Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a vaʻaiga e vaʻai i Kazbegi, Georgia

Pin
Send
Share
Send

Alu i se malaga, ae le iloa poʻo fea o vaʻaiga i Kazbegi (Georgia) e tatau ona vaʻai muamua i ai? Saili mo faʻafiafiaga taugofie ma eseese mo le aiga atoa? Ua matou filifilia nofoaga sili ona manaia ma taʻutaʻua o Stepantsminda (o le igoa faʻaonapo nei o Kazbegi) ina ia manatua lau malaga mo le tele o tausaga. O le ae alofa i lenei taulaga o loʻo tu i lalo o le Mauga o Kazbek mo ona laufanua, fausaga ma fale anamua. Ma, i lou mafaufau 6 o le sili matagofie vaaiga o Kazbegi.

Ekalesia Gergeti

Fausia i le 14th seneturi, o le Gergeti Trinity Church o se tasi o sili ona asiasi i ai tagata i Georgia. A faʻapea ua e sau i Kazbegi, e tatau ona e tagaʻi iai. O le falesa o loʻo tu i le maualuga o le 2000 mita, luga tonu o le nuʻu o Stepantsminda. E i ai le sili atu vaʻaiga o atumauga ma nuʻu o Georgia mai iina, ia e mautinoa laia ave lau mea puʻe ata ma oe.

E lua auala e te alu ai i le malumalu: savali pe o taʻavale. O le alu aʻe na o oe e 1.5 i le 3 itula, fuafua i lou malosi faʻamalositino. O le auala e fai lava le tifato ma e alu i luga i taimi uma, i se faʻaopopoga, e leai ni mea lelei i le ala, o lea e le tatau ai ona e alu i le lotu ma tamaiti. E sili le alu i vae savali i le vaveao ina neʻi mu ma afaina sunstroke.

O le alu aʻe i le taʻavale e naʻo le 30-40 minute. I lalo o le mauga, e masani ona iai ave taʻavale laʻupasese ma taʻavale a tagata Kazbegi o le a aveina oe ma le fiafia i nofoaga sili ona matagofie ma e oʻo foʻi i lau malaga. E le tatau ona e alu i le Ekalesia Tolutasi i lau taʻavale. Muamua lava, naʻo ni auala tetele auala e mafai ona faʻatautaia ai lenei malaga, ma le lona lua, o le auala e tifato ma sili atu ona mataʻutia, e mafai ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Motugaafa:

  1. Filifili ofu talafeagai ma seevae. O le filifiliga sili ona lelei mo le faimalaga i Kazbegi i le tautotogo, taumafanafana ma le tautoulu o se ofu mafanafana ofuina i luga o se mitiafu, ofu mafanafana umi ma tapunia seevae lelei. Aumai lau ato faafafa ma meaʻai, vai ma se windbreaker ma oe (o le tau e masani ona suia i lenei eria). I le tau malulu, ia mautinoa e ofuina se pulou ma se sikafu, se peleue mafanafana, ae le o se peleue, talu ai o le a faigata mo oe ona fealuaʻi i totonu.
  2. Aua le alu i le lotu i le puao poʻo le timu. O le vaʻaiga sili ona matagofie e matala mai i lenei mea faʻatosina o ao e "paʻu" i luga o mauga. Lenei e mafai ona e puʻeina ni ata ofoofogia o Kazbegi, ae naʻo le tau lelei o le tau.
  3. E le aoga le savali i le auala ua atofaina mo taʻavale. E ui lava e seasea lava ona ui ane taavale iinei, ae e mataʻutia lava a o felafoaʻi ma maʻa. I se faʻaopopoga, e toeititi tasi ma le afa taimi umi atu nai lo le tasi e masani ona savali faʻatasi tagata malaga.

E uiga i le Gergeti Church lava ia

Fausia i maʻa, na faʻasaoina lelei lava io tatou taimi. Tamaʻitaʻi i ofuvae ma e leai ni ulu e le faʻatagaina ona ulufale mai iinei, o lea i le faitotoʻa e mafai ai ona e ave se sikafu ma se ofu e maua fua. Na o moligaʻo a tagata na o mai e tutuina le Gergeti lotu. E mafai ona faʻatau faʻailoga ma koluse i totonu. Na latou fai mai o soʻo se manaʻoga faia iinei o le a mautinoa le taunuʻu. Oe tatau mautinoa asiasi i lenei nofoaga paia.

Mauga Kazbek

Tele tusitala na tusia e uiga i lenei mauga, e aofia ai Lermontov ma Pushkin. E tatau ona ou fai atu, aua le maumau. O laufanua, lea e naʻo ona vaʻaia atu iinei, e ofoofogia tele, ma mai le tumutumu o le mauga, o le maualuga e oʻo atu i le 5000 mita, o vaaiga sili ona ofoofogia i Georgia ua tatalaina.

