Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea pe a fai e paʻu fugalaʻau i le "Fiafia a Tamaitai"? Matou te suʻesuʻeina mafuaʻaga ma toe faʻafouina le spathiphyllum

Pin
Send
Share
Send

E ui lava i le mea moni o le spathiphyllum e afua mai i le teropika, e taatele lava ia tatou latitu. I tua atu i na mea uma, e eseʻese i lona le faʻamaoni natura mai isi totonu totō. Peitaʻi, e tupu ua amata ona mou atu se fugalaʻau.

O mafuaʻaga mo le lalagaina o se laʻau mafai ona matua eseʻese. Tele taimi spathiphyllums e aafia i faʻamaʻi eseese. Ma e oʻo lava i le le lelei o le tausiga e mafai ona mafua ai ona foliga le maloloina le fugalaʻau. E uiga i le mafuaʻaga ua magumagu ai lau spathiphyllum ma o le a le mea e fai pe a fai e tupu, faitau luga ...

O le a le wilting?

O le gaioiga faʻagaioiga o lona uiga o le leiloa o le maaa, uila o laʻau poʻo fugalaʻau. I lenei tulaga, o laulaʻau avea pei o se lapisi, le turgor mouʻese, latou e malu, lanumeamata lanumeamata. O pito i luga o le fugalaʻau, o tamaʻi laʻau, o agaʻi i lalo agai i lalo. Tumau le taofi, o le fugalaau faʻaititia i le tele. Afai e te le faia se gaioiga, o le a liu samasama laulaʻau, ona mago ai lea ma paʻu ese.

Aisea ua tupu ai?

O se matagofie spatsiphyllum leiloa lona lalelei foliga vaaia - o le ata e le fiafia. Ma e le faatatau i faʻailoga i fafo. O le mea moni, o le mafuaʻaga taoto i le faʻalavelaveina o le biochemical gaioiga o le laʻau ona o:

  • sili atu susu;
  • sese le faʻatulagaina o le eleele;
  • maualalo le susū o le ea;
  • namu poʻo siama siama;
  • iniseti leaga;
  • fugalaʻau le talafeagai;
  • fesiitaʻi;
  • maalili;
  • le lava le faʻasusu;
  • moli malosi.

Faʻafefea ona toefaʻaola spathiphyllum?

Potu fugalaʻau le talafeagai

Moni, leiloa o turgor laau ono faʻafesoʻotaʻi ma se sese filifilia ulo. I se tasi tulaga, e utiuti. O le fugalaʻau i totonu e tupu vave.

Afai o le aʻa sisiva ua uma ona i luga, o lenei o se mautinoa faʻailoga o le tele o le fugalaʻau e le talafeagai. O lona iʻuga, ua i ai le le lava o le susu, minerale, faʻapea foi ma le leai o se avanoa mo nisi tuputupu aʻe.

ae lapoʻa ma lautele le ulo o le ai ai foi se leaga aʻafiaga. I le spathiphyllum, i le taimi muamua, e tupu ai le aʻa, lea e faʻatumuina le avanoa atoa, ona oso mai ai lea o laʻau. Ma o le mafuaʻaga lea e le fuga ai le exotic ma toʻulu ona laulaʻau.

Faʻafefea ona fesoasoani? Pe a tuiina, o aʻa e tatau ona ofi atoa i totonu o le fugalaau fou. E sili atu le faʻatau se koneteina 3-4 cm lapoʻa nai lo le muamua.

Tusitusiga! O le tele o le ipu vai mo le laʻau i le lautele o le 30-35cm.

Ova le susu

Spathiphyllum e matua fiafia lava i le palapala susu. Ae o le vai stagnant e le taliaina. Ioe, o lenei mafuaʻaga faʻafitauli ma aʻa, lea e masani ona i totonu o se susu susu, ma o se faʻaiuga, o se pala gaioiga tupu.

Masalo o ia taunuuga e fesoʻotaʻi ma le leaga alavai vaega poʻo lona toesea. Pe atonu e masani ona faʻasusu i le maualalo o le vevela o le ea. E le mafai e le root system ona mitiia le aofaʻi o le suavai o loʻo sapalaiina. O le leaga o le tulaga o aʻa o loʻo atagia mai i laʻau ma fugalaʻau.

