Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Teuteu lou windowsill: faʻafefea ona tupu le begonia i le fale?

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se laau e faaaoga e teuteu ai togalaau, paka, sikuea ma faamalama sills. O ia o le aiga o Begoniev.

E aofia ai le tusa ma le iva selau ituaiga o loʻo maua i le vao ma tusa ma le lua afe hybrids.

O le tagata muamua na faʻamatalaina i le senituri lona 17 o Michel Begon.

O lenei fugalaʻau matagofie matagofie na faʻaigoa ia te ia. E faigata ea ona tupu le begonia ile fale?

O le a lenei fugalaʻau?

Sefulu tausaga talu ona lolomiina le faʻamatalaga a Michel, o le na asia ma mauaina o ia i Antilles, na latou lolomiina faʻamatalaga e uiga i isi ituaiga o begonias: evergreen, royal, tuber. I aso nei, o faʻatoʻaga o loʻo faʻataʻitaʻia ma latou, fausiaina sili atu ma sili atu teuteuga mo faamalama sills. Faʻatasi ai ma i latou o loʻo iai na e totoina i totonu o greenhouse ma i latou e tatalia le vevesi o le tau.

Begonia o se laʻau laʻau ma le maualuga e le sili atu i le 3 cm poʻo se laʻau umi. O isi ituaiga e leai ni lala, aʻo isi e na o le tasi le laulaʻau. O le lanu o lau o lanu uma o lanumeamata. O le itu pito i tua e foliga mai e le masani ai: o isi taimi e faʻataʻitaʻi ai ma faʻamalama e ufiufi ai. E lanu eseese foi le lanu o le pupula, ae e sili ona mafanafana lanu latou. Oe mafai ona iloa e uiga i le tele o ituaiga o begonias i lenei tusitusiga.

Tausiga vaʻaiga

O le vaega autu o begonias o le maeʻaeʻa tausiga. Seʻi vagana ua mulimulitaʻi le tagata totō i tulafono uma ma maitau uma tuʻutuʻuga, o le a fuga mo se taimi umi lava le begonia. O le a le mea o tatou talanoa ai?

  • O se nofoaga O le begonia i totonu o le fale o le a fiafia i fugalaʻau pe a fai o le ulo e tuʻu i luga o le malamalama-malamalama windowsill i le itu i sasaʻe po o sisifo.
  • Vevela E fiafia o ia i le mafanafana, ae le o le vevela. O le maualuga sili ona vevela o le + 18-23⁰⁰.
  • Sūsū E le faʻasusu le laʻau ina ia mafai ai ona fausia se maualuga maualuga o le susu ina ia le aliali mai ni lanu enaena i luga o laulaʻau. Talu ai e manaʻomia le maualuga o le susū o le ea, tuʻu i luga o se paluga feliuaʻi ma susu faʻalautele 'ele.
  • Susulu. O le susulu o le la i le taumafanafana e faʻafitauli, ona o le mu i luga o lau o le a mafua ai.
  • Tuaoi. Begonia e le fiafia i "tuaoi": o le mamao o ulo ma isi laʻau e tutu, o le sili atu lea.
  • Faʻalele Na te manaʻomia se ea fou, ae na o le pe a leai ni ata. Mai ia te ia, na te faʻaleleia le aliali mai o le laʻau.

Metotia toe gaosia

E tele ituaiga begonias i totonu e: tuberous, ever-fugalaʻau, ampelous, tupu, ma isi. E faigofie tele ona faʻasalalau?

E lima metotia faʻavaeina:

  1. Tipiina
  2. Fatu
  3. Faʻaaogaina o vaega o le rhizome poʻo le togavao.
  4. Faʻaaogaina o vaega o laulaʻau.
  5. Laau tipi.

Tipiina o se faʻalautelega auala filifilia e le tele growers. E faʻatatau i begonias i le muamua. Ina ia faʻasalalau, tipi le au i se naifi maʻai.

O le maualuga maualuga o le 100 mm, o le i ai o lua paga o laulaau e manaʻomia. O mea maualalo e aveʻese, ae o le lapoʻa e tipi i le afa.

O vaega e tatau ona mago, ma aʻo latou mago, sauni le eleele (soʻo se mea e fai, ae fefiloi ma le oneone 1: 1). A faʻamamago fasi fasi, e faia se faʻanoanoaga i totonu o se ulo eleele. E tuu i totonu se au i totonu, loloto i laʻau. Ina ua uma ona faʻasūsū ma fafaga ma le stimulant Kornevin, o le laʻau e ufiufiina i se palasitika fagu tipiina i le afa i luga.

