Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona sefe begonia - faʻamaʻi, latou mafuaʻaga ma metotia o togafitiga

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se teufale lafoga fale. E talisapaia lona lanu pupula o laulaʻau ma fugalaʻau lauolaola.

E le iloa e le au totō fugalaʻau o Newbie e fuga tele i naʻo tomai ma lima tausi.

O le umi o le latou fuga faʻateleina i ni masina i le tausaga, ma fou laulaʻau tupu pea.

Afai e le saʻo le tausiga, o le a maʻi o ia. Afai e te faia gaioiga i le taimi ma iloa le faʻamaʻi i le setete o laʻau ma fugalaʻau, o le a paʻu.

Faʻamatalaga o le laʻau

Begonia o se tasi- pe faʻavaivai laʻau poʻo semi-laʻau. O laʻau e tupu aʻe i le 2 mita ma fuga i tamaʻi fugalaʻau. Laʻititi faʻataʻitaʻiga e totoina i fale mautotogi, luga o faʻamalama sills ina ia mafai ona aveʻesea vailaʻau leaga mai le potu, faʻasusu le ea, faʻateʻa le eletise eletise ma faʻateleina le puipuiga i aiga uma.

E tele begonias. Sili atu hybrids faʻafetai i le agavaʻa galuega a le aufaifaʻatoʻaga - tusa o le 2 afe.E ui lava i le tele o ituaiga ma hybrids, e tofu tagata uma ma aoga meatotino ma e tutusa.

I luga o se tusi. Feng Shui tagata faʻamemelo faufautua latou faʻatau mai i aiga e masani ai misa ma feteʻenaʻiga e tupu ai, lea e tele ai le malosi le faʻamalosi ma le leaga biofield.

Faitau e uiga pe mafai ona teu le begonia i le fale, ma matou talanoa e uiga i aoga ma leaga mea totino o lenei laʻau mo fale ma tagata iinei.

Mafuaʻaga masani o maʻi

E sese le manatu o le fugalaʻau e le fefe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, talu ai o le ulo ma ia o loʻo i luga o faʻamalama. Ae paga lea, e masani ona aumai mai le auala i lavalava poʻo seevae. Aisea e mamaʻi ai laau?

O le mafuaʻaga masani o faʻamaʻi o le maua fua o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi ona o le teuina i luga o le poletito ma se faʻamalama matala. Ina ia aua le togafitia le laʻau, o auala puipuia e faia. Faʻapea foi begonias o loʻo maʻi ona o le le amanaʻiaina o uiga o le 'eseʻese, tuputupu aʻe tulafono, totoina, toe gaosia, le lava o le vao faʻatonutonu ma le musu e faʻaleagaina le palapala.

Afai e tausi ma le saʻo e fugalaʻau le fugalaʻau, e le maua i se maʻi.

Faʻailoga ma faʻamaoniga

Seʻi o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻaalia e faʻamaʻi laʻau autu.

FaʻailogaFaʻamaoniga
Lanu enaena i luga o laulaʻau ma se efuefu ufiufi luga o latouLe mafai ona usitaʻia le faʻatonutonuga o le ea, faʻasusu o le eleele. Atonu na tuu le ulo i se nofoaga pogisa tele.
Laʻau samasamaLeai se susulu o le la. Tele poʻo se seasea faʻainu
Paʻu paʻuLeai se susulu o le la
Oomiina laulaʻau ma mago aiVevela
Pala ma malepe o laulaʻauOva le susu. Leai ni pu alavai i totonu o le ulo
Fautuaga enaenaMalulu maualalo o le ea
Lea e faʻapaʻepaʻe ma faasolosolo palaFaʻasili tele
Paʻu ma laulaʻau paʻuFaʻataʻitaʻiga, tele faʻasusu ma maualuga vevela pa'ū

Aisea e ala ai faʻamaʻi, faʻafefea ona togafitia ma puipuia?

Taua! Ua maʻi Begonia ona o le le lelei o le tausiga.

O se faʻataʻitaʻiga manino lava: a ia faʻapaʻu laulaʻau ma fuga, e seasea faʻasusu e latou, ma latou te le faia se mea e faʻasusu ai le 'ea. Soʻo se maʻi e togafitia, e aoga le suia o tuutuuga o le taofia.

