Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e le fuga ai le clerodendrum ma o le a le ituaiga tausiga ile fale na te manaʻomia?

Pin
Send
Share
Send

E i ai ituaiga teuteuga o le clerodendrum, e fuga matua sili ona matagofie ma matagofie.

O a latou fugalaʻau mananaia e sili ona maaleale ma faʻalauteleina le manogi matagofie. O le mea lea, o lenei laʻau ua avea ma sili ona taatele i totonu o fugalaʻau i totonu.

I le ma lea, mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo auiliili ai e uiga i le clerodendrum fugalaʻau, faʻamasani ma mafuaʻaga autu mo le leai o ona fugalaʻau ma pe faʻafefea ona e feagai lelei faʻatasi ma i latou, faʻapea foʻi ma tulafono mo le vaʻaia.

Foliga ma foliga vaaia

Clerodendrum o se perennial mai le aiga Verbenov. "Clerodendrum" ua faaliliuina mai le gagana Eleni o le "laau o le taunuuga."

O le natura nofoaga o lenei evergreen, deciduous liana o le teritori o Aferika ma Asia. Clerodendrum tuua fatu-foliga, luga o faʻavae latou tu tu faʻafeagai... O fugalaʻau o lenei laʻau ei ai le sili ona tele teuteuga aafiaga, latou e aoina i talita poʻo paniculate inflorescences. Taʻitasi ituaiga o creepers i ai lona lava tulaga ese manogi manogi.

O se tasi o sui sili ona matagofie fugalaʻau o cledorums o le Philippine clerodendrum. Ole ituaiga lea e sili ona teuteu ma le faʻafefeteina mo le teuina i totonu ole fale.

I le Filipaina Clerodendrum, fuga amata i le ogatotonu o le tautotogo ma faʻaauau pea seʻia oʻo i le masina mulimuli o le taumafanafana.... O fualaʻau o lanu paʻepaʻe-lanu piniki e aoina i totonu o se vaega tele mafiafia ma le lautele e oʻo i le 20 cm.

Laʻau i se faʻaputuga e tusa ma le 2-3 cm, e tai tutusa lava ma tamaʻi rosa ma mafiafia ona petals. Faʻafetai ia latou ma laʻau lanumeamata lanumeamata veveve lau, lenei ituaiga o clerodendrum foliga sili ona teuteuina.

A fuga le laau, o se manogi malosi ma manaia tele salalau faataamilo ia te ia, e tali tutusa ma le manogi o le jasmine, aemaise lava i le po. O le mea lea, e sili atu le aua le tuʻuina lenei fugalaʻau i le potumoe. O le malologa vaitaimi o lenei ituaiga e puʻupuʻu nai lo isi ituaiga o clerodendrum.

O afea ma faʻapefea ona tupu le fuga?

MANATU: Ua amata ona fuga mai le laau i le amataga o Iuni. O le iʻuga o le fuga e masani ia Setema. Ae i ai ituaiga o lianas e mafai ona fuga mai i le tausaga atoa.

O nei lianas matagofie fuga e mauoa i le tele o ituaiga inflorescence foliga. ma ia i ai ni lanu eseese lanu o lanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Thompson e i ai ni fugalaʻau sinasina ma samasama. O le Matagofie Clerodendrum o loʻo i ai ni fugalaʻau viole, e faʻaputuputuina i pupula felavasaʻi. Ma fugalaʻau manogi ma fugalaʻau papaʻe-piniki fugalaʻau ma lona fugalaʻau, ma le tausiga lelei, faʻaauau i le tausaga atoa.