E tatau ona toe faʻaleleia le tulaga muamua o aʻa, iinei oe le mafai ona faia e aunoa ma se tui:

  1. Aveese le laau mai le ulo, iloilo le aʻa.
  2. Fufulu aʻa i lalo o le vai mafanafana tafe.
  3. Aveʻese aʻa pala, mago, mamate ma se naifi maʻai.
  4. Faʻamama vaega ia ma le nutimomoia o le karaponi.
  5. Faʻamago i latou.
  6. I le avea ai o se faʻasolosolo o faʻamaʻi mama, o aʻa e tatau ona togafitia ma se vaivaiga faʻapitoa faʻalauteleina o le sauniuniga "Maxim"
  7. Tui le fugalaʻau i se eleele mago fou, ma le vaega faʻamalosia alavai.
  8. E leai se manaʻoga o le vai i le taimi lava e uma ai le tui.
  9. I le lumanaʻi, faʻatulaga lelei le vai.
  10. A maeʻa ona faʻasusu, faʻasusu le vai mai le apa o loʻo iai le ulo fugalaʻau.

Faʻamago mai le palapala

O le eleele matutu o se mafuaʻaga masani o laʻau mamae. Le lava o le susu ma, mulimuli ane, mea aoga, faʻatupuina le leiloa o laulaʻau turgor, gagau laʻau. O se tutusa foliga e fesoʻotaʻi ma le sese tuufaatasiga o le eleele, mo se faʻataʻitaʻiga, sili atu peat i le eleele. A faʻasusu, o le pito i luga o le peat e avea o se maʻa malo, ma taofi ai le susū mai le tuʻuina i lalo o le ulo i aʻa.

Muamua lava, e tatau ona e siakiina pe faʻafefea ona susu le eleele pe a maeʻa susu. Afai o le mataupu o loʻo i totonu o le eleele, oe tatau ona suia le substrate:

  1. Tuu le fugalaʻau faʻatasi ma le ulo i totonu o se konateina vai.
  2. O loʻo matou faʻatali mo le eleele e susū atoa, ma aʻo faʻatumuina aʻa ile vai, tusa male 15-20 minute.
  3. I le taimi e tasi, e mafai ona e liligiina le vai i luga o lau.
  4. A uma ona taʻele, faʻataga le laʻau e mago.
  5. Toto i se eleele fou ma le mea saʻo, e aunoa ma le uio e uiga i alavai.
  6. Faʻatonutonu le taimi o faʻasusu.

Faamai

O le magaloina o le lanumeamata tele o le spathiphyllum e faʻailoa mai ai faʻamaʻi o le aʻa. O se tasi o nei maʻi o le aʻa pala. E tupu i le soʻona soʻona faʻamamaina ma le maalili o aʻa.

Taua! E vave ona tupu le faʻamaʻi, pe a leai se mea e toto ai le laʻau, susu, faʻasolosolo ona lau o le spathiphyllum, paʻu fugalaʻau, e pala le aʻa.

E tatau ona faia ni faʻataʻitaʻiga vave pe a aliaʻe mai faʻamaʻi i fafo o le faʻamaʻi:

  • fofo mata i luga o le eleele;
  • lanu enaena i lau lau (oe mafai ona faitau e uiga i enaena ma isi ila luga o laulaʻau o spathiphyllum ii);
  • aʻa pala.

Faʻafefea ona fesoasoani:

  1. Tuʻuʻese le laʻau mamaʻi.
  2. Aveese le fugalaʻau mai le ulo, iloilo le aʻa.
  3. Fufulu aʻa i lalo o le tafe vai mafanafana.
  4. Aveʻese ia pala, mago, aʻa mamate ma se naifi maʻai.
  5. Faʻamama vaega ia ma le nutimomoia o le karaponi.
  6. Faʻamago i latou.
  7. Togafitiga le laau ma se tali o le vailaʻau "Glyocladin" poʻo se isi vailaʻau.
  8. Tui le fugalaʻau i se eleele fou, ma le faʻamalosia alavai alavai.
  9. I le lumanaʻi, faʻaititia le numera o vai.
  10. A maeʻa ona faʻasusu, faʻasusu le vai mai le apa o loʻo iai le ulo fugalaʻau.

Iniseti leaga

O iniseti o loʻo avea ma faʻamaʻi tele o spathiphyllum: mealybug, aphids, sooty mushroom, scale insect. E mafai ona latou ola i tua o le lau, fafaga i luga o le sua o le laau. I lenei tulaga, o lau laʻau mimilo, mago, liliu sesega.

Faʻafefea ona fesoasoani i faʻalafua:

  1. Tuʻuʻese le mea ua afaina i seisi potu.
  2. Faʻatautaia se asiasiga vaʻaia mo meaola faʻalafua.
  3. Aveese iniseti i le lima ma tweezers.
  4. Fufulu laʻau i le vai fasimoli.
  5. Taumafai e faʻaaoga sili agamalu metotia o togafitiga, tagata fofo.
  6. Afai o nei gaioiga e le i maua ai le faʻamoemoe taunuʻuga, lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina fualaʻau oona.

