Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lelei o se laulau ma fetuʻunaʻi maualuga, mamanu faʻavae

Pin
Send
Share
Send

O le laulau pito i luga o le kesi e tatau ona i ai i se tulaga e tutusa ma le maualuga o le tagata ma le fua o lona nofoa. O le manaʻoga e usitaʻia lenei faʻavae e faigofie ona faʻamatala - ma le galue faifaipea i se tulaga nofo, o le sao tulaga e taua tele. O le tali talafeagai i lenei tulaga o le a avea ma se laulau ma se fetuʻunaʻi maualuga, o le tapulaʻa o lea e fetuʻunaʻi taʻitasi mo se tagata faʻapitoa. O sea fasi meaafale o le a fesoasoani e aloese ai mai le soʻona popole i le ivitū, faʻamalosia le tafe o le toto, lea o le a sili ona afaina ai galuega galue ma le soifua maloloina.

Lelei ma foliga vaaia o fetuʻunaʻiga mamanu

O se laulau faʻafetauina o se faʻapitoa fuafuaga o loʻo i ai se auala e suia ai lona maualuga. Faʻafetai ile gaioiga ole tusi laupapa poʻo le i ai o se taʻavale eletise faʻapitoa, e mafai ona faʻaaoga se meaafale e masani ona masani ai i tulaga eseese - e nonofo uma ma tu. O le lelei o se tali e manino lava:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani a le desktop lautele, o se ofisa tagata faigaluega mafai ona fesuiaʻi tulaga o lona tino, aua o le nofo i taimi uma ua lauiloa e le maloloina.
  2. O le faʻafitauli o le feeseeseaiga i le va o le tele o le tagata faigaluega ma le tele o le laulau ua foia: ona o lona maualuga tuputupu aʻe, o se tagata e tatau ona punou, ma ona o lona maualalo maualuga, lona ua i taimi uma i se tulaga faigata.

Lenei faʻataʻitaʻiga e lelei foi mo tamaiti. Faatasi ai ma lana fesoasoani, tele itula o meaaoga e le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi tuasivi. O le maualuga e mafai ona fetuʻunaʻi mo le maualuga o le tamaititi, ma o le fesuiaʻiga o le tulimanu o le faʻaosooso e faʻatagaina ai oe e tausia se tusa tulaga. O le isi aoga o le maualuga-fetuʻunaʻi kesi o lona agavaʻa. I le aluga o taimi, o le a amata ona tuputupu aʻe le pepe, ae o meaafale a tamaiti e le tau suia i se mea fou - ua lava naʻo le fetuʻunaʻi o le laulau mo le maualuga o le tamaititi aʻoga.

Eseese o tagata matutua faʻatusa

O le filifiliga o tagata matutua faʻataʻitaʻiga e fai si lautele. O kesi e mafai ona fetuʻunaʻi le maualuga e fetaui lelei mo tulaga nofo ma tulaga tu. Ae faʻamoemoe i le mafuaʻaga, o ia faʻataʻitaʻi ono eseese. Tutuina tuʻufaʻatasia maua ai maualuga lagolago, laʻitiiti vaapiapi luga ma itiiti aoga. Afai e nofo le tagata faigaluega i le tele o taimi, o meaafale o le a i ai sina eseesega itu ma sili atu ona eseese faʻagaioiga.

I se faʻaopopoga, faʻataʻitaʻiga e iloga i le otometi o a latou fetuʻunaʻiga. O le laulau e mafai ona avea ma masini pe faʻatasi ma le eletise siʻi i luga. I le tulaga muamua, o le maualuga o le fausaga e fetuʻunaʻi faʻaaogaina se au, ma i le lona lua, faʻafetai i le eletise taʻavale.

Masini, i le isi itu, mafai ona fai ma ona sui i ni ituaiga se lua:

  1. Laa. O sea ituaiga auala e aofia ai le suia o le maualuga o le laulau e ala i le faʻaseʻeina o le laulau pito i luga i mataafi na muamua faʻapipiʻiina i se eseʻese tulaga. E mafai foi ona tuʻu fusi i pu i itu uma o vae ma suia le umi o vae.
  2. Faovilivili Lenei faiga aiaia ai mo se eseʻese mataupu faʻavae o le faʻagaioiga: o le maualuga o le laulau suia ona o le faʻataʻamilomilo feauauaʻi o vae.

O se laulau ma se masini fetuʻunaʻi auala e mafai ona faia e le lima, lea o le a sili sefe i luga o se taugata faʻatau.

