Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o le faʻalauteleina o geraniums e se laulaʻau

Pin
Send
Share
Send

I tausaga talu ai nei, ua paʻu le alofa o le geranium i totonu o fale i le tele o togalaʻau. E le faʻaaloalo e tausi ma faigofie ona faʻafofoa. E tele auala e faʻalautele ai geraniums i le fale.

Geranium i totonu o le fale, pe pei ona taʻua ai foi, pelargonium, pei o le tele o isi fugalaʻau, toe gaosia i ni auala taua se lua: faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, ma vao (e ala i tipi po o le vaevaeina o se togavao). I lenei tusitusiga, o le a tatou iloiloina totoʻa le metotia o le faʻafouina geraniums ma se "lau".

O le a lena?

O le geranium i totonu o le fale e masani ona avea ma fugalaʻau masani i aso nei, e alofagia i le lalolagi atoa. Faʻatasi ma le tausiga lelei, e mafai ona fuga mai toetoe o le tausaga atoa i lapoʻa, susulu fugalaʻau. O geranium i totonu e faigofie ona tausi ma faʻalautele.

Tusitusiga! E le mafaitaulia ituaiga ma ituaiga o geraniums, o lea e mafai ai ona e faia se matagofie ma manogi aoina i luga o lau windowsill.

Faʻafefea ona faʻalautele?

Tipiina

Geraniums e masani ona faʻalauteleina e tipi. Lenei faʻatagaina oe e faʻasao uma varietal meatotino a le tina laʻau. O le mea taua i inei o le faʻatumauina o le tumau i le maualuga o le vevela ma ulufale i le ao. Afai e le o toe umi le taimi o le ao, matou te fautuaina le faʻaopopoina o moli uila, mo se faʻataʻitaʻiga, moli uila.

I le tulaga o tipi, oe mafai foi ona ave se laʻau tipi. Ma o le a mafai ai ona tatou totoina geraniums, pei ona fai mai tagata "mai se lau." Seʻio tatou vaʻavaʻai vaʻavaʻai i lenei metotia i lalo.

O le toe gaosia e ala i tipi i le tautotogo poʻo le tautoulu e talafeagai ma saʻo e tuʻufaʻatasia ma le fuafuaina ma talafeagai teuteuina o le laʻau. O fuʻa muamua e seleseleina i le taimi o le teuina o le tautotogo o pito i luga ma autafa o laʻau, ma isi mulimuli ane, pe a faʻatupuina le tele o laʻau, faʻapuʻupuʻuina o lae uumi. Afai o le fale geranium togavao e tupu e ala i tipi, o aʻa o le a tupu i tua e aunoa ma ni faʻafitauli i le taimi o le faʻateleina.

E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga i le faʻalauteleina o le geranium e ala i tipi iinei, ma faʻamatalaga auiliili e uiga i le faigofie ona mauaa o le geranium, e mafai ona e mauaina i lenei mea.

Fatu

Faʻalauteleina fatu o geraniums e le lauiloa pei o isi metotia. Lenei metotia faʻatagaina oe e maua ai se laʻau ma atoa fou meatotino: le lanu o fugalaʻau ma laulaʻau. Ae e sili atu ona faʻalavelave.

Faalogo! E tatau ona iai le humus ma le oneone i le palapala, peat, ma ia faʻamama. E sili atu le amata amata luluina fatu i le amataga o Mati. Afai e te lulu vave, e tatau ona e faʻaopoopoina moli ma moli malamalama.

Ae e te leʻi faataatia fatu, e sili atu le togafitia o le laueleele ma disinfectants, o se prophylaxis faasaga faʻamaʻi faʻaleagaina. A totoina, ua lava lea e sausau fatu ma le laʻititi aofaʻi o le eleele, ma fausia se greenhouse aafiaga e ala i le ufiufiina i latou i tifaga poʻo faʻapitoa puʻupuʻu eo mai ma koneteina.

E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga i le faʻatupuina o geraniums mai fatu i le fale ma vaʻaia lelei pe a maeʻa iinei, ma faʻamatalaga auiliili e faʻatatau i fatu geranium e masani ona vaʻai ma faʻapefea ona aoina, e mafai ona e mauaina i lenei mea.

E ala i le vaevaeina o le togavao

E faigofie le faʻatupuina o le geranium e ala ile vaevaeina o vaega o le togavao ile taimi e fuafuaina ai le taotoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa eliina i le tautoulu mo le fesuiaʻi mai togalaau i le potu pe a suia se fagu i se lapoʻa, ua oʻo i le taimi e tuueseese ai ma le faaeteete ia togavao i ni vaega eseese.

E mafai ona tupu mai se lau: foliga

E pei ona uma ona tatou malamalama i ai, o le geranium e toe gaosia faʻalelei i se auala vegetative. O se tasi o ia mea atonu o le faʻalauteleina lau.