Ae faʻapefea pe a faʻaloaloa lau mea e te fiafia i ai?

Afai na maitauina e se teu fugalaau o lona fagafao na toso malosi i se taimi puʻupuʻu, e tatau ona ia feagai ma moli. I le tele o tulaga, o lenei faʻafitauli e tupu ona o le le lava o le susulu o le la, e seasea mafua ona o le totoina i totonu o se fufusi fagu ma le leai o ni faʻasologa elemeni.

Faʻafefea pe a fai o ona lau laʻau ma le gagau poʻa?

O le fesili e popole ai le tele o tagata e totoina fugalaʻau o le a le mafuaʻaga o le begonia e pala? Muamua, o laupepa laulaʻau e maitauina, ma ina ua mavae sina taimi vai vaʻaia ma le iloga ona fuga sinasina o loʻo aliaʻe mai i latou. Afai e te le faia le gaioiga i lenei laasaga, o le a pala laulaʻau ma laʻau. O le mafuaʻaga o le efuefu pala ona o le maualuga o le susū, vevela ma tele faʻasusu.

Ina ia faʻamalolo le laʻau, e tatau ona aveʻese vaega ua afaina, faʻaititia le vevela i totonu o le potu ma lafoa le faʻasusu mai se fagu paʻu mo sina taimi.

Begonia o le a toe faʻaleleia vave pe a fai e togafitia ma se faʻapitoa fofo o le euparen, foundationol poʻo le topin.

Faʻamaʻi o tuberous begonias. Efuefu efuefu:

Togafitiga efuefu

O le tele o taimi, o fugalaʻau e feagai ma le toʻilalo o vaega eleele uma o le begonia i le pauta oona. Muamua lava, latou te maitauina le seasea, lapoʻa ila ma fuga paʻe. I tulaga alualu i luma, penina ufitia le atoa luga. E suia lona lanu i le enaena ona paʻu lea.

Faʻateʻa le faʻafitauli faʻaaoga le fofo o le foundationol poʻo le morestan. E le fetaiaʻi le pulupulu peʻafai e togafitia le laʻau i le eleele poʻo le colloidal sulfur. Mo mafuaʻaga puipuia, o se fofo masani fesoasoani, mo le sauniuniga o lea luluina tasi lita o le vai ma 2 g o le potassium permanganate ma 20 g o le fasimoli fasimoli ua faʻamamaina i totonu.

Faʻafefea ona toe malosi pe a le tupu?

Faʻaaliga! O se mafuaʻaga masani mo le leai o se vaʻaia tuputupu ae o le tele faʻasusu.

Ina ia faʻaosofia le totoina ina ia ola, latou te suia le laueleele ma faʻasūsū laʻititi nai lo le taimi muamua. I le eleele fou, e ola lelei ma ola lauusiusi. O isi taimi e le muta le tuputupu aʻe, ae faʻasolosolo i lalo i le taumalulu ma toe amata i le amataga o le tautotogo.

Faʻafefea ona fesoasoani pe a fai o lau mumu mumu pe faʻapaʻepaʻe?

Afai e mumu mumu i le tautotogo, aua le popole. E mafua lenei mea ona o le tele o le malamalama i le nofoaga na tuu ai le ulo vai.

O le paʻepaʻe pupula e mafua mai i le efuefu agamalu. O le laau afaina ua tuʻua ese mai isi, o laulaʻau e tipiina ma togafitia i le le faʻapitoa fungicide. Ina ia aua neʻi feagai ma se faʻafitauli faapena, e fautuaina le faʻaititia o le susū o le ea, faʻateleina le vevela ma faʻamalosi le potu, ma aloese mai ni vaʻa.

Feagai ai ma le faʻafitauli: samasama poʻo lanu enaena na aliali mai

O mea i luga o laulaʻau o begonias e aliali mai ona o siama ma faʻanatura vaʻaia. E i ai faʻafitauli e lua ma o togafitiga o togafitiga e eseese.

