Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga ile auala e tausia ai se fugalaʻau Fiafia a fafine, ina ia tupu olaola ma mo se taimi umi

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum o se teufale ma le faʻataulaitu malosiaga. Na te fesoasoani i teine ​​nofotoʻatasi e feiloaʻi ma a latou paʻaga, e faʻaleleia ai aiga sootaga mo faʻaipoipoga ma lagona le fiafia i le avea ma tina e aunoa ma se fanau. Na te faʻamalieina manaʻoga o naʻo i latou e vaʻaia ma le faʻaeteete ma le alofa.

Ae faʻapefea pe a le fuga o ia, e ui i taumafaiga uma a le teine? I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai pe faʻafefea ona tausi se fugalaʻau. Fiafia fafine i le fale, o i ai ni togafiti e faʻatele ai ona fuga, i tulaga e ono manaʻomia ai e le laʻau le fesoasoani, ma o loʻo iai foʻi ma le ata o le spathiphyllum fugalaʻau.

Aiseā e le faʻateʻa ai le Fafine Fiafia?

Spathiphyllum e le fuga mai pe a fai e te le faia ni tulaga talafeagai mo ia.

  • Fagu lapoa. I le tau mafanafana, e totoina ai e le au toto le fugalaʻau i totonu o se ulo lapoʻa. E manaʻomia se taotoga pe a fai o ona aʻa e sili atu ma le 70% o le ulo ma alu i tua atu. Ina ua uma ona tuiina, o loʻo manaʻomia fuga e leʻo i ai iina. O le a le mafuaaga? I le tele o tulaga, o le mafuaʻaga o le sese filifiliga pot. E sili atu nai lo le mea e tatau ai. Seia le faʻatumuina aʻa o spathiphyllum lona avanoa uma, o le a le fuga.
  • Moli. Afai e toe faʻatulaga le fugalaʻau luga o se faʻamalama, lea e faʻamalamalamaina e susulu malamalama o le la, e le fuga mai. O le mea lava e tasi o loʻo faʻatalitali iai latou e faʻaseʻeina i se nofoaga e le o i ai se la. O le faʻafitauli e faʻamaonia e le tulaga o laʻau ma laʻau. E le tatau ona faʻapipiʻi i luga i se faʻasolosolo poʻo le faʻaloaloa.
  • Vevela I le mea e iai se ulo ma se laʻau, e le tatau ona i ai ni auivi ma se ea malulu. Ina ia foliga mai fuga i luga o ia, tausia le vevela i totonu + 18-23⁰⁰.
  • Le lava o mea aoga. O le tele o taimi e fafagaina ai se laʻau talavou e 2 taimi i le masina, ma le tagata matua e fafagaina i microelement faʻatasi i le masina. I le taumalulu, taofi le fafagaina.
  • Eleele eleele. Ona o le tele ma tele o le faʻasusu, o le eleele ua faʻasolosolo ma aʻa e le maua le okesene. Toto i se isi eleele pe faʻamamaina le tasi tuai o le a fesoasoani.
  • Faamaʻi aʻa. Afai, i le faʻaopopoina o le leai o ni fuga, ua vaʻai e le fugalaʻau le faʻapogisaina o laulaʻau, lona uiga ua pala le aʻa o le spathiphyllum. Afai o laulaʻau talu ai nei na uliuli, e mafai ona e taumafai e faʻamalolo ia i le toe tanuina i totonu o se eleele fou faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le fafie fafie ma fufulu faʻalelei i le vai mafanafana ma le potassium permanganate ae leʻi faia.

Taua! O le sili ona lelei taimi o spathiphyllum taotoga e tasi i le 4 tausaga.

Oe o le a mauaina maeʻa ma auiliiliga faʻamatalaga e uiga i le leai o fugalaʻau i lenei tusitusiga, ma aisea ua tupu ai lenei mea na matou taʻuina atu iinei.

Fuga fugalaʻau

Spathiphyllum e le fuga i le tausaga atoa. Mo le tele o fai togalaʻau, e fuga tasi i le tausaga. O le vaitaimi o fugalaau e amata mai ia Mati ia Setema.

