Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Berlin Welcom Card - lelei ma tau o le pepa

Pin
Send
Share
Send

O le Berlin Welcome Card o le turisi card e fesoasoani ia oe e sefe ai tupe i Berlin ma Potsdam. O le polokalame o le galuega e matua faigofie lava: pe a e asiasi i se fale mataaga poʻo se faleʻaiga, e tatau ona e avatua i le tagata faigaluega o le faʻatuina ma se pepa faʻafeiloaʻi, ma mulimuli ane o le a ofoina atu ia te oe se tau paʻu.

O le a le Welcom Card

Berlin Welcome card o le turisi card o le Siamani laumua, lea e mafai ai ona e alu i totonu o le olaga o Perelini ae le ova totogi mo faʻafiafiaga. I le faʻatauina o le Velcom Card, e mafai ai ona sefe au malaga i fale mataaga, fale tifaga, faleʻaiga, faleʻaiga, le tele o faleʻoloa ma faigamalaga.

E i ai foʻi pepa faʻatatau a turisi i le toeititi lava o atunuʻu o Europa, ma e ova atu ma le miliona tagata e faʻaaogaina i tausaga uma. Latou te faigaluega faʻapea: ae le i faʻatau se pepa ulufale i se fale mataʻaga pe totogi se pili i totonu o se faleʻaiga, e tatau ona e avatua i le tagata faigaluega le Welcome Card. A maeʻa lena, o le a tuʻuina atu ia te oe se tau paʻu pe (i le tulaga o nisi fale mataaga) o le a faʻatagaina oe i totonu o le fale e aunoa ma le totogiina.

O a mea e aofia ai, penefiti

O le Berlin Card e maua ai paʻu mo nofoaga nei:

  1. Fale Mataaga. O le pasene pasene e fuafua fuafua i le vaega ma le lauiloa o le tosina. E masani lava, afai e i ai i se turisi se Berlin Card, o le tau o le tau e faʻaititia e 10-50%. O loʻo iai foʻi fale mataʻaga ua sauni e talia tagata e ana le Velcom Card e aunoa ma se totogi. Peitai, faʻamolemole ia matau o nisi taimi e fai atu ai le pulega ia te oe e logo muamua matou (1-2 aso muamua) o le a e sau ma le Berlin Card.
  2. Malaga Taamilo. O le tau o tafaoga e amata ile 9 euro (maimoaga i le Berlin Wall ma le Old City) ae faʻaiʻu ile 41 euro (aiga tafaoga a Berlin). Faʻamolemole manatua o e o loʻo mauaina le Wellcome Card e leai se saolotoga e fai ai se maimoaga taamilo i Perelini i le Hop-on hop-off bus tour. O le aoga sili o se faigamalaga e mafai ona e alu ese mai le pasi i soo se taimi ma vaʻai lelei i le mea e te fiafia i ai. Ona mafai lea ona e alu i le pasi Hop-on hop-off pasi ma faʻaauau lau malaga. Vaʻai foʻi mo vaʻaiga vaʻa.
  3. Loka E mafai ona e asia le Fale o le Charlottenburg, le maota o Sanssouci ma le paka faʻalavelave ma le Schönhausen Palace ma se tau paʻu. O i latou uma o loʻo tu i totonu o le taulaga lava ia poʻo le taulaga o Perelini.
  4. Fale fai tafaoga ma fale faʻafiafia. E mafai ona e mauaina se tau pa'ū e 5-15% ile tiketi. Ua fautuaina tagata tafafao maimoa e tatau ona vaavaai i le Berlin Opera, le BKA Theatre, le Cabaret Theatre, le German Theatre i Berlin ma le Berlin Concert Hall. O afiafi uma lava e sili atu ai tusiata o le taulaga faʻafiafia iinei.
  5. Malaga i femalagaiga lautele. E mafai ona e faʻaaogaina femalagaaiga lautele e leai se totogi.
  6. Faleʻaiga ma faleʻaiga. Eseese faʻavae e maua ai penefiti eseese. E masani lava, mo i latou e iai pepa i Berlin, o le tau e faʻaititia e le 5-25%.
  7. Faleoloa. Ua sauni ni numera o faleoloa e tipi le tau ile 5-20%. Lona uiga, o nei lauiloa lauiloa i Siamani, o loʻo tu i le taulaga ogatotonu.
  8. Faleoloa suʻesuʻe. E te le mafaia ona sefe tele iinei, ae o sina tupe e mafai lava ona toe maua.
  9. Fale taʻaloga ma faʻafiafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻatau se tiketi i se taʻaloga pasiketipolo mo se tau taugofie pe ave se helikopa i le lagi i luga o Berlin. O le taulaga e sili ona lelei taʻavale ma tiʻetiʻega vevela paluni ea o loʻo avanoa foi. O le aofaʻi o le penefiti e mai le 5 i le 25%.

