Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea uma e uiga ile taimi e totō ai le primrose ma faʻafefea ona fai ia saʻo: foliga o le totoina ma toe gaosia se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O Primula e ana ia Primroses, o se tasi o sui lautele o lenei ituaiga, e ova atu ma le 450 ituaiga.

E tele na maua i latitu ma le tau faʻasoesa. E mafai ona vaaia i le Himalayas, i sisifo o Saina, i le motu o Java, i Amerika.

I le avea ai o se nofoaga, o le laʻau filifilia le lolovaia laufanua, o auvai o vaitafe, vaituloto ma vaitafe vaitafe, faʻapea foi ma vaega malifa o le vao e tumu i mutia. Matou te taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona tupu se primrose.

Faʻaliliu taimi

O faleoloa i totonu o le atunuʻu e tutupu aʻe e avea ma tama tuai, ma togalaʻau e pei o taimi tumau ma tausaga taʻitasi. O manaʻoga o nei ituaiga e tai tutusa, ae e i ai foʻi a latou lava nuances, o lea o le a matou vaʻavaʻaia eseese ai le tausiga ma le totoina o se filifiliga mo se fugalaʻau fale ma se filifiliga mo le totoina i fanua matala.

O le a matou taʻuina atu foʻi ia te oe pe o le a le taimi e toto ai lenei laʻau, e aofia ai ma togalaau ma fale ituaiga.

Lautele

O le vaevaeina o primrose e aʻa mo le mafuaʻaga o le toe gaosia e masani lava fesoʻotaʻi ma le transplantation gaioiga. O le vaevaega muamua e faia i le lona tolu po o le lima tausaga.... E manaʻomia se taotoga mo le laau e toe faafou ai le togavao ma toe faafou ai le paluga eleele.

Mo togalaau

O afea e fai ai se faʻatoʻaga primrose? O se aga masani le tuiina ma vaevae le vao muamua ile lima tausaga.

E matele lava i le soʻona tupu ma manaʻomia le toe faʻafouina o laʻau.... O le vaitaimi sili ona lelei mo le totoina i lenei tulaga o le taimi pe a maeʻa le faʻamutaina o fugalaau.

Afai mo ni mafuaʻaga e leʻi lelei lenei mea, ona mafai lea ona toto mulimuli ane le primroses, ae le sili atu nai lo le ogatotonu o Aukuso.

Fale

Totoina fale primrose e faia i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu, tai lua i le tolu tausaga.

Aisea e tatau ai?

  • Mo le tele o tausaga o atinae, tupu le primrose tupu ma le rosettes ua uma ona vaapiapi faatasi.
  • E i ai le faʻaititia o le tele ma le umi o le fugalaʻau.
  • E aliali aʻa, e mafua ai ona afaina le laau.

Vaaiga i le fale

Faʻafefea ona toe tui?

Latou te aveina se ulo fou e sili lapoʻa nai lo le ipu... E tatau ona lautele lautele, ae le lava le loloto. O se ipu omea e sili atu ona taliaina, talu ai o le omea e manava ma aʻa manava, maua ai le laʻau ma se mafanafana ma maloloina siosiomaga. O pu i le pito i lalo o le ulo e faʻamaligiina ai le susū tele e manaʻomia.

Faalogo! O le auala sili e tuiina ai le primrose e ala ile auala e faʻaliliu ai.

  1. Faasusu muamua le laau ina ia mafai ona vaivai ma palapalā le eleele.
  2. Vaʻai ma le faʻaeteete le ulo ma le laʻau i ona itu, o loʻo uuina au o le afiafi muaʻi.
  3. Faʻaaoga se spatula, olo ia aʻa faʻatasi ma le eleele mai le pito o le ulo, faataavale ese le laau ma se faʻaputuga eleele.
  4. O le pito i lalo o le ulo fou o loʻo lainaina ma le vaega o le lelei faʻalauteleina alavai alavai, o le vaega e tatau ona tusa ma le lua senitimita.
  5. Sosoo ai, sasaʻa se lua-senimita vaega o se paluga fou eleele. E manaʻomia le ufiufi uma o le 'eleʻele faʻalautele ina ia aua neʻi oʻo saʻo fesoʻotaʻiga muamua ma aʻa alavai.
  6. A faʻamalosia lelei e le aʻa le faʻaputuputu o le eleele, o lona uiga o le taimi e tui ai e sili ona lelei ma e manaʻomia e le laʻau ona faʻafouina ipu ma palapala.
  7. O le laʻau, faʻatasi ai ma se faʻaputuga eleele, e tuʻu faʻalelei i totonu o se ulo fou, ma faʻatutu le togavao i le ogatotonu.
  8. O gaogao mai autafa e ufiufi i eleele fou ma lea vaega.
  9. O le primrose e le tanuina ma se rosette i le palapala, ia mautinoa ia tuʻu i le pito i luga.

