Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rosa matagofie e aunoa ma ni vao tuitui - Lady Bombastic. Ata, eseʻese foliga, nuances o tausiga

Pin
Send
Share
Send

Fugalaʻau o se tuʻufaʻatasia vaega o aso malolo ma o se le suia mea mo le fausiaina o se lelei lagona. E tofu tagata ma a latou lava fugalaʻau e fiafia iai, ae o le rosa e avea pea ma taʻimua tulaga.

Ole tele o ituaiga rosa e mafai ai ona filifili se fugalaʻau e tusa ma ou lagona, tagata ma soʻo se taimi.

O se tasi o ituaiga sili ona matagofie o le bombastic rose. I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina auiliili ai foliga ma nuances o laʻau tausiga.

Faʻamatalaga botani

O le Bombastic o se aiga tele o roses spray ma fugalaʻau o lanu eseese. (oe mafai ona iloa e uiga i le paolo o rosa ma vaʻai a latou ata iinei). Latou te auai i le Rosa spray, o se Dutch ituaiga o peony rosa. O se laʻititi lea, e le faʻasalalauina laʻau laʻau, e le sili atu i le 70 cm le maualuga, ma le 50 cm le lautele.E oʻo atu i le 15 fualaʻau e tupu i luga o le tasi laʻau i le taimi e tasi, o laʻau e laʻititi, fausiaina se sili atu matagofie le togavao.

E leai ni vao tuitui i le rosa, o lea e mafai ai ona e uuina rosa i ou lima e aunoa ma se faʻalavelave. Le manogi o le rosa e maaleale, malamalama. O lenei ituaiga vao rosa ua taʻua o le "Miss", "Lady", "Madame" Bombastic, lea e maua ai le faʻaopoopo faʻaopoopo i le igoa ma faʻamamafaina le maaleale foliga o le laʻau.

Faitau atili e uiga i rosa e aunoa ma le vao tuitui ma o a foliga vaaia o le ola, faitau iinei.

E ui lava i le lautele o lanu, e afua mai i le piniki piniki poʻo le beige i le loloto burgundy, o le rosa ei ai lona uiga ese mai isi ituaiga: o fugalaʻau foliga pei o se polo e foliga pei o peonies, o fugalaʻau e tutusa, tusa ma le tele tutusa.

A maeʻa ona tatalaina, o fugalaʻau maua se leo tele ma matagofie matagofie. O le Lady Bombastic Spray na faia i le 1991 i Holani e le kamupani gaosi oloa o Interplant.

Se ata

O le ata o loʻo faʻaalia mai ai le pupula a le tamaʻitaʻi Lady (Miss, Madame) Bombastic.





Faʻafefea ma o le a le mea e faʻaaoga ai?

Lenei ituaiga o rosa e matagofie uma i bouquets ma i laufanua mamanu. A o tusia ni teufugalaau, fugalaʻau faʻaaogaina uma le tatalaina fuga o lenei ituaiga o fugalaʻau, ma ua uma ona tatalaina rosa. Faufautua faufautua faufautua fautua mai le faia o se teufugalaau na o lenei ituaiga o rosa.

E sili le tuʻufaʻatasia ole Lady Bombastic ma isi tetele, fugalaʻau pupula, ae leʻo le rosa. Ona o lona le masani ai le agavaivai, o le peony rose o le a tosina mai ai mafaufau i soʻo se teufugalaau. Ona o le mea moni o lenei rosa o se vao rosa, o se fesuiaʻiga fugalaʻau i le sauniuniga o faʻaipoipoga teufugalaʻau. E faʻaaogaina uma i bouquets faʻaipoipoga ma i totonu teuteuga.

Fuga

Lady Bombastic o le a fuga i luga o vaitau uma i luga o lala o le tausaga nei. O le vaapiapi vaomatua fausia ai se moni teuina o 10-15 rosa. Ina ia mafai e se rosa ona lagona sili ma fiafia i se teufugala i le atoa vaitau, oe tatau ona mulimuli i tulafono nei.

A o lei fuga vao:

  1. E le fautuaina e faʻapipiʻi ni fugalaʻau fou i le palapala seʻia oʻo i le iʻuga o le taumafanafana.
  2. Vave ina ua uma ona aveʻesea le ufiufi mai le togavao pe a maeʻa le taumalulu, e fautuaina e faia le muamua teuteuina. E tatau ona aveʻese lālā aisa, pala pe faʻaleagaina.
  3. E fautuaina e faʻapuʻupuʻu laʻau tuai ile 3-4 cm, ile togavao ile tausaga ile 7-8.
  4. E aoga le faia o le tele o auala e puipuia ai le vao mai faʻalavelave.