Se ata

E le gata i lea, e mafai ona e vaʻai i le ata pe faʻafefea ona fuga mai le spathiphyllum.




O afea e te manaʻomia ai ona fesoasoani i le laʻau?

Afai na suʻesuʻe le spathiphyllum ma le vaʻaia ai faʻamaoniga o gaioiga faʻamaʻi, afai latou te le fesiitaʻiina ma le suia suiga o tulaga o loʻo taofia ai, ona latou fesoasoani loa lea e fuga mai, e le faʻaaogaina se togafiti, ae o ni auala lelei.

Faalogo! Ae le i faʻamalosia le eleele i ni faʻalautele faʻapitoa e faʻaosofia ai le fuga o fualaʻau, e suʻesuʻeina le spathiphyllum.

O isi taimi latou te le maitauina na oso mai ia te ia ni apogaleveleve, poʻo ni anufe. Seʻi vagana ua faʻamaloloina ona fuga lea.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga i le faiga o fugalaʻau foaʻi

O le maloloina fugalaʻau spathiphyllum o le a fuga pe a fai e te tuʻuina i ai sina teʻi. O le ulo ma le laʻau e tuʻu i luga o le poletito poʻo totonu o se potu malulu mo le 2 vaiaso. O se mea e manaʻomia muamua: i se nofoaga fou mo ia, o le vevela e le tatau ona maualuga atu nai lo + 12⁰⁰. A maeʻa le 2 vaiaso, ona toe faʻafoʻi lea o le ulo i lona tulaga masani ma ua fafagaina le laau i ni faʻalaʻau faʻapitoa.

Fafagaina faapitoa

O tagata e amataina le faʻatoʻaga e masani ona fesili poʻo le a le mea e tatau ona fai mo le spathiphyllum e fuga. O loʻo i ai se metotia, e faʻaigoaina, o le faʻaaogaina o suavai faʻalaila mo Aroids (Kemira Lux, Uniflor-bud, Saint Polia) O le laʻau e fafagaina 2 taimi i le masina mai ia Mati ia Oketopa. Ae e te leʻi faʻaaogaina ofu e pito i luga, suesue ma le faʻaeteete faʻatonuga. O le tuufaatasiga o le faʻatauina suavai faʻatau tatau tatau ona i ai le itiiti ifo nitrogen.

Faʻapea foi o le fugalaʻau e fiafia e faʻasusuina i se vaivaiga vaʻavaʻaia o se vaega mai manu felelei poʻo mullein. Ae i na fetilaisa e sili atu le aua le faʻataʻitaʻia, a leai, nai lo le manaʻomia fugalaʻau, o le a vaʻaia e le teu fugalaʻau lana fagafao ua mamae.

Spathiphyllum e le fuga mai pe a fai e maualalo le susu i totonu. Afai e maitau e le tagata toto le le lava o le ea i le ea, e tatau ona ia fausia se mafanafana sone na o ia lava. E mafai ona e tuʻuina se pusa vai i tafatafa o le laʻau.

Na latou faʻatulagaina foʻi se fugalaʻau i luga o se pallet ma susu faʻalautele 'ele poʻo le sphagnum lumo. Sphagnum lumo ma faʻalauteleina le 'ele e faʻapusa lava le suavai.

Foafoaga o sili lelei tulaga

Ina ia mafai ona fuga mai le spathiphyllum, o tulaga lelei na faia ai.

  1. Aua neʻi toe tiaʻiina i totonu o se ulo tele. E tatau ona 5 cm lapoʻa nai lo le muamua muamua.
  2. Aloese mai le faataʻitaʻi ma maualalo le vevela i totonu o le potu o le a tu ai le ulo fugalaʻau.
  3. E totoina uma i le taʻi fa tausaga, ae leʻo tausaga uma.
  4. Aua le faʻapalaina i le taumalulu.
  5. Faʻaauau le vevela o le ea i totonu o le potu i totonu + 18-23⁰⁰.
  6. Faasusu ia pei o le pito i luga o le eleele matutu.

Faʻafefea pe a lanu samasama ia laulaʻau?