Tulaga mo se lauolaola ma masani ona faʻagasologa

  1. O le lava moli e taua mo le ola maloloina ola ma fugalaʻau o lenei laʻau. O le mea lea, o le fugalaʻau o le a lagona sili ona toʻafimalie luga o faʻamalama o le itu i saute o faʻamalama.
  2. O le eleele o le laʻau e tatau ona fai lava sina susu. I le le lava o le susu ma le soʻona matutu ea i totonu o le potu, o laulaʻau o le clerodendrum o le a faʻaliu samasama ma paʻuʻu ese. Ae e le mafai ona e faʻasuina faʻamalosi le fugalaʻau, a leai o le a amata ona tiga ma pala ia aʻa.
  3. I le taumalulu, o le vevela o mea i totonu e tatau ona tuʻuina i lalo i le +15 ° C, o le a faʻatagaina ai le laʻau e masaa nisi o laulaʻau ma sauniuni mo le vaitaimi le moe. Afai e le faia lenei mea, o le fugalaʻau o le a le mafai ona malolo le taimi atofaina ia ia e le natura ma lona faʻalautelega atili o le a le matua tele. I le tautotogo, pe a maeʻa le vaitaimi o le "toʻafilemu", e tatau ona faia se lava malosi teuteuina o lala o le laʻau, lea o le a faʻatagaina ai ona lafoa i fafo le tele o laʻau malosi ma fualaʻau.

E tatau ona maitauina o nisi lapoʻa clerodendrum faʻatonutonu latou lapoʻa i le taimi o le taumalulu na o latou lava. Latou faʻapitoa faʻamamago tele o latou laʻau ina ia aua le maimau le malosi ia latou ma maua ai se lelei "moe". Tele o e ana fale ua le fiafia ile mea lea, aua latou te talitonu ua mago a latou fagafao.

Mo clerodendrum e fuga, e tatau ona fafagaina na o le taimi o le vaitaimi o le ola ola.... Lenei o le a fesoasoani faʻaosofia ai lenei gaioiga.

Aisea ua leai ai ni fuga?

O mafuaʻaga autu aisea e musu ai le laʻau e fuga mai i le fale o ni tulaga le lelei o le tausiga ma le lelei le tausiga:

  • O tuutuuga o le vaitaimi malolo o le laʻau ua solia.
  • Ua leva na le toe totoina le fugalaʻau.
  • E le lava fualaʻau i le substrate, pe tele naua foʻi.

O le a le mea e fai ma faʻafefea ona tupu ola aʻe?

O le autu aiaiga mo le fuga o clerodendrum o se saʻo tausia vaitau malologa. E tatau ona e saunia se fugalaʻau mo malologa i le tautoulu, pe a maeʻa le iʻuga o le tuputupu ae o laʻau.

  1. Faʻasusu i lenei taimi e tatau ona faʻaititia.
  2. Laʻei pito i luga, afai na faia i le taumafanafana, e tatau ona aveʻesea atoa.
  3. Tuʻu le fugalaʻau mo le 2 masina i se nofoaga malulu ma le vevela e le sili atu i le + 15 ° C.
  4. Mo le taumalulu, o le laʻau mafai ona tuʻuina i se pogisa, leai-faʻamaʻa lalo potu.
  5. Ina ia aua neʻi mago uma aʻa, e tatau ona faʻasūsū i nisi taimi le faʻaputuga eleele.
  6. I le amataga o le tautotogo, tipi faʻamalosi le laau ina ia ola ai laulaʻau fou ma fou.
  7. I le taufaaiuiuga o le taumalulu - amataga o le tautotogo, ae leʻi amataina le ola ola, toso le clerodendrum i totonu o se ulo lapoʻa ma le palapala ma palapala lelei.
  8. I le tautotogo, i le maeʻa ai o uluaʻi fuga aliali mai, amata fafagaina ma se lautele lautele o minerale fetilaisa mo fugalaʻau totonu fugalaʻau.

    Taua! O le taimi masani o le fafagaina e tasi i le vaiaso ile atoa tausaga ole totoina ma le fuga.

Faʻafefea ona popole?

  • Vevela... Talu ai o le natura nofoaga o Clerodendrum o se vevela tau, e manaʻomia ai se faʻapitoa vevela pulega o le 18-25 ° C i le vaitaimi o le fugalaau. Ae e tatau ona e aloese mai le susulu o le la, lea e mafai ona afaina ai le laʻau.

    E sili le tuʻuina o le fugalaʻau i faʻamalama o le itu i sasaʻe ma sisifo. Afai o le faʻamalama i saute - oe o le a manaʻomia se puipuiga faaopoopo mai le faʻaalia i le susulu o le la.

