Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cadaques nofoaga i Sepania: matafaga ma mataaga

Pin
Send
Share
Send

O le tamaʻi taulaga matagofie o Cadaqués (Sepania) o loʻo tu i le itu i matu sasaʻe o le atunuʻu, i luga o le peninsula o Cap de Creus - e faʻafetaiaʻi e le Sami Metitirani Perainan Mountains. O Cadaques, o loʻo tu i Costa Costa, e 170 km mai Barcelona ma 80 km mai Girona. Ae i le tuaoi tuuʻeseeseina Sepania ma Farani, mai Cadaques, na o 20 km.

Ona o lona tulaga faʻafanua, na tumau ai le tuʻua Cadaques mai le lalolagi atoa toetoe lava oʻo i le iʻuga o le 19 seneturi. O le mafuaaga lena o le toʻaitiiti o tagata o lenei taulaga (na o le sili atu i le 2000 tagata) o loʻo tautala pea i le gagana Catalan, lea e le malamalama ai e oʻo i le tele o tagata moni o Sepania.

I le amataga o le 20 seneturi, aiga mauoa ma tamalii mai tuaoi Barcelona, ​​Figueres ma Girona amata ona o mai i Cadaques e malolo ai i luga o le sami. E leʻi umi ae maua e Cadaques le taʻutaʻua o le "Spanish Saint-Tropez", lea na faʻatosina mai ai le au mauoa ma le bohemia mo le taumafanafana.

Mea moni manaia! O tagata tusiata taʻutaʻua Salvador Dali ma Pablo Picasso sa nonofo iinei mo se taimi uumi ma aumaia musumusuga. Garcia Lorca, Marcel Duchamp, Duke of Windsor, Walt Disney, Gabriel Garcia Marquez, Mick Jagger na malolo foi iinei.

I aso nei, ua leiloa le igoa o Cadaques o se nofoaga lelei, ae o loʻo avea pea ma nofoaga faʻagaio a le Metitirani ma ona matafaga lelei ma e masani ona fiafia iai turisi.

I se faʻaopopoga, Cadaques tumau pea o se 'aulelei taulaga ma se mauoa talaʻaga ma bohemian atisi igoa. Ioe, e i ai vaʻaiga i Cadaques - masalo e toʻatele nai lo isi taulaga i Sepania, ae le avea ai latou ma mea e faʻafiafia atili ai.

Fale-Fale Mataaga o Salvador Dali

I le faga o Port Lligat, o loʻo iai le faʻailoga mo Cadaqués o loʻo avea ma vaega o le "Dalí Triangle i Sepania": o le fale lea na nofo ai Salvador Dali i le 1930-1982. O isi mea e lua o le tafatolu o le fale mataaga-falemataʻaga i Figueres ma le maota i Pubol.

O le fale o Dali i Cadaques e sili ona ofoofogia ma lilo e pei ona atamamai ona ana. Oe mafai ona iloaina lenei fale i le taimi nei, ma e oʻo lava i se mea mamao: 2 e sili atu le feʻomaʻi e pei o ni ulu uʻamea foliga pupula i luga aʻe o le fale, o le tasi ua vaeluaina. I le itu taumatau lava i le pito i tua o loʻo tu ai se urosa lapoʻa ma asoa i lona ua ma se moli i se moli moli i ona luma luma. E tele mea totino manu ma manufelelei i totonu o fale ma totonu o le fanua - o le tusiata na i ai se uiga ese le alofa mo i latou. E tele foafoaga eseʻese a le atamai atamai, faʻatasi ai ma i latou e matua ofoofogia ata: afai e te tilotilo ia latou mai le tasi itu, oe mafai ona vaʻai tasi ata, pe a e suia le itu, e matua eseʻese lava. E tele naua faʻaaliga iinei e mafai ona e vaʻaia pea, ae o le malaga na fausia i se auala e mafai ai ona e nofo i potu taʻitasi e le sili atu i le 2-3 minute.

O le Dali Museum i Cadaques e aofia ai se lotoa lotoa ma le togalaʻau, lea e tele foi ona mataʻaga mataʻina. I totonu o le lotoa, o loʻo i ai fugalaʻau fugalaʻau i soo se mea, o loʻo i ai gazebo, o se taumafanafana potu malolo, ma se tamai vaitaʻele. Faʻatasi ai ma laau olive ma rimoni, e leʻi mafaufauina, o faʻaaliga eseese i le fale fale ata na matala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatulagaina "Keriso mai le lapisi", na fausia e El Salvador mai lapisi na tafea i le matafaga e galu o le sami. O le lulu sinasina-lupe foliga foliga sili matagofie, i luga o le taualuga o le mea o le tele fuamoa tuu. O iinei e mafai ai foi ona e vaʻai i se vaʻa laupapa malepe mai le mea o loʻo tupu ai se cypress - na puʻeina e le tusiata lenei laufanua i luga o se tasi o ona tuʻafa.

