Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga mo le faʻaaogaina o le Epin mo orchids: o mea taua uma o le galue ma mea faigaluega

Pin
Send
Share
Send

Ou te manaʻo ia matou fugalaʻau totonu, e aofia ai le sissy orchid, e faʻafiafiaina matou i lo latou olaola umi ma umi, faʻapea foi ma se foliga maloloina.

Ae o le tele o taimi e le mafai ona ausia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaopopo, o le gaioiga e faʻatatau i le faʻaleleia o le tuputupu aʻe, fesoasoani i tulaga faigata, faʻapea foi i na tulaga pe a le mafai e le natura ona gafataulimaina ona tiutetauave, ia e maua ai tulaga sili ona lelei mo le ola o laʻau. O le vavega fofo "Epin" o le a sau e fesoasoani i le au totō fugalaʻau.

O le a lenei vaifofo?

O le Epin o se ituaiga o mea totino e faʻaosofia ai le totoina e ala i mea faʻafoliga. O lana galuega e faʻatatau i le faʻagaoioia o puipuiga o fugalaʻau e ala i le faʻateleina o le puipuiga.

Faʻaaliga! O le vailaʻau, lea e i ai le igoa "Epin", ua taofia talu mai le amataga o le lua afe ona o le tele faʻals. Lea la ua latou gaosia se oloa ua faʻaigoaina "Epin-extra". O le mea lea, a tatou fai atu "Epin" o lona uiga "Epin-faʻaopoopo".

O le mea faigaluega e masani ona masani ai e le gata i totonu o la tatou setete, e lauiloa lautele i isi atunuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, i Saina.

Tuufaatasiga

Ole mea autu o loʻo iai ile sauniuniga ole epibrassinolide. O le mea moni, o lenei o se atoatoa gaosia vailaʻau, ae e matua leai se afaina i orchids. Aua le faʻamoemoe i se vavega, o lona uiga, i le mea moni o lenei vailaʻau o le a mafai ona toe aumaia ai se fugalaʻila toe ola i le ola. ae E mafai e le Epin ona fesoasoani i se laau e faʻafetauia le tele o faʻamaʻi, faʻapea foi ma le faʻagaoioia o gaioiga, pei ona sa, "ala mai" le orchid.

Faʻasalalau pepa

O lenei oloa e gaosia i ampoules o 0.25 milliliters. Masani tasi afifi aofia ai fa ampoules, o lona uiga, tasi milliliter.

O le a le mea e faʻaaoga ai?

"Epin" fesoasoani i le laʻau i mea nei:

  • faʻaosofia le faʻafouina o soʻo se fugalaʻau;
  • faʻateleina le fua faatatau o fuga ma fuga o fuga;
  • faʻalauteleina le vave mauaa o taualumaga;
  • faʻaititia le maualuga o elemene nitrate, faʻapea foi ma isi vailaʻau leaga;
  • faʻamalosia le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le orchid root system;
  • faʻalauteleina le atinaʻeina o le puipuiga mai le faʻamaʻi, faʻamaʻi ma tulaga faigata.

Taua! O le "Epin" e tutusa ma le faʻaopoopoga o meaʻai mo tagata. E faʻatumauina le malosi, ae le mafai ona suia le autu meaai, i la tatou tulaga o le faʻasusu ma faʻafouina.

Le lelei ma le leaga

Ua uma ona matou taʻua uma itu lelei o le vailaʻau o loʻo i luga. Ae i ai ni mea le lelei e te manaʻomia e faʻalogo i ai ina neʻi afaina ai le laʻau.

O le mea autu - Epibrassinolide - pala pe a faʻaalia i le susulu o le la. Ona o lenei, "Epin" e le gata e le fesoasoani, ae faʻapea foi ona afaina ai le orchid. o lea togafitiga ma le vailaʻau fautuaina malosi ina ia faia i fafo na o le pogisa.

O leisi itu le lelei o le "Epin" leiloa ana aoga aoga i se alkaline siʻosiʻomaga. O le mea lea, o le vailaʻau faʻatoa mafai ona faʻavaivaia i le faʻamamaina, pe sili atu le faʻapuna vai. Afai e le mafai lenei mea, ona fautuaina lea e faʻaopopo se acid i le vai, 1-2 mataua i le lita o le vai.

