Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sefe le azalea - aisea e faʻatutu ai e le laau ona lau ma o le a le mea e fai e fofo ai le faʻafitauli?

Pin
Send
Share
Send

Azalea o se laʻau matagofie ma faigofie ma faʻalua fugalaʻau o le sili ona maalalo paolo. Soʻo se fafine miti o le i ai o se teuteuga fale. Ae ma lona galueaina, tele o faigata e masani ona aliaʻe. E tupu aʻe o le faʻatau pupula, fugalaau laʻau amata amata pa'ū ese ina ua mavae le vaiaso ma o se vaʻaiga matagofie. I le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le mafuaʻaga ua amata ai ona mago le rhododendron ma faʻapaʻu lanumeamata laulaʻau, ma o nisi taimi fuga, e mafai ona sefe se laʻau ua paʻu'ū mai laʻau uma, faʻafefea ma o le a le mea e fai i le fale mo le toe faʻafouina.

Mafuaʻaga o le faʻamaligiina o laʻau

O le faʻaleagaina laʻau paʻu e amata pe a fai o le tausiga lelei o lenei capricious laʻau o loʻo solia... Afai o lau fugalaʻau ua atoa leiloa ona lau, oe manaʻomia vave ona faia ni auala e sefe ai. A leai, o le azalea o le a oti mai le le lava o meaʻai lelei.

I le vaʻaia o laʻau, e mafai ai e se tasi ona faʻamasino le soifua maloloina o le togavao.

Faʻatonuga ile mea e fai e fuafua ile mafuaʻaga

Sei o tatou iloiloina auiliili mea e fai pe a:

  1. Fugalaʻau paʻuʻu ma fuga matutu:
    • Aisea e faʻapa'ū ai fugalaʻau ma faʻafefea ona toe faʻaola mai i lenei mea? Masalo na e faanatinati e tui se fagafao fou. Faʻatumauina le aʻa aʻa a le laʻau e ala i le masaa o le substrate ma le tali zircon.
    • E naʻo le afa muamua o le tautotogo e mafai ona toe tipi ai le azalea. E fautuaina le faʻaogaina o le transshipment ina ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa. Filifili se ulo ma se liʻo o le 1-2 cm laʻititi nai lo le pale o le laʻau. Faatumu le pito i lalo o le koneteina i alavai.
    • Aua le toe faʻatulagaina fuga azalea mai lea nofoaga i lea nofoaga.
  2. Lea e liliu samasama ma paʻu... Vai naʻo vai vaivai e naʻo. Afai e le alualu i luma le tulaga, ona sui lea o le eleele, masalo ua palapala le ele ele i totonu o le ulo.
  3. Aisea o laulaʻau lanumeamata ua malepe ma o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia i lenei tulaga?
    • Iloilo toto le laau. Afai e te vaʻai i filo sili ona lelei i le pito i lalo o le lau ma totonu, o lona uiga o le mafuaʻaga o le faʻafitauli o le apogaleveleve iti.
    • Aua neʻi galo e uiga i aso uma le sausauina ma togafiti le azalea ma laʻau uma i totonu o le fale mautotogi ma sauniuniga acaricidal (mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoverm).
  4. Brown, e oʻo atu i le uliuli, o laulaʻauo le azalea taʻele faʻauiga o lona uiga o le fugalaau o loʻo mafatia i se faʻamaʻi pipisi. Aveese uma lau afaina, togafiti le fugalaʻau ma le eleele i totonu o le ulo ma sauniuniga fungicidal.
  5. O lenei sei o tatou mafaufau pe aisea rhododendron i totonu o le fale e mumu le laulaʻau ma felelei soloo le a le mea e fai pe a lafoa e le laʻau le toeititi lava o laʻau ma o a mea e mafai ona fai e sefe ai le fugalaʻau.
    • E mafai ona tupu le sunburn. Taofi le laau mai le susulu saʻo o le la.
    • Afai e te leʻi faʻusuina le laʻau, o lona uiga la e le lava le phosphorus i le fugalaʻau. Faʻapala ia. Faalogo i le fualaʻau fautuaina ma taimi o lavalava pito i luga.
    • O le mūmū o laulaʻau e mafai foʻi ona paʻu i se laʻau tele na toto. I lenei tulaga, fufulu le eleele i le tuʻuina o le azalea i totonu o le tapu ma sasaʻa le vai i totonu o le ulo ina ia aua le faʻaaluina i luga o le mata o le ulo, ae na o mai le alavai pu. O le sili atu fetilaisa o le a alu ese ma le vai.
  6. Brown tuaoi faataamilo i le pito o le laupepa:
    • Lenei e masani ona mafua mai i le mago o le ea. Fetuunai le auala faʻasasaʻo.
    • Afai o le laʻau e tu latalata i le ipu malamalama, e mafai ona faʻaleagaina le masini.

Na matou faʻamatalaina i lenei tusitusiga le mea e fai pe a fai o laulaʻau na matua malamalama lava, suia le lanu ma foliga, faʻapea foi ma le auiliiliga o le mafuaʻaga o le laʻau mago atoa ma fugalaʻau ma laʻau paʻu ese, faitau iinei. Saili atili nuances e uiga i azalea faʻamaʻi ma faʻamaʻi ii.

Fuafuaga puipuia

Faʻaaoga ma le faʻaeteete mea taua uma e manaʻomia ai le agrotechnical, o le sili lea ona puipuia le faʻamaligiina o le fale.