Mea moni manaia! O lenei fale mataaga e leai se lagona o le avea ma mataaga; o le siʻosiʻomaga o se fale nofomau malo iinei. Ae o lenei fale e mafua ai lagona eseʻese mo tagata: o le tele e maua i le setete o le euphoria, ma nisi e niniva ma ulu ulu.

Faʻamatalaga aoga

Le tuatusi o le Salvador Dali House Museum: Calle Port Ligat s / n, 17488, Cadaques, Spain.

Tatalaina itula o lenei tosina:

Aso ma le masinaItula faigaluegaFaʻasologa mulimuli o le faleFaʻasologa mulimuli i le togalaʻau
Ianuari 1-6mai le 10:00 i le 18:0017:1016:30
Ianuari 7 e oo ia Fepuari 10tapuniatapuniatapunia
Mai ia Fepuari 11 e oʻo ia Iuni 14mai le 10:30 i le 18:0017:1016:30
Iuni 15 e oo ia Setema 15mai le 9:30 i le 21:0020:1019:30
Mai ia Setema 16 e oʻo i le iʻuga o Tesemamai le 10:30 i le 18:8817:1016:30

O le aso malolo i le fale mataaga o le Aso Gafua. E ui lava e i ai tuusaunoaga pe a fai o lenei tosina matala i Aso Gafua. O le mea lea, ae le i asia itula amata, e tatau ona e siaki i taimi uma le upega tafailagi aloaia: https://www.salvador-dali.org/en/museums/house-salvador-dali-in-portlligat/.

O tiketi e tatau ona muai tusi i luga ole upega tafaʻilagi poʻo telefoni, ma piki i le pusa pusa ae e te leʻi asiasi atu. Tau tiketi:

Asiasiga o le fale ma le togalaʻauSavali i le togalaau
Pepa atoa12 €6 €
Tiketi mo tamaiti aʻoga i lalo o le 16 tausaga ma tagata matutua i luga atu o le 658 €5 €

O le falemataaga e laʻititi, turisi e faʻalauiloaina i ni kulupu o le maualuga o le 10 tagata - a leai latou te le mafai misia. O le kulupu e masani ona o faʻatasi ma se taʻiala i totonu o le fale, o taʻamilosaga e naʻo le Sipaniolo, Farani ma le Igilisi. Savalivali i totonu o le togalaau - aunoa ma se taʻiala, tutoʻatasi.

Fautuaga! Atoa uma taga o soʻo se lapoʻa e tatau ona ave loa i le potu teu, a leai o le a le faʻatagaina i latou i totonu o le fale!

O a isi mea e vaʻai i Cadaques

E i ai isi mataʻina i lenei tamaʻi taulaga e tatau ona uaʻi iai.

Faʻamanatu ia Salvador Dali

I le ogatotonu o le faʻamalama, latalata i le matafaga o le taulaga, o loʻo iai le faʻatagata o Salvador Dali - e le faigata ona maua. Le faʻatagata, faia i le natura maualuga o se tagata, foliga matua moni! E maua e se tasi le manatu o le tusiata lauiloa na na ona savali lava i tafatafa o le sami ma taofi, liliu agai i le taulaga.

E le o le fai atu o le maafaamanatu ia Salvador Dali o se mataʻina iloga mai se faatufugaga vaaiga o le vaaiga. Ae ui i lea, e matua talafeagai i Cadaques, le 'aʻai na faʻaalu ai e le aliʻi o le mautinoa le tele o lona olaga.

I le ala, o le maafaʻamanatu Dali e le tuʻua na o ia: o tagata o le nuʻu e masani ona nonofo i luga o le faʻavae, ma turisi oe na o mai e vaʻai Sepania ma Cadaques e puʻeina se ata faʻasaga i le pito i tua o le faʻatagata o loʻo laina laina.

Ekalesia a Sagato Maria

O le Ekalesia a Sagata Maria o loʻo tu i luga o le maupuepue, i le mea maualuga o le taulaga. O le maota vaʻaia e maua ai ni vaaiga matagofie i le taulaga ma le faga o Cadaqués. O se auala e le masani ai e tau atu i le falesa - e faia i maʻa na faʻapipiʻi luga.

