Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Teuteu lou pito i totonu i se cactus mumu e le masani ai

Pin
Send
Share
Send

Mo tagata e fiafia tele i faʻamatalaga i totonu, o le red cacti o le a avea ma se filifiliga e sili ona lelei.

O fualaʻau pupula ma fugalaʻau mumu e le gata ina tosina mai i ai i le taimi nei, ae mafai foi ona faʻatumauina o latou foliga ese mo se taimi umi.

O ia cacti e le aofia ai le chlorophyll, o lea e tatau ai ona faʻapipiʻiina i luga o se lanumeamata, ma o le a avea ma se sapalaiina o mea talafeagai uma.

Ituaiga

Igoa o laʻau ma fugalaʻau o lenei paolo

Rebutia


Afai o le autu faʻamoemoe o le anaina o le faamemelo i le amataga fugalaʻau o le cactus, ona leai lea o se sili atu filifiliga nai lo rebutia. O le laʻau e le faʻamatalaina ma fuga ae o loʻo tumau pea le laʻititi manaʻomia tausiga tulaga. Fugalaʻau mafai ona tumau mo ni nai masina, o loʻo i ai remontant fomu.

Fuga o Rebutia:

  • O isi taimi latou te aliali mai i le lona lua tausaga o le cactus.
  • Tele. I luga o laʻau matutua, la latou numera e mafai ona oʻo atu i le selau.
  • E le laʻititi (3-6 cm le umi ma tutusa i le lautele) ma le lanu mumu lanu mumu.
  • Taitasi fugalaau tumau pe a ma le tolu aso.

Oe mafai ona faitau e uiga i le cactus Rebutia ma isi aoga faʻamatalaga i lenei mea.

Parody (Parodia)


Genus o laiti, sili ona teuteuina cacti:

  • fuga e amata i le tautotogo po o le taumafanafana;
  • o le peduncle o se scaly, fulufulu ulu faagaau o puʻupuʻu umi;
  • o fugalaʻau e lapoʻa tele, e oʻo atu i le 7 cm le lautele, tele lava i lanu mumu;
  • fuga i lea vaega ma lea mea i le taimi e tasi e oʻo i le sefulu fasi, faʻatulagaina i le pito i luga o le au.

Phyllocactus


Cactus togavao ma fugalaʻau matagofie satin fugalaʻau:

  • fuga ia Aperila, toe i le faaiuga o le taumafanafana;
  • o fuga taʻitasi e tumau teisi teisi i lalo o le lua masina;
  • tasi fugalaʻau faʻaalia i le tausaga atoa;
  • e umi aso le fugalaʻau.

Gymnocalycium - ma lanu lanu (Gymnocalycium)


O se spactical cactus ma lona ulu lanu, o loʻo fai ma sui o le tele o ituaiga, o lona tele e mafai ona eseese mai le 2.5 cm i le 25-30 cm. O le au e mafai ona faʻataʻamilomilo pe faʻafoliga foliga... O tubo fugalaʻau e faʻaloloa, e le matuitui pe faʻafuaseʻi, ufiufi i una faʻamalulu o laulaʻau. Fugalaʻau amata i le lua pe tolu tausaga le matua. O fugalaʻau muamua e aliali mai i le tautotogo ma faʻaauau pea ona matala seʻia oʻo ina maeʻa le tautoulu.

Opuntia - ma fualaʻau 'aina mata


O se cactus ma fualaʻau suamalie, suamalie, pei o le berry e pei ona i ai lanumeamata lanumeamata, mauaina o se mau lanu mumu-burgundy hue a o matua. O fua o prickly pear e ufiufiina i laʻau tuitui, e manaʻomia foʻi totini lima mo le aoina. O le fualaʻau e i ai se suamalie tofo ma le oona mulimuli ane le tofo.

