Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O faʻamatalaga uma e uiga ile syrup i Ierusalema artichoke: tuufaatasiga, penefiti, sauniuniga

Pin
Send
Share
Send

Ierusalema artichoke, Ierusalema artichoke, peoti eleele - o igoa uma ia o le tasi fualaʻau. O lenei fualaʻau fualaʻau e foliga pei o se keli keli - o se pateta suamalie, ae pei o se kāpeti pou. O tubers o le laʻau e 'aina. O Ierusalema artichoke e 'ai mata, faʻaopoopo i salati, na faia ai le pateta palu sili ona maaleale ma supo kulimi suamalie, falai, faʻapipiina, tao, vela. Ae o le tele o taimi ua faʻaogaina nei ile ituaiga o syrup ma sua. E mafai ona toe seleseleina se pea 'ele e faʻaoga mo le lumanaʻi.

O le fea e sili ona lelei - natura lalolagi palapala poʻo agave suamalie?

Faʻatusatusaga filifiligaIerusalema artichoke syrupAgave syrup
Faʻasino igoa Glycemic13-15 iunite15-17 iunite
Aano ole kalori260 kcal288-330 kcal
Polotini2.0 g0.04 g
Gaʻo0.01 g0.14 g
Karbohidate65 g71 g
VitaminiB, A, E, C, PPK, A, E, kulupu B

O le suʻesuʻeina o le vailaʻau o loʻo i ai oloa ina ia malamalama ai poʻo fea e sili atu, Ierusalema artichoke syrup poʻo agave syrup, e mafai ona tatou faʻaumaina o le Jerusalem artichoke syrup o le filifiliga sili lea ona talafeagai mo tagata e vaʻai latou soifua maloloina ma le mamafa.

E pei ona faʻaalia i le laulau, o le aofaʻi o kalori o le syrup o artichoke i Ierusalema e laʻititi ifo nai lo le agave syrup, ma e 2 taimi e tele ai isi polotini. Ae mo gaʻo, o latou mataupu i le agave syrup e 71 g faʻatusatusa i le 65 g i le Ierusalema artichoke syrup. O le filifiliga e manino!

Vaega o vailaʻau

Jerusalem artichoke syrup o se soifua maloloina ma le saogalemu oloa e oʻo lava i tagata suka. E mauoa i le fructose, ma o lenei mea suamalie masani e taofi le suka ile toto mai le oso.

O le glycemic index of Jerusalem artichoke syrup e naʻo le 13-15 iunite. O lenei syrup o se tasi o nai suka suka e talafeagai mo i latou o loʻo vaʻaia o latou mamafa ma i latou e maua i le maʻisuka. Faitau e uiga i le faʻaaogaina o Ierusalema artichoke mo le maʻi suka ii.

E le gata i lea, Ierusalema artichoke syrup tu mai fafo ona itu ma le tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia o elemeni e matua manaʻomia mo le tino:

  1. Ole faʻatusa masani ole inisalini ole inulin.
  2. Fiber maua ai masini masini o meaai e ala i le digestive tract.
  3. Ole vailaʻau faʻapea ole Sucisinic acid e faʻamalosia ai le malosi o le tino.
  4. Citric acid e mafai ona chelating uʻamea.
  5. Fumaric acid ei ai antiseptic ma bactericidal meatotino.
  6. Malic acid o se le mafai ona suia sui auai i metabolism.
  7. Amino acid.
  8. Vitamini A, B, C, E, PP.
  9. Minerale ma macronutrients: kalisiu, magnesium, potassium, phosphorus, uʻamea, manganese, zinc.
  10. Pectins o natura enterosorbents.

Kalori mea ma taua meaʻai

  • Mea o loʻo iai i le kalori - 260 kcal.
  • Karbohidates - 65 g.
  • Polotini - 2.0 g.
  • Gaʻo - 0,01 g.

Faamanuiaga ma leaga

  • Ierusalema artichoke (Ierusalema artichoke) o se laau aoga tele. Ua leva na iloa pe faʻafefea ona aoga ma ona autu faʻafomaʻi meatotino. E faʻaaogaina ile toe malosi mai i maʻi umi. E sili ona lelei mo le puipuia ma togafitia faʻamaʻi fatu, o se tasi o ia o le papala.
  • I le i ai o le soona mamafa o le tino, ua fautuaina e le au fai meaʻai le 'aiina o ipu mai ia ituaiga aʻa fualaʻau, aua o se meaʻai meaʻai.
  • O le taumafaina e le aunoa o le efuefu penina o le a puipuia faʻamaʻi o le genitourinary system i aliʻi.
  • Maseta pateta poʻo se decoction o Ierusalema artichoke aʻa fualaʻau e atoatoa mo tamaiti. O se lelei mafuaʻaga o micronutrients, macronutrients ma vitamini. I meaʻai a pepe, e faʻaaogaina e fai ma pateta palu pe faʻaopopo i le supo kulimi.
  • O le artichoke i Ierusalema o se mea lelei mo tagata o loʻo pagatia ile ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka mellitus, o lona aoga e taʻoto i le mea o loʻo tupu mai ai le inisula - inulin i aʻa fualaʻau, aʻo le tau manaʻomia le talanoa e uiga i le mataʻutia o Ierusalema artichoke, seʻi vagana ai le afaina o le mafaufau. O le peita omea o le muamua nofoaga i totonu o oloa ma lenei elemeni. O lona GI e 13-15 iunite.
  • Talu ai o Ierusalema artichoke aʻa o se meaʻai meaʻai, ua fautuaina ai mo tagata e lapoʻa ma manaʻo e faʻaalu le lapoʻa.