Esglesia de Santa Maria o se faʻailoga iloga foʻi faʻasolopito, aua na fausia ile lona 16 senituri. Masalo o le mea sili ona manaia na tosina mai i totonu o le fale o le matagofie Baroque fatafaʻilagi, lauiloa o le sili ona matagofie i Catalonia. Mo le 1 € oe mafai ona fai atu e ki le fata faʻamalamalama moli - o se vaʻaiga mataʻina, aemaise i le pogisa.

Ae paga lea, o le ulufale atu i totonu e le faigofie, talu ai o le tele o taimi o le Ekalesia a Santa Maria e tapunia i tagata lautele. Ae afai e te laki, ulufale e saoloto.

Tuatusi faatosina: Calle Eliseu Meifren, Cadaques, Spain.

Mataʻaga i le lotoifale: Cap de Creus National Park

O le peninsula o Cap de Creus, o se vaega o atumauga o Werdera, ma taulaga o La Selva de Mar, El Port de la Selva, Llansa ma Cadaqués o ni faailo uma i Sepania, lauiloa faatasi o le Cap National Park. de Creus ". O le paka e telē i le fua (toeititi 14,000 hectares), ae masani lava o le Cape Cap de Creus o lona uiga. Mai Cadaques i le paʻu 7-8 km, e mafai ona e oʻo iina i le taʻavale, o le auala e alu i le moli uila o le igoa e tasi.

Fautuaga! A e alu i le Cap de Creus, e manaʻomia lou ofuina o se peleue e puipui ai oe mai le matagi sili ona malosi o le tramontane, pulou e puipuia ai oe mai le susulu o le la, sneakers ma solofanua maufaʻatuatuaina e faʻalelei ai le savali i ala gaoa ma aʻeaʻe atu i papa maa. Ma le tasi mea e tasi: ma tamaiti laiti e sili atu le aloese mai lenei malaga.

O le moli moli fale o se falemataaga e uiga i le National Park ma se turisi faʻamatalaga nofoaga. I totonu o le nofoaga autu o faʻamatalaga, turisi e tuʻuina atu i ai se faʻafanua o le paka auala mo saoloto. E ui o le faʻailoga i le ata e le lelei tele, ae o le a fesoasoani ia te oe a itiiti mai e tau malamalama pe o fea o sili ona fiafia ai nofoaga o ai ma o fea le itu e minoi ai.

Mea moni manaia! O le Creus Lighthouse o se mea faʻalelei foi. I le 1971, na avea ma nofoaga puʻeina mo le ata tifaga A Dangerous Light at the End of the Earth, based on the novel by Jules Verne.

O le autu ma sili ona matagofie vaaiga o le paka Cap de Creus o papa tulaga, ofoofogia i latou foliga. Faatasi ai ma o latou foliga vaaia, faigata ma le le masani ai, latou te faʻaosofia le mafaufau: i totonu ia te oe e mafai ona vaʻaia ai le tele o ituaiga o manu, uma o loʻo i ai i le moni ma talafatu. Aʻe i ni papa maa, e mafai ona e faamemelo i manatu masani, ia e matua ofoofogia lava.

Nofoaafi Turisi i Cadaques

Mai ia Aperila ia Oketopa, o le Es trenet de Cadaquez nofoaafi turisi e tamoe i le nofoaga malolo. E 2 ala:

  1. Masani ma vaʻaiga a le taulaga: i tafatafa o le Old Town, i tafatafa o le taulaga tutotonu, e ui atu i Port Ligat i le Salvador Dali House Museum.
  2. Masani ma faʻanatura masani: tuanaʻi le Cap de Creus ma le moli o le ava o le igoa e tasi.

E mafai ona e mauaina le faʻasologa o vaʻalele, le nofoaga e tuʻu ai nofoaafi ma le tau ole malaga i luga ole laiga aloaia http://www.estrenetdecadaques.cat/.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga o Cadaques

Talu ai o Cadaques o se Metitirani nofoaga i Sepania, e le mafai e se tasi ona taʻu e uiga i ona matafaga, o se vaega o le turisi talafatai o le Costa Brava.

O le gataifale iinei e faigata ona foliga mai, e peiseai e tipiina i ni nai vaega laiti. O le mea lea, o matafaga matafaga e laʻititi ma matagofie.

Matafaga matafaga

O Playa Grande o le matafaga matafaga matafaga i Cadaques, lea e na o le folau savali e maua ai. O le talafatai e oʻo atu i le 200 m le umi, 20 m le lautele, ufiufi - maamaʻa ma oneone.

O le sili sili lea o matafaga matafaga i le tulaga o aseta, o loʻo faʻaauupegaina ma mea uma e te manaʻomia e malolo ai: suia potu, timu, faleuila, sun lounger mautotogi.

