Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te totoina se tupe tupe i le fale. Faʻafefea ona faʻaaoa se fafine puta?

Pin
Send
Share
Send

O le fafine puta, poʻo le tupe laau, e pei ona masani ona taʻua e tagata totupu fugalaʻau, o se laʻau mai le ituaiga o suamalie o loʻo tutupu aʻe faʻasolopito i Aferika i Saute. I le fale, e mafai ona tupu aʻe i le 20 ituaiga eseese o faʻamaʻi, ae o le laʻau-pei o le faʻamanatu e masani lava ona sili ona lauiloa. Mo se tupe laau, o le vegetative metotia o le faʻalauteleina e sili ma tipi poʻo laulaʻau, latou vave maua mai aʻa fou ma laʻau ma i le tele o tulaga aa mauaʻa manuia.

Rooting o le tipiina o le tupe laau

Rooting o le gaioiga o vegetative faʻalauteleina lea o se 'otiʻoti poʻo se lau o se tagata matua laʻau tupu aʻe ona lava aʻa ma amata ona atiaʻe o se tutoʻatasi laʻau. O le auala sili ona aoga e faʻalautele ai se tupe laau o le mauaa i tipiina, talu ai o se ese laulaʻau i le taimi o germination ono amata ona pala pe, i se isi itu, mago.

E i ai lua autu metotia mo rooting a vaomatua tipi:

  1. i le vai;
  2. i le eleele.

O le muamua metotia e sili atu ona faʻatuatuaina, talu ai o se tamai aʻa aʻa o le a uma ona fausiaina i tipi ae leʻi totoina i totonu o se ulo. I leisi itu, o germination i le vai e mafai ona taitai atu ai i le pala ma le magumagu o le fana, o le tele o faifaʻatoʻu mananaʻo e rooting saʻo i le eleele.

O le tupe laau e mafai ona faʻasalalauina i le tausaga atoa, ae o le tautotogo-taumafanafana vaitaimi e sili atu, pe a tupu malosi le laʻau.

Faʻafefea ona faʻalauteleina Crassula pe ola aʻa?

Afai na filifilia le metotia o le rooting i le vai, o le algorithm o gaioiga o le a taʻua i lalo:

  1. suʻesuʻe se laʻau matua ma filifili se tolo maloloina 10-12 cm le umi;
  2. tuueseese ma le faaeteete le filifilia tipiina ma tuua mo le 24 itula le mamao ese mai le susulu o le la;
  3. 'otiʻoti lau laʻau maualalo mai le tipiina, i se auala e tumau ai le 2-3 cm leai se mea (oe o le a aʻoaʻoina uma faʻamaoniga o le tipiina o le fafine gaʻo iinei);
  4. Faʻatumu le koneteina saunia mo germination i le vai i le potu vevela; e faʻavave ai le atinaʻe o fou aʻa, oe mafai ona faʻaopopo aʻa ma succinic acid i le vai;
  5. tuʻu le fana i le vai ina ia tumau lau i luga o le laualuga;
  6. o se koneteina ma le vai e tatau ona tuʻu i se nofoaga malamalama lelei, ese mai le faʻataʻitaʻi ma le susulu o le la (pe faʻafefea ona filifili le nofoaga saʻo mo le totoina o Crassula?).

O aʻa muamua, o se tulafono, e aliali mai i totonu o le vaiaso, pe a maeʻa le 2-3 vaiaso o le a sauni le laʻau mo le fesiʻi i le eleele. Aua e mafai ona e faʻaaluina le kuka kuka o se fafine puta i le taimi nei i le palapala, lea o le faʻataʻitaʻiga i lenei tulaga o le a eseesega tele:

  1. o le koneteina mo le totoina o le faʻaopoopoga e tatau ona faʻatumuina e le lona tolu i alavai;
  2. faatumu i le pito i luga ma le palapala, teisi susu, aua le faʻapipiʻiina;
  3. i le ogatotonu, fai se laʻititi faʻanoanoa o loʻo manaʻomia le tuʻuina o le laʻau saunia mo le totoina, ina ia faʻatofuina i le eleele e tusa ma le 3 cm;
  4. pe a talafeagai ai, e mafai ona e faʻapipiʻi mea faʻapoloaʻi ina ia aua neʻi faʻasili le 'au toto i le itu ma aua le paʻu;
  5. tuʻu le koneteina i le au i se mafanafana, susulu lelei nofoaga, ese mai le sitaili ma tuusao susulu o le la.
  6. a paʻu, e tatau ona faʻasūsū le palapala; mo le vave mauaa, e mafai ona e faʻaaogaina se tali aʻa.

