Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Koh Lan Island o le tauvaga autu a Pattaya

Pin
Send
Share
Send

Alu i Pattaya? Ia mautinoa e te alu i le motu o Ko Lan - e latalata tele! O lenei nofoaga matagofie e manaʻomia tele e tagata tafafao maimoa mai i aso nei. Seʻi tatou vaʻai atu foi iina.

Faʻamatalaga lautele

Ko Lan, o lona igoa faʻaliliuina o le "'amu' amu, o se tele motu faʻavae tu 8 km mai Pattaya. E ui lava i le mea moni e le o se tuʻu eseʻese nofoaga i Taialani, o iinei o loʻo lolofi mai ai le selau o tagata faimalaga e fiafia i le natura ma le tele o aso malolo tafaoga. E masani ona latou o mai ii i le taeao lava, ma toe foʻi mai i le leva o le aoauli, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e nofo iinei mo ni nai aso.

I luga o se tusi! E le gata na turisi mai Pattaya eo mai i Koh Lan i Thailand. E masani ona asia e tagata o Bangkok, e naʻo le 2.5 itula le mamao mai le motu, faʻatasi ai ma tamaiti aʻoga Thai ma tagatanuʻu o le nuʻu o Chonburi. Ona o lenei, i faaiuga o vaiaso ma aso malolo, o le lotoifale matafaga ua fai lava tumu.

A e vaʻai totoa i le ata o Koh Lan Island i Pattaya (Thailand), e mafai ona e vaʻaia o loʻo iai se matataʻu oneone e latalata i le 4.5 km. I le taimi lava e tasi, o le tele o le talafatai fasi e ufiufi i papaʻe oneone ma togitogi i lanumeamata avanoa. O le pito maualuga o le motu o le lua-selau-mita mauga, o lona tumutumu ua faʻapaleina i le Malumalu faʻa Buddha ma le maota vaʻaia.

O mea taua a le motu o Ko Lan, o le Buddhist Wat, i le teritori o loʻo iai fale faʻalelotu (e iai ma le faʻatagata o le Buddha ua nofo i lalo), faʻatasi ai ma le fale eletise o le la, o loʻo faʻatuina i le Samae Beach ma e tai tutusa ma le stingray.

I luga o se tusi! Soʻo se tasi e mafai ona ulufale i le Buddhist malumalu. Peitai, e le tatau ona galo e uiga i tulafono o amio faʻatamaʻia i na nofoaga. O lea la, e le mafai ona asia le malumalu i ni ofu matala - o se tapu saʻu lenei. I se faʻaopopoga, leai se tulaga tu ma lou tua i le Buddha ata - o lenei ua manatu o se faʻailoga o le le faʻaaloalo.

Nofoaga tetele mo turisi

Koh Lan Island i Thailand o loʻo lelei lona atinaʻeina.

O le tele o faleoloa, e aofia ai le maketi i le lotoifale, o loʻo tu i Naban. I se faʻaopopoga, i tafatafa o matafaga taʻitasi o le motu o loʻo iai faleʻaiga, potu faʻafofofola ma faleoloa faʻalelei, faleoloa fai meaʻai ma faleoloa, faleoloa ma mea faʻafiafia (snorkeling, diving, banana, kayak ma aquabike tiʻetiʻe, faʻasusu i le lagi, ma isi).

O le autu auala o felauaiga i le motu o uila afi, uila afi taxi ma tuk-tuk. Fale i le lotoifale ma faletalimalo autu o loʻo taulaʻi i le matusasaʻe o le talafatai o le motu. E tele isi faletalimalo ma nuʻu fale e mafai ona maua i saute. O loʻo i ai auala faʻafefeteina ma sima i le va o latou, o loʻo faʻaaogaina e femalagaiga lautele. Ae mo le atunuʻu tele, o le motu e fesoʻotaʻi ma ia e ala i le masani ai vaʻa vaʻa.

Nofoaga

Koh Larn Island i Pattaya (Thailand) ofaina le tele o mea e nonofo ai mo soʻo se tofo ma paketi. O loʻo iai uma maulalo fale talimalo ma faʻamafanafana faletalimalo malologa. Faatasi ai ma i latou e taua le maitauina:

