Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sa amata ona pala le kakago. Aisea ua tupu ai lenei mea, o le a le mea e fai pe a fai o le gaioiga e sau mai lalo?

Pin
Send
Share
Send

O le cactus e taʻua o se tasi o laʻititi laʻititi fale faʻanofoofogia, ae peitaʻi, i le sese o le tausiga, e maua ai i maʻi eseese. Mauaina o le "lanumeamata hedgehog" o maʻi e le mafai i le taimi e tasi. O le tulaga o le laau talatala tatau ona matua mataitu ma le totoʻa ma tatau ai fua tatau ona faia i sina laʻititi ese ese mai le masani ai. O se tasi o faʻamaʻi masani o le cacti o le pala. Aisea e tupu ai lenei mea, o le a le mea e fai pe a fai o le cactus ua pala mai lalo, ma pe faʻapefea ona sefe se fugala ua pala, o le a matou taʻuina i le tusitusiga.

Le toʻilaloina o le fugalaʻau mai totonu

O le pala mai totonu o lou tino lea ose vaega tele o le faʻaleagaina. E le o taimi uma e mafai ai ona fuafua i le taimi o le cactus o loʻo pala mai totonu. O le tele o taimi, o ia laʻau e feoti (e mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i le mea e ono mafua ai le maliu o se cactus ma pe faʻapefea ona e malamalama o se laʻau o loʻo maliu iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona sefe se laʻau).

Faailoga

I luga o le tino o le laʻau, laʻititi, lemu lemu tutupu nofoaga maua, malamalama pe pogisa, faʻamoemoe i le ituaiga o faʻamaʻi (o a faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina le laʻau?). I le taimi lava e tasi, o le faʻaleagaina i totonu e matua sili atu nai lo na vaʻaia i fafo fafo. A oomi le vaega ua afaina, e lagona le faamaluluina o le tino.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

O mafuaʻaga autu aisea e pala ai le cacti mai totonu e mafai ona faʻapea.

  1. Pala mamago (phomosis). Ole faʻamaʻi lea o le fungus. O le mafuaʻaga sooupu o le supa Phoma rostrupin. Sili ona mataʻutia aua e faigata ona iloa. O matutu, malamalama, laʻititi faʻanoanoa e pei o crust e aliali mai luga o le laʻau. O mea lava latou te ufiufi i taʻetaʻei. Ina ua uma ona oomiina, o le paʻu ua paʻu i totonu o se ana, lea na liua uma ai aano o le tino i totonu o le mamago fat.
  2. Pala Brown. O le mafuaaga o le siama pathogenic mai le ituaiga Erwinia. E i ai foci o pogisa enaena poʻo lanu enaena, mafuli i le va o ivi asoaso o le cactus. O le ogalaau o le laʻau e faʻamaluluina ma faʻapogisaina.
  3. Rhizoctonia. E tupu a o se faʻamaʻi o siama ma pathogenic fungus o le ituaiga Rhizoctonia. E tele lava mea totō e afaina ai. O le pathogen salalau i totonu o le fafagaina vaa i totonu o le tino o le cactus, mafua ai susu pala.
  4. Paʻu uli (Alternaria). Mafuaaga e le fungus Alternaria radicina. I luga o le tino o le laʻau, e maua susu ma susulu enaena ila. E vave ona alualu i luma le faamaʻi.
  5. Sūsū maualuga i le potu o loʻo teu ai le laʻau. O le tele o taimi, o le tele o le susu e mafua ai le pala o aʻa ma le ua o le cactus, ae mafai foi ona taitai atu ai i le pala o le laʻau mai totonu.

Faʻafefea ona sefe?

A o le mauaina o vaega o le pala i luga o se laʻau, muamua lava, e manaʻomia le iloiloina o le loloto o leona. Mo lenei, o le cactus ua aveʻesea mai le substrate, vaʻai totoʻa ma palpated.

