Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Moega masani a Iapani, pei o ata o loʻo faʻaalia

Pin
Send
Share
Send

Ole taoto ile moega, e faʻaalu e se tagata se vaega taua o lona olaga. O le mea lea, e taua tele le amanaʻia o ona foliga ma ona uiga. O le moega faa-Iapani, masani ma le le masani ai mo papalagi, e mautinoa o le a apili i e fiafia i le minimalism ma o le a ofi i totonu o le laconic totonu. O a le eseʻesega tele i le va o le moe a Iapani ma isi?

O eseesega autu mai isi sitaili

O le autu uiga foliga o se Iapani moega o le lalolagi, maualalo mafiafia vae pe o latou toesea. O le maualalo o le nofoaga e mafua mai i le seneturi-tuai agaifanua o tagata e momoe i luga o se fala. I le auala, e oʻo mai lava i aso nei le tele o Iapani e le o lagona le mafanafana i se aso malolo lelei moega.

I Iapani, o le meaafale lea e taʻua o le "tatami", o lona uiga ua faaliliuina i le gagana Lusia o lona uiga o le "gaugau ma fofola mea" poʻo le "fola faigata". O le moega Iapani o se mea tele meaafale: a maeʻa moe e mafai ona faʻaaoga mo se eseʻese lava mafuaʻaga. E ala i le aveʻese o le faamalu ma faʻalauteleina ia aluga, oe liliu le moe faʻavae i se 'aiga' ai. O aitema eseese e faʻafaigofie ona tuʻu i luga o le faʻavae: moligaʻo, mea faʻamanatu, tusi, ma isi mea.

O le isi nuance e faʻatamaia ai le moega a Iapani mai isi faʻataʻitaʻiga e aofia ai na o mea masani o le amataga. Nei e masani lava laʻau faʻavae ma paʻu ufiufi. O le tatami e iai foʻi lona lamolemole, e leʻo faʻaaoga i luga ma o se mea e taofiofi lanu.

Mea ma latou tuʻufaʻatasiga

Fuafua totonu i le "Iapani" sitaili o se atoa filosofia faʻavae i luga o le lotogatasi o le natura ma le tagata. O le mea lea, i Iapani, o meaafale e gaosia mai le siosiomaga faʻauu niu niu e aunoa ma le faʻaaogaina o lanu eseese ma varnish. Nisi faʻataʻitaʻiga e fai lava sina fatufatu: na faia i le tulaga o moega faʻapipiʻiina ma maualuga-lelei paʻu, o mea ia:

  • Paʻu paʻu - mamalu, anagata;
  • Faʻasao-paʻu - o se vaʻaiga lelei, mama aʻiaʻi;
  • Paʻu microfiber - matagofie, maualuga vai tetee, sili breathability.

Faʻafetai i le tuʻufaʻatasia o mea e faʻapupula ai le ola-foaʻi le malosi, o lenei le masani ai ma masani ai moega o le a faia totonu o le potumoe teuteuina, tulaga ese ma lelei, faʻapea foi ona faʻatumuina i le aulelei uiga ma pacification. E ui lava o tagata fai mea papalagi o loʻo faia fetuʻunaʻiga i le atinaʻeina o ni faʻataʻitaʻiga fou, latou te tausisi lava i le aʻoaʻoga lautele o le itu i Saute a Asia faiga.

Fafo ma teuteuga

Mo se mea moe Iapani-faʻaosofia moe, faʻapipiʻi le chic tele moega ma matagofie talaaga poʻo le susulu lanu lanu. O se moega masani o le tatami e faʻafitia le tele o volumetric, soʻo se teuteuga, teuteuga, poʻo se lanu e le masani ai. O le moega i lenei faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai faigofie geometric silhouettes e leai ni mea faʻamumu, faʻapea foʻi ma se lanu e latalata i le mea e masani ai.

O le fomu

O le fausaga o le moega o se faʻavae laupapa laupapa ma slats. Maualalo vae (masani lava o le 4 o latou) o loʻo tu latalata i le ogatotonu. A i ai le vae lona lima, ia ua i le ogatotonu. O le lelei o se moega Iapani o le mautu. Ae peitaʻi, o lenei faʻaopoopo e avea ma mea le lelei pe a manaʻomia e se fafine lelei ona faʻafoe meaafale.

O le mea moni Iapani oloa e tatau ona maualalo ma lautele, tusa ma le 20x120-180x200 cm (HxWxL). Afai e le maitauina le faʻatatauga, e le mafai ona ausia le faʻamaoni ma le filifiliga o le itu ua faʻaaogina.

O le faʻataʻitaʻiga e sili ona talafeagai, lea e faʻatumuina e se itu fata. E mafai ona uuina aitema talafeagai: lau tusi e te fiafia iai poʻo se ipu ti. E masani lava, o le fata e tu i le ulu. O ni faʻataʻitaʻiga e iai le potu e tagamea ai foliga o drawers poʻo se siʻi aʻe. Afai o le moega ei ai le sill, ona faia lea o se matua teuteuina matafaioi.

Lesitalaina

Ina ia fausia se "Iapani" siosiomaga i totonu o lou potumoe, oe le mafai faʻatapulaʻaina oe lava i se matua maualalo moega. E talafeagai le amanaʻia o isi nuances o le a fesoasoani atagia ai le manaʻoga tulaga:

  • O le potumoe Iapani e le tatau ona soona mamafa i mea teuteu;
  • Faʻatagaina e tautau se ata i luga o le puipui. Ae o le teuteuina o se potu ma ata o aiga e le masani ai i Iapani;
  • O se ili, se ipu ma se faʻatusa o le a faʻaopopoina ai sina fiafia tele i totonu;
  • O se fala o le a foliga mai i meaola ma se moega maualalo.

