai e maitauina puipuiga auala, o lenei ono faʻaititia faʻatele taimi. O le mea lea, ae e te leʻi lafoaʻia lenei laʻau matagofie, ia mautinoa o faʻamaʻi mai le aliaʻi e aliaʻe mai ai. I tua atu i na mea uma, e oʻo lava i le sili atu microscopic mite i le fugalaʻau palapala e mafai lava ona faʻatupuina se osofaʻiga ogaoga o le mole. O lenei faʻafitauli e foia i le na o le suia o le substrate i se fou, ae le pisia, ma e le manaʻomia ni metotia faigata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ACUTE ALLERGIC REACTION (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com