  1. Afai o le pathological foci e le lapoʻa, latou o excised i se maloloina maloloina tino. O iʻai manuʻa e togafitia i le sulfur, koale poʻo le lanumeamata susulu. E mago le cactus mo ni nai aso ma toto i le eleele fou (e sili le oneone).
  2. Afai o le tino o le cactus e matua faʻamaluluina ma pala e salalau solo i lona atoa itu faataʻitaʻiga, lona uiga na o le pito soifua maloloina e motusia ma tuua. E mago ma mauaʻa, pe sulu i luga o se isi cactus (faitau atili e uiga i le mea e fai pe a fai o le cactus ua vaivai, faitau iinei).

E mafai ona sefe pe a fai na amata ona ia tiga mai lalo, i le pito i lalo?

O se iʻuga o le le lelei o le tausiga, ua aʻafia ai aʻa ma le faʻavae o le cactus ma pala faiga faʻalauteleina. Lenei o le sili ona taatele ituaiga o le faʻaleagaina o lenei laau ituaiga. Laki, e i ai le avanoa e sefe ai se cactus maʻi.

Faʻafefea ona iloa?

E mafai ona iloa le faʻaleagaina o aʻa ma le ua o le cactus e ala i faʻailoga nei:

  • o le augutu o lanu enaena pe enaena i le pito i lalo o le laau, i luga o le tuaoi ma le eleele;
  • e paʻu le cactus ile itu, e le mau lelei ile eleele;
  • i tulaga alualu i luma, o le laʻau pa'ū ona o le sili ona leaga faʻaleagaina o le aʻa faiga.

Mafuaʻaga o faʻamaʻi

  1. Cactus tuai blight (tuai blight, uliuli aʻa vae). O faʻamaʻi e mafua mai i le fungus o le ituaiga Phytophtora. O aʻafiaga o le laʻau ma le faʻavae o le poʻo ua afaina.
  2. Helminthosporosis. Le isi faʻamaʻi o fungal etiology. O le sui sooupu o le Helminthosporium cactivorum. I le vaega o le ua o le cactus, o loʻo maua ai vaiʻila enaena enaena. O le tele lava o laʻau laiti e afaina.
  3. Faʻatele vai. E fiafia le cactus i eleele matutu ma le tele o le susū, e amata ona pala vave le aʻa.
  4. Le faʻatulagaina lelei le taumalulu. I le vaitau malulu, e manaʻomia e le cacti le faʻatulagaina o se taimi e le moe ai, lea e avatua ai i le laʻau le tele o moli ma le laʻititi o le susu. O le vevela i totonu o le potu ma le laʻau tatau ona + 12..15 ° С

    I tulaga o soʻo eseʻesega mai le tulaga manaʻomia, o le cactus e ono aafia i faʻamaʻi eseese, e aofia ai le pala.

  5. Le lava le susu. A tuʻufaʻatasia ma le maualuga o le ea vevela ma moli malosi, o le le lava faʻasusu mafai mafua ai aʻa pala.

O le a le mea e fai i se laʻau pala?

O le tali i le fesili o le a le mea e fai pe a fai o le aʻa o le cactus ua pala, pe faʻapefea ona sefe se pala fugalaʻau, ma pe mafai ona toe faʻaleleia, i lenei tulaga e le mautinoa. O le laʻau e faʻasaʻolotoina mai le eleele, o aʻa e fufulu maeʻaeʻa ma o le tikeri o le faʻaleagaina ua fuafuaina. O vaega uma na aafia i le pala e aveʻesea ma sina tamaʻi, talu ai e mafai ona sosolo faʻamaʻi pipisi i siama maloloina. O vaega e togafitia i fungicides (sulfur, copper sulfate). A uma ona teuteu, ona mago lea o le cactus ma toto i le oneone mago. O le faʻasusu e faʻataunuʻuina i totonu o le palapa, seasea ma laiti. I ia tulaga, o le laʻau e teuina seʻia mauaa.

Pala mamago

E faigata tele ona faʻailoa lenei faʻamaʻi. Masani e iloa le pala mago pe a fai o le kakago i lona tulaga "oti".

O le a le mea e vaʻai i ai pe a suʻesuʻe?