O le Geranium e mafai ona faʻasalalau solo i le tausaga atoa, peitaʻi, e sili le faia o lenei i le tautotogo.talu mai o le umi o le ao malamalama itula faʻateleina, ma o le fou laʻau maua taimi e avatu ia te oe sili atu laʻau. Mafaufau i le lavelave o le tuputupu aʻe mai se lau.

Tapena sauniuniga i le vai

Matou te suʻesuʻeina ma le totoʻa le togavao ma filifili se laʻau maloloina ma le mafiafia o le shank. Ma se naifi faʻamau lelei poʻo se seleulu, oti ese i se ogaoga tulimanu. O lenei o le a tatou tuʻuina i totonu o se fagu vai. Matou te teuina le lau i totonu o le vai seʻia aliali mai aʻa muamua.

Filifiliga ulo

O le ulo tatau ona filifilia laʻititi, talu ai i totonu o se ulo tele o le geranium o le a maua ai ni laʻau fou, ae o le a le fuga. E le afaina le mea e fai ai le ulo. Faalogo i le i ai o alavai pu i le pito i lalo. Latou te manaʻomia, pei o geraniums, moni i Saute Aferika, e le fiafia i sili atu susu.

Eleele manaʻoga

Geranium i totonu e le faʻamalosia luga o le eleele, ae o loʻo i ai lava ni fautuaga. E fiafia tele Geranium i le palapala lava. O le eleele mo se fugalaʻau mafai ona faʻatauina i le fugalaʻoloa fale; soʻo se substrate mo fugalaʻau totonu totō laau o le a faia. Faʻapitoa, o se tulafono, faʻaaogaina eleele lautele, ma faʻatamaoʻaina i fetilaisa ma isi talafeagai faʻafefiloi.

O le oneone vaitafe mulumulu, vermiculite ma perlite tatau ona faʻaopopoina i le substrate. A filifilia se laueleele lautele, e tatau ona e mautinoa e leai ni ituaiga uma o iniseti suia. Tusa lava, o ia eleele e le tatau ona faʻapipiʻiina i totonu o se paluga. O le eleele e tatau ona aofia ai peatona tupu olaola ai lea o lau laʻau. O le tuʻufaʻatasiga o faleoloa e aofia ai foʻi eleele faʻapitoa mo geraniums.

Togafitiga o le eleele

Aʻo leʻi totoina se laulaʻau ma aʻa i le eleele, e manaʻomia le faʻamamaina o le eleele ina ia mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi laʻau i le taimi muamua. O le eleele e mafai ona faʻavasegaina i totonu o se falai, ogaumu poʻo le ogaumu. Ae e mafai ona e alu i se isi auala, sasaʻa le lalolagi i totonu o se ulo ma se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate.

Tulaueleele

Sei o tatou amataina le faʻataʻitaʻiga ile faʻatumuina saʻo o le koneteina i mea. Matou te salalau se alavai i lalo o le ulo: e mafai ona avea ma fasi chips, tamaʻi fasi pe faʻapipiʻi 'ele. Sosoo ai, tuu se vaega o le eleele. O le eleele e tatau ona faʻasūsū faʻamalūlūina ina ia sosolo aʻa aʻa vave.

Matou te faia sina tamaʻi faʻanoanoa ma tuʻu le laulaʻau iina. O gaioiga uma e tatau ona matua faʻaeteete neʻi faʻaleagaina le aʻa mataʻutia. E le manaʻomia le tapuni i apa ma ato.

Tausiga i le fale ma faʻainu vai

O le muamua faʻasūsūina o se laʻau fou e tatau ona faia e sili atu ma le 10 aso talu ona totoina. E le gata i lea, o le faʻasusu faʻatonutonu masani mo uma geraniums ua fausia: le sili atu i le 1 taimi 4-5 aso. O le muamua faʻaleleiina o se laʻau talavou mai se laulaʻau tatau ona faia e le oʻo atu i le 1 masina mulimuli ane.

Fautuaga! Latou te fafagaina i se faʻapitoa faʻalauteleina mo geraniums, ma afai e le o i ai, ona faʻapea ma se masani lautele tasi. I le vaitaimi o loʻo tupu olaola ai le laʻau, filifili faʻamalie suavai, faʻalaʻau o minerale ma le maualalo o le mea o iai le nitrogen.

Matou te matamata i se vitio e faʻatatau i le geranium mafai ona faʻasalalau e laulaau:

Faaiuga

Ma, faʻateleina o geraniums faʻaaogaina se lau e masani ma aoga. Afai e te mulimulitaʻi i fautuaga uma a tagata atamamai i luga o le faʻalauteleina o geraniums ma se laulaʻau, faʻapea foi ma nisi o tulafono o le tausiga, oe mautinoa o le a mafai ona totoina maloloina ma maloloina fualaʻau i se sili puʻupuʻu taimi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Take Cuttings and Clone Geraniums (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com