  • Lareena Resort Koh Larn Pattaya 3 * o se faletalimalo tafaoga e 30 mita mai le Naa Ban pier ma ofoina atu i ana malo se tuʻufaʻatasiga o tautua (leai se totogi o initaneti, lauulu, ea malulu, uaea TV, pusaaisa, paka tumaoti, tilivaina o taumafa ma meainu, ma isi.) .d.). E le gata i lea, o potu taʻitasi o loʻo i ai lona lava poletito ma faʻamalama lautele, lea e ofoina mai ai se vaaiga matagofie i siosiomaga o le motu. Mai ii, e faigofie ona e oʻo atu i matafaga tetele o Ko Lana - Samae ma Ta Vaen (e 5 minute le mamao). Le tau ole nofo ai i aso uma ile potu lua - 1700 TNV;
  • Xanadu Beach Resort 3 * o se faletalimalo felanulanuaʻi fausia i luga tonu o le matafaga (Samae matafaga). O ona faʻaaliga taua e aofia ai potu faʻaonapo nei e faʻatulagaina i le ea malulu, pusaaisa, TV, pusaaisa, sefe, mea e gaosi kofe ma isi mea aoga, faʻapea foi ma se pasi fua i le Naa Ban pier. I se faʻaopopoga, o le faletalimalo ei ai lana turisi kesi. O le tau o le nofo ai i aso uma i le potu faʻalua e 2100 TNV;
  • Blue sky Koh larn Resort o se faletalimalo lelei, lea e sili atu ma le 1 km le mamao mai le Tai Yai Beach. E maua fua le Wi-Fi i luga o le upega tafailagi, e fai le taumafataga a Amerika i aso uma i le faleʻaiga i le lotoifale, e maua fua le paka taʻavale ma e maua ai se shuttle service. O potu e faʻatumuina i le ea malulu, LCD TV, faletaele, minibars, ma isi. O le tau o le nofo ai i aso uma i le potu faʻalua e 1160 TNV.

I luga o se tusi! Nofoaga i Koh Lan e 1.5-2 taimi sili atu le taugata nai lo Pattaya.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga motu

I luga o le motu o Ko Lan i Thailand, e 5 matafaga ua teuteuina lelei, ma o loʻo iai uma nofoaga tumutumu ma le tele o vai, ma nofoaga tuufua, e maua ai le filemu ma le filemu. Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

Ta Vaen

  • Umi - 700 m
  • Lautele - mai le 50 i le 150 m (faʻamoemoe i le tai)

I le avea ai o le matafaga sili ona tele i le Koh Larn Island, o le a faateia oe e Ta Vaen e le gata i le oneone mama ma le vai mafanafana (lea e te le vaʻaia i Pattaya), ae faʻapea foi ma le anoanoaʻi o tagata tafafao. Lenei lauiloa e mafua mai i le 2 itu i le taimi e tasi. Muamua, o le auala sili ona faigofie e o mai ai iinei, ma lona lua, o iina e na o le pau ai le uafu o le nofoaga e tu ai. I se faʻaopopoga, o Ta Vaen o loʻo i ai atinaʻe tetele. I le faʻaopopoga i faamalu ma sun loungers o loʻo tu i tafatafa o le talafatai, o loʻo iai le fale puʻe puʻe, o se nofoaga faʻafomaʻi ma se auala atoa, e aofia ai faleʻaiga, faleʻaiga, faleoloa faʻamanatu ma faleoloa e iai mea faʻaaoga i le matafaga.

Ae, masalo, o le sili aoga o Tawaen matafaga o le agamalu ulufale i totonu o le vai ma le tele o numera papaʻu, o aiga ma fanau laiti o le a mautinoa talisapaia.

Samae

  • Umi - 600 m
  • Lautele - mai le 20 i le 100 m

Samae Beach, o loʻo tu i le itu i sisifo o Ko Lana ma faʻataʻamilomiloina e papa maualuluga, o loʻo ia te ia le igoa o le sili ona mamā ma matagofie. O lenei mafuaʻaga e le gata i le toʻesea o le tele o tagata, ae faʻapea foi i le saoasaoa o galu uiga o lenei vaega o le Fagaloa o Thailand.

O le faʻaaliga iloga o le samie o le sami, o le sami manino, vaivai papaʻe oneone ma le lautele lautele o matafaga lelei. I le faʻaopopoga i faamalu masani, sun loungers ma taʻele, o loʻo iai foʻi le tulaga o taʻavale laʻupasese, e tele faleoloa e le gata o meaʻai, ae faʻapea foi ma isi mea faʻamanatu, faleʻaiga ma faleʻaiga. E maua tiʻega faʻi ma faaseʻe vaalele mai gaioiga i le vai. O le faitotoʻa i le vai e papaʻu foi. I se faʻaopopoga, e matua leai ni maʻa i le talafatai.

