Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona teu ma faʻafou se tupe laau i le fale? Fautuaga mo florists ma laʻasaga i lea laasaga faatonuga mo le gaioiga

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o sili teu faʻafaigofie fale teu toto o Crassula poʻo Crassula. E vave ola, faʻamagalo le faʻasusu faʻasusu ma le mago i le vaitau o le faʻavevela. E foliga mai e mausali - o se laau puʻupuʻu ma lona mafiafia ona au ma iila, pei o ni sene. Faʻafetai i na lau, Crassula mauaina le igoa tauvalaau "tupe tupe" i totonu o tagata. I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe pe aoga le teuteuina o le fafine puta, o a mea faigaluega e manaʻomia mo le teuteuina ma faʻafefea ona masani ona faʻatinoina le faʻagaioiga, faʻapea foi ma le ituaiga o tausiga e manaʻomia e le crassula peʻa maeʻa ma le auala e avatua ai.

E mafai ona 'oomiina se laʻau - ona lala ma laʻau?

I le natura, o le fafine puta e tuputupu aʻe i le tasi ma le afa mita i le maualuga, faʻataʻitaʻiga fale e masani ona sili atu puʻupuʻu (faʻafefea ona totoina se lapoʻa tele i le fale?). E atiaʻe lelei e aunoa ma se tausiga faʻapitoa, o le tele o le susulu o le la o se mea e manaʻomia mo le fausiaina o se pale matagofie, ia e lagona le saoloto e filifili le mama pupuni faʻamalama mo le fafine puta (o fea e tuʻu ai le tupe laau i totonu o le ulo?).

Mo sili atu teuteuga, Crassula mafai ona vavae ese... Lenei o loʻo i ai le tele avanoa mo mafaufauga ma faʻataʻitaʻiga, o le pale o Crassula e matua faigofie lava ona fausia. O le teuteuga e saofaga foʻi i le faʻafouina o le faʻamama, pe afai e faʻaloaloa malosi mai le leai o se malamalama, ma faʻalauteleina le tuputupu ae o autafa.

Ole faʻatupuina ole laʻau tupe bonsai e mafai ona faʻafiafiaina tele. O nisi taimi e tatau ai le teuteuina o se laʻau tele e faʻateleina ai le teteʻe o laʻau: o le aʻa o le Crassula e laʻititi, o le mafiafia, o le pale malo e mafai ona faʻaseʻeina ai le ulo (o le fea ulo e talafeagai mo le faʻatupuina o se fafine puta?).

E tatau ona ou tipiina se fafine gaʻo ma o afea e saʻo e fai ai?

Taua! O le teuteuga autu e tatau ona faia i le tautotogo (Fepuari-Mati), ae le i amataina le ola ola vaitaimi. I le tau mafanafana, oe mafai ona faia faasaʻo teuteuga (tagata i nisi taimi fai mai "teuteuina") poʻo le oomiina: aveʻesea asymmetrically elongated laʻau ma pinch tuputupu aʻe e faʻaosofia ai le atinaʻe o laʻau lala.

Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le ao, o le fafine gaʻoa faʻagesegese le tuputupu ae ma ulu atu i se malologa vaitaimi. I le tipi ese i le tautoulu po o le taumalulu, oe mafai ona faʻaosoina le atinaʻe o pala poʻo le tuputupu ae o manifinifi, vaivai laʻau.

Tipiina o mea faigaluega

Mo le teuteuina, e te manaʻomia se teu togalaʻau poʻo se naifi maʻai., e faigofie le faʻaogaina o fao tautilivili mo le faapipiiina o tamaʻi laʻau. O le sili auala nai lo oe mafai ona faʻagasologa o fasi o le jerky ua olopalaina malala poʻo le kinamoni eleele.

Faʻafefea ona teu faʻalelei Crassula i le fale: laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga

Aʻo leʻi oomiina laulaʻau ma teuteu (o nisi tagata e sese ona fai mai "oʻo" pe "oomi") lala o se matua matua, o le a saʻo e filifili pe o le a le foliga e te manaʻo e tuʻuina atu ma faʻavasega ia nofoaga mo tipi i le lumanaʻi. Ile taimi nei, e taua le aua le faʻanatinati ma fua faʻafitu. Afai e i ai lou masalosalo e uiga i le nofoaga o le 'otiʻoti, e mafai muamua ona e faia se tamai teu, vaai poʻo fea o fuga o le a tupu ma teuteu le "tupe tupe".