Winter begonia ma Mason's begonia e faʻasalalauina e laulaʻau ona latou te le maua se faʻavae. Filifili Florists se malosi lau, lea e tipiina i se maai naifi. O loʻo faʻaaogaina foi e tipi ai tafatolu tafatolu, vavaeʻese mai le media vein i le pito. Tasi le fasi e tatau ona lua uaua.

A maeʻa sauniuniga, ua latou mau i le oneone susu, ma o le totoina e ufiufiina i le cellophane ato luga. Mo aʻa e aliali mai, tausia maualuga maualuga sūsū i lalo o le ato. Ina ia faia lenei mea, ia faʻasaua i taimi uma le avanoa i lalo o le vai i se fagu paʻu. O le laʻau e totoina i le eleele masani pe a maeʻa le 2-3 masina.

O le metotia fatu e sili ona faigofie. I le faleoloa latou te faʻatau ai fatu ma palapala e aunoa ma ni vao. Ua palu le palapala ile oneone. E faʻasusu, ona faʻasusu loa lea o fatu i le palapala e aunoa ma le loloto o le loloto. Ufiufi le ulo i se taga palasitika i luga ma tuu i se nofoaga susulu. O laʻau muamua o le a aliali mai ile 2 vaiaso peʻa faʻafilemu ma faʻasusu saʻo. A faʻamalosi atili latou, e mafai ona e tuiina i latou i ipu.

O le laʻau ua tupu tele ua toe faʻafouina i le vaeluaina o le togavao poʻo rhizome. O se naifi maai e faʻaogaina mo le tuʻu eseʻese, ma le faʻaeteete ia mautinoa o loʻo iai se laʻau poʻo se laʻau i vaega fou taʻitasi. E totoina i totonu o le ulo pe a uma ona sausauina ma le koale.

O le tuberous metotia e le galue. O le taimi lava e oso mai ai faʻatoʻaga luga o tubers i le tautotogo, oe mafai ona totoina i latou i le eleele. Muamua, latou e vaevaeina i togafiti, o tipi e togafitia i le lefulefu ma e totoina taʻitasi i lana lava fagu. Faitau e uiga i le auala e tausia ai se pot potumoe begonia potu iinei, ma pe aisea e faʻamama ai begonia potomi, oe o le a aʻoaʻoina i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona tupu saʻo?

Begonia o se masani togalaau fiafia i ai. I lalo o le numera o tulaga, o le a faʻafiafiaina ai oe i taimi uma i le tele o fugalaʻau. lanu eseʻese. E ola i se togalaʻau pe tautau fugalaʻau i luga o le windowsill.

Faʻafefea ona faʻafaileleina begonia i totonu? Faalogo O le faʻatauina o se begonia, e sili atu le suʻesuʻeina o tulafono o le vaʻaia. E le mafai ona tu i le eleele susu i aʻa. Ina ia le pei o lena, o le ulo mo le totoina e filifilia ma le faʻaeteete (faitau e uiga i le filifilia o se fugalaʻau ma e uiga i begonias i totonu o se ulo iinei). E tatau ona laʻititi ina ia i ai le avanoa mo le tuputupu aʻe o le rhizome. A faʻatumu e rhizome ia ulo, e toe totoso le laʻau. Faitau e uiga i le totoina, totoina ma le tausiga mulimuli ane mo begonia pe a maeʻa le faʻatau iinei, ma pe faʻafefea ma pe a e manaʻomia e tuiina se laʻau, na matou tusia i seisi tusitusiga.

Faʻaola

E ui o le tele o fai totō fai mai o le begonia e le taua i le eleele, latou fausia mai:

  • peat;
  • perlite;
  • sphagnum;
  • laueleele lelei.

A faʻafefiloi, ave se tasi tutusa vaega o le luga ituaiga o eleele. E mafai ona e faia ese i le faʻatauina o se substrate peat-based saunia i totonu o le faleoloa. E faʻatoa mafai ona faʻaaoga pe a uma ona faʻasusu mo ni nai itula. O le sili atu ona faʻamalieina, o le vave foʻi o le a mauaa le begonia. Na matou talanoa e uiga i mea e fai pe a fai e le sosolo lelei lau fagafao i se isi tusitusiga.

Vevela ma moli

E le fiafia le laʻau i le susulu o le la. E tatau ona malamalama ma seasea malamalama le moli.

I le taumafanafana, o le ulo ma ia e tuu i luga o le faamalama i sisifo / sasaʻe, ma i le taumalulu - i le itu i saute (oe o le a aoao e uiga i le tausiga o begonia i le taumalulu iinei). Afai e tupu i luga le fugalaʻau ae le lautele, e le fetaui lelei.

O le faʻafitauli autu lava o moli ma moli, poʻo le leai foi. Latou te toʻesea foʻi mai le faʻamalama e tasi ma vaʻai le isi pe a faʻamamago lau. O le maualuga sili ona vevela o le + 18-23⁰⁰.

