Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso Malolo i Tekirova, Turkey - mataaga ma faʻafiafiaga

Pin
Send
Share
Send

Afai o loʻo e sailia se tulimanu filemu, alu ese mai le pisi o le taulaga, lea e mafai ona e malolo ai i luga o le matafaga siʻomia e atumauga laufanua, ona alu lea i Tekirova, Turkey. O le nuʻu sa le mafaitaulia ua avea nei ma nofoaga taʻutaʻua ma nofoaga tumatafaga ma fale atinaʻe turisi ua atiaʻe. O le a Tekirova ma pe o a avanoa e tatalaina ai mo tagata faimalaga, oe mafai ona mauaina mai la matou tusitusiga.

Faʻamatalaga lautele

Tekirova o se tamai nuu i sautesisifo Turkey, tu 75 km mai Antalya malae vaalele ma 20 km mai le taulaga o Kemer. O lona faitau aofai e naʻo le 2500 tagata. O aso nei Tekirova o se lauiloa Turke nofoaga, o le tele o ana malo o turisi mai Lusia, Iukureini ma le CIS atunuu.

O le nuʻu e matagofie mo lona natura ma o se tuʻufaʻatasia o lanumoana sami vai, mauga, lanumeamata lanumeamata ma olaola lanu. O le teritori o Tekirova e teuteuina i le tele o alofilima ma laʻau, o le tele o na mea e mafai ona vaʻaia i fualaʻau pula. E i ai foi relict paina, taʻutaʻua mo lo latou mafaia ona fufulu le ea mai le filogia, ina ia mafai ona e manava loloto i le nuu. E maitauina o laʻau uma o loʻo i ai ni foliga teuteu lelei, lea na faʻamaonia mai e le ata a Tekirov i luga o le upega.

Lenei nuʻu faʻaonapo nei o loʻo lelei lona atinaʻeina turisi. E tele faletalimalo taugofie 5 * faletalimalo o loʻo tu i le talafatai sone. Lenei oe mafai ona maua potu mautotogi ma villa mo mautotogi. Afai e te alu loloto i totonu o le nuʻu i le isi itu mai le talafatai, ona e vaʻaia lea o se ata o se faigofie nuʻu olaga ma fale tuai ma manu vaʻaia. I le ogatotonu o Tekirova o loʻo iai fale faʻataʻitaʻi, tele faleoloa, faleʻaiga ma faleʻaiga.

I se tulaga lautele, o lenei nuʻu ua taʻua o se nofoaga sili ona lelei, lea o loʻo iai ai faletalimalo taugata pei o Amara Dolce Vita Luxury ma Rixos Premium Tekirova. E ui lava e mafai ona maua nisi tala o le tupe i luga o le talafatai muamua. E fiailoa o Tekirova e le gata o se nofoaga e ofoina atu lelei aso malolo o le matafaga, ae o se eria e tamaoaiga i faʻanatura ma faʻasolopito matagofie. O le a le mea e aoga e vaʻai ai i totonu o le nuʻu ma le mea e alu i ai, matou te taʻu atu i lalo.

Mataaga ma faʻafiafiaga

O le nuʻu o Tekirova i Turkey o loʻo ofaina ai malo faʻaaloalogia ni mea taua e faʻafiafiaina ai tagata matutua ma tamaiti. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona taua o:

Phaselis anamua aai

Fausia e le au kolone Rhodian i le seneturi lona 7 BC, o le taulaga anamua o Phaselis sa avea muamua ma uluolaola faaleaganuu ma pisinisi, pei ona molimauina e le toega o totoe. O se fale mataʻaga anamua, o se malumalu na faʻaleagaina e seneturi ma crypts anamua o loʻo aliali mai i luma o le vaʻai a le tagata faimalaga, e faʻamanatu atu ai ia te ia le mamalu muamua o Phaselis. E maitauina o le taulaga, o loʻo faʻalauteleina i le talafatai o le Metitirani, e tele ona vanu ma ona matafaga sili ona mama. O le mea lea, pe a e alu i le tosina atu, ia mautinoa e aumai au mea taʻele.