Ina ua amata ona tupu le totoina laau ma aluga fou laulaʻau, e saogalemu le fai atu o le rooting faagasologa na manuia.

Mo le tupe laau, oe tatau ona faʻaaoga se faʻapitoa eleele mo cacti ma succulents. A faʻapea e tatau ona e faʻaaogaina se eleele faʻatau atoa, o le filifiliga sili ona lelei o le faʻapipiia lea i le vaitafe oneone i le fua faʻatatau o le 3: 1.

O metotia faʻafofoa uma mo Crassula o loʻo faʻamatalaina auiliili ii.

Tulaga mo le galueaina manuia

O le tupe laau ua manatu o se sili atu unpretentious laau, ae i le le talafeagai tausiga oe mafai ona galo e uiga i le manuia rooting, o le talavou laʻau manaʻomia sili gauai nai lo ona matutua aiga.

O tulafono mo le tausiaina o se germination tipiina e faigofie lava.:

  • o le fafine puta e le fiafia i le susulu o le la, a o loʻo mafai ona ia onosaia sina malamalama paʻu paolo;
  • e tatau ona faʻasūsū i tamaʻi vaega ona o le pito i luga o le eleele faʻamamago, o le tele o taimi e faʻasūsū ai o le averesi 1 taimi i le vaiaso, i le malulu vaitaimi faʻasūsū tatau ona faʻaititia i le 1 taimi i le masina.

E sili atu le sefe le faʻamagoina laʻititi o le fafine puta nai lo le "sasaa" e le faʻapalepale le laʻau i le sili atu o le susū ma lona faʻafefeteina i le palapala... Afai na amata ona paʻuu lau o le tupe laau pe amata ona aliali mai ila enaena, o le mautinoa lea o le faʻasusu ma le amataga o le aʻa pala. O sea laʻau e toetoe lava a le mafai ona toe faʻaleleia.

  1. Mo le totoina, e tatau ona faʻaaoga papaʻu lautele pot, o le lautele e tatau ona tutusa ma le lautele o le pale o le laʻau, o le mea na mafua mai ai le ulo e le afaina, o le tupe laau e aʻa lelei i totonu o ceramika ma palasitika ulo. Na matou tusi eseese e uiga i ulo e talafeagai mo le totoina o se fafine puta, ma saili pe faʻafefea ona saʻo ona fausia se pale matagofie iinei.
  2. E taua tele le faʻaogaina o se eleele faʻapitoa mo cacti ma suamalie, pe a manaʻomia, e mafai ona e saunia le palu faʻatasi o le eleele, mo lenei mea e te manaʻo e palu vaega e 3 o le eleele faʻasolo ma le 1 vaega o le lau o le eleele, humus ma vaitafe oneone. Faitau atili e uiga i le tupe laʻau laʻau iinei.
  3. O le 8 masina muamua talu ona toto, e le manaʻomia le faʻaaogaina o ofu i luga, i le lumanaʻi e mafai ona e faʻaaogaina se faʻalaʻau faʻapitoa, e faʻaititia ai le faʻatonuga o loʻo faʻailoa mai i faʻatonuga ile 2-3 taimi.
  4. Succinic acid ma aʻa mafai ona faʻaaoga uma 2 masina e faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o le laʻau ma a latou aʻa.

E mafai ona toe tui se laʻau talavou pe a ma le tausaga., i le lumanaʻi, o se fafine gaʻo o le a manaʻomia le tuiina averesi i le 2-3 tausaga a o tuputupu aʻa.

Faaiuga

Ma, faʻapefea foi e sili ona leai se poto masani faʻatoʻaga mafai ona faʻateleina se tupe laau i le fale mai se fana, ona o sina laʻititi mafaufau ma le onosaʻi e lava mo lenei. Lenei o se lelei laʻau mo se fale fugalaʻau togalaau poʻo le ofisa, lea i se puʻupuʻu taimi o le taimi e mafai ona tupu ae o se moni salalau laau ola i luga o se windowsill.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Red Tea Detox (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com