Ua vali atoa

O le cactus mumu o se fatuga a le tagata poto Iapani o Watanabi, o ia na aveina se fatu o hymnocalycium ma mumu, tipi ese le mumu areola ma totoina se cactus echinopsis luga. Mai se fou, faʻaiuga faʻataʻitaʻiga, ia toe aveina se areola ma mumu ma toe sulu i luga o se lanumeamata kakati. Faʻaauau le toe faia o lenei faʻagaioiga mafai ai ona maua se matua mumu cactus sulu i luga o se lanumeamata echinopsis. O le iuga foafoaga toe gaosia atoatoa, ae o loʻo i ai le uiga ese o le galueaina: o le mumu pepe e le mafai ona totoina i le eleele, e tatau ona suluina i luga o se lanumeamata cactus.

O le a le igoa o le laʻau ma nila o lenei paolo?

O le cactus ma nila mumu e le o se foafoaga o le natura, ae o galuega a lima o tagata. Aisea e mumu ai le laau masani? Ina ia maua se vao matuitui tagata nofoia se foliga vaaia uiga ese, ua lava na totoina i totonu o se ulo ma le cactus substrate fefiloi ma meaai valivali (aʻoaʻo e uiga i cacti e ola i le toafa i lenei tusitusiga). Ma faʻasusu taʻitasi, o le cactus o le a mitiia nisi o le vali ma a maeʻa le 3-4 masina o lona vao tuitui o le a mauaina le talafeagai lanu.

A faʻatauina se kopi i totonu o se faleʻoloa, oe tatau ona amanaʻia lena taimi, taimi o le a maua ai e le vao tuitui o latou paolo masani. E masani ona taliaina o lanu e le afaina ai le laʻau, ae ole tamaʻi cactus lea e foliga mai e le fuga mai, lea e ono afaina ai lona soifua maloloina atoa ma le umi ole olaga.

E mafai ona e faitau e uiga i ituaiga eseese o cacti iinei.

Tausiga i le fale

Vevela

I le taumafanafana taimi vevela mafanafana mo le cactus mai le +15 i le + 30 tikeri, i le taumalulu +10 - +15.

Afai e mafai, i le taumafanafana, e tatau ona ave le laʻau i fafo i le ea fou.

A teu i totonu o fale, pe a ea, e tatau ona puipuia le cactus mai le malulu o le ea, e tatau ona tumau le vevela, e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi ma ni toso.

Faasusu

Faʻasusuina o le cactus manaʻomia faʻalelei faʻasūsū ma le eleele i le va o latou tatau ona mago lelei. O le sili atu le susu o le a faigata mo le laʻau ona faʻapalepale nai lo le leai o le susu. O le lolovaia e manaʻomia ai le pala o le aʻa... E sili ona lelei le faʻaogaina o le vai mo faʻasusu e tuʻu ese, vaivai, ile vevela ole potu. O le sili atu susu susu fausia i totonu o le paleta tatau ona aveʻesea.

Susulu

E manaʻomia e le laʻau le faʻasusulu atu le malamalama, o lea e sili ai le tu i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o faʻamalama. I le itu i saute, e mafai ona susunuina le cactus i le susulu mai o le la.

Faʻaola

O le eleele mo le cactus tatau ona malolo ma sina acidic... E mafai ona faʻatau se substrate sauni mo cacti ma suamalie, pe sauni se palu faʻatasi o le eleele. Lenei o le a manaʻomia tutusa tutusa vaega o le faʻapasaina ma lau lauʻeleʻele, humus, peat ma le oneone. Ia mautinoa ia faataatia alavai i lalo o le ulo.

Teuteuina

E na o le pau le mea e manaʻomia ai le teuina o se cactus, peʻa faaleagaina lona tino e se faamaʻi. E le gata i lea, o le mumu pulou o le laʻau e tipi ese pe a manaʻomia, e sulu i luga o se isi cactus.

Laʻei pito i luga

Oe mafai ona fafaga se cactus mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le tautoulu., faalua i le masina. Mo lenei mea, o faʻapitoa faʻalautelega mo suamalie e talafeagai.