E le gata i lea, o mea o loʻo aofia i totonu o le berlin welcome card e aofia ai tamaʻi pa, potu faʻafiafiaga mo tamaiti, nofoaga tutotonu mo tamaiti ma kalapu fiafia (mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e alu i se tasi o ata tusi faʻapitoa i se tau pau)

Faamanuiaga o le Berlin Card:

  • le avanoa e maua ai se meaʻai māmā i se cafe poʻo se faleʻaiga;
  • aofia ai felauaiga lautele;
  • taugofie tiketi i toeititi lava fale mataaga;
  • tamaiti e mafai ona asiasi i mataʻaga uma e aunoa ma se totogi faʻaopoopo pe a fai o le tagata matua ua i ai se Berlin Card;
  • le avanoa e auai ai i faʻafiafiaga tutusa i tau tutusa ma tagata o le taulaga;
  • maimoaga taamilo fua i Berlin.

Faʻafefea ona galue?

E faigofie lava ona maua se paʻu pe alu i le fale e aunoa ma le totogiina ma se Card. E manaʻomia le tuʻuina atu i le tagata faigaluega faʻavae ma lau turisi pepa mo le suʻesuʻega. Afai e mafai e meafaigaluega ona faitau le laina faʻamau ma ua taunuʻu manuia le faʻagaioiga, o le a avatu ia oe se faʻaititia o le pasese ulufale.

Manatua e naʻo le tasi le mea e te asia mai le lisi (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Siamani Gallery) ma le paʻu tasi.

E mafai ona e sailia poʻo fea mea e mafai ona asia i se paʻu paʻu i luga o le upega tafailagi aloaia a le Berlin Card - www.berlin-welcomecard.de. E le gata i lea, e masani lava ona i ai faʻailoga i faitotoʻa o faitotoʻa o fale, o loʻo fai mai poʻo fea o kata faʻapau e taliaina iinei.

Tau. O fea ma faʻafefea ona e faʻatau

O le Berlin Tourist WelcomeCard mafai ona faʻatau toetoe lava soʻo se mea i le taulaga. E faʻatau atu i alatele auala, malae vaʻalele, nofoaga o nofoaafi ma le tele o ofisa femalagaaʻi (latalata i le Berlin TV Tower ma latalata i le Brandenburg Gate). E i ai togi o faʻatau atu i faletalimalo ma faletalimalo, i masini pasi. I se faʻaopopoga, oe mafai faʻatau le Welcome Card i pasi ma nofoaafi o le BVG ma le DB Regio feaveaʻi.

Peitaʻi, o le filifiliga pito faigofie ma faigofie o le faʻatau lea o le Berlin Welcom Card i luga ole laiga. E tatau ona e alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia ma na o le filifilia o le manaʻoga numera o aso ma faʻatoaagaina aso. A maeʻa lena, e mafai ona e pikiina i se tasi o ofisa femalagaaʻi a le taulaga. Ma le mea lea, o le a leai ni faʻafitauli i le faʻatauina o se berlin card.

