Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Opatija - mea uma e uiga i aso malolo i se lauiloa lauiloa i Croatia

Pin
Send
Share
Send

Opatija (Croatia) o se tamai taulaga tu i le itu i matu o le Istrian peninsula ma le faitau aofaʻi o tagata i lalo ifo o le 8,000 tagata. Mo le sili atu ma le 500 tausaga o le olaga, o se malologa nofoaga mo le Venetian ma Italia tamalii, na o le pau nofoaga aloaia i Austria-Hungary ma le taulaga na tatalaina ai muamua kasino ma kalapu vaʻa i Europa i Sasaʻe.

Aso nei Opatija tuufaatasia medieval matagofie ma aso nei tamaoaiga. O loʻo tu i le Kvarner Bay ile fola o le mauga, ma ua manatu ai ose tasi o nofoaga sili ona lelei ile Croatia, talu ai ole vevela ole vai male ea iinei e masani ona 2-3 tikeri maualuga atu. O Opatija e taʻua foi o le Falemataaga o Tutotonu Europa, Croatia Lelei ona o le tele o faatosina ma matafaga.

Mea moni manaia! Opatija o le nofoaga malolo fiafia a le Emperor o le Austrian Empire Franz Josef I. I se faaopopoga, Anton Chekhov, Vladimir Nabokov, E. M. Remarque, Jozef Pilsudski ma Gustav Mahler malolo iinei i taimi eseese.

Matafaga opatija

Slatina

O se matafaga e pei o se tele vai vai masima o loʻo tu i le ogatotonu o Opatija. O loʻo faʻaauupegaina uma mea lelei e te manaʻomia mo se nofo lelei, e aofia ai faamalu, moega o le la, fale taele ma fale taele, sui potu.

E i ai le tele o faʻafiafiaga luga Slatina uma mo tamaiti (malae taʻalo e leai se totogi, totogi vai vai, faʻatosina eseese) ma mo tagata matutua (cafe ma faleʻaiga, volipolo ma lakapi malae, tenisi laulau, vai faʻaseʻe, totogi vaʻa). O loʻo iai foʻi le faleoloa i le matafaga, le tulaga o nusipepa ma le faleoloa tele.

Slatina na mauaina le Fuʻa Lanumoana o le FEO mo le mama o le vai ma le talafatai. O le faitotoʻa i le sami e papaʻu ma talafeagai; o faʻasitepu uʻamea o loʻo faʻapipiʻi luga o le matafaga mo sefe saogalemu mai sima papa. E papaʻu latalata i le talafatai, e mafanafana le vai, e leai ni maʻa poʻo ni 'au o le sami - E lelei tele Slatina mo aiga e iai fanau.

Tomasiva

O le matafaga o loʻo tu ai 800 m mai le ogatotonu o Opatija, e vaevaeina i ni tuutuuga se tolu i ni vaega eseese: maʻa tetele, sima ma oneone. O Tomashevac e siomia e faletalimalo i le tasi itu, o le sili ona lauiloa o le Amapasa, ma i le isi itu - o se togavao paina mafiafia e fausia ai se paolo masani.

O Tomasevac o se nofoaga lelei mo aso malolo a aiga i Opatija (Croatia). O loʻo iai se sami mama ma malu, faigofie ona ulufale i totonu o le vai, o loʻo iai se malae taʻalo ma se paka faʻasolosolo, ni faleʻaiga vave, o se supamaketi ma se faleoloa faʻamanatu. E mafai foi ona e taʻalo volipolo i luga o le matafaga pe totogi se catamaran.

Lido

E le mamao mai le faʻailoga lauiloa o Opatija - Villa "Angeolina", o loʻo iai le matafaga Lido, faʻailogaina i le Fuʻa Lanumoana a le FEO. O le auala autu o le taulaga e tau saʻo atu i le oneone oneone, ma mo i latou e taunuʻu mai i taʻavale, o loʻo i ai le lautele taʻavale nofoaga.

