Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lake Tonle Sap - Cambodia's "Inland Sea"

Pin
Send
Share
Send

Lake Tonle Sap o loʻo tu i le Indochina Peninsula, i le fatu o Kemupotia. Mai le Khmer gagana o lona igoa ua faʻaliliuina o le "vaitafe fou tele" pe naʻo le "vai fou". E iai le igoa o Tonle Sap - "o le vaitafe o le malo o Kemupotia". E mafua lenei mea ona o le vaituloto e suia i taimi uma ona foliga i le taimi o timuga vaitau, ma shrinks pei o se fatu.

Uiga ma foliga o le vaituloto

O le tele o vaitau, o le Tonle Sap e le lelei: o lona loloto e le oʻo atu i le 1 mita, ma e nofo ai e tusa ma le 2700 km2. E suia mea uma i le vaitau o timuga, pe a siʻitia le tulaga o le Vaitafe o Mekong i le 7-9 mita. O le tumutumu paʻu ia Setema ma Oketopa: o le vaituloto e 5 taimi tele atu i le eria (16,000 km²) ma 9 taimi i le loloto (aapa 9 mita). I le auala, o le mafuaʻaga lea e matua tele ai le Tonle Sap: tele ituaiga o iʻa (pe a ma le 850), shrimps ma mollusks e nonofo iinei, ma o le vaituloto lava ia o se tasi o sili ona aoga punaoa suavai i le lalolagi.

E fesoasoani foʻi le Tonle Sap i faʻatoʻaga a le atunuʻu: i le maeʻa ai o le vaitau o timuga, e faasolosolo lava ina mou atu le vai o vaitafe ma vaituloto, ma le palapala lelei, faʻafetai i mea e ola lelei ai laʻau, e tumau pea i fanua. O le vaituloto ua tumu foi i manu: laumei, gata, manulele, seasea ituaiga o apogaleveleve e nonofo iinei. I se tulaga lautele, o le Tonle Sap o se punavai moni o le ola, uma mo manu ma tagata: latou te nonofo i luga o lenei vai, saunia meaai, fufulu, faʻamalolo i latou lava ma malolo. E le gata i lea, o tagata ua maliliu e tanuina lava iinei - e foliga mai o le soifua maloloina ma neura o tagata Vietnamese e matua malosi.

E pei o le tele o nofoaga uma i luga ole panetaʻu, o Tonle Sap Lake e iai lana lava mea lilo: e mautinoa e tagata Vietnamese o se gata vai poʻo se tarako e nofo i totonu o le vai. E le masani le talanoa e uiga ia te ia ma taʻu lona igoa, aua o lenei mea e ono tupu ai le vevesi.

Nuu opeopea i luga o le vaituloto

Masalo o mea taua na tosina i ai le Lake Tonle Sap i Kemupotia o fale teu fale lea e sili atu i le 100,000 tagata e nonofo ai (e tusa ai ma nisi o faʻamatalaga, e oʻo atu i le 2 miliona). O le mea e ofo ai, o nei fale e le o ni Khmers, ae o Vietnamese tagata faʻasolitulafono mai fafo. O le olaga atoa o tagata e pasi luga o nei fale - iinei latou te malolo ai, galulue ma nonofo ai. E 'aʻai e tagata o le nuʻu iʻa, ula ma figota. O gata ma korokotaila e masani ona maua ma mago.

E masani ona maua tupe a tagata Vietnamese i turisi: latou te faʻatautaia ni tafaoga i tafatafa o vaitafe ma puʻeina ata ma gata. Totogi e laʻititi, ae o totogi e maualuga. Tamaiti e le faʻatuai i tua o tagata matutua i tupe maua: latou te faʻasolosolo turisi, pe na o le aisi. O isi taimi o tupe maua a le tamaititi i le aso e oʻo atu i le $ 45-50, e matuaʻi lelei lava i tulaga o Kemupotia.

Fale vaʻa pei e pei o faleʻoloa masani a le atunuʻu - palapala, palapala ma le gaoia. O fale i luga o faaputuga laupapa maualuluga, ma o se tamai vaa e mafai ona vaaia latalata i latou. O le mea e ofo ai, e leai ni meafale i totonu o fale, o lona uiga o mea uma lava e teu i fafo, ma o lavalava e tautau i maea i luma o le faleoo i le tausaga atoa. E faigofie ona malamalama poʻo ai e mativa ma o ai e mauʻoa.

O le mea e ofo ai, o lena fale e tele ona lelei:

  • muamua, o i latou e nonofo iinei e le totogia lafoga fanua, lea e matua le gafatia mo le tele o aiga;
  • lona lua, e mafai ona e 'ai iinei toeitiiti leai se totogi;
  • ma lona tolu, o le olaga i luga o le vai e le eseʻese mai le olaga i luga o le laueleele: e o tamaiti foʻi i le aʻoga ma aoga faʻataʻitaʻi, ma auai i le faletaalo.

O tagata Vietnamese i le Tonle Sap e iai a latou lava maketi, fale faʻatautaia, falelotu e oʻo lava i tautua vaʻa. Meaʻai mama ma nai tamaʻi faleʻaiga e faʻapitoa lava mo tagata tafafao maimoa. O nisi fale mauoa ua i ai le TV. Ae o le mea sili le lelei o tulaga le mama.