  • Phaselis o loʻo tu 4.3 km i matu o Tekirova, ma e mafai ona e sau ii ile dolmus ($ 1.5), e tuʻu ai le nuʻu taʻitasi 15 minute, pe taʻavale laʻupasese mo le $ 10-12.
  • O le nofoaga faʻasolopito e tatala i aso uma mai le 8:00 i le 17:00.
  • Totogi ulufale e $ 3 mo le tagata e toatasi.

Tumutumu Tahtala

O le Mauga o Tahtali o le pito maualuga lea i le itulagi o Kemer i le itu i sisifo o Taurus. O lona maualuga i luga o le sami e 2365 mita. Lenei faʻailoga faʻanatura o Turkey e tu na o 11 km mai Tekirova. I lalo o Tahtala, e iai le siisii ​​o le Olympos Teleferik ma kapoti tapunia, o lea e mafai ai e soʻo se tasi ona aʻe i le tumutumu i le naʻo le 10 minute. Luga luga, le mafaagaloina vaaiga o le laufanua a Turkey matala i luma o le tagata malaga. E toʻatele e omai ii i le leva o le aoauli e matamata i le goto o le la.

I le pito i luga o loʻo iai se faleʻaiga mafanafana ma se faleoloa faʻamanatu.

  • E mafai ona e aʻea le mauga i luga o le uaea taʻavale i aso uma mai le 9:00 i le 18:00.
  • Tau tiketi o le alu ae ma le tupuaga e $ 30 mo se tagata matua ae $ 15 mo tamaiti.

E mafai ona e sau mai Tekirova i Tahtala naʻo le totogi o se taʻavale poʻo se taxi, e leai se dolmush. Afai e leai sau manaʻoga e alu na o oe i le mauga, ona i ai pea lea o le avanoa e faʻatau ai se malaga mai se ofisa malaga. O lona tau o le a eseese i le va o le $ 40-50.

Eco-park Tekirova

O le isi faʻatosina e tu 2 km mai le nuʻu o Tekirova - o se malae vaʻalele. O le fanua faaleoleo, ua vaevaeina i vaega e lua, o se togalaau faʻatoʻaga ma se pa manu. O le muamua maua sili atu nai lo 10,000 ituaiga o laʻau, o nisi o na o loʻo aofia i le Red Tusi. I le sone lona lua o le malae faasao-paka o loʻo i ai le pa manu, lea e mafai ona e vaʻai ai i gata oona, korokotaila, laumei ma isi mea fetolofi.

E mafai ona e sau i luga ole taxi pe savali, alu i le auala tele ma mulimuli agaʻi i le faitotoʻa o le nuʻu.

  • O le tosina atu e matala i aso uma mai le 9:00 i le 19:00.
  • Totogi ulufale mo tagata matutua e $ 30, mo tamaiti - $ 15. Tamaiti i lalo ole 6 tausaga le taliaina e leai se totogi.

Fagaloa o Cleopatra

O se tulimanu tuufua faalenatura o Turkey ma manino sami vai ma laufanua atumauga matagofie - e faatatau uma i Cleopatra Bay. O le faga na faaigoaina i le masiofo Aikupito ona o le lata ane o le papa, o ona otootoga e pei o le talaaga o Cleopatra. E mauoa le laufanua i ni laau paina na o ifo saʻo i le talafatai. Lenei e te le maua ni mea tetele: o le matafaga e vao, e ui lava o le nuʻu e masani ona faʻatulagaina faʻatasiga ii. O le leaga tele o le faga o lapisi i le talafatai ma le leai o faletaele.

O le matafaga e 'iliʻili, ae o le ulu atu i le sami e malu, ma ina ua mavae ni nai mita o le sami na avea ma oneone. Tele turisi faʻapitoa omai iinei i luga o se vaʻa ina ia Opatra looms lelei i le pito o le faga. I aso o vaiaso, ua tuʻufua le talafatai, ae i faʻaiuga o vaiaso, e o mai aiga Turki i inei mo se tafaoga, o lea e le tatau ai ona e asia lenei eria i le faʻaiuga o le vaiaso.

O le Cleopatra's Bay e tu i le 2.3 km mai Tekirova, ma e mafai ona e oʻo mai ii i le afa itula i se saoasaoa faigofie. Savalivali i le Euphoria Hotel, alu i luga o se lautele auala auala ma mulimuli i faʻailoga. A e taunuʻu i le mea e maua ai le vai, afe i le agavale ae le o toe mamao ona e vaʻaia lea o le sami. Ioe, e mafai foi ona e alu i se taxi i le mea e te fiafia i ai. E saoloto le faitotoʻa.