O le auala sili ona faigofie o le mulimuli i le mulimuli algorithm:

  1. Filifili se ogalaau sili ona malosi pe a fai e te filifili e fai se laʻau ma se ogalaau pe lua pe tolu ogalaau pe a fai se togavao.
  2. Tipi ese laʻau vaivai i le pito i lalo o le ogalaau ma laʻau tuai (e mafai ona e tuʻuina i latou, i le aluga o taimi o le crassula o le a faʻapaʻu latou lava)
  3. Oti lala mafiafia tautau lala i se vaega saʻo pe tuʻu 1-2 ola ola. Laʻau fou o le a tupu aʻe mai le le ola ai fuga i le lau au. I le taimi o le faʻapipiʻiina o laʻau i luga o le ogalaau o le crassula, o loʻo i ai ni auala feʻaveaʻi e vaevaeina le ogalaau i ni vaega.

    O le teuteuga e faia e tusa ma le 1 cm i luga atu o lenei lau. O le "tagutugutu" totoe o le a mulimuli ane mago ma mou na o ia. Afai e te tipiina se lala latalata i le fuga, o le a le ala i luga pe nai lo le lua symmetrical laʻau, naʻo le tasi o le a tupu.

  4. Tipi ese tamaʻi laʻau ola i totonu o le pale, laʻau tetele e faʻalavelave i le atinaʻeina o le tauagavale laʻau.
  5. Faʻapipiʻi le totoga o lala o loʻo totoe i le tasi totonu (faʻapipiʻi le pito i luga o laʻau faʻatasi ma le vaega o le ogalaau i le isi paga ma seleulu fao pe tuʻu saʻo i fao).

Tetele, faʻapipiʻi atu vaega e tatau ona faʻamamaina i se ie mago poʻo se solosolo, ona sausau lea i le malala malala poʻo le kinamona e puipuia ai le ogalaau mai le pala. I le tele o tulaga, o le crassula tipi mago luga ma faʻamalosi na o ia lava.

Taua! I le loloto o le teuteuina ma le aveʻesea o le tele o le pale, o le a le ova pe a tuʻu ia le itiiti ifo ma le lua ni laʻau i luga o lala mafiafia ina ia mafai ai e le laʻau ona faʻaauau photosynthesis ia latou. Mulimuli ane, a oso mai laulaau fou, e mafai ona tipi ese ia lau.

Se ata

E le gata i lea e mafai ona e vaʻai i le ata o le fafine puta.




Tuua ina ua uma ona pine

E le manaʻomia le toe suia o tuutuuga o le taofia i le taimi lava e teuteu ai. E sili le tuʻu ole fugalaʻau ile tulaga na muamua ae leʻi oso mai ni fualaʻau fou. O le sili atu le matuia o le teuteuga sa, o le sili atu ona faʻaeteete oe manaʻomia e faʻasusu i masina a sau. I le leiloa o se vaega tele o laulaau, lea o le fafine gaʻoa "teuina" vai i le faʻasao, o le laʻau mafai pala. Afai o loʻo e masalosalo pe manaʻomia e faʻasūsū le jerky pe leai, e sili le aua le faʻasusu.

O le faʻailoga sili ona malamalama i ai o le setete o laulaʻau... Afai e mafiafia ma faigata i le paʻi atu i ai, e mafai ona tolopoina le faʻasusu. I le leai o se susu, o laulaʻau e amata ona paʻe, manifinifi ma vaivai.

O le fafine puta e leai se capricious fugalaʻau ma e oʻo lava i le aufaifaatoaga amata e mafai ona faia. O le faʻavaeina o le pale Crassula e mafai ona avea ma mea malie i le tele o tausaga.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio e uiga i le tanuina o Crassula:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: IGTV - HOW I DO MY FLORALS (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com