Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aarhus o se aganuu ma alamanuia taulaga i Tenimaka

Pin
Send
Share
Send

Aarhus (Tenimaka) o le sili ona tele ma sili ona taua taulaga i le atunuʻu ina ua maeʻa lona laumua, Copenhagen. Mo le Danes, Aarhus e tutusa lona taua ma St. Petersburg e mo tagata Lusia. O se aganuu ma faʻasaienisi nofoaga tutotonu, o se aʻai o tamaiti aʻoga ma faʻasolopito faʻamanatuga, tosina mai tele turisi ma ona mataʻina.

Faʻamatalaga lautele

O le taulaga o Aarhus o loʻo tu i le talafatai o le Aarhus Bay o le Jutland Peninsula ma e aofia ai le lautele o le 91 km ². O lona faitau aofai e tusa ma le 300 afe tagata.

O le talafaʻasolopito o Aarhus e toe foi i tua i le afe tausaga, ma na maua ai taimi o le tamaoaiga ma le paʻu. I le XIV seneturi, o le 'aʻai o le faitau aofaʻi na toetoe lava a feoti i le taimi o faʻamaʻi pipisi, ma mo se taimi umi na i ai o se tamaʻi nofoaga. Naʻo le maeʻa o le fausiaina o auala nofoaafi i le seneturi lona 19, na amata ona tupu ma atiaʻe le taulaga. O lenei o se tele aganuu, pisinisi ma alamanuia ogatotonu na faʻasaoina lona talaʻaga tusiata foliga ma le tele o vaʻaiga matagofie.

Vaaiga

E faʻatauaina tele e Danes tu ma aga a le atunuʻu ma ia vaʻaia lelei a latou measina faʻasolopito. Ona o lenei, Aarhus (Tenimaka) sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa, o ana mea faʻatosina e le na o faʻailoga o taimi ua tuanaʻi, ae faʻaputuputu ma le faʻaeteete, toe fausia ma faʻailoaina i le sili ona manaia foliga faʻamaonia o le faʻasolopito atinaʻe o le malo o Tenimaka.

Fale Mataaga i Moesgaard

O le Falemataaga a Tenimaka o Ethnography ma Archeology Moesgaard o loʻo tu i le taulaga o Aarhus o Højbjerg, e tasi le itula e alu ai mai le taulaga tutotonu. O lenei faʻailo e aofia ai e le gata o le fale o loʻo tu ai le faʻaaliga, ae faʻapea foi ma laufanua vaʻaia, e oʻo atu i le sami. O loʻo iai le tele o mea faitino o loʻo atagia mai ai vaitau iloga o talafaasolopito o Tenimaka: faʻaputuga o le vaitaimi o le 'apamemea, fale o le Iron ma Stone Age, fale Viking, fale tuai, o le logo olo, o falegaosi vai ma isi mataaga.

O le faʻamatalaga a le Moesgaard o se tasi o tamaoaiga i le lalolagi atoa. Lenei o le tino faasao tino o se "bog man" - o se tagata o le Bronze Age, na maua i le taimi o eli eletise pe tusa o le 65 tausaga talu ai. O ituaiga eseese o mea taua i totonu o aiga, mea teuteu ma auupega o loʻo tuʻuina atu i tagata asiasi e faʻaaoga ai fesoʻotaʻiga, leo ma ata vitio e faʻafiafia ai Moesgaard mo tagata uma.

Tamaiti e maua le avanoa e le gata e mafaufau loloto ai, ae faʻapena foi ona paʻi, taʻalo ma aitema taʻitasi o loʻo faʻaalia, lea e fagua ai lo latou fiafia i talaʻaga ma talaʻaga. Tolu-dimensional binoculars aumaia i le ola foliga faʻatusa o nisi o lo tatou taimi tu i luga o le sitepu. E fautuaina ia faʻaavanoa a itiiti mai 3 itula e maimoa ai i le faʻaaliga, ma e atoa le aso e vaʻai ai i talaʻaga faʻasolopito uma o le faʻafitauli. O iinei e mafai ona e malolo ai i luga o le mutia taualuga o le falemataaga fale, fai se tafaoga i nofoaga faʻapitoa, ma 'ai i se cafe taugofie.