    O le kalori mataupu o tubers e naʻo 73 kilocalories i le 100 kalama.

  • O Ierusalema artichoke e mauʻoa i alava, ma e faʻamalosia ai le manava o le manava - o se vaega taua o penefiti aoga mo le paʻu o pauna.
  • I le tusia ai o le tele numera o aoga aoga o se 'ele' ele, e leai se mea e talanoa ai e uiga i lona afaina, aua i lona fou foliga e toeititi lava leai ni finauga. O le tuusaunoa o allergy, ae o lenei vaega e seasea lava.
  • E tatau ona manatuaina o faʻamaʻi papaʻafu, o loʻo faʻaaluina ai le syrup i Ierusalema artichoke i ni aofaʻi laʻititi.

Faitau atili e uiga i vailaʻau meatotino a Ierusalema artichoke i la matou tusitusiga.

Matou te fautuaina le maimoa i se vitio e uiga i penefiti ma tulaga mataʻutia o Ierusalema artichoke:

Faʻafefea ona fai se oloa i ou oe lava lima ma aunoa ma le pupuna i le fale: o se auiliiliga fua

Auala lautele (leai se suka):

  1. O aʻa o le laʻau e tatau ona fufulu maeʻaeʻa.
  2. E fautuaina e fofoʻe le tubers ae leʻi kuka, e ui e le manaʻomia lea.
  3. O Ierusalema artichoke e tatau ona tataina. Ole mea lea e mafai ona faia ile lima, tipi faʻalelei i se naifi, pe mafai foi ona e faʻaaoga le palu.
  4. O le isi sitepu o le oomi ese le sua mai le iuga afu. Mo lenei, talafeagai masani kasa.
  5. O le sua o le Ierusalema artichoke na oomi i le ogaumu i le vevela o le 50 tikeri ma kuka mo le 7 pe 8 minute.
  6. A maeʻa ona aveʻese mai le ogaumu, e taua le faʻamalulu o le supa. O le taimi lava na faʻamalulu ai le siva, ona toe faʻapipiʻi foi lea mo le 7 poʻo le 8 minute i le vevela o le 50 tikeri. O lenei faiga e faʻateleina seʻia faʻamafiafia le vaega tele - e masani ona faʻalima taimi.
  7. A maeʻa loa le faʻasologa, ona mafai loa ona e faʻaopopo i ai le sua o le tipolo.
  8. A maalili le supo, ona sasaʻa lea i totonu o se atigipusa tapunia mau.
  9. E lelei le teuina o le siva i se nofoaga malulu, lelei ile pusaaisa.

Oloa ituaiga i le ata

I ata na tuʻuina atu e mafai ona e vaʻai i foliga o le faʻamalieina maeʻa.





Faʻafefea ona faʻaaoga ma o a tui e inu?

  • Mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e fautuaina e fai le syrup Jerusalem artichoke i le fale ma faʻaaoga e fai ma sui o le suka masani, e faʻaopopo i isi vai inu ma meaʻai.
  • A faʻamamaina le pauna, e tatau ona aveʻese meaʻai suka, o mea ia e suia i le syrup o artichoke i Ierusalema. E fautuaina le ave o le syrup tasi le itula ae le i faia le taumafataga muamua ma le tasi itula pe a maeʻa le taumafataga mulimuli. Lenei o le a fesoasoani faʻaititia ai lou 'ai. Faʻaaoga le syrup mo le sili atu 14 aso.
  • A o togafitia le gastrointestinal tract, inu 1 sipuni sipuni aʻo leʻi faia meaʻai uma.
  • Mo le fatafata vaivai ma isi faʻamaʻi mama, ave se ipu vai poʻo le sua sima 2-3 taimi i le aso.
  • E iai le talitonuga o le syrup i Ierusalema artichoke ma le pauta e fesoasoani i le togafitia o le kanesa, ona o le taofiofia o le tupu aʻe o le papala mama. Faʻaoga: 1 sipuni ti o le pauta, sima poʻo se sua i luga o se manava gaogao.
  • O le syrup i Ierusalema artichoke e tele i elemeni ma vitamini.

    O le saunia-faia decoction aunoa ma suka e aoga mo tagata uma, aemaise lava ma vaivai vaivai puipuiga, aofia ai ma fafine maʻitaga.

    O vailaʻau olaola mea e fai aʻe e fesoasoani i le ulu. Ma o le prebiotics o loʻo i totonu o le syrup e taua tele i le togafitia o eseʻese disbacteriosis. O le inumaga i aso uma o le 30-40 kalama.

Teuina o Meaai

E le tatau ona tuua mafanafana le siva ua saunia mo se taimi umi. E taua le teuina o le sapalai saunia i se nofoaga malulu; o se pusaaisa e atoatoa. I totonu o se atigipusa tapunia tapuni, o le sima e teuina mo le ono i le fitu masina. Ina ua uma tatalaina, o le oloa ua faʻaaogaina le sili atu nai lo 14 aso.

Aunoa ma se masalosalo, eleele syrup pear syrup o se oloa maloloina tele. E talafeagai mo tagata taʻitaʻia se soifua maloloina soifua maloloina, tamaiti ma soʻo se tasi e manaʻo e faʻalautele a latou taumafataga. Aua le manatu faʻatauvaʻa i lenei matua ese lava aʻa fualaʻau. E faigofie tele i foliga vaaia, o se mea moni maua mo meaʻai taumafa a tagata o megalopolises.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DIFFERENTES FACONS DE JOUER DES 2VS1 AU RUGBY - EXPLICATIONS, EXERCICE ET TUTORIEL (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com