Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Saili pe faʻafefea ona tausia geraniums i le fale ina ia fuga: fugalaʻau ma tulafono masani mo le tuputupu aʻe

Pin
Send
Share
Send

Afai na avatu ia te oe se meaalofa pe oe na faʻatauina se fugalaʻau e pei o le geranium, ae e te le iloa pe faʻafefea ona tausi faalelei, pe mo ni mafuaʻaga e tupu ai, ae le fuga lava, ona e manaʻomia lea o a matou fautuaga. O a gaioiga e tatau ona faia ina ia amata ona fuga mai fuga, ma o le fugalaʻau e tele ma umi?

Oe o le a iloa tali i nei fesili uma i la matou tusitusiga. Ma matamata foi i se vitio aoga i lenei mataupu.

O le a lenei laau?

O le Geranium o se fualaʻau fugalaʻau ma ona manogi laʻau., lea e totoina mo teuteuina faʻamoemoe pe mo le toʻesea mai o suauʻu manaʻomia. E manaia ona o lenei fugalaʻau ei ai le isi igoa - o le crane.

MANATUNATUGA: O le aliali mai o igoa uma e lua o loʻo faʻamatalaina e le upu upu Eleni "geranion" ua faʻaliliuina o le "crane", ma o fua o nei laʻau latou te tutusa ma le gutu o lenei manulele.

Toatele e masani i le mea moni o le geranium e tupu i le fale i totonu o ulo, ma e masani ona ola lelei ma fuga, talu ai o se sili unpretentious laau. Ae ui i lea, o lenei fugalaʻau e sili ona manaia fafo, i luga o le tatala poletito i totonu o se fugalaʻau, ma i le fanua tatala.

E le gata i lea, e masani ona maua i vao - i luga o mauga, i le teritori sone. Mautinoa, fale i fugalaau fugalaʻau ma i le natura totoina eseʻese ituaiga o geranium, aua i le aofaʻi e sili atu i le 400 ituaiga o latou i le salafa o le lalolagi, ma naʻo Rusia e mafai ona e mauaina ai le 40 o latou.

Tuputupu ae foliga

Afai na e filifilia le geranium e teuteuina totonu o lau faʻatoʻaga poʻo luma, e saʻo oe, ona o le geranium e fugalaʻau matagofie, masani ma mo se taimi umi, ma mafua ai le faʻatupuina o le mafanafana i totonu o le fale ma le faʻafouina ma le matagofie i le togalaʻau.

Afai o le nofoaga o le fugalaʻau faʻatagaina ia maua le lava aofaiga o malamalama ma susulu o le la, faʻapea foi pe a vaʻaia lelei ma e le galo i le vai, lea o le inflorescences o le a fuga faʻasolosolo toeititi atoa tausaga atoa, faʻafiafiaina le talimalo ma lona usitaʻi ma le tali lelei i le tausiga lelei.

O afea ma e fia ona fuga?

Lenei, e le masalomia, faʻamoemoe i lea ituaiga o laʻau na e filifilia mo oe lava. Faʻavae geraniums fuga mai i le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumalulu... E tupu foi latou te tuʻuina atu inflorescences i le tausaga atoa, aunoa ma le taofia e oʻo lava i le taumalulu.

Ae faʻafefea ona galue? Ioe, o se tasi fugalaʻau fugalaʻau e le mafai ona tumau fou mo se taimi umi pei o le muamua aso o lona foliga mai. Vave pe mulimuli ane, e mou atu, ae i le taimi lava e tasi isi inflorescences fuga, ma mulimuli ane a fou foi o le a aliali mai i le tulaga o le leiloa fugalaʻau. O le mafuaʻaga lena e le faʻaleagaina ai e le 'ola laupepa le ata atoa, ma o latou suiga e tupu le mafaamatalaina. I nisi auiliiliga e uiga i le taimi, faʻafefea ma i lalo o a tuutuuga geranium fuga, oe o le a iloaina i lenei tusitusiga.

O tulaga talafeagai

Muamua lava, ina ia mafai ona totogo matagofie mea totō o lenei ituaiga, e manaʻomia le vaʻaia lelei ile taimi talafeagai ole tausaga.

  • O le taumalulu e masani lava o se vaitaimi le moe mo ia. O le mea lea, afai e te manaʻo ia faʻamalieina ma ona fugalaʻau i le tautotogo ma le taumafanafana, i le taumalulu oe tatau ona aveʻese i se malulu nofoaga ma avatua ia ma malamalama faʻasusuina.

    Fesoasoani: Afai o le nofoaga masani mo lenei laʻau i lou fale o se faʻamalama sill, ma o loʻo i ai se maa i lalo o ia, e talafeagai i le taumalulu le aveina o le ulo i se isi nofoaga (mamao mai le maʻa), mo se faʻataʻitaʻiga, i le poletito.

  • I le tautotogo, geraniums tatau ona totoina. Aisea e manaʻomia ai ona faia i le tautotogo ua faʻamatalaina e le mea moni e faapea i le taumalulu e "moe", o gaioiga uma e faifai lemu, ma e umi se taimi e mauaa ai, ma o nisi taimi e oti foi.