Afai e i ai i le begonia ni tamaʻi vaʻaiga vai i le pito i lalo o laulaʻau, o loʻo sailia e le aufaifaatoʻaga se auala e faʻafetauia ai siama siama. E lanu enaena nei fasi taimi, ma e liu uli le fugalaʻau ma petioles i luga o laulaʻau. Ina ia puipuia faʻamaʻi, e sausauina le laau mai lea taimi i lea taimi ma le 0.5 pasene faʻamalolo o le apalai oxychloride. A maeʻa le 12-14 aso, ona toe faʻataʻitaʻia lea.

E leai se auala e fesoasoani ai i begonias ile siama siama. Ua faʻaleagaina, ma o le eleele ua faʻamamaina pe tiaʻi ese.

O isi taimi begonias atiina ae annular spotting. E mafua mai ile siama ole tamato. I lenei tulaga, o nofoaga i luga o laulaʻau e samasama-lanumeamata poʻo le apamemea. O le faʻamaʻi e mafua mai faʻamaʻi, poʻo le aphids poʻo le thrips. Afai e leai ni faʻamaʻi i luga o laulaʻau, ona mafai lea ona tupu ona o le vave atinaʻe o vao. O le laʻau e le mafai ona faʻamaloloina, tusa lava pe lelei ona togafitia laulaʻau ma fungicides. O le a tumau i luga o tubers ma i le tautotogo o le a oti lava ia.

O le tele o taimi, e maitauina fasi mata enaena i tumutumu o laulaʻau. Latou faʻailoa mai latou mago ona o le maualalo o le susū. Faʻafitauli mafai ona foʻia. E tatau ona tuʻu i le nofoaga lata ane o le tanoa ulo ma koneteina vai. Begonia o loʻo lagolagoina le feololo feololo mai se fasimoli fagu ile latalata ane. Faitau e uiga i le mea e fai pe a fai o laʻau e lanu samasama ma mago iinei, ma afai latou te faʻamago faataamilo i pito ma i le taimi e tasi e paga foi fugalaʻau, ona mafai lea ona e malamalama i lenei faʻafitauli i le faitauina o lenei tusitusiga.

Faʻafitauli ma le taua faʻasaga ia i latou

O a faʻamaʻi e tatau ona faʻasaoina mai le begonia? Apogaleveleve mites ma aphids e matautia i le laʻau. Ina ia faʻatoʻilaloina i latou, latou te togafitia i se tali na faia mai aniani. Ave le tasi lita o vai ma liligi iai 15 kalama o aniani tipiina i totonu. I totonu o le fitu aso, e tui le vaifofo, ma a maeʻa ona faʻasasaʻo, e togafiti faʻatasi le vailaʻau ua aʻafia. O le togafitiga e taofi pe a mou ese ia iniseti.

Afi

I luga o se tusi. E le fefefe faʻatoʻaga i begonias i totonu o aiga, ae mafai ona afaina ai tagata nonofo i togalaau.

Latou aliali mai le mea o le eleele o alkaline ma o loʻo i ai le calcium, lea latou te manaʻomia e fausia ai se atigi. I le tele o tulaga, e le mafai e le au totō ona iloa le faʻamaʻi, talu ai o loʻo toaga i le susū o le tau ma i le po. A maeʻa o ia, ona ia tuua lea o se mea lilo i luga o laulaʻau.

E le tauivi le aufaifaatoaga poto masani ma fugalaʻau, ona o latou faʻatonusili i le togalaʻau. Latou toe gaosia toe faʻaleagaina pe mate mea totoe. Afai e te le fiafia i lena ua latou filifilia begonias, faʻaaoga se auala masani i le taua faʻasaga ia i latou. Afai e magumagu, fafaga ia ma fetilaisa ma puipui vaega o le laʻau mai le gaioiga o gose. I tulaga ogaoga, o vailaʻau faʻatosina e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻafomaʻi, e feagai ma latou i taimi e tasi.