A filifilia le faʻataʻitaʻiga saʻo mo ou manaʻoga, e tatau foʻi ona e mafaufau i le avanoa o faʻaopopo filifiliga. Afai latou te le o iai, ma o le ata e maua ai na o le laulau ma lagolago ma se fetuunaiga auala, o sea laulau o le a tau sili atu le tau. A faʻapea o le faʻafaigofieina o se mea e ave i ai le faʻamuamua, oe tatau ona uaʻi atu i le faʻaleleia o filifiliga - ma le maualuga faʻatonutonu panel ma totonu-i totonu o lago, lea o le a faʻatagaina ai oe e faʻafesoʻotaʻi se komepiuta poʻo isi mea faigaluega a le ofisa e aunoa ma le tosoina uaea i totonu o le potu.

I se faʻaopopoga, o foliga o le fausaga ma le faʻaogaina o le laulau ono faʻamoemoe i lona mafuaʻaga:

  1. Tusitusiga. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga masani lava ona saunia mo le mafai ona suia e le gata i le maualuga, ae faʻapena foʻi le faʻasolo o le tapolo, e matua talafeagai lelei mo le galue ma faʻamaumauga, ae le talafeagai mo le faʻapipiʻiina o se komipiuta. O le tisaini masani lava ona i ai se masini fetuʻunaʻi auala.
  2. Komepiuta Lona autu vaega o lona tele. O fua ole laulau i luga e masani ona maua ai avanoa mo na o se komipiuta feaveaʻi ma isumu. O le galulue luga mafai mafai ona gaugau ma i ai feaveai elemeni: tasi le afa o le laulau ua fuafuaina mo le faapipiiina o se komepiuta, le isi afa mo le nofoa o le tagata lima, lea o le a ia faalagolago i ai. E le maua se mea e tu ai mo le lautele o galuega ma foliga mai o se laulau masani ma lona vae i le ogatotonu. Moega faʻataʻitaʻi, i le isi itu, o loʻo faʻaauupegaina i uili mo gaioiga, itu lagolago ma se faʻasologa au. Latou faia i C po o L-foliga foliga.
  3. Ofisa faʻataʻitaʻi. O le maualuga-suia laulau ofisa o le sili ona aoga sui o le laina. O loʻo faʻaauupegaina i latou i fata uma, lago, nofoa vae ma isi mea faʻaopopo e faʻamafanafanaina ai le galuega a le tagata faigaluega. Ae ui i lea, o paketi filifiliga e masani ona maua - laconic laulau ma leai ni mea faʻapipiʻi.

Mo le galue i se komepiuta, o se faʻataʻitaʻiga ma le fausiaina i totonu o le faʻamālūlūina polokalama o le a avea ma se kesi lelei Faatasi ai ma lana fesoasoani, oe mafai ona aveʻesea overheating o le feaveaʻi masini ma faʻalauteleina lona ola.

Vaega o oloa a tamaiti ma fetuunaiga

Ole vaega autu ole laulau e mafai ona fetuʻunaʻi tamaiti o lo latou fetuʻunaʻi atoatoa ile maualuga ole tamaititi. O le faʻatonutonu auala mo sea ituaiga mamanu mafai ona:

  1. Eletise. O le laulau ma le taʻavale eletise e sili atu ona talafeagai e faʻaaoga, ma afai e i ai le faʻatonutonuina panel, o le tamaititi lava ia e mafai ona fetuʻunaʻi le maualuga ma tuʻinanau na te manaʻomia. Pau lava le mea faʻaletonu o le faʻatulagaina o meaafale e matua taugata lava, e le mafai la e matua uma ona gafatia.
  2. Masini. O sea laulau laualuga sisitema e manatu e sili ona faigofie, o le mea lea o le tau o le oloa o le a fai si maualalo. O le fetuunaiga o loʻo faʻatinoina se sikulima faʻapitoa poʻo se sitepu - i se tasi tulaga poʻo seisi, e tatau i se tagata matua ona fetuʻunaʻi le maualuga.

O meaafale a tamaiti e masani ona faʻaauupegaina i se laupapa e mafai ai ona suia e le gata i le maualuga, ae faʻapea foi ma le tikeri o le naunau. E le pei o kesi a le aʻoga, e tu i se isi itu, e mafai ona fetuʻunaʻi ia ituaiga faʻatusa e fetaui ma oe. Ma se faʻaopopoga, e i ai a latou potu faʻapitoa ma fata e mafai ona e tuʻuina ai tusi ma api, o se mea e tu ai vae.