  • Tatalaina itula: 10-17.
  • Tuatusi: Moesgaard Alle 15, Aarhus 8270, Tenimaka.

Den Gamle Bai National Open Air Museum

O le 'aʻai o Aarhus (Tenimaka) e mauʻoa i vaʻaiga, ae e iai le tasi i totonu o i latou, e toʻatasi e leai ni tuʻuga nofofua o se sili ona manaia. O Den Gamle By lea - o le malae vaʻalele a le atunuʻu, e faʻatagaina ai oe ona e alu i totonu o olaga o taulaga tuai o Tenimaka.

Fale tuai, na tautuaina o latou taimi, e aumaia iinei piliki e piliki mai le tele o Tenimaka, ma e toe faʻaleleia ma le totoʻa ma elemene uma o meaafale ma aso uma olaga uiga o taimi o latou fausiaina. Lenei taulaga i le taulaga ua i ai 75 fale, ma o loʻo i ai maota o tamaliʻi ma tagata lautele 'fale, o se aʻoga, fale aʻoaʻoga, aganuu, o se folauga fale ma se uafu vaa, vai ma windmills.

E mafai ona e alu i totonu o fale taʻitasi ma faʻamasani e le gata i lona tulaga moni, ae faʻapea foi ma le "faitau aofai o tagata", o latou matafaioi e talitonuina faia e tagata faʻatino, talafeagai laʻei ma faia. E le gata ina mafai ona e fesoʻotaʻi ma latou, ae ia e fesoasoani foʻi ia latou mea fai i aso uma.

O se asiasiga i Den Gaml Bai e sili ona faʻafiafiaina i le taumafanafana, pe a feoaʻi moa i auala ma pasi tuai o solofanua. Ae o le sili ona malie o le i ai iinei i le taimi o le Kerisimasi ma ana fairs ma moli susulu.

Tau tiketi:

  • Lalo o le 18 tausaga le matua - leai se totogi.
  • Tagata matutua - € 60-135 faʻamoemoe i le vaitau.
  • Totogi mo tamaiti aʻoga.

Le tuatusi: Moesgaard Alle 15, Aarhus 8270, Tenimaka.

Deer Park (Marselisborg Deer Park)

E le mamao mai Aarhus o le Deer Park, lea e nofo ai se vaega laʻititi (22 hectares) o le tele o vaomatua Marselisborg. Lenei faʻatosina maua tagata tafafao maimoa se avanoa seasea e fegalegaleai ma pue ata ma tia ma aila aila i o latou natura nofoaga. O manu e aveina meaʻai mai o latou lima ma faʻatagaina i latou e paʻi atu i ai, e sili ona faʻafiafiaina ai tamaiti.

O le Deer Park na i ai mo le sili atu 80 tausaga. I le faaopoopo atu i tia ma roe tia, o vao vao e nonofo foi i Marselisborg Deer Park, ae o nei manu e mafai ona mataʻutia, o lea o lo latou nofoaga e puipuia ai. A e alu i le paka tia, e fautuaina e ave ma oe karoti poʻo apu, fafagaina ma isi oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, falaoa, e leaga ma mataʻutia mo aila.

E mafai ona e oʻo ile pasi ole Marselisborg Deer Park ile € 10, e taugofie le pasi.