E tele faʻamau, faleʻaiga ma faleʻaiga latalata i Playa Grande, o le tele o latou fale e sili ona lauiloa i Cadaques.

O loʻo i ai se nofoaga folau ma alovaa vaʻa. Mai ii oe mafai ona ave se vaʻa folau i le Costa Brava.

O lenei matafaga e matua tumutumu lava, aemaise i taimi maualuga. E taʻutaʻua tele i aiga ma tamaiti, lea e faʻamatalaina e lona lamolemole ulu i totonu o le vai ma le loloto papaʻu latalata i le talafatai.

Taulaga o Argel

O le matafaga latalata i le Old Town ma e matua tauagafau i le tele. I le taumafanafana, o tagata o le taulaga e taofi a latou vaʻa iinei, lea e atili ai ona faʻaititia le avanoa, ma e aʻafia ai le tumama. Ae afai e maeʻa se savaliga sopo i vaʻaiga o loʻo iai se manaʻoga e aau i le sami i se taimi vave e mafai ai, o lenei nofoaga e talafeagai lelei. O le matafaga e maʻa foi ma oneone, o le alu ifo i totonu o le vai e faigofie.

Llanet Gran ma Llanet Petit

O nei matafaga o loʻo tu i tua atu o leisi - o le filifiliga autu i le taulaga. O Playa de Llane Gran, o lona uiga o le "lapoʻa", e 130 mita le umi ae 12 mita le lautele. O Playa de Llane Petit, o lona uiga o le "laʻititi," e matua laitiiti lava nai lo lona tuaoi.

Uma fasi matafaga ma le pito i lalo latalata i le talafatai e ufiufi i mafolafola maamaʻa. Ulufale i totonu o le vai e lamolemole, ae o le loloto e faʻateleina vave nai lo luga o se taulaga matafaga. Ae o le vai iinei e mama i taimi uma i taimi uma ma mama.

Mai mea lelei: suia potu, taʻele, paka latalata mo taʻavale.

I luga o Llanes Gran e naʻo le faʻamalama e mafai ai ona e ulu atu i ai, ma ua uma ona e alu e alu ia Llanes Petit. Mai Llane Petit oe mafai ona oʻo atu i le motu o Es Surtel - o loʻo i ai se alalaupapa mama e alu atu iina. O le motu, o loʻo ufiufiina i ni laʻau pinia e le masani ona mimilo, e leai ni ona matafaga, ae e mafai lava ona e maulu mai i papa maualalalo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Cadaques mai Barcelona

Ina ia e alu i Cadaques, oe muamua manaʻomia lele i Sepania - o le latalata vaalele o loʻo tu i Barcelona. Oe mafai ona alu saʻo i le nofoaga faʻapitoa mai le Catalan laumua i nofoaafi poʻo pasi.

Pasi

O le auala e sili ona talafeagai, faigofie ma le taugofie e alu ai i Cadaques o le pasi.

E i ai vaalele tuusao mai Estacio de Nord (Gare du Nord), i tafatafa o le Arc de Triomf metro station. O pasi Sarfa e o ese i le 8:00, 10:15, 12:15, 16:00 ma le 21:00. Ole taimi ole malaga e 2 itula 45 minute. O le tau o le tau e 25 € ma e mafai ona faʻatau i le ofisa o tiketi poʻo luga ole laiga i luga ole laiga i luga ole laiga i luga ole laiga o le Estacio de Nord: https://www.barcelonanord.cat/inici/.

O pasi lava ia e pikiina pasese i le malae vaʻalele, mai auala uma e lua. O le auala i Cadaques e 3 itula ma le 30 minute. Tau le tau 27 €.

Toleni

E leai ni malaga tuʻusaʻo mai Barcelona i Cadaques; e na o le nofoaafi e te maua ai i Figueres, ma mai iina e manaʻomia ona e alu i se pasi.

O le auala sili ona talafeagai e ave ai le nofoaafi i Figueres e mai Barcelona Sants Central Station. O nofoaafi e tamoe i 30 minute uma, mai le 6:00 i le 21:55. Ole taimi ole malaga e 1 itula 40 minute. O le tau o le pasese e 16 €, ae le o vaʻalele uma e faʻatau atu i luga ole laiga - mo nisi, e naʻo le ofisa o le fusuʻaga.

I tafatafa o le nofoaafi nofoaga i Figueres o loʻo i ai se pasi pasi, mai iina pasi numera 12 laʻau mo Cadaques (Spain). Tau le tiketi 4.5 €.

O se malaga i sunny Cadaques i le taʻavale:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tala o Taemanutavae - Sili Village, Savaii (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com