Fomu ma mea e faaaoga

O le countertop e masani ona faia i laupapa poʻo ona sui:

  1. Laupapa. Le sili atu paketi-faauo mea. Le lelei: laʻititi vaivai, lea e faʻaititia ai lona ola.
  2. Fiberboard. Sili atu faʻatuatuaina, taugata mea pe a faʻatusatusa i le laupapa laupapa. Lelei: maualuga teteʻe atu i faʻaleagaina, lelei susu teteʻe.
  3. Laʻau mautu. O le sili ona taugata, ae faʻapea foi i le sili ona malosi ma sili ona anagata mea aoga mo le gaosiaina o fetuʻunaʻi laulau.

O isi taimi e faʻaaoga ai uamea e mafai ai ona fetuʻunaʻi laulau. O se mamafa ma anagata mea ma maualuga tetee i faaleagaina, ae e faaaogaina faapitoa mo meaafale o le a faaaogaina mo pisinisi pisinisi. O le laulau e faia i uʻamea malosi ma anagata, lea e matua faateleina ai le tau o le gaosiga, po o le alumini, o se vaivai ma itiiti laei-tetee, ae taugofie analogue. I tulaga seasea tupu, o vae e faia i laupapa, ae faʻapitoa mo teuteuga faʻamoemoe (o se ufiufi), o le a latou faʻavae i luga o le malo uʻamea.

O le ergonomics o le oloa tele faʻalagolago i le foliga o le laulau. Tulimanu faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani sefe avanoa i totonu o se tamaʻi fale mautotogi, faʻaaoga lelei avanoa: meaafale e na ona siitia atu i le tulimanu o le potu. Ole auala sili lea ona lelei mo latou e faigaluega ile komipiuta. O le filifiliga lona lua o se tulaga faʻatafafa laulau. E agavaʻa mo soʻo se gaioiga faʻapitoa, e lelei tele mo avanoa vaiti, ma faʻatagaina foʻi oe e faʻavasega se nofoaga galue lelei i le ofisa. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai filifiliga faʻataʻamilomilo filifiliga - e mafai ona faʻaaogaina e faʻaauupegaina matagofie ai se vaega o galuega i le potu malolo poʻo le potumoe. O sea laulau masani ona maua ai se malologa lelei mo se tagata nofo.

Faʻafefea ona fuafua le maualuga sili ona lelei

A o galue i le laulau, e taua tele le i ai i le sao tulaga, aua o le tulaga o le tino o le tagata faʻamoemoe i lenei. Faatasi ai ma le le saʻo o le tulaga, o le tafe le toto e faʻalavelave, o loʻo i ai se malosi avega i luga o le ivitū, lea e tau atu i lona curvature. O lona iʻuga, ua aliali mai le lelava, ma ua faʻaititia le gafatia e galue. O le mafuaʻaga lena e taua tele ai le faʻavasegaina o le maualuga o le tagata i luga o le laulau mo oe lava, ma mafaufau i auiliiliga o lau gaioiga.

  1. Pe a tusitusi. O le tua e tatau ona saʻo, paʻu i tua o le nofoa. Afai e te faʻasolosolo malosi i tua, o le faʻateleina avega o le a pa'ū i luga o le ua, i luma - luga o le tuasivi. O sina laʻititi mamao e tatau ona tuʻuina mai ile va ole laulau ma le tino o le tagata nofo, e tatau ona tuʻu atoa tulilima i luga (o le a faʻamamaina le vevesi mai lima). O vae i le lafu e tatau ona fausiaina ai le ivasefulu tikeri tulimanu, paʻi atoa i le foloa.
  2. A e faigaluega i se komepiuta Fuafuaina le maualuga sili ona lelei e faigofie - na o le tilotilo i le ogatotonu o le mataʻituina: afai o le ulu e faʻapaʻu i lalo, o le laulau pito i luga e manaʻomia e siʻi, pe a fai o mata e le o vaʻai saʻo, ae luga - lalo.
  3. A o faitau. O le tusi e tatau ona 35-45 senitimita mai mata. Faʻasaʻo lou ulu. Aua le faʻasolo i tua pe faʻapipiʻi i luma malosi, o lenei mea e faʻateleina ai le avega i le ua. Fautuaina e fomai le faitauina i se tulaga i le tulimanu o le 135 tikeri, a o faalagolago i tua i le nofoa, o lea o le toto tafe e le faalavelaveina, ma le tuasivi e le maua le le mautonu.

E sili atu le aloese mai le tulaga vae-vaevaevae - e faʻalavelaveina le tafe o le toto ma taʻitaʻia ai i faʻamaʻi eseʻese, e aofia ai le atinaʻeina o alatoto.