  • O le paka e matala i aso uma.
  • O le asiasiga e leai se totogi.
  • Tuatusi: Oerneredevej 6, Aarhus 8270, Tenimaka /

Aros Aarhus Museum of Art

O le Falemataʻaga o Contemporary Art i Aarhus o se tosina atu o le a manaia e asiasi e le gata mo tagata fiafia i ona po nei faiga i le vaʻaiga ata. Faʻamasinoina e iloiloga, Aros Aarhus tuua leai se tasi le amanaʻiaina. Lona terracotta-lanu cubic fale tulaʻi luga i luga o le maupuʻepu i le ogatotonu o le taulaga ma e vaʻaia mai le tele o itu.

O loʻo i ai se faataamilosaga nuanua lapotopoto i luga o le taualuga o lenei fausaga fausaga. O le tolu-mita lautele lautele auala faʻataʻamilomilo ma tioata puipui, o le fafo o lea e valivali i le nuanua lanu. Savalivali i le mama, e mafai ona e faʻatauaina manatu o le siʻosiʻomaga, lanu ma lanu uma o le fusi o alaleo la.

O le isi elemeni e tosina mai ai mafaufau o tagata uma i le falemataaga o Aros Aarhus o le lapoʻa foliga o se tamaʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le fale tele o le fogafale muamua. O le faʻataʻitaʻiga ole silicon e lima mita o loʻo mataʻina ile moni ma le toe gaosia o tamaʻi tino o le tino o le tagata.

O le faʻaaliga a Aros Aarhus o loʻo taua mai uma ai atavali a le au tusiata Tenimaka o le 18th-20 seneturi ma galuega a aliʻi o atisi o aso nei. E tusa ai ma iloiloga a tagata asiasi, e oʻo lava i tagata e leʻo fiafia i faatufugaga faʻaonapo nei, ua matua faʻafiafiaina lava i lenei mataʻaga. Faʻapipiʻiga le masani ai, leo ma vitio aʻafiaga, malamalama sesega liliu asiasi i maota i se fiafia fiafia. Mo i latou o loʻo fia 'aʻai, o loʻo iai le faleʻaiga ma le cafe i totonu o fale mataaga.

Tatalaina itula:

  • Aso Lulu 10-22
  • Aso Lua, Aso Tofi-Aso Sa 10-17
  • Aso Gafua o se aso malolo.

Tau tiketi:

  • Tagata matutua: DKK130
  • Lalo o le 30 ma tamaiti aʻoga: DKK100
  • Lalo 18: leai se totogi.

Le tuatusi: Aros Alle 2, Aarhus 8000, Tenimaka.

Botanical Garden i Aarhus

E le mamao mai le Den Gamle By open-air museum o seisi itu taua o Aarhus - le Botanical Garden. Na faataatia mai i le silia ma le 140 tausaga talu ai ma aofia ai se vaega o le 21 hectares. E sili atu i le 1000 ituaiga o mea totino o loʻo fai ma sui iinei, e tofu ma le mea e tuʻuina iai ma le ipu mafolafola faʻamatalaga i gagana eseese. I luga o le teritori o le togalaʻau o loʻo i ai le tele o greenhouse, o le greenhouse, o se vaituloto, o se togalaau faʻatoʻaga, o se laufanua faʻafiafiaina nofoaga faʻafiafia ma malae taʻalo, o se matagofie windmill, faʻaauupegaina nofoaga pikiniki, faleʻaiga.

O le sili ona maitauina tagata tafafao maimoa e tosina mai greenhouse, lea o le fugalaʻau o le tele o tau vaʻaia o loʻo faʻaalia: subtropics, tropics, toafa. Tagata asiasi o le a feiloaʻi ma sui o le flora, ae faʻapea foi manu o le teropika ma subtropics. O le tele o ituaiga o manulele uiga ese ma butterflies e nonofo ii, e ese le fealofani ma faʻatagaina latou lava e le gata e suʻesuʻe lelei, ae faʻapea foi ona puʻeina ata.

E fautuaina le tuu ese ia le itiiti ifo ma le 2 itula e asiasi ai i le togalaau aina. Ma faʻafetai i le tele o faʻafiafiaga ma nofoaga lelei mo faʻafiafiaga, o le a matagofie le faʻaaluina o le aso atoa iinei. E mafai ona fai sau meaai mama ile cafe o loʻo tu ile togalaau.