Faʻafiafiaga

Paralela

Fans o gaoioiga i fafo i Tekirova o le a mauaina le tele o avanoa e faʻamalie ai o latou moomooga ua leva ona faʻatalia. O se tasi o faʻafiafiaga e sili ona lauiloa i turisi o le parakalafa. O le osooso o loʻo faʻatautaia i lalo o le faʻataʻitaʻiga a se polofesa faiaʻoga mai le Mauga o Tahtali, ma o le vaalele lava ia e tusa ma le 40 minute. I lenei faʻagasologa, o le a mafai ai ona e fiafia i le matagofie uma o le laufanua ma ona mauga ma le sami, faʻapena foʻi ona puʻeina au ata i le vaai atu o le manulele. Tau femalagaaiga paragliding e $ 200.

Lolo

Ma o tagata fiafia uma i lalo o le lalolagi lalolagi e le masalomia lava o le a mafai ona o atu i se maulu taamilo ma faʻamasani i le gataifale olaga olaga, e aofia ai barracuda, stingrays, laumei, ma isi. Mo i latou e fefefe i le loloto o le aau, snorkeling i le sili ona matagofie vai o le eria e talafeagai. Tau o le tasi 40 minute lulu o le $ 50.

SPA

A faʻapea e te manaʻo i se malologa faʻafuaseʻi ae tauia, ona e alu lea i togafitiga faʻale spa i le hamama. E mafai ona maua uma i totonu ma fafo o le faletalimalo. E masani lava, o nei togafitiga e aofia ai le taele palapala, fulufulu foam ma fofō lau filifiliga. Tau na tupu faʻamoemoeina i taualumaga e fausia ai ma mafai ona amata mai le $ 15-20 ma 'ausia le $ 50-70.

Faʻatau

Ma, ioe, leai se malaga i fafo atu e mafai ona atoa e aunoa ma le faʻatau. I le Tekirova eria o Turkey, e tele faleoloa faʻatau atu lavalava ma mea faʻamanatu, oloa paʻu ma mea teuteu. Afai o faleoloa i le lotoifale e foliga mai e le lava mo oe, ona mafai lea ona e alu i Kemer i taimi uma, lea e naʻo le tumu i ituaiga eseese o faleoloa ma faleoloa.

Matafaga o Tekirova

Tekirova Beach e fai si lautele ma umi, o loʻo iai le tusi faʻamau a le Blue Flag, o lona uiga ua maeʻa suʻesuʻeina lava mo le mama ma le saogalemu. O le talafatai e vaeluaina i le va o faletalimalo o loʻo tu iinei, ae e iai foʻi ma nofoaga lautele e leai se tau. I le vaitau maualuga, o le matafaga e pisi tele, ae latalata i Oketopa o le matafaga avea gaogao. O le ufiufi iinei e oneone ma le paluina o tamaʻi maʻamaʻa. O le ulufale i totonu o le vai e malu ma toʻafimalie.

Afai e te le o nofo i se faletalimalo, ona mo se totogifuapauina faʻaopoopo e mafai ona e lisiina sun loungers ma faʻamalu i se tasi o faletalimalo, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o ana atinaʻe i le tulaga o taʻele, faleuila ma sui potu. I tafatafa o le talafatai, o loʻo iai faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ai ona fai sau meaʻai mama ma faʻaputu ni vai inu malosi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

Pei o le atoa Metitirani talafatai, Tekirova ei ai le agamalu ma vevela tau. Me ma Oketopa o uluaʻi pou mulimuli o le vaitau turisi, pe a o le vevela o le ea e fesuisuiaʻi i le va o le 24-28 ° C, ma le vevela o le vai i totonu o le 21-25 ° C. I lenei taimi, timuga mamafa mafai ona maitauina, e ui o timuga paʻu na o 3-4 taimi i le masina. O Iulai ma Aukuso e taʻua o le sili ona vevela masina ma le vevela o le sami i le vevela. I lenei vaitaimi, o le thermometer nofo i le 30 ° C ma mafai ona alu i tala atu o 40 ° C.