O le vai i luga o le Lido e mafanafana ma mama tele, e saogalemu le ulu atu i le vai - i luga o apefai uʻamea. O loʻo iai i le matafaga se vaaiga i le Mauga o Uchka, ma o loʻo totoina ai le togavao paina i tua atu o le oneone.

I luga o le teritori o Lido o loʻo i ai le tele o faleʻaiga ma se faleʻaiga Metitirani. Tagata faʻafiafiaina o faʻafiafiaga gaioi mafai ona liliu atu i le nofoaga mautotogi ma alu i luga o se vaʻa po o le catamaran malaga. I le taimi o le taumafanafana, o tala faʻafiafiaga poʻo tifaga matamata i ata e faʻaalia i luga o le matafaga i afiafi uma.

E le talafeagai tele Lido mo tamaʻi femalagaaʻi, aua o le sami e lava lona loloto iinei ma e sili atu mo tamaiti le le aau e aunoa ma ni masini faapitoa.

Lovran

O le taulaga laititi o Lovran e tu 7 km mai Opatija. E lauiloa lautele i turisi mo ona tamaʻimaʻa ma oneone oneone ona o vai turquoise. O mea taua o Pegarovo ma Kvarner, ua faʻailogaina i latou fuʻa lanu moana ma o loʻo faʻaauupegaina uma i mea e manaʻomia, e aofia ai sun loungers ma faamalu, suia o fale, taʻele ma fale taele.

Lovran o se nofoaga faʻalesoifua maloloina. E mafai ona malolo uma tagata tafafao i nofoaga tutotonu o faletalimalo o loʻo tu i matafaga. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le tele o faleaiga lelei ma pizza ma le tele o ituaiga meaai i taugofie tau, pei o Stari Grad ma Lovranska Vrata.

Bear

Naʻo le 8 km mai Opatija (Croatia) o loʻo iai le matafaga matagofie i Medvezha. O loʻo tu i lalo o le Mauga o Ukka i le apitagalu o le Kvarner Bay lanumoana, e faʻatofuina oe ile matagofie masani o Croatia mai minute muamua.

O le lua kilomita maʻa matafaga o le a avatua ia te oe mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei nofo. E lua faleʻaiga, o se pa ma se faleʻaiga o loʻo iai ipu lelei o le sami, o se malae taʻalo, o mea e faʻatosina ai le vai, o loʻo nonofo lelei ai le la, faʻamalu tetele ma sili atu.

I luga o le teritori o Medvezha o loʻo i ai se tamaʻi paka vai ma se taʻaloga e mafai ai ona e taʻalo volipolo, vai polo, faʻapea foʻi ma le totogiina o se vaʻa ma mea e lolovaia ai. A paʻu le po, ona liua lea o le matafaga o se kalapu vaʻavaʻa ma siva faʻaosofia ma meainu faʻamalosi.

Moschanichka Draga

Moschanichka Draga o se tamai taulaga 13 km i saute o Opatija. I totonu o le talafatai atoa o le nofoaga faʻataʻamilo faʻataʻamilomilo ai se 2-kilomita matafaga o le igoa lava e tasi, salalau ma tamaʻi maʻamaʻa. Moschanichka dreda e faʻataʻamilomiloina e se mauga ma se togavao paala mafiafia, o loʻo iai le vai manino, o se avanoa faʻasolosolo malie ma se loloto papaʻu - tele aiga ma tamaiti eo mai iinei.

Eseese mea lelei ma faʻafiafiaga e faʻapipiʻi i le matafaga atoa. O loʻo iai potu malolo ma faʻamalu, sui potu ma fale taʻele, faleʻaiga e lua, o se cafe vave, o se pa, o taʻaloga, o nofoaga e faʻataʻamilomilo ai vai ma maulu, o se malae taʻalo, o nofoa ma nofoaga e mautotogi ai vai. Totogi paka o loʻo tu tonu i tafatafa o le matafaga - 50 kn ile itula. E i ai nofoaga mo le atoatoa.