O le faʻavae o le Iapani auala o le olaga o se auro araisa fala ma se uigaʻese manogi. Na ia faʻatumuina le potu i le agaga o le Lauʻeleʻele o le Lauga o le La.

Lanu ma ie

Naʻo le tasi le tepa atu i le lautele o le moega laʻititi i le faiga a Iapani o le a aumaia ai oe i le siʻosiʻomaga o se East Asia po. E 'ausia lenei mea e ala i se faʻaaliga vaʻaia. E le taliaina e totonu o Iapani le susulu o lanu faʻafoliga. O le mea moni, mumu mumu poʻo moli e mafai ona i ai i totonu, ae o ni vaega eseese.

E ave le faʻamuamua i leo masani:

  • Lanu enaena;
  • Lanu paʻepaʻe;
  • Lanu uliuli;
  • Lanumeamata lanumeamata;
  • Piniki

O le lanu lanu e tatau ona faigofie ma faigata. E masani lava o 1-3 basic shade ia. O ie i totonu o le potumoe Iapani e poto foi. Silk poʻo vavae ie e talafeagai mo mea e momoe ai. E manaʻomia le avea ma monochromatic, ae o le taofiofia lolomi e faʻatagaina.

Masoni faamalu

Tele faʻataʻitaʻiga ua faʻaauupegaina i le futon - o se ie masani a le pulupulu Iapani na tumu i fulufulu mamoe ma le cotton. O le tagata e faʻatumu i nisi taimi e iai le araisa. Uma vaega o le faamalu e filifilia i se auala e taofia ai lona foliga i le aluga o tausaga.

O se ufiufi ufiufi e tuu i luga o le faigata mea, impregnated ma se auala e puipuia ai se tagata mai eseese parasites ma microbes. A maeʻa ona moe, e faʻamalo le futon, ona teu lea i totonu o le kapeneta ma faitotoʻa e sliding.

Rice straw ua tuʻuina i le faʻamalu e faʻaaoga ai se tekonolosi tulaga ese. E faʻamalosia ai le malologa o le ua ma tua, ma mautinoa ai le malologa atoa o le tino i le taimi e moe ai.

Ma o le moega faʻa-Iapani e tu i fafo:

  • Laconic fomu;
  • Malulu;
  • Luga e leai ni laupepa;
  • Mea e masani ai le amataga;
  • Palette lanu faʻautauta;
  • Le i ai o se faʻapitoa faamalu.

O le faʻaeteete foliga mai o le ascetic faʻataʻitaʻiga o le a mautinoa apili i tagata fiafia i minimalism ma o le a matua ofi i totonu o le taofiofia totonu.

Talaʻaga faʻasolopito

O fale masani a Iapani na fausia ma mafaufau i le tau i le lotoifale, e mafanafana ma susu. O le fale sa faʻavae i luga o se laupapa laʻau malamalama, o le fola eleʻeleʻele ma le taualuga fale. Nai lo puipui i totonu, o sliding partitions (fusuma) na faʻaaogaina.

O le olaga o se tamaloa Iapani i vaitau mamao o se "fafo" olaga. Sa leai ni nofoa poʻo ni moega i lona fale, sa tofu uma tagata ma kapeti. I le ao, sa potopoto le aiga Iapani i se laulau laititi, lea na fai ai taumafataga ma ti. O le teuteuina o le fale na matua fiafia lava. Sa teuteuina le potu i se molimatagi maa, e avea foi ma lamepa.

Talu mai aso anamua, ua masani tagata Iapani i le momoe i luga o le foloa poʻo luga o se fala iva. O le aluga o se fasi laupapa poʻo se pulou ulu, lea na faʻamau ai i totonu se pusa uila. Ae o le tamaoaiga Iapani sili fiafia i tatami fala, e ui lava i le taimi na latou feololo ma sili atu le toʻafimalie nai lo aso nei futon. Na ufiufi e le aiga i latou lava i le tasi palanikeke.

Talu mai le seneturi lona 17, na amata ai ona faʻaaoga ie moe e tagata nonofo i se atunuʻu mamao i sasaʻe. Cotton futons, faʻatumuina i fulufulu mamoe, cotton poʻo le ie lino, na aliali mai i o latou olaga i aso uma. Muamua sa taugata tele, o lea naʻo tagata Iapani sili ona mauoa na faʻatau ia latou.

E ui lava i le asceticism mafuaʻaga i le lotoifale olaga, o le ofoofogia faiga Iapani sa i ai se atiina ae atemosifia siosiomaga na taofia e oo mai i lenei aso. Ma, o se moega tatami faʻaonapo nei:

  1. E aofia uma ai mea faʻanatura;
  2. E faʻaalia e se mausali, laconic mamanu: o se maualalo lautele tulaga o loʻo i ai le faigata tatami faamalu;
  3. Fesoasoani ia i latou e i ai tua faafitauli;
  4. Mafai ona avea o se nofoaga mo se taumafataga;
  5. E i ai se tulaga protruding luga lea e mafai ona e tuʻuina ai tusi, moligaʻo ma isi aitema manaʻomia.

O se moega Iapani o le a fausia ai le malamalama sese o le lautele i totonu o lou potu, faʻatumuina i le faʻamalieina o le le faʻavavevaveina filosofia Iapani, ma faʻaopoopo i le itu i sasaʻe le matagofie i totonu.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 47 Fascinating Wedding Traditions From Around the World (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com