I tausaga pe a leai se taotoga faia, e tatau ona toe faʻafou le eleele e ala i le aveʻesea o le pito i luga vaega o le tasi ma le afa senitimita ma suia i se fou.

Nuances o le tausiga

Moli

E le fiafia le laʻau malamalama i le la, e fiafia i moli faʻapipiʻi. I le itu i matu, o le primrose o le a lagona leaga, ma i saute e i ai le aʻafiaga o le mu i luga o laulaʻau. E sili ona lelei le totoina o se fugalaʻau luga o faʻamalama o sisifo ma sasaʻe faʻamalama.

Faalogo! I le le lava o le malamalama, primrose mafai ona tupu, ae o le a le maua ai tele ma uumi fugalaʻau.

Vevela

I le taumalulu ma le tautotogo, o le vevela o le 10-15 tikeri e talia. I le tautotogo ma i le taimi o le fugalaau vaitaimi, auina atu le laʻau i le poletito, i se vaega paolo, o le ai ai se aoga lelei. A oso mai le tau malulu, ona toe faʻafoʻi mai lea o le primrose i le fale. O le maualuga o le vevela e mafai ai ona paʻu le fugalaʻau ma faʻaititia ai taimi fugalaʻau. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻafuaseʻi conical primrose e fiafia i le mafanafana ma atiaʻe masani i le 16-20 tikeri. I isi taimi, o le masani ai potu vevela o le a faia, aunoa ma le soona vevela.

Faasusu

I se averesi, faʻasusu faʻapenei: o le eleele i totonu o le ulo e le tatau ona matutu, e tatau ona teu i se tulaga laititi susu. Ae ui i lea, e le mafai ona e faia sili atu vai, a leai o le a pala le aʻa. E i ai foi ni nuances. I taimi o fugalaʻau, o le primrose e faʻasūsū tele, ma a maeʻa fugalaʻau, o le metotia o le susu e faʻaititia, faʻamalūlūina lua i le tolu aso pe a maeʻa le pito i fafo ua mago.

Sūsū

O le laʻau e le picky e uiga i le faʻapitoa tapulaʻa o le tau susū, ae i totonu o se potu matutu ma vevela lava, e mafai ona maʻi, o le a magumagu pito o laulaʻau.

Ina ia foʻia le faʻafitauli, ua lava lava le tuʻuina o ipu vai i ona autafa, o se evaporator poʻo le tuʻuina o le ulo i totonu o se fata lapoʻa ma faʻasusu mulimu poʻo ni polo lapoʻa faʻalautele.

E fautuaina le sausau masani o le primrose mai le pasī lelei ina neʻi mago ona lau.

Le palapala

O le palu faʻafefiloi e tatau ona faʻatumuina faʻatumuina i mea aoga, ma le vaivai, latalata i le le mautonu acidity. Lalolagi talafeagai mo geraniums poʻo le lautele mo fugalaʻau i totonu epe a fefiloi ma sina oneone. E mafai ona e faia le eleele e oe i le palu faʻatasi i tulaga tutusa: oneone, peat, laumei ma lau lauʻeleʻele.

Fautuaga! Ae le i faʻaaogaina, faʻamamaina o loʻo faʻatinoina ma se malamalama fofo o le potassium permanganate.

Fetilaisa

Fafaga primrose mai le taimi o le muamua fuga aliaʻe seʻia oʻo i le iʻuga o le fuga. O minerale suavai e faʻaaogaina e fafaga ai fugalaʻau. O le faʻasologa e afa afa e faʻatatau i le metotia fautuaina i faʻatonuga. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina i vaiaso uma uma. I le vaitaimi o lanu, e faʻatagaina ona faʻapipiʻi tasi mea e fai - o se tali o paʻu a manu.