Azalea na faʻatau i totonu o le faleʻoloa, e mautinoa na tupu i luga o le fafagaina faʻapitoa i tulaga oona, e tatau ona onosaʻi ma faʻaeteete i tuʻutuʻuga o le fale ma faʻaavanoa lelei.

Tausiga Rhododendron

Afai na amata e le laʻau faʻamaligiina ona lau, ae na mafai ona e sefeina, o le fesili e masani lava ona tulaʻi mai - o le a le isi mea e fai, pe faʻafefea ona tausia le rhododendron i le fale ina ia puipuia ai le uo lanumeamata mai le toe faia o sea faʻalavelave. Nei o tulafono sili ona taua.

  1. Faʻatulaga lelei le faʻainuga:
    • Mo faʻasusu, faʻaaoga na o le malu, malulu vai malu. Faʻapuna, faʻasusu, pe inu vai e talafeagai. E mafai ona e tuʻuina tamaʻi aisa i luga ole eleele i totonu ole laʻau toto. O le a faasolosolo malie ona liusuavai, maalili le laau ma tausia le eleele susu.
    • Mataʻitu le susū o mea o loʻo faʻavae e tupu ai le azalea. E le tatau ona faʻaluina i vai, ae o le faʻamago e le taliaina foi. O le faʻasusu e sili ona lelei e ala ile paleti laina i maamaʻa, faʻalauteleina le 'ele poʻo le sphagnum lumo. Lenei o le a faʻatumauina se lelei microclimate faʻataʻamilo le fugalaʻau. O le filifiliga faʻainu lona lua o le faʻatofu atoa le ulo fugalaʻau i totonu o se koneteina i le vai seʻia oʻo ina taofi le paʻu o le ea mai fafo o le faʻavae.
    • O le vai e manaʻomia sina faʻamalosia i le faʻaopopoina o le lima i le sefulu mataua o le apu cider vineta poʻo le sua o le tipolo ile lita. Faʻasusu ma lenei vaifofo e manaʻomia faʻatasi ile masina.
    • E lelei le tuʻu o se agrarian hydrogel i lalo o le ulo latalata i aʻa. O le a le faʻatagaina le azalea e lolovaia, mitiia tele sili atu susu, ma o le a le faʻamaligiina pe a e galo e uiga i le faʻasusu.

      E leai se aoga o le sausauina o granula i luga o le eleele, e vave ona mago.

  2. Tui le laau pe a tatau ai:
    • Naʻo le acidic eleele e talafeagai, o lea faʻaoga a sauni-faia faʻapitoa faapolofesa mo azaleas, pe faia oe lava e ala i le palu faatasi o le 1: 1 oona maualuga moor peat ma pala pala lapisi.
    • Aua le totoina ile faʻalauteleina ole kola aa.
    • E faʻatoa mafai ona e tuiina azalea peʻa maeʻa le vaitaimi e fuga ai laau.
  3. Saunia moli talafeagai: e fiafia le laʻau i le malamalama susulu, ae na te le taliaina le susulu o le la i se mea. E sili pe a tuʻu ile faʻamalama sasaʻe. I luga o faʻamalama i saute, o le fugalaʻau tatau ona paolo pe tuʻu i luga o se tulaga loloto i totonu o le potu.
  4. Fausia le mea manaʻomia microclimate: azaleas manaʻomia maualuga sūsū, o lea latou manaʻomia aso uma luluina luga o laulaʻau ma vai vaivai. Fetuunai le atomizer ina ia pei o tamaʻi vai mataua pei o puao. O mataua tetele o le vai e mafai ona faʻaleagaina laʻau ma tuʻu ai le pisia o foliga. Aua le faʻasauaina fugalaʻau ma fuga.
  5. Tupu lau azalea i totonu o se potu malulu: vevela malulu o le ea e oʻo atu i le 15-18 tikeri Celsius.
  6. I luma ma ina ua mavae fuga, fafaga le laau faʻalaʻau faʻapitoa mo laʻau toto.

A totoina lenei fugalaʻau, manatua i lona taʻamilosaga taʻitasi tausaga o le olaga o loʻo i ai se taimi taua o le malologa. E paʻu i le taumafanafana masina. E taua tele ile vevela o le tau e tausi ia malu ma faʻasusu. O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o fafo atu o le fale mautotogi, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se fale mafanafana.

Ia Setema, i le vevela o le +6 - +8 tikeri, e sauniuni ai le laʻau mo se galu fou o fugalaʻau ma faʻaputuputu mata. A maeʻa lena, e mafai ona aumaia le azalea i totonu o le potu, tuʻu i totonu o se susulu, malulu nofoaga, puipuia mai masini faʻavevela.

Ma, na matou vaʻavaʻai i le mea e fai i tulaga eseʻese - amata mai le taimi na o le rhododendron na faʻapaʻu laulaʻau ma leiloa ia latou teisi laititi ma faʻaiʻu i le taimi na maeʻa atoa. I le faaiuga, matou te fai atu e sili atu le aua le aumaia le laʻau i se tulaga mataʻutia, ae ia mulimulitaʻi faigofie puipuiga puipuiga auala. O lenei laʻau e lagona le toʻafilemu pe a tuʻuina i ai le tele o le faʻalogo ma le tausiga. Na o lalo o ia tuutuuga o le a le sasaʻaina ona lau ma o le a faʻafiafiaina oe i le matagofie fugalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: a-ha - Forever Not Yours Official Video (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com