Aphid

O le fili masani ma le mataʻutia o begonias o aphids. Tele faifaatoaga manatu faʻatauvaʻa ia te ia, aua latou te manatu e le minoi tele, ma, o le mea lea, o le afaina mai ia te ia e laʻititi. E moni lenei, ae i se vaega. E faʻatelevave faʻateleina, fafagaina luga ole sua ole begonia ma ufiufi ona au ma laulaʻau ma faʻamalieina suka. Afai e te misia le taimi, o le a le umi ae vaʻaia i ai laʻau o loi. Tusa lava pe le tupu lenei mea, o laʻau uma o le a faʻaleagaina i aphids ma ufiufi i lanu samasama. O le a latou paʻuu ma paʻuʻu.

Aphids o loʻo maua i tua o laulaʻau, i luga o laʻau laʻau, le pito i luga ma fuga o se laʻau matagofie. O se faʻamaʻi ma le tele o le tele o milimita amata i le tautotogo ona o le maualuga sūsū ma maualalo vevela. E faigata ona feagai ma aphids, e sili atu le puipuia o latou foliga mai. O le mea taua o le mulimuli uma i fautuaga mo le tausiga, ie vai i le taimi tonu, aua le tuʻuina le ulo i le alofa mutimutivale o le susulu o le la ma ia mautinoa o le ea vevela e le siʻitia i luga + 20⁰⁰.

Mo faʻamaoniga, faʻapipiʻi le begonia i le fofo o le nettle pe tuʻu se pusa pasili lata ane. A afaina le aphids, o le fofo sili ona aoga o le togafitia o vaega o le laʻau ma le sua fasimoli.

Apogaleveleve mite

Lenei meaola niniʻi faʻatasi ma le tino umi o le 0.1-0.3 mm. E faigata ona matauina i luga o laulaʻau se mimiti susu ma se samasama poʻo se lanumeamata tino. E manaʻomia le pito i lalo o laulaʻau pe a mamago ma mafanafana le ea i totonu o le potu. I le aluga o taimi, o le a avea ma maamora, ma e ala i se tioata faʻateleina o le a latou faia ai se maʻaʻai manifinifi. E le pine ae latou samasama ma paʻuʻu ese.

Ina ia faʻafetauia le faʻamaʻi, o le begonia ua aʻafia e togafitia ma Decis.

Se ata

Siaki ifo i lalo o ata o le autu faʻamaʻi afaina ai begonia.




E mate le fugalaʻau, faʻafefea ona toe faʻaola?

Afai e te maitauina le Begonia o loʻo misi, taumafai e laveaʻi ma o fesoasoani o loʻo mulimuli mai pe faʻafefea ona faia lenei mea o le a fesoasoani. E tatau ona tipi ese tipi lelei ma ae leʻi tipiina i totonu o se isi ulo, fufuluina i latou i le fofo o lanumeamata fasimoli. Latou te faia le mea lava lea e tasi i luga, ae o aʻa ua faʻasusu i le phytosporin.

Tusitusiga. A maeʻa ona totoina i se eleele fou mo le vave ona aliali mai o aʻa, o le muamua faʻasūsūina e faʻaogaina ai se faʻapitoa stimulator o lo latou tuputupu aʻe.

Faʻafefea ona sefe mai le pala?

O aʻa e pala ona o le tele o le susu. O le toe faʻamaloloina o begonia i lenei tulaga e pei ona taʻua i lalo: e tatau ona eli i luga e le tagata toto le laʻau ma totoina i totonu o se ulo fou, talu ai ona togafitia aʻa ma se sauniuniga faʻasusu. O isi taimi o lenei faiga e le aumaia ai le iʻuga manaʻomia, ma e mate lava le laʻau. E mafua lenei mea ona o le vave sosolo o le pala i ona vaega. Ua le lava le taimi, latou te le sefe le fagafao, ae o le a latou totoina se tasi fou mai se laʻau poʻo se vaega.

Lou lalelei ono i ai isi faʻafitauli o le a matou fesoasoani ia te oe e foia. Faitau pea mo faʻamatalaga pe o le a le mea e fai pe a mago le begonia pe mauaʻa ma e le fuga.

Faaiuga

Begonia o se teufugalaau e seasea maʻi ma avea ma se "afaina" o faʻamaʻi. E taua le mulimuli i tulafono uma o le tausiga, mataʻitu le potu vevela, "tuaoi", faʻasusu taimi ma le susū.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ano šéfe- Hlášky které jste neslyšeliscény (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com