  • Sūsū... E manaʻomia e le laʻau se maualuga maualuga pea o le susu i fugalaʻau lauolaola ma masani ai. E tatau ona sausau soo le fugalaʻau. E mafai ona e tuʻuina le fugalaʻau i totonu o se fata faʻatumuina i limulimu susū.
  • Faasusu... Faʻasusu e tatau ona masani, ae le tatau ona lolovaia le laʻau. E tatau ona e mautinoa o le faʻaputuga eleele e fai sina susu ma e le mago. I le taumalulu, faʻasusu e faʻaititia i le 2 taimi i le masina. Aua le tuʻu le laʻau i tafatafa o maʻa.
  • Laʻei pito i luga... E tatau ona fafaga le clerodendrum i le taimi o le fugalaau vaitaimi 2 taimi i le masina ma faigata laʻau fetilaisa.
  • Teuteuina... Ina ia mafai e se laʻau ona i ai se foliga matagofie ma fuga matagofie, e manaʻomia e teuteu masani. O uumi uumi e tatau ona faʻapuʻupuʻu ile 10-15 cm O lenei mea o le a faʻaosofia ai le fausiaina o lala fou ma fugalaʻau.

    E manaʻomia foi le teuteuga ona o le laau e mafai ona oʻo i le 3-4 mita le maualuga, o lona uiga la e tatau ona faʻatapulaʻaina. O foliga ma le tele o le laʻau e tatau ona fetuʻunaʻi faʻavae i luga o le avanoa avanoa i totonu o le potu e ola ai.

  • Faʻaliliuga... E tatau ona faia se taotoga o fugalaʻau pe a uma ona teuteu. Clerodendrum e le fiafia ia te ia, o lea o lenei auala e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele. E sili ona lelei pe a faʻatasi faʻatasi ile 2 tausaga.

    I fesuiaʻiga taʻitasi, o le ipu vai e tatau ona 2-3 cm le tele i le maualuga ma le lautele. Alavai manaʻomia 3 cm mafiafia. O le lagolago e tatau ona faʻapipiʻi vave i totonu o le ulo.

    Fautuaga! O le auala sili ona sefe ma laʻititi le faʻamamaina e tui ai se clerodendrum o le faʻafesuiaʻi lea ma se faʻaputuga eleele i luga o aʻa.

    E sili le faʻatau ole palapala ile faleoloa lautele mo fugalaʻau laʻau. Ae e mafai ona e saunia le substrate i le fale: peat, lau lauʻeleʻele ma le oneone i tutusa tutusa.

Le isi, oe mafai ona matamata i se vitio e uiga i le vaʻaia o lenei laʻau:

Tausia o le laʻau i le fale pe a paʻu fugalaʻau

  1. A maeʻa le fuga, e manaʻomia e ia le teuina o inflorescences tuai.
  2. Talu ai o lenei clerodendrum o apical fugalaʻau, o le tele o fugalaʻau o lenei laʻau e faʻalagolago tuusaʻo i le numera o tamaʻi laʻau i totonu. Ina ia faʻateleina lala - i soʻo se tautotogo, e tatau ona teuteu le togavao i lona pito i luga. E tusa o le tasi vae tolu o lona maualuga o loʻo iai nei.
  3. E le gata i lea, o le laʻau manaʻomia le faʻapuʻupuʻu o le pito laulaau. Afai e te le faia lea ituaiga teuteuina, o le teuteuina vao o le a amata ona tupu i autafa ma o le a manaʻomia se lagolago faʻaopoopo.
  4. A maeʻa fuga, i le taimi e le moe ai, e le tau fafagaina le laʻau. E faʻapaʻu le faʻasusu i le 1-2 taimi ile vaiaso. O le vevela o mea i totonu e le tatau ona sili atu i le 15 ° C.

Faaiuga

Na faʻatoilaloina e Clerodendrum le tele o tagata fai teu fugalaʻau ma lona fugalaʻau, ma e faigata tele ona teteʻe atu i le faʻaosoosoga o le iai o se laʻau matagofie i le fale. Ma ina ia mafai e lenei laʻau teuteu ona faʻamolemole mo se taimi umi ma ona laʻei fugalaʻau ma manogi, e tatau ona vaʻaia lelei ona vaʻaia lelei e le gata i le vaitaimi o le tuputupu aʻe ma fugalaʻau. O le taimi e lelei ai ona faʻatulaga vaitaimi malolo i masina o le taumalulu o le a iai foʻi se aʻafiaga lelei i le lalelei ma le maloloina o le fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Bleeding Heart Flowering Plant - Clerodendrum Thomsoniae (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com