Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulaga o le totoina Syrian hibiscus: totoina ma tausi i le fanua tatala, faʻalauteleina e fatu ma tipiina

Pin
Send
Share
Send

O le Syrian hibiscus e ana i laau tot tropical, ae e galueaina lelei i togalaau ma tuafale, e faaaoga i laufanua mamanu, ma ua tupu foi o se vailaʻau laʻau.

Ole sui masani lea ole aiga Malvov, e le faigata tele ona tausi.

I la matou tusitusiga, o le a matou faʻaalia ai se ata o se laʻau ma taʻu atu ia te oe faʻamatalaga auiliili e uiga i le auala e tausi ai hibiscus fafo, faʻapea foi ma le faʻafefea ona faʻasalalauina.

Faʻafefea ona tausi fafo?

O le vaʻaia o se togalaau 'aʻai Syrian hibiscus, poʻo le Syrian rose, e faigofie, ma usitaʻia nisi o tulafono. E le fiafia tele o ia i mea tau faʻatoʻaga, ma e oʻo foʻi i se tagata fai fale teu fugalaʻau o le a iloa lelei le totoina o se laʻau.

Vevela

E le taliaina lelei e se togavao le malulu, o le mea lea, a o leʻi faʻamataʻuina le tau malulu, e manaʻomia ona ufiufi. Ua amata ona fuga mai pe a maeʻa le averesi o le vevela i aso uma o le + 14 ... + 16 tikeri, na. leai se amataga i le ogatotonu o Iuni.

Faiga faʻasusu

Hibiscus e le o se susu-alofa alofa. I le tau timu, e le manaʻomia se faʻasusu faʻaopoopo ile lima. Faʻafefe umi, e avane le laʻau ile faʻasusu ile aofaʻi e 10 lita o vai ile vao matua.

Moli

A filifilia le moli sili ona lelei mo le totoina o hibiscus i fafo, e tatau ona e filifilia nofoaga susulu ma le avanoa e paolo ai i le vevela, vevela tau.

E le faʻatagaina e le laʻau ia nofoaga paolo uma, ola leaga i le paolo masani o isi, umi atu laʻau.

O se nofoaga

Hibiscus manaʻomia le puipuia mai malulu matagi i matu, o le mea lea, o se malamalama-nofoaga e filifilia, ufiufi mai togitogi e se puipui po o le pa. A totōina, e tatau ona e amanaʻia le matagi na siʻi - tusa lava pe agi pea le savili mai saute, e le ola ola ma ola fugalaʻau.

Teuteuina

O se fualaʻau fugalaʻau manaʻomia masani tumamā ma formative teuteuina. O le teuteuina o le tumama e faia i vaiaso muamua o le tautotogo a o lei amataina le minoi o sua:

  1. Mafiafia, mago, lala tuai o loʻo tipiina i lalo o le aʻa ma se maamaʻai tipi poʻo se naifi.
  2. Tipi lala ua aʻafia i faʻamaʻi pipisi, ma faʻailoga o le faʻaleagaina o le paʻu e isumu poʻo faʻalafua.
  3. O lala o le tausaga talu ai na tupu e faʻapuʻupuʻuina e le tolu, pe a tatau ai, toe faʻafouina le togavao ile 2/3.

O le teuteuina muamua o se galuega umi ma faigata. O le tele o taimi, o hibiscus e foliga pei o se laʻau, ae o le foliga o le togavao e mafai foi ona tausia - e sili atu ona faigofie le mamanuina ma faʻasao.

Fausia se laau:

  1. I totonu o se laʻau fou, o lala e faʻapuʻupuʻuina i le 2-3 buds, aunoa ma le tago i le autu autu.
  2. Taumalulu (i vaiaso mulimuli o Fepuari) teuteuina e faia e ala i le faapuupuuina o pito i tua i 1-2 buds, ma le autu ogalaau i 5-6 buds.
  3. A oʻo i le maualuga manaʻomia o le autu ogalaau, fausia le pale, tipi ese le soʻona lala pe a manaʻomia.