Metotia faʻaleaganuʻu o le faʻatonutonuina o mea leaga

  • Mai le mealybug: Liligi 100 g o mata o le citrus ma le 1 lita o vai pupuna. Tuʻu le infusion mo le 2-3 aso i se potu pogisa. A maeʻa ona faʻagasolo ona lau.
  • Mai apogaleveleve mite ma aphids anialusion infusion: liligi 100 g o aniani paʻu ma 5 lita o le vai mafanafana, tu mo le 4-5 aso. Ona faʻamama lelei ma faʻaopopo sina fasi fasimoli.

Sese palu fefiloi

O le mafuaʻaga atonu o loʻo taoto i le leai o se alavai. Mamafa, poloka, siʻosiʻomaga siosiomaga le lelei aʻafia le tulaga o le fugalaʻau, o se faʻaiuga o le magalo laulaʻau. Faʻapea foi, afai e leai se hygroscopicity lelei o le eleele, e le lava le ea ma le susu susu.

Faʻafefea ona fesoasoani i se laʻau peʻa iai se fanua sese:

  1. Ia talitonu pe a uma ona faʻasūsūina le susu o le a le eleele, o le a lona fausaga.
  2. Aveʻese le laʻau mai le fugalaʻau, aveese toega o le peat eleele mai aʻa.
  3. Faʻamalosia avanoa o alavai 2 cm mafiafia.
  4. Toe toto le fugalaʻau i le malamalama, eleele laugatasia.

Faʻaliliuga

Faalogo! O le taotoga o gaioiga mo fafo fafo o le atuatuvale.

E iloa e le laʻau le iʻuga o le suia o le eleele ma le totoʻa mo le 2-3 vaiaso muamua. Ma i le faʻagasologa o le faʻamautuina o le spathiphyllum, o le laʻau leiloa lona turgor, liliu sesega, avea lethargic. E faʻaalu uma e le laʻau le malosi i le toe faʻaleleia, o se faʻaiuga, e utiuti minerale ma vai. I lenei vaitaimi, o le fugalaʻau manaʻomia le faʻatauaina atili.

Manava matagi

Spathiphyllum e fiafia i le ea susū, e mafua lea i lona natura nofoaga. O le mea lea, i le fale, e tali maai i le mago o le ea. O iʻuga o laʻau lalo-pubescent. O le tulaga e sili ona matuitui i le vaitau o le taumalulu, pe a faʻaogaina masini faʻavevela.

Faʻafefea ona fesoasoani ile ea matutu:

  1. Fana i vai mafanafana faʻamamaina ia le itiiti ifo i le 2 taimi i le aso.
  2. Tuʻu se koneteina vai ma le fugalaʻau.
  3. Faʻaaoga se sūsū fale.

O afea e te le faʻasaoina ai le laʻau?

I le 90% o tulaga, lau wilting tupu mai i faʻafitauli ma le aʻa faiga. E tusa ai ma le tikeri o le faʻaleagaina, ua vaevaeina i latou i le malamalama, feololo, ma ogaoga laʻasaga. E faigata mo le au toto le poto masani ona vave fuafuaina le tulaga o le faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le tosoina o le laau i le au, taumafai e toso i fafo.

  1. Afai e faigata ona fai lenei mea, o lona uiga e le o iai i le aʻa le faʻafitauli. Lenei tulaga o le houseplant mafai ona toe faʻaleleia e ala i le fetuʻunaʻi o le tausiga.
  2. Afai e leʻi faigata ona maua le fugalaʻau, ua tuai la ona fai ni auala sefe. O le a le mea semanu e tupu:
    • sa i ai se faʻamaʻi faigata o laʻau toto, ma e le mafai ona toe faʻaleleia;
    • o le vaega autu o le aʻa sisitema maliu ona o le leai o se suavai.

O le lauulu lauulu o se mea taua tele faʻailoga e le amanaʻiaina. Pe a aliali mai faʻailoga muamua, e tatau ona vave faia ni auala e faʻalelei ai le vevela ma le susū o vai i totonu o le potu, ma le faʻaeteetega e tatau ona faia e tusa ai ma tulafono faʻavae. A leai, o le magumagu o laʻau o le a mafua ai le maliu o le atoa laau. O lenei ua e iloa le mea atonu ua mago le spathiphyllum mai ma faʻafefea ona sefe mai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Water Your Peace Lily (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com