Spathiphyllum e le fuga mai pe a fai e maʻi. O se tasi o faʻailoga o le faʻamaʻi o samasama samasama. Latou te faʻailoa mai le suavai, ae a le pala le aʻa, o lona uiga o latou le faʻailoga o le leai o se meaʻai poʻo le tele o moli.

Faʻafefea ona tausi se fugalaʻau Fiafia pe a fai e lanu samasama ia laulaʻau? Afai naʻo le pito i lalo laulaʻau liliu samasama, fetuʻunaʻi le faʻasusu. Latou mago ona o le mea moni o le ulo latalata i le radiator.

Faatasi ai ma le faaumiumi fugalaʻau, fugalaʻau maitauina o laulaʻau ua liu samasama. I lenei tulaga, e le o se mataupu o le le lelei tausiga. O le umi ma tele o fugalaʻau manifinifi le togavao. Na ia faamaʻimau lona malosi uma ma maua ai meaʻai i ona luga. O laulaʻau pito i lalo e lanu samasama muamua, ma isi uma. E fesoasoani le fafaga i mea fetilaisa o minerale.

Togafiti e faʻateleina ai le numera o fuga

O fugalaʻau faʻapitoa tagata poto masani latou te teuina le spathiphyllum mo le 2 vaiaso i se nofoaga malulu. Latou te faʻaititia le faʻasusu. I le maeʻa ai o le 2 vaiaso, na latou tuʻuina le laʻau i lona tulaga sa i ai, lea e faʻataʻapeʻapeina ai le malamalama, faʻafouina ai i minerale faʻalaeila ma a maeʻa le 3-4 vaiaso fiafia tele i le fuga.

Faʻafefea ona faʻaopopo lenei vaitaimi?

Ina ia faʻagaoioia foliga vaaia o fou inflorescences, uma tuai - lanumeamata pe mago ua vavae ese. O le faʻamamaina o le spathiphyllum i le taimi o le fugalaʻau e fesoasoani foi. Ae ia mautinoa e le pa'ū mataua o le vai i luga o le pu.

Faʻafitauli ma faigata

I le taimi o fugalaʻau, e le fetaiaʻi ai ma tagata totō ni faʻafitauli ma ni faigata. E foliga mai e leai seisi o latou e maitauina o le spathiphyllum e fuga mo se taimi umi. O le a latou manatu o loo lelei mea uma. Ae i nisi tulaga, taofi le fugalaau.

O lenei fua e manaʻomia pe a fai o le fugalaʻau e tu i luga o le faamalama i saute ma fuga matua tele ma fugalaʻau lapoʻa. E tatau ona tatou toe faʻatulagaina i se isi faʻamalama sill pe aveʻese uma mai le faʻamalama peʻa faʻafuaseʻi ona amata ona lanu samasama ia lau i lalo.

Afai latou te maitauina i le taimi o le fuga o le spathiphyllum mago, uma laʻau tipi ese, ma o le ulo aveʻesea mai le faʻamalama. Ona latou iloa ai lea o le mafuaaga na maʻi ai o ia.

Tausiga i le fale

A o le i fugaina, spathiphyllum e fafagaina i minerale fetilaisa ma faʻainu i taimi uma. A maeʻa le fuga, e tipi uma laulaʻau lanumeamata, e faʻapaʻu le faʻasusu ma e leai se faʻalaʻupega e faʻaaogaina. Spathiphyllum tatau ona malolo ina ia mafai ai ona maua le malosi mo le isi fugalaʻau.

Faaiuga

Spathiphyllum tausiga e le faigata tele. Ma tele faʻatoʻaga leai ni faʻafitauli ma lona fugalaʻau. A le faʻapea na tutupu mai i le tautotogo poʻo le taumafanafana, latou te toe iloiloina le tausiga o ia mea, vaʻai pe ua aliaʻe faʻatamaʻi. Afai e leai ni faʻailoga o le faʻamaʻi, latou te faʻaosofia le fuga i le aveina o le ulo ma le laʻau i le poletito, lea o le a sili atu le malulu nai lo ona tulaga masani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HEART OF WORSHIP MINISTRIES O E SAUNI EA? (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com