Naʻo tagata aʻoaʻo aʻoaʻoina e mafai ona foʻia lenei tulaʻi, ae o tagata femalagaaʻi masani e tatau foʻi ona asiasi i Kazbek (mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e oʻo i le Trinity Church, lea na matou tusia i luga). E le gata i lea, i le maualuga e ova atu ma le 400 mita, o loʻo iai le laufanua ma se vaʻaiga uiga ese o le malumalu ma Kazbegi. E mafai ona e alu i le eleele laugatasi i luga o vae i le faʻatauina o se faʻafanua i le taulaga pe vaʻai i le ala i luga ole Initaneti. O le filifiliga pito faigofie e alu i se taxi (tau e tusa ma le 40 GEL).

I luga o se tusi! Ina ia asia lenei tosina i Kazbegi ma faʻaalu sina taumafaiga laiti i le aʻeaʻe, saili ni uo femalagaaʻi poto masani pe alu i se pasi pasi. Faʻaaoga ia faʻatonuga i luga atu e fesoasoani ai ia te oe e filifili ofu saʻo ma taimi mo lau malaga.

Afu o Gveleti

O loʻo tu i totonu o se tamai vanu o le mauga, e le mamao mai le auala tutotonu o Kazbegi. E mafai ona e alu iai i luga o vae poʻo taʻavale. O le malaga fiafia i savaliga e tusa ma le itula, ae le talafeagai mo tagata matutua ma tagata e le lelei le faʻamalositino. E tatau foʻi ona e faʻaeteete a o e savaliga sopo ma tamaiti laiti - i nisi taimi e lauitiiti tele ma maʻa le ala. Ina ia e alu i le afu lava ia, e tatau ona e ui atu i se vaitafe vaitafe (o se lauiloa nofoaga mo ata i Kazbegi ma Georgia lautele) i luga o se laupapa laupapa ma alu i luga.

O le faigamalaga i le taʻavale mai le vae o le mauga i le mea e paka ai taʻavale e naʻo le 15 minute, ae ia e alu i le afu, e tatau ona e manumalo 700 mita i luga o vae. E mafai ona e aau i totonu, ae e i ai le malosi o le āu ma e tele foʻi turisi.

Fautuaga

  1. E sili le asiasi i le afu o Gveleti i se aso susulu o le la ina ia maua ai le poto masani ma ata matagofie.
  2. O le afu o se tasi o faʻatosina e mafai ona vaaia i Kazbegi uma i le taumalulu ma i le taumafanafana, talu ai o nofoaga lata ane e matagofie uma i lalo o le ufiufi o le kiona ma i se laʻei lanu meamata.
  3. O loʻo iai pea le kiona i le amataga o le tautotogo, o lea afai e te manaʻo e malaga i le tau mafanafana, e sili atu le faʻatali seʻia oʻo i le iʻuga o Aperila. O le taimi sili ona talafeagai e asiasi ai i le afu o Me-Iuni, pe a oʻo i lona sili.
  4. Fai ofu mafanafana ma ofu seevae, ma aumai meaai ma vai ma oe aua e leai ni faleoloa i le eria.

Vanu o Truso

O lenei nofoaga matagofie e le lauiloa tele i turisi, e fetaui lelei mo i latou e fiafia i se aso malolo filemu ma malolo. Ina ia faʻamalieina atoatoa i laufanua vaʻaiga, e mafai ona e alu tolauapi ma faleʻie, aua e masani ona leai se matagi malosi iinei ma e lava le mafanafana i le tautotogo ma le taumafanafana. O le auala i le vanu e faʻaiʻu i le faʻatonutonuina o tuaoi, o lea fuafua mamao lau ala ma aua le galo e ave se faʻafanua.

E mafai ona e tietie se auala eseʻese auala i le vanu i le okaina i le taulaga. Ole taamilosaga e alu ile 1-2 itula, e le aofia ai taofi. I luga o le auala, oe mafai ona vaʻai i se vaitafe vaitafe, o se vaituloto ma minerale "pupuna" vai, o se natura vaʻa, lafoai afi lafoai. O loʻo iai le cafe i le vanu e mafai ona e malolo iai ma maua ai le malosi, ma se tamaʻi nuʻu e faʻatau atu sisi ma isi mea e fai ile fale.

Malaga fesoasoani:

  1. O uo sili ona lelei e asiasi i le Truso Valley o ni tagata o le nuʻu, e masani ona latou potopoto i le amataga o le auala. O nei taʻiala matagofie e le gata e sefe ai lau tupe faʻatusatusa i faʻalapotopotoga aloaʻia, ae o le a faʻaali atu foʻi ia te oe nofoaga sili ona matagofie, kuka meaai o le afiafi ma avea ma kamupani sili.
  2. O le auala e ui atu i le vanu e naʻo taavale e le o toe auala e mafai ai. Aua le faʻatuatuaina ia avetaavale i isi taʻavale - masalo e te mau i luga o le auala.
  3. O le faigamalaga e 3-4 itula i luga o vae, o lea e le tatau ona e lavea le auala pe a fai e te le lava le tulaga o le faʻamalositino malosi. O le vanu e matua tele ma matagofie, o se lelei nofoaga mo le 2 pe 3 aso tolauapiga malaga.
  4. Aua le vave malaga pe a uma timuga poʻo le aso e sosoʻo ai. I le taimi nei, o le ua uma ona le laugatasi, maʻa auala ua atili ai ona sili atu le mataʻutia, ona o ia avetaavale sii pasese e aunoa ma le mautinoa o le a leai se faʻalavelave i luga o le auala.
  5. Faia se taimi atofaina ma le avetaavale e uiga i le taimi muamua. E masani ona latou faʻatali mo turisi mo naʻo le itula, o lea afai e te tuai umi ae e leʻi muaʻi malie i ai, e mafai ona e nofo i le vanu e le o iai.
  6. O le taimi sili ona lelei e asia ai lenei tosina o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu. I lenei vaitaimi, o le vevela sili ona talafeagai o loʻo teuina iinei ma e tumu i laʻau matagofie.

Ana o le Betslem

Le isi nofoaga faʻafiafiaina luga o Mauga Kazbek, tu i le maualuga o 4000 mita. O le sili ona leva kerisiano ana ana, fausiaina i le seneturi lona 6 TA, na maua e se tagata aʻeaʻe Georgia i 1950s.

Fautuaga Aoga

O le ana o loʻo tu i le va o vaʻaiga, o se tasi lenei o nofoaga tulaga ese i Georgia e tatau ona vaʻaia i Kazbegi. Monks 'sela, tuugamau ma le tele o isi faʻamanatuga na maua iinei, lea ua teuina nei i le taulaga falemataaga.

  1. E malulu tele i ana, o lea e aoga ai le aumaia ma oe se sikafu ma se pulou. Aua neʻi galo seevae faʻasao - tasi paga e tatau ona mafanafana (mo le siʻi i luga), o le lona lua e tatau ona mafanafana.
  2. Afai e te manaʻo e asiasi i lenei nofoaga, ae le o lava le tulaga o toleniga, e mafai ona e asia se tasi o nei ana (e tele o latou i luga o Kazbek, uma i eseese maualuga), o loʻo tu i lalo teisi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Kazbegi National Park

Lenei o se tasi o sili ona asia ma taʻutaʻua natura faʻasao i Georgia. O loʻo tu i atumauga, o le vaega pito i lalo e tu i le maualuga o 1400 mita. O le tele o vaega o le paka ua faʻasaoina, ma le sousou o vaitafe o vaitafe.

E tele vaomatua i luga o le teritori o le faatosina ma seasea ituaiga o laau. O loʻo ola iinei le laʻau o le subalpine, ash ash, ma paina. I se faʻaopopoga, na o le pau lenei o le nofoaga e tupu ai Radde birches, o loʻo lisiina i le Tusi mumu.

I le itu i saute o le paka, o loʻo iai laufanua vaomatua ma ituaiga eseese o laʻau ma laʻau lanumeamata. O sui o ituaiga e seasea ona tutupu mai o manu e nonofo iinei, mo se faʻataʻitaʻiga, lynxes ma aeto o atumauga, afai e te laki, e mafai ona e vaʻai atu ia latou mai se mea latalata mai.

I le taimi nei, o le teritori o le faʻasao e leʻi atinaʻeina, o aseta ua toeititi lava le atinaeina ma e leai se atoaga turisi nofoaga autu. I Kazbegi National Park, savali ma pasi pasi e faia i taimi uma, lea e mafai ona okaina i le taimi muamua ma le taunuʻuga. I se faʻaopopoga, oe i ai le avanoa e fiafia ai i le tiʻetiʻei solofanua i totonu o le faʻasao poʻo le avea ma sui o se faʻapitoa taʻaloga matataiga, lea e faʻavasegaina i aso uma mo tagata uma e maitau manu o le paka.

Saili pe faʻafefea ona e alu i Stepantsminda i lenei itulau.

I luga o se tusi!

Ina ia savali i le paka, oe manaʻomia le ave lua seti o lavalava - mafanafana ma malamalama. Talu ai o le paka o loʻo tu i ni maualuga maualuluga, o le vevela e faʻalagolago i le vaega o le faʻasao o lo o e savali ai i totonu. Ma, i eria o loʻo tu i le maualuga o le sili atu nai lo 2000 mita, e leai se taumafanafana, pei o lea, e masani ona malulu iinei ma mea uma e ufitia i le kiona.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matou te faʻamoemoe o la matou filifiliga ma fesoasoani fesoasoani o le a fesoasoani ia te oe e asia le sili ona manaia mataʻaga i Kazbegi (Georgia). O se 'aʻai matagofie lea e mafai ona e fiafia ai i se aso malolo malolo ma faʻamatagofie matagofie laufanua. Manuia lau malaga!

Uma vaaiga i le latalata i Kazbegi ua makaina luga o le faafanua i Lusia.

O se vitio aoga mo i latou o le a asiasi i Stepantsminda.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: JUTA: THE DOLOMITES OF GEORGIA with a CRAZY Georgian driver (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com