Manatu o Opatija

Folafola i tafatafa o le sami

O le tai sefulu ma le lua kilomita o le talafatai o Opatija ma lima nuu lata ane ua teuteuina i le laufanua manifinifi o Lungo Mare. O se nofoaga e sili ona e fiafia iai e savali ai tagata tafafao uma i le taulaga, o iinei e iai faletalimalo taugata, faleʻaiga e sili ona taugata ma vaʻaiga matagofie.

O le sami fagota suia ai ona foliga vaaia i le ao. Muamua, o se tulaga sili ona lelei mo le feiloaʻi ma le oso aʻe o le la, i le taimi o le aoauli o se auala e tumu i turisi i ofu susu, i le afiafi o se ituaiga kapeta mumu mo tagata femalagaaʻi, ma i le po o se tatala kalapu kalapu. Aua le savali i Lungo Mare - aua le asiasi i Opatija. Aua le faʻatagaina oe lava i se tamaoaiga taua!

Teine teine ​​ma le gogota

O le faʻailo, fausia i le 1956, ma e oʻo mai nei o le faʻailoga iloga o le taulaga o Opatija. O le tala faʻanoanoa o le alofa o se seila ma se teineititi o loʻo faʻatali lona toe foʻi mai na faʻamalosia se tasi o tagata lauiloa a Croatia, o Zvonko Tsar, na fausia lenei maʻa faʻatusa. I ona lava lima, na ia toe faafoi atu le pele i le teine, totoina se gogogo i lona lima, aua o nei manulele, e tusa ai ma le tala a tagata o le lotoifale, o agaga o seila.

O le faʻailoga alofa o loʻo tu i le pito o le Sea Promenade, latalata i le Kvarner Hotel. O iina, i totonu o maʻa ma maʻa, o loʻo faʻatali ai lava se teineititi vaivai mo le toe foʻi mai o lana pele.

Fautuaga! O mai i lenei faatosinaga i le leva o le po. A o le goto o le la liliu ona lanumumu mumu i le faʻatagata, e foliga mai o le a toeititi alu ifo mai le maʻa faʻavae e faʻafetaiaʻi lona alofa. I lenei taimi ma i lenei nofoaga e mafai ai ona e puʻeina ata sili ona matagofie o Opatija.

Paka ma Villa Angiolina

Talu mai le 1844, ua teuteuina Opatija i se isi faʻailoga iloga - o se fale talimalo matagofie na fausia e le aliʻi Roma o H. Scarp. O le fiafia tele i le natura, Sir Scarp na faatonuina le totoina o laau uma ese mai e mafai ona maua i luga o le 3.64 hectares o le fanua o loʻo siomia ai le villa. Mo le sili atu ma le 150 tausaga o le olaga, o le numera o laʻau, togavao ma fugalaʻau i le paka ua oʻo atu i le selau ma sili atu i le 160 ituaiga. O loʻo iai alofilima, ofe, magnolias, begonias ma isi laʻau e tau le mafai ona maua i isi itu o Croatia. O le paka e faʻamalieina i nofoa, punavai ma faʻatagata; e manaia le faʻaalu o taimi iinei i soʻo se taimi o le aso.

I le faʻaiuga o le seneturi lona 19, na toe fausia ai le fale talimalo e avea ma nofoaga faʻalesoifua maloloina, ma i le amataga o le 2000, na tatalaina iinei le Fale Mataaga a turisi a Croatia. I le tau mafanafana, konaseti ma fale faʻafiafiaga e faʻatulagaina i luga o le avanoa tatala i le paka. O le faʻafitauli o loʻo tu i Park Angiolina 1.

