Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mata o Tivat: o le a vaʻai ma o fea e alu i ai

Pin
Send
Share
Send

Toatele turisi finau mai e faigata ona vaai faalemafaufau i se sili atu gaioiga ma manaia tafaoga nai lo o se tafaoga faaaluina i Tivat. O lenei taulaga laʻititi i Montenegro e le maua se tulaga taua i taʻitaʻi malaga, ae o tagata tafafao iinei e leai se fesili e uiga i le mea e faʻaalu i ai o latou taimi avanoa. E i ai i taimi uma le mea e alu i ai ma mea e vaʻai ai, aua o Tivat o ni mea e faʻatosina mai, o le sami ma ona saunia lelei matafaga, faleʻaiga mafanafana ma faleʻaiga, paolo paolo.

I le tele o tulaga, Tivat o le muamua taulaga lea o turisi e o mai i Montenegro maua latou lava. I tua atu i na mea uma, o le Tivat malae vaʻalele e masani ona mauaina tagata malaga o le a malolo i malologa o Montenegro. Ae o le taulaga lava ia e tu i le 4 kilomita mai le malae vaʻalele, ma e le o tagata uma e filifili e nonofo ai i totonu mo sina taimi, i le faanatinati e vave faʻataʻapeʻape i le tele nofoaga malolo o le atunuʻu. Ma matua le aoga.

Tivat o loʻo tu i se nofoaga sili ona matagofie - luga o le Vrmac Peninsula, i le itu i saute o le atu mauga o le igoa tutusa. O loʻo i le matafaga o le Tivat Bay o Boka Kotorska - o le faga tele i le Adriatic Sea.

O le eria o loʻo nofoia e Tivat e 46 km², ma o le faitau aofai e le sili atu i le 13,000 tagata. Masalo na o tuutuuga o le eria ma le aofaʻi o tagata, Tivat e maualalo i le tele megalopolises, ae i isi uma itu o se aʻai ona po nei ma sili atu le mafanafana 'aʻai ma se atinaʻe lelei atinaʻe.

Ma, o fea mata o Tivat ma nofoaga lata ane e tatau ona e vaʻai muamua i ai?

Pine Faʻatupeina

O se lautele, puipuia lelei o le puipui o se "faʻaaliga maualuga" ma o se tasi o mea sili ona mataʻina o Tivat. O lona lautele lautele vaega e lauiloa i totonu o le atunuʻu ma turisi o le "Pine". I luga o le talafatai na o ni pama ma i lalo ifo o latou nofoa faʻafiafiaina, nofo i luga e mafai ona e faamemelo ai i le Bay o Kotor ma luga o mauga, vaʻai i vaʻa pasi ane, fiafiaga vaʻa, vaʻa folau, aisa paʻepaʻe tele-fola laina.

O fale uma na "aveʻese" i tua o le savali. E i ai faletalimalo-faletalimalo, faleoloa, tele faleaiga lelei ma faleʻaiga lelei.

I luga o le faʻamalama o loʻo i ai mataʻaga e manaia tele le vaʻaia: o le "Echo" faʻatulagaina "suia" le leo, le sundial, le vaʻa tuai o le Navy a le muamua Yugoslavia "Yadran".

E masani ona toʻatele tagata iinei, e ui lava e leai se motu o tagata. Ma e tele foʻi konaseti ma faʻafiafiaga e masani ona faia iinei.

O le paina o Paina e amata mai i se auala savali savali vaapiapi e latalata i le matafaga o le taulaga o Tivat, ae gata i le marina Porto Montenegro.

Marina Porto Montenegro

O Porto Montenegro e le naʻo se fale taugata, ae o le marina sili ona taugata i Montenegro. O se 'aʻai i totonu o le' aʻai e masani ona faʻaigoaina "Monaco o Montenegro". Tele turisi fai mai o le vaai Porto Montenegro i Tivat ma savali i totonu o lana teritori e pei o le i ai i se tala fatu.

Fausia i luga o le tulaga o le Yugoslavian naval base, Porto Montenegro aofia ai 5 pontoon marinas ma nofoaga mo 450 yachts. E le gata i le tele o le marina e mataʻina, ae faʻapea foi i luga o vaa e faʻatutuina i totonu - e mafai ona tatou faʻapea o le fale mataaga faʻapitoa lenei, o loʻo faʻaalia ai le matagofie ma o isi taimi e matua mataʻina ai faʻaaliga.

