Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai se nofoa gaugau ma ou lava lima - laʻasaga o galuega

Pin
Send
Share
Send

O le faigofie o gaugau nofoa e le masalomia. Faatasi ai ma le latou fesoasoani, oe mafai ona faʻafaigofie fagotaga, pikiina fualaʻau, nofo i lalo i le mea e leai ni tulaga malolo mo malologa. Ma afai e te faia foi se gaugau nofoa ma ou lava lima, ona avea ai lea ma se moni aoga, faʻatulafonoina ma le lelei malosiaga. O faʻataʻitaʻi a tamaiti e masani ona liua i meaafale e fiafia iai le tamaititi.

Filifiliga filifilia

O le filifili e tuʻuina ia oe poʻo au pele se mea talafeagai ma talafeagai, oe mafai ona taumafai e faia oe lava. Mo se mea e avea ma mea e sili ona e fiafia iai i totonu o le fale, e tatau ona e galue i ai ma se lagona lelei ma le mautinoa o le a sologa lelei mea uma. O nofoa gaugau DIY e mafai ona avea ma ituaiga eseese:

  • i le tulaga o le faʻataʻavalevale;
  • ma le tua;
  • turisi;
  • i le tulaga o le stepladder.

Ae e te leʻi faia se nofoa i ou oe lava lima, e tatau ona e filifilia se talafeagai talafeagai. O le nofoa o le filifiliga sili ona faigofie. O le pito i luga mafai ona faia i ie mafiafia, ie laupapa, laupapa faʻataʻamilo poʻo sikuea. O vae e fa e tutusa i le maualuga ma le lautele ma mafai ona faʻapipiʻi saʻo pe kolosi.

O vae mautu mo se nofoa gaugau e masani ona faia i meaafale laupapa.

O le nofoa ma le backrest o se sili atu aoga faʻataʻitaʻiga. E le fiu le tuasivi e nofo i luga. E mafai ona faigata le tua (faovilivili i le pito i lalo ma ni mea faʻamau) pe vaivai (pe a toso le ie i luga o lagolago). O le nofoa o le tolauapiga e fausiaina o paipa uʻamea fesoʻotaʻi ma faʻamau. O le matafaioi o le nofoa e taʻalo e se ie e pei o ie afitusi poʻo tapoleni, lea e faʻaloaloa i le va o le faʻataʻotoina lagolago. O le sitepu e lapoʻa nai lo o se nofoa masani. E aofia ai sitepu, vae, se nofoa; e faigofie lava e fai.

O le filifiliga o le faʻataʻitaʻiga saʻo e faʻalagolago i uiga o loʻo faʻamoemoe iai le tagata. E taua le mafaufau pe o le a le mamafa e tatau ona tatalia i se fasi meaafale, o le a le mamafa e tatau ona iai, e faʻafia ona faʻamamaina, ma isi mea.

Mea ma mea faigaluega

O loʻo ofoina mai e le pisinisi i ona po nei le tele o nofoa gaugau palasitika, o luga e mama, mama, ma susulu, amataga lanu. E mafai foi ona e faia se nofoa mai mea masani masani i ou lava lima. O oloa laupapa, mo se faʻataʻitaʻiga, e lanu meamata, malosi ma sili atu faʻatuatuaina. I le taimi lava e tasi, e taua le manatuaina latou te le faʻapalepale susu, i lalo o lona malosiʻaga latou te mafai ai ona suia.

O se filifiliga faigofie o nofoa e gaugau ai plywood. E mama latou ma e fetaui lelei mo pepe. O le toʻese o le laupapa plywood o nisi gaosi le faʻamaoni e sefe tupe e ala i le faʻaaogaina o paluga e afaina ai le soifua maloloina o tagata.

O le isi filifiliga mo se nofoa gaugau laupapa e faia i slats, lea e faia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le birch, linden, poʻo le pear (ona umi lea o le oloa o le a umi). O i latou uma e i ai a latou meatotino tutusa: e matua vaivai ma malamalama, lava faʻaaoga lelei ma malosi, latou e tagofia e aunoa ma ni faʻafitauli ma uʻu mau faʻamau lelei atoatoa. Ole laupapa laumei e aulelei, malosi, e tatali lelei le susu. Peitai, e mafai ona faigata ona samala se fao i totonu ia pe faʻovilivili i se faovilivili.

Chipboards e talafeagai mo le fausiaina o ia ituaiga meaafale agavaʻa, ae o le nofoa o le a mamafa.

Ina ia faia nofoa gaugau ma ou lava lima, le mea masani mea ma mea faigaluega e aoga:

  • poloka laupapa mo vae uma e fa, ae faʻapena foi tua, nofoa, faʻalava;
  • fao tipiina e le tagata ia o ia lava;
  • hacksaw;
  • faʻamau;
  • meaʻai, meaʻai tele;
  • faovilivili, faovilivili.