Teuina o Meaai

Aua neʻi galo o lena o se vailaʻau sauniuni, o le mea lea e tatau ona teuina i nofoaga e faigata ona aʻapa atu mo tamaiti ma manu. E sili atu pe a e filifilia se atigipusa mo lenei e mafai ona lokaina ma se loka, ma e tatau ona maualuga a mafai. O le nofoaga e tatau ona pogisa, leai se susulu o le la e faʻatagaina i fualaʻau. O le maualuga tapulaa ola o "Epin" o le tolu tausaga mai le aso o le gaosiga.

Talu ai o le fualaʻau o le soʻoupu na faʻaaogaina e laʻititi lava, pe a maeʻa le tatalaina o le ampoule, faʻafesoʻotaʻi ona mea i totonu o se vailaʻau moʻi. Lafoaʻi le ampoule i le taimi lava e maeʻa ai lenei togafiti ma ia mautinoa e le oʻo iai tamaiti ma manu. O le tui ma le vailaʻau o loʻo faʻamamaina pe a manaʻomia, a o teuina i se nofoaga malulu (sili i le pusaaisa) ma i totonu o se taga palasitika.

E faʻapefea ona ese mai isi teu?

O isi vailaʻau e faʻaosofia ai le ola o laʻau, ae le faitauina pe o i ai i le fugalaʻau le malosi e faia ai. Atonu e tupu pe a uma ona fafagaina ma isi auala, o le orchid o le a amata ona tupu lelei, ma o le a amata ona oti. E tupu lea mea ona o le mea moni o le a faʻaalu uma le malosi i le tuputupu aʻe. Epin e fai le faʻafeagai. E faʻaosofia ai le gaosiaina o meaʻai, lea e atili ai ona tupu olaola le fugalaʻau. O lona uiga, muamua o le orchid o le a faʻaputuputu le malosi i totonu ma na o sina taimi puʻupuʻu o le aʻafiaga o le "Epin" o le a vaʻaia fafo.

Ae o lenei lava aafiaga o le a mautinoa, o le a le mafai ona e masalosalo. O le gaioiga o lenei mea faigaluega na tofotofoina i le tele o tausaga ma tele faʻataʻitaʻiga.

Tulafono faʻatonutonu mo le saogalemu

A o e faʻaaogaina le Epin, ia e mautinoa ia e usitaʻi i tulafono nei:

  1. aua le tuʻufaʻatasia le oloa ma meaʻai;
  2. tuu i ou lava meafaigaluega puipuia (sili atu totini lima, ae o se ufimata e sili foi ona lelei);
  3. a uma ona faʻagaoioia le orchid, fufulu lelei ou lima ma ou foliga ile fasimoli ma le tafe vai;
  4. fufulu lou gutu;
  5. aua le faia se afi i tafatafa o le teuina o vailaʻau;
  6. aua le faʻagalueina le laʻau i le ao (e tatau ona faia i le afiafi poʻo le vaveao).

O fea ma e fia mafai ona e faʻatau?

E ui lava i le mea moni o le "Epin" o se sili ona mamana ma matua aoga mea faigaluega, e matua taugofie. O le vailaʻau e faʻavasega e afifi, lea e mafai ona tele ni ampoules poʻo se fagu atoa. Oe mafai ona maua se afifi ma le tasi milliliter o le oloa, ma lua, ma le limasefulu ma le atoa lita o Epin.

Mo le sili laʻititi afifi, oe e tatau ona totogi na o sefulutolu rubles. Mo le lona lua sili ona tele - ua 15 rubles, mo 50 milliliters o le a tatau ona vaeluaina ma le aofaʻi o 350 rubles, ma o tau mo lita fagu fesuiaʻi lata i le 5000.

I luga o se tusi. E mafai ona e faʻatauina lenei vailaʻau i soʻo se faleʻoloa e faʻapitoa i le faʻatauina atu o fatu poʻo fugalaʻau faʻapipiʻi.

Faʻafefea ona apalai?

Filifiliga o metotia ma pe faʻafefea ona faʻavaivaia

Ua leva ona iloa e le aufaifaʻatoʻaga filifili se faʻatulagaina laʻititi ifo nai lo le faʻasino i luga o le afifi. E masani lava e tasi le ampoule mo le lima lita o vai. I le taimi e tasi, aua neʻi galo e naʻo le suavai vela e talafeagai mo i matou. Afai e le mafai lenei mea, faʻaopopo ni tioata tioata citric acid i le vai. Lenei o le a faʻaititia ai le alkalinity o le mamafa vai.