I luga o se tasi o uafu a le marina, i tafatafa o le vaitaele malamalama o le Shore House yacht club, e mafai ai ona e vaʻaia se faʻatosina tulaga ese: o le ata atoa o le ata "Wanderer" na tusia e Jaume Plensa, o le uluaʻi ata sa faʻapipiʻiina i Farani, i le maota o Port Vauban. O le "solo" o se tamaloa e nofo ma ona lima o fusi i ona fatafata tulivae, ma tilotilo i le sami. O lenei tagata e leai ni ona foliga, ma o le 8-mita faʻataʻitaʻi foliga o se lattice o mataʻitusi o faʻasologa mataʻitusi e faia i le le 'elea uʻamea ma valivali ma papaʻe vali.

Lua vaʻa moni vaʻaia ma le Fale Mataʻaga o Naval Heritage faʻapipiʻi luga o le teritori taʻuina o lenei nofoaga ua i ai le militeri taimi ua tuanaʻi.

Falemataaga o le Neivi

O le Maritime Heritage Museum o loʻo nofo i totonu o le potu o meatau, o ia lava ua avea ma faʻailoga o Tivat ma Montenegro: o le fale na i ai talu mai taimi o le Austro-Hungarian Empire.

O le fale mataaga e le sili ona mauoa faʻamatalaga: tele faʻataʻitaʻiga o vaʻa, mea faigaluega mai vaʻa folau, o se ofuulu maulu, anti-vaʻalele fana, atigi, torpedoes, o se lua-nofoa sabotage bathyscaphe. E maitauina o faʻaliga uma e le gata e mafai ona maimoaina, ae e paʻi foʻi i ai, ma oʻo foʻi i ni isi.

E i ai foi vaʻaiga o loʻo tu i luga o le auala i luma o le fale mataaga. Nei o lua submarines: o se laʻititi "P-912 Una" ma le telē, e oʻo atu i le 50 m le umi, "P-821 Heroj". O le laʻititi e mafai ona vaʻaia mai fafo, ae o le lapoʻa e taʻitaʻia e faigamalaga. O le sami "Heroj" na faʻaaoga mo lona faʻamoemoe sa amata mai le 1968 i le 1991, o lenei ua tipiina se faitotoʻa mo tagata asiasi i luga o le vaʻa, ma o meafaigaluega uma ua maeʻa teuina i totonu. E mafai ona e tago i metotia uma, liliu uili faʻafoe, tilotilo i le talafatai ala atu i le periskope. Ma le faigofie, o le taʻiala e le tietie faʻatasi ma ia i le malaga masani, ae naʻo le taliina o fesili, e ui ile Igilisi poʻo le Serbian.

I tafatafa o le falemataaga mataʻaga o loʻo i ai se "sami" malae taʻalo mo tamaiti, o le autu mitamita o le taʻalo ai faomea vaʻa. Ae, pei ona fai mai turisi na i ai iina, o le 'upega tafaʻilagi atoa o le tasi vaʻa.

Faʻamatalaga aoga

Falemataaga o Naval Heritage tu i: Porto Montenegro Promenade, Tivat 85320, Montenegro.

Itula faigaluega:

  • Aso Gafua - Aso Faraile: 9:00 am to 4:00 pm;
  • Aso Toonaʻi: mai le 13:00 i le 17:00;
  • Aso Sa o se aso malolo.

Malagaola i lalo o le sami e amata i itula uma.

O le faʻatosina mai o tamaiti, "Pirate Ship", e matala i aso uma mai le 9:00 i le 22:00, malolo mai le 12:30 i le 15:30.

Totogifuapauina ulufale (faʻatau atu i le ofisa faleoloa tiketi):

  • Fleet Museum - € 2 mo tagata matutua, € 1 mo tamaiti;
  • Falemataaga ma malaga i lalo o le sami - 5 € mo tagata matutua, € 2.5 mo tamaiti.

Maota o Bucha

O fea e alu i ai ma mea e vaʻai i Tivat mai measina faʻasolopito, aua o le Old Town, pei o isi taulaga o Montenegro, e le o iinei? O le maota anamua o Bucha o se tasi o mataʻaga taua o tala faʻasolopito ma se pepa asiasi o Tivat.

O lenei fale matagofie na fausia i le senituri lona 17 o se nofoaga mafanafana o le aiga tamalii Bucha. I aso nei, o le toe faʻaleleia maota tautua avea ma nofoaga faʻaleaganuʻu o Tivat ma se atatusi ata, paka ma taumafanafana fale mataaga. Faʻataʻitaʻiga ata, afiafi faʻatulagaina ua faʻatulagaina ii, e iai foʻi le avanoa e matamata ai i tala faʻafiafiaga ma auai i faʻatinoga eseese.