    I le taumafanafana, geranium fuga, ma faʻaalu uma lona malosi i luga o le foliga mai o fou inflorescences, o lea transplanting i lenei taimi mafai foi ona afaina ai leaga le setete o le laʻau. Ae i le amataga o le tautotogo, ae le i faʻatupu mai fuga, pe a ia "toe ola", e mafai ona ia sili ona onosaia suiga, e aofia ai le tuiina.

  • I le taumafanafana, e fautuaina e saili se fugalaʻau i se nofoaga o le a maua ai le tele o susulu o le la. I se faʻaopopoga, o le fua o le fugalaʻau o le a sili ona aʻafia i le tele o faʻasusu nai lo i le taumalulu, ae feololo.

Ae o nei metotia atonu e le lava mo le geranium fuga. O le a faʻalauiloa atili foi ona sili atu le umi ma fugalaʻau pe a e faia mea nei:

  1. A o mago fugalaʻau, aveese i latou i le taimi saʻo.
  2. I le taumalulu, tuu le laau i le vevela o le 10-15 tikeri i luga o le poletito poʻo luga o le windowsill latalata i le tioata.
  3. Tuʻuina ia lava moli, aʻo le 'aloʻese mai le susulu o le la, e mafai ona mu ai laulaʻau.
  4. I le taumalulu, ma le leai o se malamalama, tuu i lalo o moli faʻasolosolo mo ni nai itula i le aso.

A faʻapea o le moli e faʻapea e malosi tele o le geranium e oso ai le la, pe, i se isi itu, e le lava le tatau ai, ona foliga mai lea o le a fuga mai lava. Peitai, e le umi ma matagofie e pei ona i ai ma le faʻaeteete faʻaeteete.

Faatonuga

Sei o tatou iloiloina auiliili le mea e tatau ona fai e se fugalaau e maua ai le ola lauolaola o se laʻau. Muamua e tatau ona e filifilia le sao o le ipu vai... Afai e lapoʻa lona lapoʻa, ona faʻaalu ai lea e le geranium lona malosi uma i le atinaʻeina o le aʻa. Masalo o laʻau fou o le a fuga, ae le o inflorescences.

Afai e le fuga mai le geranium mo se taimi umi, ona ono avea lea o le mafuaʻaga. O le mea lea, i lenei tulaga, ina ia mulimuli ane fuga, ua fautuaina e fesiitaʻi le laʻau i se isi, tamaʻi ulo. Ma a maeʻa se vaitaimi o fetuʻunaʻi i tulaga fou, o au taumafaiga o le a tauia i le aliali mai o fugalaʻau matagofie. Faalogo!

E faʻatagaina foʻi ona toto ni fualaʻau i totonu o le pusa fagu e tasi.... O le a le taofia ai i latou mai fuga lelei. Ma le isi, afai e te manaʻo e ausia fugalaau geraniums, oe tatau:

  • Suia le paluga paluga a itiiti mai tasi i le tausaga, talu ai o le mea moni o le lalolagi leiloa mea aoga i totonu o le taimi.
  • Filifili ma le totoʻa le nofoaga o le fugalaʻau. Sili, o le ai ai se nofoaga o le a malamalama lelei, ae i le taimi lava e tasi e pei o le pa'ū i totonu o sina paolo i le aoauli. Lenei o le a taofia geraniums mai le susulu o le la.
  • Aloese mai le malosi susu susu. Mai lenei mea, o le aʻa sisiva ono pagatia, ma o lea, vave pe mulimuli ane, le atoa fugalaʻau. E sili le faʻasusu pe a mago le pito i luga ole lalolagi.
  • Aloese foʻi mai le faʻasusu o vai i laulaʻau ma fugalaʻau, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi laʻau.
  • Tuʻu le ulo mai laʻau e fiafia i le susū.

Le vaitaimi ole "toe faʻaolaola" ile spring

I le tau e totogo ai mea, e amata se vaitaimi faʻaletupe i le taimi e "toe ola" ai le au geraniums pe a maeʻa le taumalulu. O le taua faʻagasologa o le laʻau e faʻatelevaveina, o le mea lea e aoga ai le faʻasūsū sina laititi atu nai lo le taumalulu.

I se faʻaopopoga, pito i luga ofu e aoga tele mo le lumanaʻi tele fugalaʻau o geraniums. O minerale fetilaisa e talafeagai mo lea.

E taua o le nitrogen mataupu e le sili atu 11%... Lenei e faʻatumuina i le mea moni o greens ono tupu mafiafia, ae fugalaʻau atonu e le sau. I le avea ai o se faʻalaʻeleʻele, e sili ona lelei le faʻaaoga o se mea e fai ai faʻatasi ma le taua tele o le potassium ma le phosphorus.

Taua: E tatau ona tuiina geraniums i le tautotogo. O lenei e mafai ona faia uma e ala i le suia o le paluga eleele palu faʻafefiloi ma ala i le totoina i le eleele matala.