I isi taimi, e leai se faʻamalieina e faia, naʻo le tasi i le taimi o le tuputupu ae vaitau nitrogen faʻalauteleina e faʻalauiloaina e fesoasoani ai i le faʻagasologa o le faʻateleina o laulaʻau. Fertilizing suavai mo deciduous laau, poʻo se 0.1% fofo o le ammonium nitrate, o le a ofi iinei.

Fugalaʻau ma vaitaimi le moe

Ma le lava malamalama ma masani faʻasūsū, primrose fuga ia Fepuari. ma faʻaiʻu ai le vaitaimi o fuga ia Iulai. Ona oʻo mai ai lea o le taimi malolo. I le vaitaimi lea, o le faʻavaeina o laʻau ma tulimanu taofi, ae o mea tuai e le mou. E fautuaina le siitia o le laau i se paolo paolo.

I le taumalulu, e sili le nofo i le itu i matu o windowsill latalata i le stele ina ia mafai ai ona fausia sina malamalama ma i le taimi lava e tasi coolness. O tulaga na suia ae le i amataina le fuga - ua faʻateleina le moli, ma o le ulo e ave i se nofoaga mafanafana.

Tupu tuputupu ae ia Mati 8 i totonu o le fale vevela

O se ituaiga laʻau maualalo-totoina lua i le tolu tausaga le matua e talafeagai mo le totoina. E tasi le tausaga le matutua o le a tuʻuina atu tamaʻi laʻau, ae ua leva na amata ona alualu i luma foliga lelei, i le puleaina o le mauaina o le manaʻomia voluma i se puʻupuʻu. Ae e te leʻi totoina, e manaʻomia le vaevaeina o le rhizome i ni fale tumaʻoti, fai i lenei auala mai le tasi nai fasi.

Taualumaga

  1. E tatau ona eli i luga le primrose i le faaiuga o le tautoulu. E taua tele, faʻatasi ai ma se faʻaputuga eleele, e tuʻu ai le laʻau i le vevela o le 3 tikeri, ae le sili atu. Ma lea, o le a mafai ona faʻasaoina seʻia oʻo i aso muamua o Fepuari.
  2. I le amataga o Fepuari, o laulaʻau ma au uma e aveʻese mai le laʻau.
  3. Latou totoina i totonu o ulo 10-12 cm le lautele. O le substrate o loʻo avea e faʻapipiʻi i fale.
  4. O le outlet e le tanuina i soʻo se auala, tuʻu ai ia faʻasusu ma le eleele luga.
  5. Latou te aofia ai se fatu i le vevela o le + 5-10 tikeri. O lenei metotia vevela o se faʻamaoniga o le lauolaola fugalaʻau, o le vevela lenei o le faʻataʻotoina o tamaʻi faʻamoeina ma fua o le auala sili lea.
  6. O moli e tatau ona lelei, ae leai ni ave tuusao.
  7. Faʻasusu e fai feololo, faʻasoasoa tuʻufaʻatasia ma se minerale fofo e faia i luma o le fuga fua.

Fautuaga! A maeʻa le laʻau, e mafai ona toe faʻafoʻi ile eleele matala, tausi lelei e tusa ai ma tulafono e taliaina lautele.

Ole ala lea e tupu ai le fugalaʻau ia Mati 8 i totonu o le greenhouse.

Tatala togalaau

I le taimi nei e uiga i le ola i le fanua tatala.

Le palapala

O le eleele muamua e faʻapipiʻi i le hygroscopic, malamalama ma le malamalama... E taua tele le faʻasuina o le eleele ina neʻi paʻu le susu ma mafua ai le pala o aʻa. E ola sili ona lelei i eleele tanu-oneone. Afai o le eleele e mamafa ma omea, ona mafai lea ona e faʻamamaina ma faʻamamaina e ala i le faʻaopopoina o le sefulu-lita le tele o oneone ma ni nai kilokalama o otaota i le cubic mita, ma mo alavai ma looseness o nutimomoia sphagnum ma vermiculite.

Nofoaga

Ole tuʻuga ile laueleele tatala o le perennial primrose e faia ile tausaga lona lua ole olaga. I vaitau o le tautotogo poʻo le tautoulu. O le nofoaga sili ona lelei o le i ai i le paolo vaega, latalata i togavao ma laʻau. O se vaega lelei, faʻamalamalamaina na o le taeao, po o se maʻa maʻa i le itu i sasaʻe, matu poʻo sisifo o le fale.