  • O le maota o le i le taulaga tutotonu, e le mamao mai le sami, i le tuatusi: Nikole Đurkovića b.b., Tivat, Montenegro.
  • O le ulufale atu i le lotoa o le lotoa e leai se totogi.

Ekalesia a St. Sava

E le mamao ese mai le faʻamalama (i le mamao e le sili atu ma le 1 km), latalata i le paka a le taulaga lava ia, o loʻo i ai le isi tosinaga o Tivat, ae o se natura faʻalelotu. Lenei o le Orthodox Church of St. Sava o Serbia, lea i Montenegro ua manatu o se tasi o sili ona faʻaaloalogia paia.

O le Ekalesia a St. Sava, o le sili ona tele i Tivat, na umi se taimi na fausia ai - mai le 1938 i le 1967. O lona fausiaina na faʻalavelaveina e le Taua Lona Lua a le Lalolagi ma faigata o le vaitaimi o le maeʻa o taua.

O le falesa, teuteuina i le neo-Byzantine style, o loʻo mataʻina i ona fua: maualuga - 65 m, vaega 7570 m2, ma le taamilosaga diamita - 35 m. O le teuteuga i totonu e ese mai le teuteuina o lotu Orthodox tatou te masani ai: o mea uma e matua tauagafau, e aunoa ma le soʻona taugata, e i ai ni faʻailoga.

O le Ekalesia a St. Sava e ola, i le taimi o sauniga e mafai ona e alu i totonu, vaʻai faʻailoga, moligaʻo moligaʻo.

Tuatusi faalelotu tuatusi: Prevlacka, Tivat 85320, Montenegro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tivat taulaga paka

Gradsky Park Tivat (Captain's Park) o loʻo tu i tafatafa o le Ekalesia a St. Sava, i tua atu o le faʻamalama. Lona faʻatulagaina: Istarska bb, Tivat 85320, Montenegro.

Tele turisi taumafai e vaʻai i lenei paka i Tivat, aua i Montenegro e amanaʻia o le sili ona matagofie. E le gata i lea, e le o se paka, ae o se faʻatoʻaga botanical. O le tele o ituaiga o laʻau mai i le atoa lalolagi o loʻo faʻaputuputuina i luga o lona teritori, faʻatasi ai ma le tele o mea e seasea tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, iinei oe mafai ona vaʻaia mimosas, bougainvilleas, oleanders, firs ma larch laau o ituaiga eseese, alofilima, magnolias, arasi, eucalyptus laau. O le mea moni na tosina i ai le Gradsky Park e lua laʻau Araucaria Bidvilla - na aumai i Montenegro mai Ausetalia, ma e leai se isi mea i Europa.

Ae o nisi o na tagata faimalaga ua maeʻa asia le Captain's Park i Tivat fai mai e aulelei tele, ae leai se mea muamua. Ma sina laʻititi - e mafai ona e faʻataʻamilo ai ile 20 minute. I se faʻaopopoga i laʻau (e ui ina seasea ma matagofie) ma tele maʻa faʻamanatu, e leai lava seisi mea iina: leai ni malae taʻalo, leai se taupega, leai se faleuila. E ui lava, e i ai ni nai nofoa i lea e mafai ona e nofo ai ma malolo ai, faʻalogo i manulele, manava i le paʻu manogi.

Motu o Fugalaʻau

O afea e muta ai le masani ma vaʻaiga a Tivat, o le a le mea e vaʻai i ai lata ane o le taulaga?

E le mamao mai le malae vaʻalele a Tivat, i le Bay of Kotor, o loʻo iai se tamaʻi motu (naʻo le 300 x 200 m). Ae o le a sili atu le saʻo e fai mai o le peninsula lenei: e fesoʻotaʻi ma le laueleele e se vaiti vaiti, lea e naʻo vai lava e ufitia ai i le taimi o le sousou o le tai. E mafai lava ona oʻo i le motu ile taʻavale ile auala, ma mo tagata savavali, ose auala laupapa e tusa ma le 10 m le umi na fai ai.

E masani ona taʻua lenei motu o le "Island of Flowers", e ui o le igoa tuai e ese lona leo: "Miholska Prevlaka". O le taalili o le "Island of Flowers" na aliaʻe ina ua i ai Yugoslavia - ona tele lea o laʻau matagofie na totoina iinei e teuteuina se sanatorium mo le militeri. O fale tumama na faamautu ai tagata sulufaʻi Bosnia ua leva ona le toe aoga, ma ua aliali mai ua faaitiitia le togavao, ma e oʻo foi i lena fale ua matua le fiafia lava.