Ekalesia a Sagato James

O le falesa o St.James na fausia i le amataga o le seneturi lona 15. Fausia i totonu o le sologa lelei Romanesque style, ona piliki puipui ma maai domes tosina mai ma le latou tuʻufaʻatasia o le lalelei ma le faigofie. O se nofoaga filemu mo se malologa malolo, ma mai le maupuepue o loo fausia ai le falesa, oe mafai ona faamemelo i le matagofie vaaiga o Opatija. Tuatusi: Park Sv. Jakova 2.

Fautuaga! I le Aso Toonai, e tele faʻaipoipoga e faia i le falesa, pe a fai e te fia molimauina se gaioiga matagofie o le faʻaipoipoga - sau ii mai le 10 i le taeao e oʻo i le 5 i le afiafi.

Ekalesia Faʻalauiloa

O le isi malumalu matagofie o Opatija o loʻo tu i Joakima Rakovca 22, e le mamao mai le matafaga o Slatina. Na fausia i piliki ma maamora, ma lona fatafaitaulaga e le masani ai, teuteuina i ie satin ma le ata o Sagata Maria, na maofa ai tagata tafafao ma lona lalelei mo le tele o tausaga.

Mea moni manaia! O le Annunci Church o se tasi o nai toʻaititi e leʻi toe faʻaleleia i le atoa o Croatia. E ui lava i le mea moni o le faʻailoga na fausia i le sili atu i le seneturi talu ai, o loʻo tumau pea lona amataga foliga mai.

Voloshko

Voloshko o se tasi o taulaga e ui atu ai le Morskaya Embankment. Aiga, faigofie ma mafanafana - o le auala lea e taʻutaʻua ai turisi o Opatija e uiga i ai. O vaapiapi ma laiti auala e masani ona faʻamalieina i nofoa mafanafana, laʻau matagofie, fugalaʻau ma laʻau.

Faamolemole ia matau o lenei e le o se sopo tagata savavali ma taavale e mafai ona aveina taavale iinei, e ui lava matou fautuaina tagata femalagaaʻi e tuua a latou taavale i le paka paka ma aua le lamatiaina i tifato ifo o ifo ma vaapiapi ifo. I totonu o le nuʻu, e mafai ona maua sau 'aiga lelei i se tasi o faleʻaiga e le taugata.

Nofoaga

E pei foi o isi nofoaga i Croatia, Opatija e le iloga i tau maualalo o fale. Mo aso uma e faʻaaluina i se potu faʻalua, e tatau ona e totogia ia le itiiti ifo ma le 60 Euro, o le mea e te nofo ai i se faletalimalo e toʻafa tau e le itiiti ifo ma le 80 €, i se faletalimalo e lima fetu - 130 €

O faletalimalo silisili i Opatija, e tusa ai ma tagata faimalaga, o:

  1. Remisens Premium Hotel Ambasador, 5 fetu. Tasi le minute i le matafaga, o le taeao o loʻo aofia ai i le tau. Mai le 212 € / lua.
  2. Fale mautotogi Diana, 4 fetu Mo se potu faʻalua e tatau ona e totogia naʻo le 70 Euro, i le matafaga 100 mita.
  3. Faletalimalo Villa Kapetanovic, o se faletalimalo faletalimalo. Matafaga i le 8 minute savali, totogifuapauina i le aso - 130 €, o le taeao o loʻo aofia i le tau.
  4. Amadria Park Royal, 4 fetu, ma lona lava matafaga. O le tau o le malologa e le itiiti ifo 185 € + leai se 'aiga taeao.