Faʻaola

O le palapala mo le totoina o le hiburi Syrian e tatau ona tatalaina, lelei faʻalelei ma lafulemu. O eleele eleele mamafa, e le ofi i le susu, e matua le talafeagai lava.

O eleele mamafa ma le mativa e faʻamaluluina, faʻalelei i le tautoulu aʻo leʻi totoina le laʻau:

  • humus;
  • faapalaga;
  • fetilaisa o minerale.

O le oneone oneone e faʻavaivaia ma le eleele togalaau.

Laʻei pito i luga

I le taimi o le taumafanafana, fafagaina fugalaʻau matutua a itiiti mai faʻalua i le masina. Maualuga laei e mafai ona faʻataunuʻuina uma faʻatasi ma minerale laʻau ma faʻalautelega o meaola (mautu, suavai), faʻailoa mai ia latou o aʻa o laʻei, ma sauniuniga lelei meaʻai a oe lava ia.

  • Mo le fafagaina o moa moa 1/2 pakete paʻu o manu felelei e ave, faʻatumu i le pito i luga ma vai ma faʻafefeteina i totonu o le lua vaiaso. Fertilizer manaʻomia le faʻaosofia taimi 1-2 taimi ile vaiaso. A maeʻa ona faʻapipiʻi, ona faʻamamaina lea o le mafaufau i le tele o le 0.5 lita i le 10 lita o le vai ma faʻapipiʻi i lalo o le aa o le tasi laʻau.
  • Laʻei pito i luga o fualaʻau mata faia mai mutia, nettles ma vao. O mea e masani ai e tuiina i totonu o le 1/2 container ma faʻatumuina i le vai, a maeʻa ona tuʻuina i se nofoaga susulu mo faʻafefeteina. O le paluga e faʻagaeʻe faʻalua i le vaiaso. A maeʻa le tolu vaiaso, o le a sauni le mea e fai, o le mafaufau loloto e faʻavaivaia i le tele o le 3 lita o le tuufaatasiga i le 7 lita o le vai.

Faʻaliliuga

  1. I le amataga o le tautotogo, o le teuina o tumama e faʻatinoina ma o tamaʻi totoga e faʻapuʻupuʻuina e le afa.
  2. A uma ona pasia le aisa o le tautotogo ma taimi uma i luma o fuga, o le togavao e eli i fafo, taumafai e aʻafia le aʻa faiga i se mea maualalo.
  3. Eli faalua se pu fou i le loloto ma lautele atu nai lo aʻa o le togavao.
  4. O se palu eleele ua saunia mai le eleele na aumai mai le lua, peat ma le oneone (2: 1: 4).
  5. I le pito i lalo o le lua fou, o le alavai mai le piliki malepe poʻo le faʻalauteleina le omea ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 15 cm ua faataatia.
  6. O le 10 cm vaega o le oneone e sasaʻaina i luga o le alavai ma o le vaega o le faʻapalaga 15 cm mafiafia o loʻo faʻataʻotoina, ona toe o se vaega o le oneone 10 cm.
  7. O le fualaʻau e tuʻu ifo i lalo i se pu ma sausau faʻatasi ma le palu faʻatasi o le eleele ina ia vaʻaia le aʻa o le aʻa.
  8. O le vao e sosolo ma faʻasūsū tele i le faʻaputuga pu.
  9. A maeʻa maeʻa uma le vai, faʻatusatusa le pu ma le eleele autu o le tulaga.

Taumalulu

E manaʻomia e le laʻau le faʻamama. A tupu i fafo i le ogatotonu poʻo le faʻaiuga o Novema, o se faʻavaa e fausia faataamilo i le togavao, lea e toso ai le agrotex poʻo le lutrasil.

  • I itulagi ma le averesi vevela o le sili atu -15 tikeri o le laʻau e ufiufi lala laʻau - e nonoa le togavao, ufiufi i ie afu ma faʻapipiʻi lala e faʻaoga i le tulaga o le faleoo i tolu faaputuga.
  • I itulagi sili ona malulu e faʻatagaina ona eli se togavao ma faʻafesoʻotaʻi mo le taumalulu i soʻo se potu malulu - potu i lalo, fale i lalo - e oʻo i le tautotogo.