O le autu tosina o le motu o le faaleagaina o le anamua monaseri o St. Michael le Archangel. Ae paga lea, mo le tele o tausaga ua latou i ai i se setete o le lemu toefausiaina. I le vaitaimi atoa o galuega, na o nai sela na toe faʻaleleia, lea o loʻo nonofo ai nei ma monike.

I le seneturi lona 19, na fausia ai le Lotu o le Tolutasi Paia i tafatafa o le maota tapuaʻi anamua, ma o loʻo faʻaaogaina pea e oʻo mai i aso nei.

O le Island of Flowers na filifilia e tagata fiafia i aso malolo o le matafaga. O le vai i le faga sami e mafanafana i taimi uma, ma o le atigi paʻepaʻe-oneone oneone e masani ona tumu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Nuu o Gornja Lastva

O uluaʻi taua o le nuʻu o Gornya Lastva (Gornaya Swallow) o loʻo iai i tusitusiga tusia o le 14 senituri. E oʻo foi i le 100 tausaga talu ai, sa lauolaola lenei nuu, ma ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi na amata ona faaitiitia lemu, a o masiʻi tagata i nofoaga sili atu ona folafola e saili galuega.

Gornja Lastva ua avanoa nei, e ui lava e le o manatu ua matua leai se aoga. O le tele o fale ua tuʻulafoaʻi, o le tele o latou fale ua pala ma tau faʻapipiʻi totonu o fale faʻatasi ai ma tile, o faʻamalama ma faitotoʻa ua tumu i vine. E mafai ona e ulufale i fale o loʻo ola, savali faataamilo i potu, vaʻai mea totoe ole olaga faigofie o tagata na nonofo muamua: o televise ma leitio, nusipepa tuai, mea faigaluega ole umukuka.

Faʻatasi ai ma nei mea leaga uma ma faʻatafunaina, o loʻo i ai ni fale mautotogi ma teuteu lelei, lea e oʻo iai tagata i le taumafanafana - mo sina taimi, pei o se fale mafanafana I le auala, i Gornja Lastva e tasi le villa taugata ma se vaitaʻele, lea e mautotogi i fafo.

O le faʻailo lauiloa o Gornja Lastva o le ekalesia anamua o le Fanau Mai o le Taupou, o lona fatafaitaulaga e faia i maamora lanu. O loo toaga pea le Ekalesia.

Gornja Lastva o loʻo tu i le tifato o le Mauga o Vrmac, tusa o le 5 km mai le ogatotonu o Tivat. E mafai ona e alu iina i vae, e ui o le 3 km o le auala e alu ifo i lalo, ma i le vevela o le a fai lava le lelava e faia lenei auala. E sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o se taʻavale, ae maise lava ona o le auala e matua lelei. Mai Tivat, oe muamua manaʻomia ona e oʻo atu i le nuʻu o Donya (Lalo) Lastva, agaʻi i le talafatai i matu. I Nizhnaya Lastva, i le faletalimalo o Villa Lastva, e te manaʻo e liliu le auala - tusa ma le 2.5 km o le auala o le a tumau.

Afai a maeʻa savalivali i totonu o le nuʻu o Gornja Lastva o loʻo ia te oe le malosi ma manaʻoga, e mafai ona e alu maualuga atu foʻi i luga o le mauga, i le Ekalesia a St. Vid. O se auala sima e tau atu i lenei vaʻai, o loʻo tu i le maualuga o le 440 m luga o le sami, o loʻo iai faʻailoga faʻasino. Mai le tulaga o loʻo tu ai le lotu, o ata mataga e matala: e mafai ona e vaʻai i le Boko-Kotor Bay ma le Mauga o Lovcen. O le tele o taimi, ua tapunia le Ekalesia a St. Vitus, ae o le aso 15 o Iuni, e manaʻomia le sauniga, aua o le aso lea, e faʻamanatuina ai le tausamiga o Sagato Vitus.

Faaiuga

Matou te mautinoa o mataʻaga lauiloa a Tivat o loʻo faʻamatalaina ii o le a fesoasoani ia te oe e filifili poʻo le a tonu le mea e te fia vaʻai ai. Ma ia avea ou lagona ma mea malamalama ma lelei! I tua atu i na mea uma, o lagona o le sili taua lea mea e mafai ona e aveina ma oe mai soʻo se malaga.

Vitio: o se aotelega puʻupuʻu o le taulaga o Tivat ma aoga fesoasoani mo turisi na o mai i Montenegro.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Черногория - что посмотреть за 2 дня. Montenegro - what to see in 2 days (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com