Tagata faimalaga e manaʻo e sefe a latou tupe i mea e nonofo ai, e mafai ona liliu ane i tagata o Croatia mo se fesoasoani. Ma, totogi se potu potu 5 minute savali mai le sami tau mai le 30 €, ma se isi potu e mafai ona mautotogi mo na o le 20 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faleʻaiga ma faleʻaiga o Opatija

Faʻatusatusa i isi taulaga taulaga i Croatia, tau o taumafa i Opatija o loʻo i totonu o le tulaga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se taumafataga atoa e tolu-vasega, o tagata tafafao maimoa uma e tatau ona totogi le tusa ma le 130 kn i totonu o se cafe taugofie pe mai le 300 kn i faleʻaiga maualuga. O faleʻaiga sili ona lelei i Opatija o:

  1. Faleaiga Roko Opatja. Faʻatauina mea toto mai fua faʻatoʻaga, o lenei aiga faʻatautaia fale faʻavae saunia lelei uma mea latou faleaiga tautua, aofia ai falaoa. Tau maualuga, sili ona lelei auaunaga. Averesi tau o se ipu: 80 kn mo se ipu ipu, 110 kn mo aano poʻo iʻa, 20 kn mo meaʻai suamalie.
  2. .Iraffa O le taugofie kofe o loʻo tu i le ogatotonu o Opatija, e le mamao mai nofoaga autu. Mo naʻo le 50 kn oe mafai ona okaina se aano / iʻa ipu iinei, 35 kn o le a tauina se salati o fualaʻau fou ma moa.
  3. Kavana Marijana. Le sili Italia Italia i Opatija i lona tau faʻavasega. Uo ma vave aufaigaluega, mafanafana siosiomaga ma suamalie 80 kuna pizza - o le a se isi mea e manaʻomia mo le fiafia! O taumafa taumafataga ma meaʻai suamalie e fai foʻi ii.

Faʻafefea ona e alu i Opatija

E mafai ona e lele mai Lusia, Iukureini ma isi atunuʻu o le CIS i le taulaga, na o le ave i Pula poʻo Zagreb.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai le laumua o Croatia

O le mamao i le va o Opatija ma Zagreb e 175 km, lea e mafai ona ufiufi e pasi po o taavale (taxi):

  • Mai le nofoaga tutotonu pasi i le laumua, ave le pasi Autotrans Zagreb-Opatija. Ole tau ole tiketi e 100-125 HRK ile tagata, e mafai ona e okaina ile upega tafaʻilagi a le kamupani (www.autotrans.hr). Taimi o malaga - 3 itula 5 minute, alu le pasi mulimuli ile 15:00;
  • Afai e te manaʻo e sau i Opatija i le afiafi, tiʻetiʻe mai le nofoaga tutotonu o pasi i Rijeka mo le 7-12 euro (2 itula i luga o le auala), ona sui lea i le pasi o Rijeka-Opatja. O le tau o le faigamalaga e 28 HRK, o le faigamalaga e laititi ifo i le afa itula. I auala uma e lua, e tuua taʻavale uma i le 15-30 minute.
  • Ole faimalaga ile va ole taulaga ile taʻavale e naʻo le 2 itula, mo kesi e te manaʻomia ile 17-20 euro. O le tau o se pasese laʻupasese e amata ile 110 €.

Faʻafefea ona sau mai Pula

E i ai le faʻamautu pasi tautua i le va o 'aʻai, e aofia ai le 100 km e te manaʻomia pe tusa o le lua itula ma le 80-100 kuna taʻitasi tagata. O le taʻavale muamua i luga o le auala na tuʻuina atu e alu i le 5 i le taeao, o le taʻavale mulimuli - i le 20:00. Mo le taimi faʻatulagaina ma tau tiketi, asiasi i le www.balkanviator.com.

O le malaga tutoʻatasi i le taʻavale e naʻo le 1 itula ma le 10 minute le umi, ae o le tau o le penisini e 10-15 euro. O se tiʻetiʻega laʻupasese faapena e tusa ma le 60 € le tau.

Opatija (Croatia) o se 'aʻai matagofie, sauni e avatu ia te oe le selau o lagona lelei. Sau iinei e fiafia i le ea fou, mafanafana sami ma matagofie vaaiga. Manuia lau malaga!

Lelei le vitio ma manatu o Opatija i le goto o le la.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Rijeka - Croatia (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com