Faʻaaogaina o se tali sauni

A faʻamamaina le oloa, fufui i totonu fagu fugalaʻau o le oketi. Faʻamoemoeina i le tulaga o le tuputupu aʻe o fugalaʻau, o le taimi e teu ai le ulo i le fofo e eseese. E mafai ona sefulu minute pe lua atoa itula.

Afai e galo ia te oe ona mauaina le orchid i le taimi tonu ma soona faʻaalu le taimi fautuaina, aua le popole, "Epin" o le a le aumaia ai le tele afaina. Na ona fufulu ese le palapala i lalo o le tafe vai ma aloese mai le faʻaaogaina o fetilaisa mo sina taimi.

Mafai ona ou faʻasuina se orchid ma latou? E le gata e mafai ona e faʻatofuina se fugalaʻau ma se fugalaʻau, ae na o le faʻasusu o aʻa i le tali. E masani ona faia lenei mea i le taimi o le totoina o laʻau. Faʻapea foi, o le a le ova tele e faʻasusu le cotton swab i le fofo ma solo uma laʻau faʻatasi ma ia.

E faʻafia ona tatau ona faʻatinoina le faʻasologa?

E le fautuaina le faʻaaoga soo. Oe oe mafai ona faʻaaogaina "Epin" i le taimi o le ola ola o le orchid, faʻapea foi ma le tausaga taʻitasi masina ae le i amataina le vaitaimi le moe (e amata ia Novema). E manaʻomia nei manatu.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaosofia le totoina i taimi e tuiina ai, faʻapea foi pe e te maua ni faʻamaʻi poʻo ni faʻamaʻi o faʻamaʻi i luga o le fugalaʻau (Epin e le faʻaleagaina parasites, ae e matua faʻateleina le malosiaga o le orchid mo faʻatonutonuina pest.

Ova le inu

Lautele, naʻo le faʻaaoga sese e naʻo le soʻona inu tele. Ae o le a le afaina tele i le orchid. Naʻo le faʻatapulaʻaina o isi faʻalaʻupegaina pe a ma le masina.

O afea e faʻafitia ai le faʻaaogaina?

E leʻi faʻailoa mai e le kamupanī ni faʻapitoa tauivi mo le faʻaaogaina.

Faʻaaliga! Pau lava le faʻatapulaʻaina o le orchid e le totoina i se faʻavae, ae na o le tasi le paʻu, o ia lava e alkaline ma mafai ona lafoina le galuega o "Epin" i se le lelei itu.

Suiga i le Zircon

Muamua, tatou faʻamalamalama le zircon. O se faʻalauiloa foʻi le tupuolaola o meaola i totonu o le fale, e aofia ai ma mea totino i totonu. O se ituaiga o phytohormone. Ae ma le ova ova o lenei sooupu, o le laʻau ono faigofie ona oti ona o le mea moni o le sili atu o le zircon o le a taofia isi meaʻai mai le ulufale atu i le laʻau. O le mea lea, i se taimi ua leva, saienitisi mafaufau e uiga i le faia o se isi i lenei vailaʻau. Ma o le masani taliaina taliaina mo zircon amata amata ona avea o "Epin", o le aafiaga o lea avea laʻititi agamalu faatusatusa i le matua soa.

"Epin" leiloa i le zircon i le na o le tasi le mea: o le faʻalapotopotoga o le vailaʻau mea i le muamua e laititi, o le mea lea, o le iʻuga o le a le maitauina ma tumau. Ae ou te toe fai atu: pau lea pe a faʻatusatusa nei vailaʻau e lua. O le mea lea, o nisi fai togalaʻau e leʻi suia lava i le faʻaaogaina o le sili agamalu Epin. Na matou talanoa auiliili e uiga i le sauniuniga a le Zircon i lenei tusitusiga.

I le faaiuga, matou te manatuaina o mea ola uma, pei lava o se tagata, manaʻomia se lagolago mai fafo. O le mea lea, afai e te manaʻo e vaʻai i lau orchid maloloina ma olaola, faʻaoga taimi faʻamalosia olaola. Ma matou te fautuaina le faʻaaogaina naʻo fualaʻau faʻamaonia pei o latou.

Matamata se vitio pe faʻafefea ona faʻagasolo le Epin orchid ina ia fuga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tips de pesca para rellenar nuestro carrete con linea monofilamento y multifilamento (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com