Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Perennial petunia tausiga fesoasoani

Pin
Send
Share
Send

E i ai le tele o ituaiga o matagofie ma ofoofogia lanu i le lalolagi. O se tasi o ia mea o se lalelei matagofie - petunia, lea o le a aumaia matagofie ma le mafanafana i lou fale.

O lenei laʻau faʻamaumau pe leai? Lenei tusitusiga o le a maua ai se auiliiliga tali i lenei fesili.

O le a matou taʻuina atu ia te oe uiga o lenei fugalaʻau, lona toe gaosia ma le tausiga tulafono. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga ma manaia i lenei mataupu.

O le a lenei laau?

MANATUNATUGA: Petunia - e sau i Amerika i Matu, o le mutia tumau, semi-shrub. I le aganuu, ua tupu aʻe o se faʻaletausaga. O le aiga o Solanaceae.

E lapoʻa ona lala, tolotolo poʻo ni faʻavae. O le maualuga o le petunia e mafai ona oʻo atu i le 70 cm... I luga o laupepa o loʻo i ai ni laupepa mafolafola o lanumeamata poʻo lanumeamata lanumeamata lanumeamata, 5-12 cm le lautele. O laulaʻau, pei o poʻo, e aveʻesea. O fugalaʻau o lenei laʻau e pei o se faʻataʻotoga, e faʻaluaina ma faʻapipiʻi, e masani ma le faʻasolitulafono.

O le lanu eseese o le ofoofogia petunia laau e ofoofogia. Fugalaʻau taʻalo i lanu eseese: mumu, paʻepaʻe, lanu viole, piniki, lanumoana, ma e oʻo lava i le pāuli.

Na matou talanoa auiliili e uiga i petunia i lenei tusitusiga.

Faaletausaga

E ui lava o petunia o se vaieli tumau, e faigata tele ona faʻatumau lenei tulaga, e fiafia tele le laʻau i le vevela, o le tau maualalo maualalo mo le ola o lenei laʻau matagofie e mafai ona oʻo i le -1. I vaipanoa e tetele ai tau malulu, i le vanimonimo, e le mafai ona ola se laʻau e fiafia iai, ma ua naʻo se laau tumau, e aoga le fesoasoani i le petunia, a leai se fesoasoani mai fafo e le mafai ona gafatia.

Eseese tuʻu eseʻesega

Petunia ituaiga hybrid F1 Gioconda ua na o le pau lea o laʻau e mafai ona faʻatagaina le vevela mai -8 i le 40... I le maualalo o le vevela, e le oti le ituaiga petunia lea, ae naʻo le telegese o lona tuputupu aʻe, i lenei auala e fesuisuiaʻi ai ma le tulaga o le nofoaga o nonofo ai.

Faʻafefea mafai ona ola se fugalaʻau i le malulu?

E i ai faigata i le filifilia o petunias mo le totoina tutusa lava o perennial plants. O laumei lauolaola na faʻatau i faleʻoloa e masani ona uia se gaioiga ole faʻatuputeleina ole tuputupu aʻe faʻapea foi ma le faʻaosofia o fugalaʻau. Ona o lenei, o laʻau e matua faʻapalenia i le vaitau ma e toetoe lava a le mafai ona teuina i latou i le lumanaʻi.

Afai latou te ola i le taumalulu, o le a latou le mafai ona toe faʻaleleia ma fuga. Faatatau, e mafai ona tupu mai le tumau mai masani maua fatu, e aunoa ma le faʻaosofia o le tuputupu aʻe.

Taua: Mo le totoina tumau, naʻo petunias na e talafeagai, o fatu na tupu aʻe e aunoa ma le faʻamalosia o le faʻamalosi ma na faataatia i le taimi faʻatulagaina e le natura - i le tautotogo, ae le o Ianuari-Fepuari.