A maeʻa fuga, e tatau ona e saunia se togavao mo le taumalulu:

  1. Faamama le togavao o laʻau vaivai e le o faʻatasi.
  2. A faʻamautu le vevela mautu ile va -3 ma le -5 tikeri, e fautuaina e ufiufi le togavao mo le taumalulu.
  3. Mo le taumalulu manuia, rosa tatau ona faʻamaʻaʻaina.
  4. Tago laulaau i luga ma lau, ona ufiufi ai lea ma se ata.

Faʻafefea pe a le fuga?

Ae e te leʻi faia se gaioiga, e tatau ona e malamalama pe aisea e le fuga ai le togavao. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga sili ona taatele o mea nei:

  • Ua mavae atu sina taimi talu mai le tulaueleele. E masani naʻo taimi e sosoʻo ai ona tutupu ai fua.
  • Leaga le eleele ma laʻititi faʻafoliga. E mafai ona e faʻapipiina ni faʻalaʻau aʻo leʻi fuga mai ia Setema.
  • Nofoaga le talafeagai. E manaʻomia e le rosa se nofoaga susulu ma le la e aunoa ma ni ata.
  • Suavai laitiiti. E mafai e le rosa ona ola e aunoa ma se vai mo se taimi umi, ae i lenei tulaga o le a ola, ae le faʻamalieina i fugalaʻau.
  • Sese teuteuina o lala pe a maeʻa le taumalulu. I lenei tulaga, oe manaʻomia le aʻoaʻo pe faʻafefea ona tipi saʻo lala.
  • Na toʻa le rosa i le taumalulu, pe na vave tatalaina le togavao. I lenei tulaga, o le togavao o le a tuʻuina na o lau, ma e mafai ona e faʻatali mo fualaʻau naʻo le tausaga a sau.

Talosaga i laufanua mamanu

O nei rosa togavao foliga sili atu ona lelei i le tuʻufaʻatasia ma isi, sili atu lauolaola togavao., pe faʻapea foʻi ma isi laʻau e laʻau lelei. Filifiliina o se nofoaga mo Miss Bombastic e tatau ona susulu ma mafaufau e le tatau ona fausiaina atoa lau o le rosa togavao ina ia olaolaola le Bombastic.

Ona o le mea moni e le lautele le togavao, e le fautuaina e totoina i tulimanu pe latalata i se pa maualuga, e le pei o isi ituaiga o rosa. O le bombastic mafai ona leiloa. Lenei ituaiga rosa foliga sili ona lelei i le pito i luma o fugalaau moega. I isi tulaga, Lady Bombastic o le a foliga fealofani i luga o le 'upega tafaʻilagi. E mafai ona faʻaaogaina uma o le autu autu elemeni ma o se faʻaopoopoina tasi. E masani ona faʻaaogaina e faʻavasega ai ala.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Ina ia mafai e le Missy Bombastic rose togavao ona fuga olaola ae le tupu ai ni faʻafitauli, e tatau ona e vave ona mataʻituina le tutupu aʻe o tulaga.

  1. Nofoaga folau. Mo le tuputupu aʻe lelei, ma le mea sili ona taua, o le fuga o se rosa, e tatau ona filifilia se susulu, leai se matagi nofoaga. O se tamaʻi paolo paolo e talafeagai mo lenei ituaiga o rosa.
  2. Le palapala. E tatau ona matala le lalolagi, tumu i le okesene. I le vaitaimi atoa o le tuputupu aʻe ma fuga o le togavao, e taua le faʻamamaina o le eleele. O le ituaiga sili ona lelei o le palapala mo le Bombastic rosa o loam.
  3. Tulaueleele O fatu e tatau ona tuu i le pito i lalo o le pusaaisa mo ni nai aso e faʻataʻitaʻi ai le taumalulu. Ma o fatu o le a tupu vave. Le isi, pulupulu pads e faʻasusu i le peroxide ma fatu e tuʻuina i ai, lea e tatau ona teuina i totonu o se potu pogisa i le vevela pe a ma le 18 tikeri seʻia aliaʻe mai tatupu.