Faasusu ma faʻamaluluina

O le eleele e tatau ona teu laʻititi, faʻaoga vai i le fua o le tolu lita i le sikuea. I le vevela, e faʻaluaina le faʻasusu. Latou te fafagaina ma fatuga a mineral e tutusa ma le fale o le fale. E le tatau ona e maelega tele ma le nitrogen lagolago meaʻai, ina ia le lafoa le laʻau malosi uma i le faʻatupuina o laʻau, ona fugalaʻa faigofie na o le a le galue.

Ina ia mafai ona aloese mai se faʻalavelave faʻapena, nitrogen fertilizers fesuisuiaʻi ma potash ma phosphorus fatupese. O le Primrose e taliaina lelei e peat ma humus, faapalaga ma palapala lauusiusi. E le gata ina faʻatamaoaigaina ai le laueleele, ae faʻaleleia ai foi ona uiga faʻavae. E faʻatolu ona faia le mea e teuteu ai foliga i le vaitaimi o le tuputupu aʻe - i le amataga o le tautotogo, i le maeʻa ai o ni nai vaiaso ma i le vaega lona lua o le taumafanafana vaitau.

Vevela

O le Primrose e teteʻe i malulu malulu, e oʻo foʻi i le vevela o le la, e oʻo i le - 6. E i ai, hybrids e le faʻamaʻaʻaina ma e manaʻo e aveʻese i latou aʻo leʻi oʻo i le aisa. O nei laʻau e teuina seʻia oʻo i le tautotogo i totonu o koneteina i se nofoaga malulu. Faitau atili e uiga i le auala e saunia ai se primrose mo le taumalulu iinei.

O le a le mea e fai i le togalaau eseese?

I le taimi nei e uiga i le totoina o se togalaau eseʻese o le primrose ma tausiaina.

O laʻau maualalo na totoina e totoina i va o 10-15 cm, ma lapopoʻa ma le va o le 20-30 cm. E fiafia le primrose i avanoa tapunia ma puipuia, o lea e tatau ai ona faʻatulagaina le togalaʻau fugalaʻau ina ua latou tutupu aʻe.

E sili le tipiina i se aso puaoa.

  1. Saunia se pu o le loloto talafeagai i le nofoaga manaʻomia.
  2. Lefulefu, oneone ma otaota ua faʻaopopoina i pu fou.
  3. Eli i luga le primrose faʻatasi ma le eleele eleele.
  4. Toe faʻatulaga le laʻau e ala ile faʻatotonuina ole pu fou. Ufiufi lemu itu i le palapala.
  5. Vai, i le vevela e manaʻomia e paolo le laʻau.

Afai o le fesuiaʻiga e fesoʻotaʻi ma le faʻamoemoe e vaevaeina le primrose, ona tatau lea ona faʻatino le gaioiga pe a maeʻa le vaitaimi o fugalaʻau. E taua a maeʻa ona tuiina le fugalaʻau taimi mo rooting i luma o le amataga o le malulu vaitau.

Taua! Lenei lomiga i ai ona lava uiga, talu ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Siebold ituaiga e le vaeluaina i le amataga o le tautotogo ma i le tautoulu vaitau. E mafua lenei mea ona o le mea moni na ia ala i luga mulimuli ane ma ia Aukuso 15 o ona lau ua leva ona maliu. O le piniki primrose e fuga i le muamua masina o le tautotogo, ae e le faʻasaʻolotoina laulaʻau. Mafaufau i lenei, e na o le taimi e vaevaeina ai pe a fai o rosette ua fausiaina.

I se faʻaopopoga i faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina mai, e iai foʻi isi uiga o le faʻatupuina o ituaiga.

Fugalaʻau ma tuʻua pe a uma

O le autu uiga o lenei laʻau o le tonu o le fugalaʻau faʻavae. O le igoa e tautala mo ia lava - e fuga le laau i le amataga o le tautotogo... Primula o se Latina upu o lona uiga "muamua" i le faʻaliliuga, ma o lenei e matua tatau lava, talu ai o le tele o ia nai lo isi fagua i le ola pe a uma se malulu malulu. Tele o ituaiga amata amata fuga i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, isi i le ogatotonu o Me, ma e i ai na e aumaia le muamua lanu i le taupega atoa ma i le faaiuga o le taumafanafana.