Ulo

A toto, e tatau ona e taulaʻi i le tele o aʻa o le cactus, lea o loʻo faʻafesoʻotaʻi ai le faʻataʻitaʻiga o le chlorophyll-leai. O le koneteina e le tatau ona matua lautele. A tuiina, oe tatau ona filifilia se ulo o lona lautele o le a tele senitimita tele atu nai lo le muamua.

Faʻaliliuga

O tamaʻi tamaʻi tamaʻi tamaʻi tupu tuputupu aʻe malosi, o le mea lea latou te manaʻomia ai le tele o fesuiaʻiga, ae o tagata matutua toto e totoina tasi i le tolu i le fa tausaga. O le faʻagaioiga e tatau ona faʻataunuʻuina ile tau mafanafana e tusa ai ma le polokalame lea:

  1. O le ulo fou e tatau ona tele senitimita le lapoʻa nai lo le tasi muamua ma e tatau ona i ai alavai pu.
  2. O le kakago e aveʻese ma le faʻaeteete mai le eleele tuai, a o mataituina le faʻamaoni o aʻa. Afai latou te faʻaletonu faʻaleagaina pe pala, ona tatau ona aveʻese uma afaina nofoaga e ala i le sausauina o manuʻa i le fafie fafie poʻo le faʻagaoioia o le kalala. A maeʻa lenei faiga, e tatau ona mago aʻa i totonu o ni nai itula.
  3. O le polo lalolagi e faʻamamaina i se laʻau laʻau poʻo se nifo.
  4. O le eleele fou mo le cactus tatau ona mago.
  5. O le cactus o loʻo tanu i le eleele e le maualuga atu nai lo le maualuga o le aʻuga oʻa.
  6. O le muamua faʻasūsū mafai ona faʻataunuʻuina pe a maeʻa 1-2 vaiaso.

Taua! E mafai ona naʻo le tipiina o se kakago mumu faʻatasi ma le cactus o loʻo faʻapipiʻi ai. E le mafai ona ola tutoʻatasi i le eleele.

Taumalulu

Faʻafefea ona tausi lelei i le taumalulu? O le taumalulu o se vaitaimi moe mo se cactus - o le faʻasusu i lenei taimi ua faʻaititia, e le faʻaaogaina le fafagaina, ma o le vevela i totonu o le potu e tatau ona tausisi i se maualuga e le sili atu i le +15 tikeri.

Fausiaina

E mautinoa le manaʻomia e le faapipiiina ole mūmū mūmū ole Chlorophyllaua e le mafai ona latou tutupu na o latou. O le taualumaga e faia e faapea:

  1. ma se maʻai meaʻai faʻaumatia i luga o le faʻasoa ma scion, faia se tutusa tipi;
  2. o vaega e fesoʻotaʻi vave ma fufusi pe a mafai ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻi fusiga ia le itiiti ifo ma le vaega;
  3. o vaega e fesoʻotaʻi ma se fusipaʻu uila poʻo se garter ma teuina i lenei pepa mo le vaiaso.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Ova mumu mafolafola - o se faʻamaʻi mataʻutia o le cactus. O faʻailoga o faʻamaʻi pipisi e pei o ni ele ele i vaega lata ane i le mea o tupu ai, lea e muʻamuʻa le paʻu o laʻau.
  • O le isi faʻamaʻi e masani ona afaina ai le cactus mumu fua... E faigofie ona vaʻai ma le le lavalava - o le parasite e i ai lona tino piniki, e pei o ufiufi i se ofu paʻu fulufulu. O faʻamaʻi oloa o le faʻamaʻi tumau i luga o le cactus, vaʻaia e pei o vavae fulufulu 'ulu. E mafai foʻi ona aʻafia aʻa i iniseti leaga.
  • Root pala - tupu i le soʻona faʻasusu poʻo le talafeagai filifilia, palapala lelei tele.

Tuuina atu le tausiga lelei, i le usitaʻia o uiga uma o le ituaiga, o le mūmū cactus o le a avatua i lē e ana le fiafia o le umiaina o se le masani ai sui o le lalolagi flora.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tama ma teine, tulai faamalosi (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com