Faasusu

O le taimi lava e mago ai le eleele 2-3 cm loloto, faʻasusu loa. O le auala sili e faʻasusu ai o le faʻasusu o le ulo i le vai mo ni nai itula. A maeʻa lena, ona latou faʻatali lea mo le tele o le suavai e faʻaalu i totonu o le apa ona faʻatoa toe faʻafoʻi lea o le ulo i lona tulaga sa i ai muamua. E mafai ona e mauaina uma auiliiliga o faʻasologa lelei ii.

Malu o le ea

O le taimi lava e faʻamamaina ai le faʻamafanafanaina ma le amataga o le malulu o le tau, e tele mea totolo i totonu o fale e mamae. Begonia e i ai foi faʻafitauli. E le fiafia o ia i le ea matutu ma na te le taliaina le sulu i le vai mai se fagu paʻu. O le vai e naʻo le avanoa i ona tafatafa e faʻasusu ai 'ulo poʻo ni' eleʻele susu e tu latalata iai.

Fetilaisa

Faʻatasi ile vaiaso pe faʻalua ile masina faʻasusu begonia faʻaaogaina se vaivaiga vaivai o minerale fetilaisa... Luga ofu e le manaʻomia mai le ogatotonu o le tautoulu i le amataga o le tautotogo, ona o le laʻau manaʻomia malologa. Oe o le a iloa pe faʻafefea ona fafaga begonia mo tele fugalaʻau iinei.

Teuteuina

  1. O begonias mafiafia, e i ai ona laufanua terasitila, e teuteuina pe a latou vaaia le manaʻomia.
  2. Laʻau e teuteuina e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o laulaau itu. Ina ia ausia lenei, ua faapuupuuina le pito.
  3. O laʻau laʻau e teuteuina uma spring e fesoasoani ia latou e ola ma faʻalautele vave.

Taua A uma ona teuteu le fale begonia, suia le taimi o le faʻasusu. E tatau ona seasea ma pe a maeʻa le amataga o le ola ola, ona toe faʻaleleia e laʻau.

E mafai ona e sailia pe faʻafefea ona teu lelei begonias mo fugalaʻau lauola i se isi tusitusiga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E seasea fetaiaʻi e tagata fugalaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi pe a tuputupu aʻe begonia. E tusa ai ma le tulaga o lau ma foliga, o le faʻafitauli ua fuafuaina ma o le sili ona lelei auala o togafitiga ua filifilia.

Faamai

  • Efuefu efuefu. O le mafuaʻaga sooupu o le Botrytis mushroom. Vai papaʻe papaʻe ma le fuga sinasina fuga i luga o fugalaʻau, laulaʻau ma laʻau. Togafitiga taimi ma le 1% fofo o Bordeaux suavai poʻo le kopa-fasimoli fofo o le a sefeina oe mai le sosolo o le faʻamaʻi.
  • Polokalama siama. O le faiaina o le pito i lalo o lau. E le mafai le togafiti, o le mea lea e sili ai le faʻaleagaina o le faʻataʻitaʻiga afaina ma faʻatau se fou.
  • Mama mama poʻo tamato siama. Faʻapea foi, leai se togafiti mafai. Ina ia le fetaiaʻi ma lenei faʻamaʻi, o vao e aveʻese i le taimi faʻatulagaina, ma aphids ma thrips o loʻo faʻatautaia ma aso nei auala gaosi.

O faʻafitauli e masani ona tupu, o le pala, mago ma piʻo ile pito o lau. ile begonia (aisea e mago ai laulaʻau i tafatafa ma ile taimi e tasi e tiga ai fugalaʻau, faitau ii). O le maitauina o latou i le taimi ma togafitiina le laʻau ma le fungicide (poʻo se tali o lana lava sauniuniga: 2 kalama o le kopa sulfate, 20 kalama o le fasimoli fasimoli ma le 1 lita o le vai), o le a ia toe faʻafiafiaina foi i le susulu o le fuga ma "maloloina" lau lanumeamata. Oe o le a mauaina uma auiliiliga e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o begonia iinei, ma pe aisea o laulaʻau o le laʻau liliu samasama ma mago, faitau lenei tusitusiga.

Faaiuga

O Begonia e masani ona talimalo i fale o tagata Lusia. Soo se tasi e fiafia i fugalaʻugofie susulu fugalaʻau o le samasama, piniki po o le mumu, nofoia le avanoa avanoa i le va o lauolaola lau, o le a faʻatauina. O le malamalama lelei i tulafono faigofie o le tausiga, latou te le salamo ai i le latou filifiliga e faʻafafa se fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Money Plant on Wooden Stick the Easy Method Part 1 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com