A afaina Foma rostrupin e fungi, e sesega le laau ma amata ona mago. Tele o taimi e le amanaʻiaina. Ma, mago, taʻetaʻei crust aliali mai luga o le tino o le cactus, ma le mamafa lea e pa'ū ai le tamatamailima i totonu o le ogalaau. A tipi le au, e avanoa le cactus, mago totonu.

Mea e manaʻomia mo le faʻamaʻi

  1. Tafetafea o le causative sooupu o phomosis ala manuʻa i luga o le ogalaau o le cactus. A o tuiina, aveina o se laʻau, e mafai ona e solia faʻafuaseʻi le faʻamaoni o lona tino. I ia tulaga, o le fungus e ati i totonu o vaega ua faʻaleagaina ma ua afaina ai le cactus.
  2. Solia o tulaga taumalulu. I le taumalulu le faʻatulagaina lelei, o le teteʻeina o le cactus i faʻamaʻi pipisi e faʻaititia.
  3. Faʻatele vai. O le tele o le susu e mafua ai le pala o le aʻa, lea e faʻavaivaia ai le teteʻeina o laʻau i faʻamaʻi pipisi.
  4. Tui ma cactus maʻi. Naʻo laau maloloina e tatau ona sulu.
  5. Fesuiaʻi i le eleele na faʻaoga muamua mo se isi laʻau. Afai o se cactus ma pala mago na tupu muamua i le eleele, o sea substrate tatau ona faʻaleagaina ma leai se mea e faʻaaogaina mo isi totoina.

E i ai se mea e mafai ona e faia?

Leai ni metotia aoga na atiaʻe e faʻafetauia ai le pala pala. E vave ona tupu le maʻi ma faʻaiʻu i le maliu o le cactus. Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, e tatau ona togafitia fualaʻau ma fungicides i kuata kuata, o tuutuuga mo le tausia o cacti ma latou taumalulu e tatau ona maitauina.

Faʻafefea ona toe faʻafouina pe a fai o le fugalaʻau ua aʻafia atoa?

E tupu foi le alu o tagata i tafaoga, ma tuu atu a latou "hedgehog lanumeamata" i le tausiga a se tuaoi, ma ina ua latou foi mai na latou maua la latou fagafao i se tulaga matautia, pala i le tumutumu lava.

O a avanoa o le toe faʻaleleia?

Afai o le tele o le laʻau na maua faʻasolosolo faʻagasologa, e le mafai ona toe faʻafouina ia, o se cactus faigofie o le a le lava le malosi e aʻa.

I le tulaga pe a ola le pito, e mafai ona e taumafai e liaʻi. Mo lenei:

  • o le vaega maloloina e tipi ma faʻamago i se tulaga faʻasaʻo mo ni nai aso;
  • le nofoaga o le tipiina tatau ona togafitia i le koale poʻo le teio;
  • ona totoina lea o le vaega o totoe i le eleele matutu ma le faasūsūina seʻia oo ina aliali aʻa.

Faʻafefea ona vaʻaia?

Cactus o se laau e le manaʻomia faʻapitoa vaʻavaʻaia ia lava. Peitai, nisi tulafono e tatau ona mulimulitaʻia ia aloese mai faʻaleagaina ma pala.

  1. O lenei laʻau e manaʻomia le tele o moli, o le cactus e tatau ona tuʻu i luga pe latalata i le windowsill.
  2. Faʻasusuina o le cactus tatau ona faia pe a manaʻomia, tausisi i le mataupu faʻavae "o le mafanafana o loʻo i totonu o le potu, o le sili atu ona tele faʻasusuina", ae le sili atu ona tele nai lo le tasi i le 2 aso.
  3. I le taimi o le moe, o le cactus e faʻasusu faʻatasi i 1.5-2 vaiaso uma, o le vevela ma moli i totonu o le potu e vaʻavaʻaia.

Tausiga mo se cactus tatau ona faʻalatalata ma le faʻaeteete ma tali lelei, e ui lava e le manaʻomia se tele taumafaiga e pei o isi laʻau totō. Faatasi ai ma le auala saʻo, o le a fiafia le cactus i ana tagata e ana le tausiga mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: UA UMA LOU AVANOA Full lyrics by Tofaga Meke ft. Sinapi New samoa song (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com