E le gata i lea, afai e te filifilia le filifiliga lona lua, ona tatau lea ona filifilia le vaitaimi o le tautotogo pe a le toe maualalo le vevela i fafo. Ma a maeʻa ona mauaina le laʻau i le pito i luma o le togalaau, e mafai ona toe toto i totonu o le ulo ma tuʻu i totonu o le fale i luga o faʻamalama.

O le a se mea e mafai ona e faia e ausia ai ni "polo" lauolaola i le tausaga atoa?

Ina ia mafai ona matala tetele mai o geraniums, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete:

  1. Fesuiaʻi tasi i le tausaga.
  2. Aua le lolovaia ma aloese mai le tele matutu o le lalolagi.
  3. Aveʻese fugalaʻila magumagu i se taimi faʻatulagaina.
  4. Aua le faʻapaluina pe faʻasolosolo e tuusaʻo mai le la.
  5. Faʻalautele i le nitrogen, potassium ma phosphorus-o loʻo i ai palu faatasi.
  6. Usitaʻi ile tulafono ile tausiga ile vaitau.

Peitai, e le o ituaiga eseese o geranium, e oʻo lava i le tausiga silisili, e mafai ona fuga mai i le tausaga atoa. Pei o soʻo se meaola, geraniums i ai uiga o le olaga faʻagaioiga e faʻamoemoe i le vaitau.

E tele taimi o le taumalulu, e taofi ai le fugalaʻau ina ia maua ai le malosi o le laʻau seʻia oʻo i le tau e totogo ai mea (na matou tusia e uiga i mea e fai pe a paʻu le geranium, matou tusia iinei) Ae e tatau ona matauina e i ai ituaiga o geraniums latou te aumaia fou inflorescences i le tausaga atoa faʻaauau... Mo se faʻataʻitaʻiga, zonal pelargonium. O le mea lea, afai e te manaʻo i le laʻau e fuga i le tausaga atoa, e talafeagai le faʻatau na o se fugalaʻau.

Tulafono mo le tausiga o se crane i le atunuʻu

E faʻapefea la ona fuga se laau i le taumafanafana atoa? Muamua lava, e fautuaina e tui geraniums i le atunuʻu i eleele matala i le taimi e le faʻamoemoe ai le malulu o le malulu ma le malulu i le ao ae maise i le po.

Mai matuiā o le tetete, e le gata e le mafai ona fuga mai i le taumafanafana atoa, ae e oʻo foi i le oti atoa. I le taimi lava e tasi, e sili ona lelei le totoina o geraniums aʻo leʻi oʻo mai inflorescences. O le mea lea, e sili le faia o lenei ile spring.

O le nofoaga e tu ai le laueleele e tatau ona filifilia ina ia lava le malamalama ma le vevela, ae i le taimi e tasi ia faʻapena ona faʻapogisaina i taimi sili ona vevela o le aso. Ole mea lea e taofia ai le susulu o le la mai le susunuina o laulaʻau ma mata.

E taua le teuteuina o au tuai i le taimi ma aveese fugalaʻau mago. Lenei o le a faʻalauteleina ai tele ma umi-ola fugalaʻau atoa i le taumafanafana.

E tatau foi ona faʻateleina taimi e faʻasusuina ai geraniums ma le faʻapalaina o minerale.... Nitrogen, potassium ma phosphorus e aoga mo le laʻau. I le mulimuli ai i nei fautuaga, e mafai ona e fiafia ile fugalaʻau matagofie o le geranium i le taumafanafana atoa. Ma ina ia mafai ona faʻaauau lona ola, e sili le ave o ia i totonu o se ulo ma aumai i totonu o le fale ae leʻi amataina le malulu o le tau.

Taualumaga i le leai o ni fuga

Afai o lau geranium e le fugalaʻau mo soʻo se mafuaʻaga, ona mafai lea ona faia ia fuga mai i le fesoasoani o le faʻaeteete filifilia tausiga:

  • E le tatau ona lapoʻa le ulo. Mo se tamaʻi togavao, o se koneteina ma le lautele o le 14 cm ma le maualuga o le 15 cm e talafeagai.
  • Faʻasusu e le aunoa, ae le masani. O le fuga o geraniums o le a sili atu afaina pe a fai e galo ona faʻasu ia nai lo le faia muamua.
  • Aua neʻi galo e uiga i le faʻaletausaga o totoina o laʻau, lona fafagaina ma le aveʻesea o le mamae inflorescences.
  • E fautuaina e faʻatagaina le geranium ia lava lona malamalama.

Afai e te manaʻo i fugalaʻau e fuga mai fafo, ona tatau lea ona e usitaʻia tulafono tutusa mo le tausiga e pei ona lisi atu i luga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona toe tui i le eleele i le taimi ua maeʻa le malulu o le tau i luga o le auala.

I nisi tulaga, geraniums mafai ona fuga ae le fausia ni laʻau fou. E faʻafefea ona tagofia lenei faʻafitauli i se isi tusitusiga.

O le mea lea, mulimuli i uma mataupu faʻavae o le tausiga o geraniums, oe mafai ona ausia o le a fuga mo se taimi umi ma ofoofogia, faʻafiafiaina oe i aso uma ma lona matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Only collection.Part 2 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com