O fugalaʻau pupula e faʻaputuputuina i totonu o fugalaʻau e tusa ma le tele o mataupu faʻavae: faamalu, moligaʻo, aluga, faʻapenaina, kapeteni ma logo e foliga i le logo. Lenei o le autu parakalafa mo le iloga i le va o ituaiga ma ituaiga. Fugalaʻau e sau i le tele o ituaiga o tone - enaena, lanu viole, lanumoana, paʻepaʻe, samasama, ma eseesega ofoofogia pito i le pito o petals.

A maeʻa le fuga, o le eleele vaega o le primrose ono amata ona mago, ae le o taimi uma, e faʻamoemoe uma i le ituaiga. E tatau ona faʻamama le palapala ile aveʻeseina o vao. Faʻaititia le faʻasusu.

O loʻo aofia ai i totonu ole ituaiga fou ma le o le laʻau, ua le toe ola, ua amata ona fai laulaau... O se taua taua o le faasaoina o le outlet seʻia oʻo i le leva o le tautoulu, talu ai o lau o le a i le taimi e tasi puipuia le laʻau mai le malulu.

O ituaiga malulu e tetee i le malulu e tuu mo le taumalulu, ae aveese le hybrids i totonu o fale.

O le Frost-resistant primroses e luluina ma sina tamaʻi humus ma ufiufi i se vaega o lala o le spruce. I itulagi mafanafana lava ma le tele o le kiona, atonu e le ufiufi le laʻau. I le tautotogo, e oʻo i le taimi e leʻi liusuavai ai, e manaʻomia le faʻaleagaina o le aisa ia aua neʻi sau i fafo, ma faʻasaʻoloto le primrose mai laulaʻau mago. O le teuteuina o laʻau i le tautoulu o le a faʻaleagaina ai le matagofie o meatotino a le fugalaʻau, faʻavaivaia le fuga, ma olo le foliga. O lea ua e iloa le mea e fai pe a uma ona fuga le laau.

Na matou talanoaina le sauniuniga o le primrose mo le taumalulu i nisi auiliiliga iinei, ma mai lenei mea o le a e aʻoaʻo ai e uiga i tulafono mo le toe totoina ma le vaʻaia o se laʻau i le tautoulu.

Toe gaosia

I lenei vaega, matou te faʻaali atu ia te oe pe faʻafefea ona faʻalauteleina se fugalaʻau. O le ae aʻoaʻoina e uiga i le faʻalauteleina o laulaʻau ma le vaeluaina o togavao.

E ala i tipi

Na faia ia Aukuso poʻo le amataga o Setema mo le toe faʻafouina ma le mauaina o mea mo le faʻafofoaina.

  1. Suavai tele.
  2. Ina ua mavae ni nai itula, ona eliina lea o le laau.
  3. O le aʻa e mulumulu lemu i se pesini poʻo se pakete.
  4. Oti i vaevaega ina ia tofu maua e le itiiti ifo ma le tasi le tuputupu aʻe.
  5. O togafiti e togafitia i le efuefu efuefu.
  6. Totōina, faʻalolotoina e 3-4 cm ma faʻainu.

Fana fana

E faʻaaogaina ma faʻavaivaia aʻa, faʻapea foi pe a na o le tasi le ala i fafo.

O le lau, faʻatasi ai ma se vaega o le petiole, o se fuga ma se vaega o le fana, e tipi ma mauaʻa i le faʻavae. E afa le ipu pepa ae e leʻi aveʻesea mea faʻafofoatipi ese. A totogo aʻe laulaʻau ma laulaau e fa, ona totō ai lea i ni tamaʻi ulo, ma toto i se laueleele matala i le tautotogo.

Tusitusiga! O le aʻa e faʻatinoina i lalo o tulaga nei: o le vevela e tumau i le + 16-18 ºC, faʻamalūlūina le eleele i taimi uma ma maua ai faʻamalamalamaga lelei, ae leai ni ave tuusao.

Isi metotia

  • O le delenka mafai ona motusia e aunoa ma le faʻalavelaveina o le atoa laau, ae na o le eli i totonu ma vavaeʻese mai le rhizome mai se tasi o itu lelei itu.
  • E le mafai ona tuʻufaʻatasia le fesuiaʻiga ma le faʻafaileleina, ae ia faʻaaogaina le metotia faapipiiina. E sili le tipiina o le primrose ia Me poʻo Iuni. Mo lenei mafuaʻaga, o se lau ma se petiole e tipiina ma mauaʻa i totonu o se mini-greenhouse mai se fagu poʻo se ato. O le metotia e masani ona faʻaaogaina mo taliga ituaiga ituaiga.
  • E i ai le filifiliga o pinching le apical fatugaʻo, lea o le a faʻaosofia ai le mataala fagua o le lateral fuga, ma o le primrose o le a maua ai le tele o tipi.