Tai Yai

  • Umi - 100 m
  • Lautele - 8 m

Faatasi ai ma matafaga uma o Koh Lan i Thailand, o Tai Yai, o le i ai o le tele o turisi latou te le iloa, ua manatu o le sili ona filemu, sili ona tauagafau ma tuʻulafoaʻi. E fetaui lelei mo i latou e mananaʻo e fai se malologa mai le pisi o le taulaga pe faʻatulaga se aso alofa mo le latou isi afa. O lona aoga sili aofia ai mama papaʻe oneone, vai mafanafana o le faga ma se faga matagofie. Moni, na o taimi o galu maualuluga, e mafai ona e aau ai i inei, talu mai taimi o totoe e te tausuai ai i maʻa.

Tong Lang

  • Umi - 200 m
  • Lautele - 10 m

Thong Lang o se filifiliga lelei mo se malologa malologa matafaga. E ui ina le lapoʻa tele, ae o lenei matafaga i le motu o Koh Lan i Pattaya o loʻo iai uma mea e manaʻomia e tagata tafafao maimoa i aso nei - fale mautotogi o le la, fale ofe, vaʻa, vaʻa saoasaoa, faleoloa faʻamanatu. Moni, o nei mea uma e aoga i le taimi o le vaitau o aso malolo, ae i le toega taimi, o le olaga i Tong Lang maliu i lalo.

E tatau foi ona maitauina o le oneone i luga o lenei matafaga e paʻepaʻe, ae fai si mafiafia, ma o le ulu atu i totonu o le vai e tifato. I se faʻaopopoga, i luga o le talafatai atoa o loʻo iai se fasi maa maʻai, o le mea e laki ai, e gata i le lautele o le matafaga.

Tienisi

  • Umi - 400 m
  • Lautele - 100 m

O lenei Ko Lan matafaga i Pattaya e manatu le toatele o sili sili. Ioe, talu ai lona laʻititi, e faigata ona ofi uma tagata tafafao i lona teritori, ae le afaina ai lona taʻutaʻua i soo se auala. O le vaega autu o lenei nofoaga o atinae tetele, o loʻo iai faleʻaiga ma le le taua o aʻafiaga o le tai, ona o le oneone iinei e tumau pea ona mama ma o le vai e manino lelei. E taua foʻi ile autafa o Tiena, o loʻo iai aau matagofie o amu, e mafai ai ona e aau ma se ufimata ma mataʻitu le ola o tagata i lalo o le sami.

Tau ma le tau

O le isi uiga taua o le Koh Lan Island i Thailand o tulaga lelei tau. E ui o le tele o nofoaga malolo i le talafatai o Andaman e tapunia ona o monsoons ogaoga e toeititi atoa le ono masina (Iuni ia Novema), o lenei fasi parataiso o loo faaauau pea ona mauaina turisi mai le salafa o le lalolagi. Aua o lenei itu o le Fagaloa o Thailand, matagi, afā ma timuga e seasea lava tupu. Peitai, e oʻo lava i lena taimi latou te le faʻaleagaina le manatu lautele o lenei motu.

Ae mo le ea ma le vai vevela, latou te le paʻuʻu i lalo o le 30 ° C ma le 27 ° C, faʻatulagaina. I lenei itu, malolo luga o le motu e avanoa i le tausaga atoa, o lea e faʻamoemoe lava i mea e te manaʻo ai. Ma, mo i latou e mananaʻo e fiafia faʻalelei i ave vevela o le la, e sili atu le alu i Koh Lan mai le amataga o Tesema e oʻo i le ogatotonu o Me. A faʻapea e te manaʻomia le sili atu o le mafanafana o le vevela, ona fuafua lea o lau tafaoga mai ia Iuni ia Oketopa, e sili atu le malulu iinei.

Faʻafefea ona e alu i Koh Lan mai Pattaya?

Afai e te le iloa pe faʻafefea ona e alu i Koh Lan mai Pattaya, faʻaaoga se tasi o auala o loʻo lisi atu i lalo.

Metotia 1. Faʻapea se turisi

O tafaoga masani na ofaina e ofisa femalagaaʻi e tusa ma le 1000 THB le tau. I le taimi lava e tasi, o le tau e aofia ai le le gata i le fesiʻitaʻiga mai le faletalimalo i le vaʻa ma toe foʻi, ae faʻapea foi femalagaaʻi i itu uma e lua, o le faʻaaogaina o faamalu matafaga ma sun loungers, faʻapea foi ma le 'aiga aoauli i se tasi o faleʻaiga kafe.