  • O le ulufale e leai se tau mo tagata uma.
  • Itula faigaluega: 9.00-17.00
  • Tuatusi: Peter Holms Vej, Aarhus 8000, Tenimaka.

Dokk1 faletusi

O le mataʻina o Aarhus, lea na avea ai lenei taulaga o Tenimaka lauiloa i le lalolagi atoa, o le Faletusi a Dokk1. I le uma, o lenei faʻalapotopotoga i le 2016 na aloaʻia e le International Federation o le sili faletusi i le lalolagi.

O le fale faʻaonapo nei o le faletusi e tai pei o se vaʻa i ona foliga vaaia ma le nofoaga, na fausia i luga o se sima tulaga faʻasolosolo tala atu o le talafatai i le sami. O le aofaiga o le faletusi o Dokk1 e 35,000 m². Latou i ai se teuina tusi, tele faitau potu, faleʻaiga, nofoaga autu o tautua, nofoaga mo kalapu o fiafia, ofisa leai se totogi e mafai ona okaina mo eseese gaioiga.

E masani ona faʻatautaia e le potu faʻafiafiaga faʻaaliga ata faʻaonapo nei e saoloto e auai. O le lautele faletusi veranda, o loʻo nofoia se vaega o le faʻamalama, o se mafanafana nofoaga faʻafiafia ma malae taʻalo ma faʻatagata mo tamaiti.

O se matagofie vaaiga lautele tatala mai faamalama o le fogafale lona lua. I le tasi itu, o le vaega tuai o le taulaga ma fale faʻasolopito e aliali mai, ma i le isi itu - o le tusiata fale o aso nei Aarhus, o ata puʻeina iinei e sili ona manaia.

  • O le faitotoʻa i le faletusi e leai se totogi.
  • Itula faigaluega: 9.00-19.00.
  • Tuatusi: Mindet 1, Aarhus 8000, Tenimaka.

Fale Faʻafiafiaga (Musikhuset Aarhus)

O le tele tele e le gata i Tenimaka, ae i Scandinavia atoa, o le Aarhus Concert Hall o se faigata e aofia ai le tele o fale, o se tatala-vaʻalele nofoaga faʻafiafia ma le lata ane lanumeamata eria. O lona tele tele ma tamaʻi potu faʻapitoa e mafai ona ofi ai i luga o le 3600 tagata maimoa i le taimi e tasi.

O tausaga uma lava, o lenei maota o musika e faʻatautaia ai le sili atu ma le tasi ma le afa afe koneseti, e aofia ai faʻafiafiaga opera ma siva, ma musika. O le aofia e tusa ma le 500,000 tagata ile tausaga. O le au musika sili ona lelei a Europa ma le lalolagi taamilo iinei, o latou faʻafiafiaga na faʻalauiloaina i le tausaga ao le i faia le gaioiga.

O le lapoʻa 2000 m² tioata faʻaalo e mafai ona ofi ai tagata matamata e 1000. O faʻaaliga ma konaseti e faia lava iinei, o le tele o ia mea e matala i tagata lautele e aunoa ma se totogi. O faaiuga o vaiaso uma i le potu pito i tua, faʻapea foʻi luga o le tulaga o le faleʻaiga a Johan Richter, o faʻataʻitaʻiga a tamaiti aʻoga o le Academy of Music e faia, ulufale e leai se totogi.

Le tuatusi: Thomas Jensens Alle 1, Aarhus 8000, Tenimaka.

Latina Kuata

Le lauiloa Latina Kuata o Pale, faʻamanatuina i solo ma atavali, o se tuai aʻai taulaga na tupu aʻe i le Sorbonne, o le sili tele iunivesite i Farani. Na maua lona igoa mai le Latina gagana na aʻoaʻoina ai tamaiti aʻoga i Europa tutotonu.