O tulaga lelei mo le malologa e matauina ia Iuni ma Setema, pe a oʻo ina ua lava le mafanafana ma le vai mafanafana e oʻo atu i se mafanafana vevela, ae leai se vevela vevela. O timuga masani e le masani ai mo nei masina, o lea e lelei ai mo le gataifale ma gaioiga i fafo.

MasinaOle averesi ole vevela ile aoOle averesi ole vevela ile poO le vevela o le samiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Ianuari11.3 ° C5.7 ° C18 ° C156
Fepuari13.1 ° C6.6 ° C17.2 ° C154
Mati15.8 ° C7.1 ° C17 ° C214
Apelila19.6 ° C10 ° C18.1 ° C232
Mae23.7 ° C13.6 ° C21.2 ° C283
Iuni28.9 ° C7.7 ° C24.8 ° C292
Iuli32.8 ° C21.2 ° C28.2 ° C310
Aukuso33.1 ° C21.6 ° C29.3 ° C311
Setema29.2 ° C18.9 ° C28.3 ° C302
Okitopa23.3 ° C14.7 ° C25.3 ° C283
Novema17.6 ° C10.6 ° C22.2 ° C223
Tesema13.2 ° C7.4 ° C19.7 ° C195

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Afai o loʻo e fuafuaina e alu i Turkey i le itulagi o Kemer Tekirova, ona matou fautuaina lea oe e faʻalogo i faʻamatalaga nei:

  1. Tupe. I Turkey, o resort uma e talia uma tala ma Euro. Ia mautinoa ia i ai le Turkish lira ma oe aua e aoga le totogi mo femalagaaiga ma mo ulufale ulufale i mea manaia. I fale tafafao maimoa, o tau e masani ona taʻua i tala poʻo le Euro. I faleoloa ma faleoloa taʻatele i soʻo se taulaga, o le tau o le a faʻaalia i le Turkish lira. E sili ona aoga le faʻatau o tupe ile lotoifale ile ofisa fesuiaʻi o Antalya, e mafai ona maua se tau lelei ile Kemer. I le faletalimalo, o loʻo ia te oe foʻi le avanoa e sui ai tupe, ae matou te le fautuaina, aua o le ova totogi e taua.
  2. Gaoi. E ui lava i Turkey turisi latou lava ono foliga mai e gaoi nai lo turks, tagata le mafaufau i ai i soo se mea. O le mea lea, aua le tuʻuina au meatotino le vaʻaia, aemaise i luga o le matafaga.
  3. Faʻatauga taugofie. Ae e te leʻi faʻatau, matou te fautuaina, pe a mafai, savalivali solo i le tele o faleoloa ma faʻatusatusa tau. O isi taimi i Turkey, i auala auala ma fale faʻatau, o tau o oloa e sili atu le taugata nai lo faleoloa faletalimalo. Ae maise lava o tau le mafaufau o le a faʻatalitali ia te oe i nofoaga faʻatau faleoloa lea e ave ai oe e lau taʻiala. I soo se tulaga, afai e te le manaʻo e soona totogi, e tatau ona e faʻataʻamilo i ni faleʻoloa se lua ma fesili i le tau.
  4. Faigamalaga. O nisi tafaoga e fai lava si faigata ona fai na o oe: mo se faʻataʻitaʻiga, alu i Cappadocia po o Pamukkale i le totogiina o au oe lava taumafaiga o le a matua afaina lava. Ae o vaʻaiga e tu latalata i le nofoaga, e mafai ona e asiasi ia te oe lava e aunoa ma le soona totogi mo le maimoaga. I le avea ai o se mulimuli auala, oe mafai ona alu i fafo ma saili ni tau mo asiasiga i le lotoifale ofisa ma faʻatusatusa latou ma na ofoina mai e le taʻiala.

Galuega Faatino

E manino le sami, e leoleoina lelei matafaga, matagofie laufanua, vaʻaiga matagofie ma faʻafiafiaga le mafaagaloina - o nei mea uma o loʻo faʻatali mai i Tekirova, Turkey. O le faʻaopoopoga tele o lenei nofoaga malolo o lona mamao ese mai le taulaga leo, o lea afai o loʻo e sailia le toʻafilemu, lona uiga ua e iloa tonu le mea e maua ai.

Mo i latou o loʻo mafaufau i se tafaoga i Tekirova, e aoga tele le maimoaina o lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Euphoria Tekirova - Kemer - Etstur (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com