Metotia 2. I le vaʻa saoasaoa

Mo i latou e fuafua e o atu i Koh Lan mai Pattaya na o latou, matou te fautuaina le faʻaaogaina o saoasaoa o vaʻa e o ese mai toetoe lava o matafaga o le taulaga. Ae sili atu le nofo i le tutotonu tutotonu o Bali Hai. I lenei tulaga, e te le tau totogiina uma nofoa i totonu o le vaʻa i le taimi e tasi, aua o le atoa vaega o turisi (mai le 12 i le 15 tagata) potopoto i le uafu.

Tau tiketi: mai matafaga - 2000 THB, mai le uafu tutotonu - mai le 150 i le 300 THB (tusa lava poʻo le a le toʻafilemu o le sami ma le vaitau).

Taimi malaga: 15-20 minute.

Metotia 3. E ala i vaʻa

O e tau mafaufau pe faʻafefea ona e alu lemu i Koh Lan mai Pattaya, ae e taugofie? Mo lenei, o loʻo i ai vaʻa laupapa mo 100-120 tagata. Na latou o ese mai le ogatotonu o le uafu ma taunuʻu i Tawaen Beach poʻo Naban Village (faʻamoemoe i fea o vaʻa e te alu ai). Mai iina, e mafai ona e alu i isi turisi nofoaga o le motu e ala i tuk-tuk, uila afi ma savali.

Tau tiketi: 30 THB.

Taimi malaga: 40-50 minute.

Taimi:

  • ia Tawaen - 08.00, 09.00, 11.00, 13.00;
  • ia Naban - 07.00, 10.00, 12.00, 14.00, 15.30, 17.00, 18.30;
  • mai Tavaen - 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00;
  • mai Naban - 6.30, 7.30, 9.30, 12.00, 14.00, 15.30, 16.00, 17.00, 18.00.

O faʻatau pepa faʻatau e faʻatau atu i le ofisa pepa o loʻo tu tonu i le uafu. Oe manaʻomia le faʻatauina muamua - a itiiti mai 30 minute ae leʻi alu. Ae i luga o le motu o Ko Lan e leai ni ofisa pepa faʻapea - o nei tiketi e faʻatau tonu i le faitotoʻa o le vaʻa.

O tau ile itulau e mo Aperila 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

A o e filifili e asiasi i Ko Lan Beach i Pattaya (Thailand), ia maitau fesoasoani aoga nei:

  1. O tuʻua uila afi e tu latalata i le matafaga o Tawaen ma le taulaga i Naban (o le totogi e sili ona taugofie iinei), faʻapea foʻi ma le matafaga o Samae. Ina ia mautotogi i lenei taʻavale, e tatau ona e tuʻuina atu lou tusifolau ma totogi se tupe teu;
  2. E leai se uiga o le ave o meaʻai mo se tafaoga - e mafai ona e faʻatau meaai i le maketi i le lotoifale, i tamaʻi faleoloa i le matafaga, poʻo le supa supa 7-11 o loʻo tu latalata i le uafu i Naban. I le auala foi, i totonu o le nuʻu lava e tasi, e tusa ma le seleni masini faʻatau atu na faʻatau atu vai faamama (1 lita - 1 pamu suauʻu);
  3. O i latou o le a tietie faataamilo i le motu na o latou lava e tatau ona amanaia toetoe lava o auala uma sima auala ui atu i le ogatotonu o Ko Lana;
  4. O laufanua laufanua o le motu e lafulefu, ma o gata tuitui e taatele, o lea e manaʻomia ai ona e tiʻetiʻe ma le faʻaeteete;
  5. O le auala mai le tasi matafaga i le isi e le sili atu ma le 10 minute, o lea na e le fiafia i se mea i le tasi nofoaga, lagona saoloto e alu atili;
  6. A totogi se taʻavale, aua neʻi galo ona puʻeina se ata o mea ua faʻaleagaina ma maosiosi, ma faʻailoa atu foi i le tagata laititi muamua;
  7. O le tau o sun sun i luga o le motu e maualuga atu nai lo Pattaya (50 TNV - mo nofoa nofo ai ma le 100 TNV - mo le taoto i lalo), o lea afai e te manaʻo e sefe tupe, ave se solo ma se kapeta faatasi ma oe;
  8. Aua le savali i luga o Ko Lan seʻia oʻo i le vaʻa mulimuli - e masani ona toʻatele tagata iina.

Koh Lan Island i Thailand e tatau ona asia mo tagata tafafao maimoa uma e o mai i Pattaya. Manuia le soifua manuia ma le poto masani!

Vitio aoga ma se vaʻaiga o le motu mai le maitauga vaʻaia, o se aotelega o matafaga ma tau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ISLANDS of THAILAND - What to Know? Koh Larn (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com