Aarhus o se tasi o sili 'aʻai laiti i Tenimaka ma tele aʻoaʻoga faʻalapotopotoga. Ona o le tele numera o tamaiti aʻoga, o le averesi tausaga o tagata Aarhus nonofo sili atu le maualalo nai lo isi taulaga i Tenimaka. O le mea lea, ei ai lana lava Latina Kuata - e le taʻutaʻua pei o le Parisian tasi, ae atoatoa faʻamaonia lona igoa.

O auala vaapiapi vaapiapi o le Latin Quarter e faʻatosina mai ai tagata tafafao maimoa e le gata i a latou fausaga anamua, ae faʻapea foi ma le tele o faleoloa, faleoloa, faleʻaiga manaia, faleʻaiga ma pa pia. E masani ona tumutumu iinei, aua o le taulaʻiga lea e le gata o turisi, ae faʻapea foi le olaga aʻoga a Aarhus.

Le tuatusi: Aaboulevarden, Aarhus 8000, Tenimaka.

Nofoaga

E ui lava o tagata femalagaaʻi e o mai i Aarhus e mafai ona vaʻai i vaʻaiga i soʻo se vaitau, o le pito sili ona tele o turisi e maitauina iinei mai ia Me ia Setema. I lenei vaitaimi, faʻapea foʻi ma le taimi o le Kerisimasi, ua faʻateleina le tau o mea e nonofo ai. O le filifiliga o mea e nonofo ai i Aarhus e le telē tele, o lea e sili ai le tusi o le filifiliga e te manaʻo ai muamua

O le potu e lua i le faletalimalo tolu-fetu i le vaitau o le a tau mai DKK650 i le aso ma le 'aiga o le taeao, i le faletalimalo faletalimalo - mai le DKK1000 ma le' aiga o le taeao i le aso. Fale e sili ona aoga filifiliga, tau amata mai DKK200 i le po e aunoa ma le 'aiga o le taeao. I le ese atu-vaitau, o le tau o le ola ai i Aarhus ua matua paʻu lava.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

O le vaega e saunia ai meaʻai a Aarhus, e pei foi o nofoaga o turisi, e lelei ona atiaʻe. E mafai ona e 'ai iinei mo le lua:

  • mo DKK200 i se faleʻaiga taugofie,
  • mo DKK140 i se faleoloa meaai vave.
  • O le 'aiga aoauli mo le lua i le faleʻaiga ogatotonu o le tau e tusa ma le DKK500-600. E le aofia ai meainu inu i nei tau.
  • O se fagu pia i totonu o le faleʻaiga e 40 CZK le averesi.

Faʻafefea ona alu i Aarhus

E lua malae vaʻalele lata ane Aarhus, tasi i totonu 45 minute ma le isi, Billund Malae Vaʻalele, 1.5 itula le mamao. Peitaʻi, e faʻatoa mafai ona latou oʻo atu mai Lusia ma se siitaga. O le tele o taimi, e taunuʻu turisi Rusia i le malaevaʻalele a Copenhagen.

Mai Copenhagen Central Railway Station, e alu le nofoaafi i itula uma mo Aarhus, e sosoʻo atu ma le 3-3.5 itula. Tau tiketi o DKK180-390.

E mafai ona e alu i le pasi e alu saʻo i Aarhus mai Copenhagen Airport i itula uma mai le 6-18. Ole taimi ole malaga e 4-5 itula. O le tiketi o le a tau tusa o le DKK110.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau i luga o le itulau e mo Me 2018.

Aarhus (Tenimaka) o se ofoofogia aʻai taulaga e aoga asia e faʻamauoa ai lau ato o tagata tafafao maimoa aafiaga.

Vaʻai vaʻalele a Aarhus - ata faʻapolofesa.

Pin
Send
Share
Send

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com