Faʻamaʻi ono ma latou togafitiga

Primrose e fai lava siama-teteʻe, ae o loʻo i ai lava faʻafitauli... Aphids, ticks, weevils, fleas, slugs ma nematodes o loʻo faʻaleagaina le laʻau.Primroses e sili atu ona afaina i faʻamaʻi pei o le pauta oona, o le fungus ramularia cercosporella, pala, ele, siama faʻamalama ma antracnose.

O le vaitaimi sili ona faigata i lenei tulaga e amata mai i le ogatotonu o Mati ia Iuni aofia ai. O laulaʻau amata amata ona leiloa o latou foliga vaaia, liliu enaena, liliu sesega, liliu samasama, ma faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina aʻafiaga o pathogenic mea, e ono mate foi le laʻau. Ina ia faʻafetauia le faʻamaʻi, e manaʻomia le faʻasaʻolotoina o le primrose mai laulaʻau ma laʻau na aʻafia, ina ia faʻamamaina "manuʻa" ma vailaʻau faʻateʻa. I se faʻaopopoga, oe mafai ona faʻasusu ma Bordeaux suavai poʻo le kopa oxychloride i fofo, i luma o fuga ma i le iuga.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

Lanu pupula ma ituaiga o siʻosiʻomaga ma lapopoʻa o laʻau e avea ma mea taua e le gata pe a teuteuina se fale mautotogi, ae faʻapea foi i le laufanua mamanu. O lenei unpretentious laau e faʻaoga lelei mo teuteuina togalaʻau. Ona o le uiga ese o le laʻau, ua faʻaaogaina i le itu i matu o le tulaga. Ina ia ausia se teuteuga aafiaga, primroses e totoina sili atu fusi ina ia latou fausiaina se tasi laulelei laina, liʻo poʻo angular foliga. E mafai foʻi ona toto le Primrose i totonu o ulo matagofie i fafo, suia le tuʻufaʻatasiga e tusa ma le lagona.

Foliga aoga

  • O le atoa laau, aa, fugalaʻau ma au - aofia ai le maualuga faʻatulagaina o manganese masima.
  • O aa o se mafuaʻaga o saponins, suauʻu taua ma glycosides.
  • O le lanumeamata vaega ma fugalaʻau e mauoa i vitamini tuufaatasiga, aemaise lava vitamini C.
  • O laulaau e faʻaopopoina i supo ma salati, e tunu. E iai foʻi ma carotene.
  • O aʻa o loʻo faʻaaogaina foi i le sauniuniga o ipu uma fou ma i se mago paʻu lomiga.
  • O le supa ei ai sana meatotino expectorant, fesoasoani e faʻamalolo faʻamaʻi o le respiratory system.
  • Ua saunia se faʻaofi mai aʻa, ma se decoction e faia mai le eleele vaega.
  • E faʻamamaina e le Primrose tiga, galue o se diuretic, fesoasoani i ulu, insomnia ma neula.
  • O le laʻau e lautele aofia ai i multifunctional vailaʻau sauniuniga.

Taua! O le contraindications, naʻo le le lava o le faʻapalepale ma maʻito.

O le auala sili ona faigofie e faʻasalalau ai le primrose o le vaeluaina o le togavao, ae a manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia fatu. Faitau e uiga i le auala e faia ai iinei.

Le faʻaaloalo, agamalu, ma i le taimi e tasi o se laau malosi, e le gata o se teuteuga o le togalaʻau ma le fale, ae o se faʻamalolo alofa foi, sefe mai maʻi ma faʻanoanoaga, ma le agalelei foaʻi lona matagofie ma ona uiga. Naʻo sina vaʻavaʻai ma se tau o le ola ma le soifua maloloina o le a avatua.

Lenei ua e iloa pe faʻafefea ma o afea e faʻasoa ai le primrose.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SISDAC Worldwide. SAMOA MO LE ATUA 9. O Le Tafa 3 Ua Faamauina Ai Le Alofa O Le Atua I Lana Fanau (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com