O le pepa faʻafeiloaʻi o loʻo faʻagaina mai e pei ona taua i lalo. O le taimi, aso o le faʻatau ma le faʻatoaagaina aso e tatau ona faʻailoa i tua o le Berlin Card. Afai na e faia mea uma saʻo, o le tagata faigaluega na tuʻuina atu ia te oe o le a mafai ona vaʻavaʻaia le barcode.

Faamolemole ia matau o le Berlin Card e naʻo Ianuari 1st e oʻo ia Tesema 31st e aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻatauina mo se vaitaimi o 5 aso ia Tesema 30, ia o le aso 31 i le 00.00 o le a le toe galue ai, ma o le tupe o le a le toe faʻafoʻi ia te oe!

Manatua foi o tagata e ova atu ma le 6 tausaga le matutua e manaʻomia le faʻatau ole Velcom card. Tamaiti i lalo o lenei tausaga e mafai ona asiasi asiasi ma a latou matua mo le leai se totogi.

Faʻatau se turisi Berlin Card mo le eseʻese numera o aso ma i 'aʻai' eseʻese.

Aofai o asoPerelini (euro)Berlin + Potsdam (Euro)
2 aso2023
3 aso2932
3 aso + Fale Mataaga4648
3 aso + ulufale i 30 mea e aunoa ma le totogiina105
4 aso3437
5 aso3842
6 aso4347

I le aotelega, e ova atu ma le 200 faʻasolopito, nofoaga faʻaleaganuʻu ma faleʻaiga i le Berlin Welcom Card lisi paʻu.

E aoga le faʻatau

O lenei seʻi o tatou fuafuaina pe o le a le umi o le a aoga moni ai mai le faʻatauina o le Berlin Card. Faapea na tatou faatauina se turisi pepa mo 3 aso + 30 leai ni mea (aofia uma). O sea faʻatau o le a tau ai tatou 105 Euro.

Tafaoga poʻo se mea faitinoTau ma le Berlin Card (EUR)Tau e aunoa ma le Velcom card (EUR)
Hop-on hop-off tafaogae leai se totogi22
Taamilosaga a Perelini i uila925
Berlin Zoo1115
GDR Fale MataʻagaE leai se totogi9
Berlin TV Tower1216
Fale Mataaga i Bodee leai se totogi10
Siamani talafaasolopitoe leai se totogi8
Madame Tussauds Berline leai se totogi7
Faʻaaliga "Berlin Wall"e leai se totogi6
Fale Mataaga i Iutaiae leai se totogi8
Pergamone leai se totogi12
Aofai:32138

I le mea lea, e oʻo lava i le savali lemu i le taulaga ma asiasi e le sili atu i le 4 mataʻaga i le aso, e mafai ona sefe tele. Afai e te faʻateleina le numera o nofoaga asiasi, ona sili atu lea o le penefiti.

O se taua taua o le Berlin Welcom Card o le tele o filifiliga o mataaga ma faleʻaiga. Soʻo se turisi o le a mafai ona maua ni manaia nofoaga latou te manaʻo e asia i le tele lisi o mataʻaga maua fua e asiasi.

Maitau foi e mafai ona e faʻatau e le gata i le Welcome Card, e aoga i Perelini, ae faʻapea foʻi i Potsdam.

I le aotelega, ou te fia fai atu o le Berlin Welcome Card o se sili sili ona lelei faʻatau mo gaioiga tagata femalagaaʻi oe mananao e asiasi i le tele o mataaga i le mafai i le puʻupuʻu mafai taimi. Afai e te le auai ia i latou, e sili atu le aua le faʻatauina o se turisi pepa, ae toʻafilemu e alu i falemataaga, filifilia na e sili ona manaia.

O tau ile itulau e mo Iulai 2019.

Mataʻaga i le Fale Mataʻaga Island of Berlin.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: What to expect for first time teaching assistants TAs in graduate school (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com