Mo se nofoa gaugau ma ou lava lima, oe manaʻomia pa: mo vae i luma - lua 740 mm taʻitasi, le tua - 470 mm taʻitasi. Oe manaʻomia foi backrest ma nofoa slats - 320 mm i le uumi (o le numera e fuafuaina i le lautele), faʻavaʻa faʻavaʻa - 430 mm (e tolu i latou). O ata fausia o le nofoa gaugau e, i le tepa muamua, e fai si faigata. O lenei lagona na faia ona o le tele o faʻamatalaga laʻititi, o lona telē e tatau ona manino ona faʻatusatusa i mea manaʻomia. Peitai, amata ona faia, mo se faʻataʻitaʻiga, se nofoa gaugau, o le a manino ai o tomai faʻapitoa e le manaʻomia ii.

Laʻasaga i lea laasaga gaosiga algorithm

O laʻasaga i le gaosiga o le nofoa e faʻapea:

  1. Sauniuniga o mea faʻaaoga. O fua e fuatia ma tipi i fasi vaega e tusa ai ma fua faʻatulagaina, sanded e faʻalelei ai luga.
  2. Lua mo le faʻamau e faʻailogaina ma viliina, ogaumu faia mo sliding le tutusa vaega.
  3. O loʻo fausia le lagolago. Masani lava o lenei o se fesoʻotaʻiga ma nati ma faʻamau o lua faʻavaʻa.
  4. O le nofoa e faia mai slats (pe mai seisi filifiliga filifilia).
  5. O le nofoa e faʻamau i le lagolago lagolago.

Afai o saʻo uma e saʻo ma o pu o loʻo viliina saʻo, o le nofoa e minoi saoloto i totonu o le faʻavaʻa. A tatalaina le oloa, o lona pito i tua e faʻasaga i le faʻavaʻa. Lenei nofoa laupapa e faigofie ona liua.

Leai se tua

Afai e le fiafia le tua i le ata faʻataʻoto, e talafeagai le filifiliga o le gaugau laupapa laʻau. O lona igoa lona lua o se cracker pasese. O le nofoa i totonu tulaʻi i luga ona o le minoi o nisi vaega e faʻatatau i isi. E tupu lenei mea ona o faʻamau e fesoʻotaʻi ma matasele faʻapitoa. A faʻaputuputu le nofoa, o faʻavaʻa e ofi faʻatasi i le tasi ma le isi ma fai ma sui o se mafolafola luga luga. Mo sea nofoa faʻamau i ou lava lima, oe manaʻomia sina avanoa, e mafai ona tu i autafa o le puipui, ma e faigofie foi ona aveina i se masani pusa.

O se nofoa gaugau laupapa ua amata mai le nofoa. O slats o loʻo faʻapipiʻiina i faʻamau faʻamau ma faʻamoe sikipi. Ona amata loa lea ona latou fuafuaina le lagolago. Faʻaputuputu se tasi vaega, aofia ai vae e lua ma le tua, ma le isi, le tua. O fausaga mo tua e tutuʻi i luga mai luga i luma, ma o le satauro na tuʻituʻi mai lalo. O le pito i lalo faʻapea foi ma le faʻalava maualuga o loʻo faʻapipiʻi i tua lagolago. E lua faʻavaʻa e maua mai, e fesoʻotaʻi ma mea faʻapipiʻi. O le isi galuega o le faʻapipiʻi le nofoa o le nofoa gaugau. E ala i pu mo faʻamau e faia ai i totonu, pei o lagolago.

E leai se ulu e tasi o le faʻamau e tatau ona sosolo i tua atu o le taamilosaga o le pa e aloese ai mai le manuʻa.

Faʻatasi ma tua

Oe o le a manaʻomia ni faʻamau, o se talita (18 mm), o se uʻamea pa 33.8 cm le umi ma 1 cm le lautele, faʻamau (4 fasi o 7 cm le umi ma 5 mm le lautele) ma washers o le tutusa lapoa. I se faʻaopopoga, oe manaʻomia pulou nati, fafie fafie, faovilivili, kelu PVA. O le algorithm galuega e faapenei:

  1. Faʻasaga vae ia te oe ma le itu i fafo, vili ni papaʻu papaʻu mo faʻamau.
  2. Fai ni faʻatapuga umi i totonu, faʻasolosolo ai uʻamea e mulimuli ane, pe a suia le nofoa. Oe o le a manaʻomia se lapotopoto ili.
  3. Faʻamau vae uumi. Ina ia faia lenei, vili pu i pa mai le pito iuga ma faʻafesoʻotaʻi elemeni faʻaaoga ai le transverse ligament (lona lautele o 2.8 mm). Faʻasu le faʻasusu i kelu, ona seti lea o le faʻamau i le tulaga manaʻomia.
  4. Faʻapipiʻi le afa pito i luga o vae (i luga aʻe o le soʻa liʻo). Ua fuafuaina e faia le backrest mafanafana tulimanu lilifa.
  5. Faamau le tua i le faʻaaogaina o mea faigofie - faʻovilivili. O vae pupuʻu e fesoʻotaʻi ma dowels.
  6. Ina ia teuteuina le nofoa, faʻamau faʻamau i le maualuga filifilia.
  7. Faʻafesoʻotaʻi auala i oloa o loʻo faʻaaoga ai faovilivili. Mamao siaki tatau ona tu i le va o latou. E fetaui lelei, o le pito i luga o le nofoa e mama, e tusa lava, aunoa ma se maʻai tulimanu, lua.
  8. Faʻaofi se uʻamea faʻamau i le va o le nofoa nofoa lona lima ma le ono. Fai ni pu talafeagai i faʻamau lagolago. A maeʻa, e mafai ona alu i luga ma lalo le pa.

Afai e te faia se nofoa gaugau ma se tua, o le a faigofie ona faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i nuu i tua. E mafai ona faigofie ona ave i fafo i le auala, ma a teu i totonu o le fale e le faʻaaluina tele avanoa. E tatau ona manatuaina o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le o lona uiga o le luluina poʻo le le faʻamalosi oomi i luga o le nofoa. E faigofie ona afe i luga ia latou, e faʻalavelave ai le ogatotonu o le kalave. E le tatau ona e faʻaaogaina se nofoa e faia i laupapa ma ou lava lima e tu ai i luga. E mafai ona gagau gofie e ala i lou paʻu ifo i lalo o oe, aemaise pe a fai e taua le mamafa o le tagata.

Faʻagasologa ma teuteuga

O se nofoa faia-lima faia i laupapa mafai ona teuteuina matagofie. Ona foliga aʻe lea o ia i le amataga, e 'eseʻese i lona tulaga masani. E mafai ona e faʻaaogaina le tele o ie ie, veloveta, ofu mafanafana, ofu mafanafana, ie lalaga, leatherette, suede. Malie mafai ona:

  • nofoa;
  • tua;
  • uma.

Ina ia faʻamaluluina le mea e faʻapipiʻi ai, o le paʻu paʻu poʻo le paluina e tuʻuina i le va o le laupapa ma le ie. O le maualuga maualuga o le averesi 4-5 cm.

Faʻatusatusaina nei vaega, faataamilo i le atoa itu, o le teuteuina mea o loʻo faapipii atu i le seamy itu o le nofoa ma staples faʻaaogaina o se faʻapitoa mea teu oloa. Afai e leai se manaʻo e faʻaseʻe le nofoa, e mafai ona varnished, valiina, teuteuina i le mu poʻo le vaneina o le laʻau. I le vali, o le sili ona faigofie e faʻaaoga o aerosols i apa. Afai o le oloa ua fuafuaina e faʻaaoga i fafo, o le vali poʻo varnish tatau ona fuafuaina mo fafo faʻaaogaina. Afai o le pito i luga o le nofoa e leʻi galue ina ia lamolemole, e tatau ona putty ae teuteuina.

O se manaia filifiliga filifiliga o le decoupage metotia - faaliliuina se mamanu mai le pepa i luga o se laupapa luga faʻaaogaina kelu. I le taimi e tasi, o vae e mafai ona valiina i le tasi lanu, ma le tua ma le nofoa e mafai ona valivali i le leo o le filifilia faʻapotopotoga.

O se nofoa gaugau ma ou lava lima foliga amataga peʻa taʻitasi o ona slats e iai se lanu eseʻese. O se "nuanua" fiafia e le gata e aoga i totonu o le aiga, ae mafai foi ona tuʻuina atu i le tagata na te faʻaaogaina se lagona lelei. O lenei faʻamatalaga o le tamaititi o le a sili ona fiafia.

Iloa pe faʻafefea ona fai nofoa gaugau, e mafai ona faigofie ona foia le faʻafitauli o le faʻatumuina o se taumafanafana fale, veranda, luma togalaau poʻo greenhouse. O mea lelei e iloagofie: femalagaaʻi, faigofie ona faʻaaoga, agalelei i le siosiomaga, faigofie ona faʻaaoga, teuina. O faʻataʻitaʻiga a tamaiti e faigofie ona ave e le pepe lava ia mai lea nofoaga i lea nofoaga, ma e mafai ona teuina tagata matutua seʻia oʻo i le taimi manaʻomia i potu teuoloa, potu aoga. I se faʻaopopoga, nofoa gaugau mo le umukuka po o le auala savali e mafai ona fuafuaina i tamai potu. Le tele o avanoa, o le a latou i ai pea i taimi uma, latou te faʻatagaina oe e talia le tele o malo e te manaʻo ai i totonu o le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Easy Crochet Lace Top! Shell and V-Stitch Lacy Tank Top. Free Pattern (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com