Mo tagata e faʻaaluina le tele o taimi i le laulau, tusa lava poʻo le a le ituaiga o gaioiga, ua fautuaina e le fomaʻi fomaʻi le mulimulitaʻi i le Sit & Stand mataupu, o lona uiga, o le feʻau o le nofoa ma le tulaga tulaga:

  1. I le tulaga muamua, o le tulaga tūsaʻo o le tua e sili ona lelei: o le tulimanu i le va o le tuasivi ma le suilapalapa soʻoga, o le tulivae ma suilapalapa soʻoga tatau 90 tikeri.
  2. I le lona lua, o le laulau pito i luga e tatau ona oʻo i le puimanava poʻo le puimanava o le tagata. E manaʻomia e piʻo ou lima i tulilima, tuu i luga o le laulau: afai latou te fausiaina se tulimanu o 90 tikeri, o le maualuga sili ona lelei lea, pe a leai, e tatau ona fetuʻunaʻi.

Mo se tagata matua ma le maualuga o le 170-185 cm, o le maualuga laulau maualuga o le a avea ma faʻailoga o 70-80 cm. Mo tagata faʻamamaina i lalo ifo o le 160 cm, o lenei parakalafa e tatau ona tusa ma le 60 cm. Mo i latou e maualuga atu nai lo 190 cm, meafale e masani ona faia e okaina ma oʻo atu i le 85- 90 cm.

O le fetuʻunaiga lapoʻa tisaini e lelei mo tamaiti. Talu ai o le tamaititi tamaititi o loʻo tuputupu pea, o le maualuga o le countertop mafai ona fetuʻunaʻia ia fetaui ma lona tuputupu aʻe nei. E taua le nofo saʻo o le tamaititi aʻoga, e aunoa ma le punou o le tino, ma o le ulu e faʻasolosolo agai i luma. O vae e tatau ona malolo luga o le foloa ma le vae atoa, punou i le suilapalapa, tulivae ma tapuvae sooga i itu taumatau. O lou tua e tatau ona lagolagoina e le pito i tua o se nofoa poʻo se nofoa, ma o ou suilapalapa e tatau ona tusa ma le 2/3 o le nofoa.

Filifilia o se oloa lelei

A filifilia se laulau e suia le maualuga o le laulau, e ono aliaʻe ni faigata, talu ai e tele faʻataʻitaʻiga, ma e eseese uma manaʻoga o tagata faʻatau. Oe manaʻomia e amata i le fua o meaafale. O le filifiliga filifilia tatau ona aveina le sili atu ma le 30% o le avanoa avanoa i totonu o le potu, o le mea lea, o tatau talafeagai tatau ona faia muamua. I se faʻaopopoga, o isi tapulaʻa ua amanaʻia:

  1. Fausiaina ituaiga. E manaʻomia le vave filifili poʻo le a le laulau e tatau ona i ai: ma se masini siʻi a masini poʻo se eletise siʻiina, tumau pe feaveaʻi.
  2. Oloa mea. O faʻataʻitaʻiga laupapa e sili ona lelei, ae o se laulau talafeagai e faia ile laupapa laupapa, laupapa laupapa poʻo le MDF e fetaui lelei mo le ofisa.
  3. Aofai o vae. Mo se laulau ma se faʻaseʻe auala, e sili atu le filifilia o se filifiliga ma lua pe fa vae. Latou te saunia lelei le mautu, tutusa le tufatufaina o le avega i luga o lagolago. Ma le isi, o lenei filifiliga e sili atu le umi.

E taua tele le siakiina o le fetuʻunaiga o le maualuga o le laulau. Afai o le laʻititi le lapoʻa o le tulaga masani, lona uiga o le maualuga maualuga fua faatatau mafai ona ese mai gaosi oloa i gaosi oloa.

O se vaega taua filifilia o le faʻatuatuaina o le fetuʻunaiga auala. Muamua, oe manaʻomia le faʻamalamalamaina o le faʻataʻitaʻiga o le gafatia gafatia. Mo meaafale a tamaiti, o le faʻailo sili ona lelei o le 50 kg, mo se laulau masani a le ofisa - 70-80 kg, mo le teuina o mea mamafa (komipiuta, tusi) i luga o meaafale, e tatau ona mafaufau iai ni fausaga e sili atu le mamana. Lona lua, e manaʻomia lou uaʻi atu i le malosi o le lagolago ma mea mai ia na faia ai. O le masini e siʻi i luga ma tuʻu i lalo le laulau e tatau ona galue lemu, sologa lelei.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hawaiian Laulau In The Instant Pot (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com