Taumalulu tulaga

O Petunia o se laau toto vevelaina ia mafai ona sefe lenei vavega mai le malulu i le oʻo mai o malulu, e naʻo le tatau lava ona fausia ni tulaga lelei mo le taumalulu o lenei laʻau:

  1. I le faaiuga o le tautoulu, i luma o le muamua po malulu, tatou siitia le petunia i potu e mafai ai ona tausia le laau i le sili ona lelei vevela.
  2. Ole maualuga ole vevela ole potu mo lona faʻamafanafanaga e le tatau ona sili atu ile 18 tikeri.
  3. Saunia ia i latou ma lava moli.
  4. Fafaga petunias i suavai fetilaisa mo fugalaʻau laʻau. E mafai ona e mauaina ni faʻalaʻau suavai i soʻo se faleoloa fugalaʻau, o loʻo faʻaalia mai ile tulaga o fofo faʻasolosolo, e faʻamamaina ile vai ae le i faʻaaogaina.
  5. Fana i vai mafanafana, vai a o le eleele mago, na o le aʻa, ina ia le afaina ai le maaleale fugalaʻau o le matagofie - petunia.

O nei tulafono o le a fesoasoani i le laau sosoʻo ma tausia ola mo ni nai tausaga.

Tulafono tausia

I le fale

Ina ia soifua maloloina le petunia ma ola lelei, e aoga le mulimuli i nisi o tulafono.:

  • O se ulo ma se pu alavai - tasi laʻau - 3 lita o le eleele.
  • Tau vevela: 18-20 tikeri (Afai o le laʻau o loʻo i luga o le poletito i luga o le ea tatala, e aoga le aveʻeseina o le laʻau ae leʻi timu).
  • O le faʻasusu e faʻatinoina i le aʻa, ina ia aua neʻi faʻaleagaina fugalaʻau o le petunia malu. I le taumafanafana, faalua i le aso, o le aso e sosoʻo ai pe a faʻasusu, e tatau ona e faʻamalolo le palapala.
  • Fafagaina masani - o le matagofie ma le umi o le fuga e faalagolago. Fuafua suavaia - 2-3 taimi i le vaiaso.
  • Aveʻeseina fugalaʻau mamago ma laulaʻau - faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o fou fuga.
  • E oʻo atu i le taumafanafana, ua faifai lemu le faʻatupuina o fugalaʻau - ina ia mafai ona faʻamanuiaina le laʻau, e tatau ona e tipi ese le pito i luga o le 4-5 lau.

Oe o le a mauaina uma auiliiliga e uiga i le tausiga o petunia i lenei tusitusiga.

Luluina fatu mo le galueaina i le fanua tatala

  1. Faʻaaoga fatu laau.
  2. Mo le luluina, faʻaaoga se atigipusa ufiufi i se ata, tuʻu i totonu o se nofoaga mafanafana.
  3. Ina ua uma le germination muamua, aunoa ma le aveʻesea o le ata, matou tuʻu le pusa i le malamalama.
  4. A maeʻa ona oso mai laulaʻau muamua, ona tatou tuiina lea i le eleele.
  5. O le mamao i le va o laʻau i le eleele o le 20-25 cm.
  6. Faʻaopopo faʻalaila i le palapala - humus, lime.
  7. Laʻei sili - 2-3 taimi ile vaiaso.
  8. Aveʻese laulaʻau matala ma fugalaʻau - o le a maua ai le malosi i le laʻau, faʻaosofia ai fuga.

O ituaiga ma lanu o petunias e maofa i mafaufauga o tagata fugalaʻau sili ona laʻitiiti ma fiafia i le aulelei. O lenei laʻau e faʻaaogaina malosi e teuteu ai fale taumafanafana ma fale o le atunuʻu. O le tuʻufaʻatasia o ituaiga eseʻese e faʻatagaina ai oe ona faia ituaiga eseese o moega fugalaʻau. Ae ina ia mafai e nei mea matagofie uma ona faʻafiafiaina oe mo se taimi umi ma ona foliga sili ona lalelei, e le tatau ona galo ia te oe le tausiga lelei, ma ia puipuia lau laʻau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faaiuga

I lenei tusitusiga, o le fesili na iloiloina, o le petunia taʻitasi tausaga poʻo le perennial, faʻapea foi ma aiaiga a fugalaʻau manaʻomia e ola ai i le taumalulu ma isi aoga fesoasoani mo le totoina. O Petunia o se laʻau faʻafiafia; ma le tausiga lelei, e mafai ona faʻafiafiaina ai lē e ana ma lona faʻalelei mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Put Baking Soda On Your Garden Plants and This will Happen (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com