Ae aisea na filifilia ai e tagata Vietnamese tagata solitulafono faʻasolitulafono se nofoaga le talafeagai ma le masani ai e fausia ai se nuʻu? E tasi le manaia faʻamatalaga i luga o lenei togi. Ina ua pa le taua i Vietnam i le seneturi talu ai, na faamalosia tagata e tuua lo latou atunuu. Peitai, e tusa ai ma tulafono o lena taimi, e leai se aia a tagata mai fafo e nonofo ai i le laueleele o Khmer. Ae leai se tala e uiga i le vai - o le Vietnamese na nofo iinei.

Malaga a le vaituloto

O le auala sili ona lauiloa ma faigofie mo tagata Kemupotia e maua ai tupe o le faia o tafaoga mo turisi ma talanoa e uiga i olaga o tagata i luga o le sami. O le mea lea, o le sailia o se tafaoga talafeagai o le a le faigata. Soʻo se ofisa femalagaaʻi i Kemupotia o le a ofoina atu ia te oe se taʻamilo taamilo i le Tonle Sap poʻo le Mekong River. Ae ui i lea, e sili ona talafeagai le alu i le vaituloto mai le taulaga o Siem Reap (Siem Reap), lea e 15 km mai le tosina atu.

O le polokalame malaga e toetoe lava a tutusa i taimi uma:

  • 9.00 - alu ese mai Siem Reap i le pasi
  • 9.30 - vaʻa ulufale
  • 9.40-10.40 - malaga i luga o le vaituloto (taiala - o se tagata mai le nuʻu)
  • 10.50 - asiasiga i se iʻa faʻatoʻaga
  • 11.30 - asiasiga i le faʻatoaga korokotaila
  • 14.00 - toe foi i le taulaga

Ole tau ole malaga ile ofisa malaga e amata ile $ 19.

Peitai, e mafai ona e asia oe e Tonle Sap. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sau i le vaituloto poʻo le Vaitafe o Mekong ma totogi se vaʻa fiafia mai se tasi o tagata o le nuʻu. E tau e $ 5. I Kemupotia, e mafai foi ona mautotogi i se vaa faʻailoga, ae o lona tau o le a sili atu ona maualuga - tusa ma le $ 25. E mafai ona e oʻo i le teritori o le nuʻu opeopea i le totogiina o le $ 1.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Aoga aoga mo turisi

  1. Sauni mo le Vietnamese e aisi. Faʻatalata se turisi ma naʻo le fesili mo se tupe o se mea masani. E faʻapena foi mea i tamaiti: o le tele o taimi latou te o mai ai ma, faʻaali le gata, fai atu e totogi ia latou $ 1.
  2. I totonu o vai o le vaituloto latou te taeele, fufuluina, faʻasusu faʻaseʻe ma tanu foi i latou ua maliliu ... E oʻo lava i tagata faʻaalia e le tatau ona omai iinei: o tu ma aga ma tulaga o soifua ai i Kemupotia e ono le faʻafiafiaina oe.
  3. Afai e te manaʻo e fesoasoani i tagata o loʻo nonofo i le lotoifale, ae e te leʻi sauni e tuʻuina atu ia latou tupe, aumai ni oloa tumama poʻo ni ie o le fale ma oe
  4. O le asia o Tonle Sap ma le Vaitafe o Mekong e sili ona lelei i le taimi o timuga, e amata ia Iuni ia Oketopa. I lenei taimi, o le vaituloto e tumu i vai ma o le a e vaʻaia sili atu nai lo i masina matutu.
  5. Tonle Sap - e ui o se turisi, ae o loʻo avea pea ma nuʻu, o lea e le tatau ai ona fai ou lavalava taugata ma faʻailoga.
  6. Aua le avea ni tupe tele ma oe, aua o tagata o le nuʻu o le a faia le mea sili latou te mafaia e maua ai nisi tupe. Ole auala e sili ona taʻatele ole faʻamalosi lea e faʻatau se ata ole Tonle Sap Lake e fai ma faʻamanatuga mai Kemupotia.
  7. Ua fautuaina e le au faimalaga masani le aua neʻi e alu na o oe i le vaituloto - e sili ai le faʻatau o se maimoaga ma, faʻatasi ma se pule poto, alu i se tafaoga. O le manaʻo e sefe tupe e mafai ona liua i ni faʻafitauli e sili atu ona tele.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O le Tonle Sap Lake o se mea manaia ma e le masani ai turisi. Soo se tasi e fiafia i le aganuu ma aga masani a tagata i sasaʻe e tatau ona mautinoa asiasi i lenei lanu lanu.

E sili atu ona manino, o le Tonle Sap Lake o loʻo faʻaalia i le vitio. E mafai foʻi ona e vaʻai pe faʻafefea ona alu le malaga ma suʻesuʻe nisi o auiliiliga taua e uiga i le asiasi atu i nuʻu i luga o le vai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ocean Drone Footage (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com