    O fatu ua totogo ua totō i laupapa peat poo paluga. Lelei moli, feololo faʻasūsū ma le vevela o le 18-20 tikeri o le a fesoasoani i laʻau ia tutupu malolosi ma sauniuni mo le totoina i le eleele. E totoina fatu i le tautotogo.

  4. Vevela E mafai e le rosa ona tatalia le vevela o le tau. I le 35-37 tikeri, o le rosa o le a manaʻomia tele faʻasusu, ae e mafai ona mumu pito o le fuga. A aunoa ma se malutaga, e mafai ona i ai se rosa e oʻo atu i le -5 tikeri o le averesi o le vevela i aso uma, peitaʻi, e fautuaina pe a faʻatulaga le vevela o le po i le itulagi o -3, ua uma ona ufiufi rosa mo le taumalulu.
  5. Faasusu. O Rose o se laau e fiafia tele i le susu, ae leai se mea e tatau ai ona lolovaia. O le eleele e tatau ona susu, ae le susu.
  6. Lalolagi e tatau ona faʻalelei faʻamalieina i le nitrogen faʻalauteleina, ma mai ia Setema e aoga le faʻaogaina o fetilaisa o loʻo iai le potassium ma le phosphore.
  7. Teuteuina E manaʻomia le tipiina o le rosa faʻalua i le tausaga: i le tautotogo, e aveʻese ai laʻau faʻaleagaina pe a maeʻa le taumalulu, faʻapea foʻi ma le maeʻa o fuga. I le tautoulu, e tatau ona tipi ese lala vaivai.
  8. Faʻaliliuga E eli le laau ae lei fuga mai fua. O le pu totoina e tatau ona 45X45 cm, ma o le mamao i le va o le togavao e tatau ona sili atu i le 50 cm.
  9. Sauni mo le taumalulu. A o le i malulu, o le rosa e tipiina ma ufiufi i laulaau, o lala o le spruce ma isi mea, a maeʻa ona ufiufi i se ata. I le taumalulu, oe manaʻomia i nisi taimi tatala rosa e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi.

Faʻafefea ona faʻalautele?

O le Bombastic rose faʻalauteleina e ala i tipi faigofie. Mo lenei:

  1. o se malosi malosi ua filifilia, o le pito i luga ua vavae ese, tipiina e faia mai le pito i luga vaega, lea o loʻo i ai 2-4 totonu;
  2. ona latou tausia obliquely i totonu o le greenhouse i le paolo, tausia le susū;
  3. ua oso le fuga ua ave;
  4. mo le taumalulu latou totoina i totonu o ulo ma teu i totonu o se malulu potu pogisa.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma lenei ituaiga

E le pei o isi rosa, Lady Bombastic e teteʻe atu i faʻamaʻi mata. E masani lava, o faʻamaʻi e aliali mai pe a uma ona teuteu sese le togavao, le talafeagai le taumalulu ma le fafagaina.

O le faʻamaʻi sili ona taatele o lenei ituaiga rosa o le cytosporosis. Lenei faʻaalia lava ia i le faʻamamagoina o lala taʻitasi o le togavao, ma iʻu lava i le iʻuga o le oti atoa o le laʻau. O lenei faʻamaʻi o le iʻuga o le lautele faʻavaivaia o le togavao. O le mea lea, muamua lava, e manaʻomia le puipuia o togavao mai faʻataʻitaʻiga mai fafo ma faʻamalosia le togavao.

Aphids e masani ona asiasi i pomu. E lafoa latou ma le fesoasoani o le oona i le taimi lava e maeʻa ai le aliali mai o uluaʻi laʻau o le faʻamaʻi, toe faʻagaoioia e faʻatinoina pe a maeʻa le 2-3 vaiaso.

I se faʻaopopoga, o faʻamaʻi nei e mafai ona aliali mai luga o le Bombastic:

  • Kanesa o siama
  • Mu
  • Efuefu efuefu.

Ina ia mafai ona fuga mai le Lady Bombastic ma fugalaʻau matagofie, o se tausiga faigofie ae taua tele mo le rosa e taua. Nei rosa le a faʻafiafiaina oe i aso uma ma maofa malo faʻaaloalogia ma lo latou lalelei. O teuteuga pei o ni teufugalaau o le a teuteuina ai le togalaau, ma tipiina ai soʻo ni pupula poʻo ni fugalaʻau lauolaola o le a teuteuina soʻo se aso faʻamanatu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pastor Joe Amosa. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com