Toe gaosia

O le toe gaosia o hibiscus e faia e fatu poʻo tipiina.

Lūlū fatu

  1. O fatu e luluina i le amataga o Mati i totonu o se pusa fatu pe ia Me-Iuni pe a luluina i totonu o se greenhouse i fafo.
  2. I le eleele saunia (faʻatau mo hibiscus poʻo se palu faʻafefiloi mai le togalaʻau eleele, oneone ma peat i le fua faʻatatau o 2: 4: 1), furrows faia 1 cm loloto.
  3. O fatu e faʻataʻatia i le mamao ole 3-4 cm mai le tasi ma le isi, sausau ile eleele ma faʻasūsū tele.
  4. O le pusa fualaʻau e ufiufi i le polyethylene i luma o germination, tatalaina mo faʻasūsūina ma le ea.
  5. A maeʻa ona oso mai laulaʻau muamua, ona aveese lea o le greenhouse.
  6. Faʻatasi i le vaiaso, e manaʻomia e le eleele sina faʻavasegaga o laina.
  7. Afai e tatau ai, o le a totoina manifinifi fafo.
  8. Ina ua maeʻa le vaʻaia o le 5-6 laulaau moni, o tamaʻi toto e siʻi i pusa lapoʻa poʻo fugalaʻau moega. O le averesi maualuga o ia ituaiga fatu o 15-25 cm.

Tipiina

  1. I le faaiuga o Iuni, o tipi lanumeamata 12-15 cm le umi ma 3-4 totonu ua tipiina.
  2. O tipi e faʻasusu i se aʻa muamua e tusa ai ma faʻatonuga mo sauniuniga.
  3. Saunia le palapala o le vaega lea: 1 vaega o le sod ma le lau lau eleele, humus, mageso vaitafe oneone, o se luʻitau o ponaivi taumafataga ma lefulefu.
  4. O le totoina o mea e totoina i tamaʻi ulo ma le palapala ma ufiufi i se taga palasitika.
  5. O aso uma, e aveʻese ato e faʻasusu ma aveʻese le condensate na fausia.
  6. A maeʻa 1.5-2 masina, o tipi e totoina i totonu o ulo ma le tele o 3-5 lita.

Tulaga mo le ola lelei o le fatu

  1. A uma ona toto le hibiscus i fafo, e tatau ona faʻalanu le laau mo le vaiaso e faʻaititia ai le popole i le laʻau.
  2. I le tau vevela, faalua i le vaiaso, o le eleele faataamilo i le laau tatau ona susu i le sausauina i le tele o 10 lita o vai.
  3. O le ofu pito i luga muamua pe a uma ona toto e sili atu le faia ile 2-3 vaiaso ile isi faʻasusu.

Se ata

I le ata o le a e vaʻai ai i le foliga o se pupupu fugalaʻau ma le tausiga lelei:



Aotelega e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O se malo taʻatele e le manaʻomia i luga o hibiscus o aphids, lea e mafai ona tau faʻatasi ma iniseti faʻatamaʻi ma tuaoi faʻateʻaina masani - lavender ma marigolds. A osofai e le apogaleveleve mite poʻo le whitefly, e togafitia i latou ma tali o sauniuniga iniseti.

O faʻamaʻi i le Syrian rose, o le chlorosis e sili ona taatele, aliali mai ma le leai o se uʻamea ma le nitrogen i le palapala. E faʻaalia i lau paʻu, paʻu o laʻau maualalo o le togavao, leaga le fuga. Ina ia puipuia le chlorosis, o vailaʻau o minerale e masani ona faʻaofi i totonu o le eleele, lea e aofia ai le nitrogen ma le uʻamea.

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faigofie mo le tausiga o le laʻau, o le Syrian hibiscus o le a faʻafiafiaina le grower mo se taimi umi ma lauolaola lanumeamata ma tele fugalaau. O le a avea ma se aoga teuteuina o soʻo se oe lava poʻo togalaau togalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hibiscus syriacus White Chiffon. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com