Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pyramids o Guimar - o le sili ona le mafaamatalaina paka i Tenerife

Pin
Send
Share
Send

O le laa laa pyramids o Guimar, tu i le itu i matu sasaʻe o Tenerife, mafai moni ona valaauina o le sili atu feteʻenaʻiga faatosina o lenei motu. O le aso tonu o le latou faʻavae e leʻo iloa. O le auala na faia ai na mea, o loʻo tumau pea ona lilo. O loʻo finau pea saienitisi poʻo a tonu nei maʻa faʻamau - o se faʻavae paia, na fausia i le taimi o le Gu Guines, poʻo se fale e sili atu ona po nei e le o iai se taua faʻasolopito? Ma o le a le mea o nanaina e nei maupuʻe ma aisea e sili atu ai ma le 100 afe tagata e asiasi ia latou i tausaga uma?

Faʻamatalaga lautele

O le Pyramids o Guimar, faʻaigoa i le aʻai o le igoa e tasi ma o loʻo tu i le fetaulaʻiga o auala o Onduras ma Chacona, o se faʻataʻitaʻiga e le masani ai faʻataʻitaʻiga, o nei fausaga na matua manino lelei faʻamaoniga foliga. E iai le talitonuga o le amataga na i ai le 9 ofe puipui i lenei itu o le motu, ae naʻo le toʻa 6 na faasaoina e oʻo mai i lenei aso .. Na latou fausiaina le faavae o le tele o le Ethnographic Park, na fausia i le 1998 e Thor Heyerdahl, o se tagata lauiloa o tala eli o tagata Norewee, tusitala ma tagata faimalaga.

O le vaega autu o nei faʻaupuga, o lona maualuga e oʻo atu i le 12 m, ma o le umi o vaega e ese mai le 15 i le 80, o se fetuʻunaʻiga manino o fetu. Ma, i aso o le taumafanafana solstice, mai le tulaga, faʻaauupegaina i le pito i luga o le sili ona tele fausaga, tasi mafai ona maitauina se faʻalua goto, lea muamua mou i tua atu o le tumutumu o le mauga, ma ona toe aliali mai foi, ina ia mafai ona lafi i tua o le lona lua papa i ni nai minute. Ae o le taumalulu solstice, i le itu i sisifo o pyramid taʻitasi o loʻo i ai se faʻasitepu faʻapitoa e taʻitaʻia tonu ai oe i le oso aʻe o le la.

O loʻo iai foʻi seisi mea mananaia e fesoʻotaʻi ma le tala faʻasolopito o lenei paka. Afai e te vaʻai atu i ai mai le vanimonimo, o le a e maitauina o mea uma o loʻo i totonu o se faʻasologa faʻapitoa, o lona foliga mai e pei o se lapoʻa mamanu. O le mea e mataʻina ai, o le tele o fale na ola pea i o tatou taimi i la latou uluaʻi faʻavae. Pau lava le tuusaunoa o pyramids Nu 5 ma le 6, ia i le faaiuga o le 90s. o le seneturi mulimuli na feagai ma le toefausiaina tele. I le auala, tusa o le vaitaimi lava e tasi, sa eli eli archaeological luga o le teritori o le faigata, amataina e archaeologists o le Iunivesite o La Laguna. I le gasologa o nei galuega, na maua ai le tele o mea taua na amata mai i le 680 - 1020 AD (o toega o mea faigaluega a le aiga, vine, ipu omea, ponaivi o tagata, ma isi). Moni, leai se tasi o nei sailiga faʻatagaina saienitisi e faʻatuina le sili atu ma le lata i le taimi mo le foliga mai o nei embankments.

Poʻo le a lava le mea sa i ai, ae o aso nei o le Ethnographic Park "Piramides de Güimar", o lona nofoaga e sili atu i le 60 afe sikuea mita. m, o se tasi o faʻatosina sili ona asia o le motu o Tenerife. I le 2017, na maua ai le igoa o le Botanical Garden ma avea ai o se tasi o le 5 aloaia arboretums a le Canary Archipelago. I aso nei, e tele auala tafafao maimoa e fesoʻotaʻi ma le natura, aganuʻu ma le talafaʻasolopito o Tenerife.

Manatu o Pyramid

E ui i le tele o suʻesuʻega na faia e tagata atamamai silisili i le lalolagi, o le amataga tonu o le Guimar pyramids (Tenerife) e tumau pea le le iloa. E le gata i lea, o saienitisi na tuʻuina mai i luma ni nai faʻasesega i le taimi e tasi, e leai se fesoʻotaʻiga faʻatasi. Sei o tatou mafaufau na o mea autu.

Faʻamatalaga numera 1 - Tusiata fale

Tour Hayerdahl, o le na tuʻuina atu leai se tausaga e tasi o lona olaga i le suʻesuʻega o lenei tulaga, fai mai o se tasi o faʻatosina autu o le motu o Tenerife e aofia ai le sili ona taua taunuʻuga o le anamua malo na i ai i le Atelani talafatai selau tausaga talu ai. O le faʻamaoniaina o ana upu o le manino foliga tutusa o maupuʻepuʻe o Guimar ma fausaga fausaga fausiaina i le Old ma New Lalolagi. O le tagata faimalaga taʻutaʻua na faʻatautaia e le gata na ia mauaina ni faʻamatalaga manino o faʻagaioiga i maʻa tulimanu, ae ia iloa foʻi o mea autu na fausiaina mo nei fausaga e leai se mea na o le faʻamautuina lava o le maugamu. I se faʻaopopoga, na mafai e Heyerdahl ona iloaina o ituaiga o le Gu Guines, o tagata Canary Aborigines, na nonofo i ana o le lotoifale. Masalo oi latou na tusia lenei fausaga.

Faʻamatalaga numera 2 - Ethnographic

O le isi talitonuga lauiloa e fesoʻotaʻi le vaʻaia o le Piramides de Güimar ma le igoa o Antonio Diaz-Flores, o se tagata mauoa fanua na nofo i lenei itu o le motu i le ogatotonu o le 19 seneturi. Faʻafefea tonu ona fausiaina e le o mautinoa mo se mautinoa, ae o le mea moni na tupu lenei mea i le taimi o le olaga o le e ona fanua e leai se masalosalo. O le mea moni o totonu o faʻamaumauga i luga o le faʻatauina o se fanua fanua amata mai 1854, e leai se upu e uiga i maupuʻepuʻe, a o i le loto, tusia e Diaz-Flores ina ua mavae 18 tausaga, o loʻo taua i latou sili atu ma le tasi.

Faʻamatalaga Nu. 3 - Faʻatoʻaga

E tusa ai ma lenei talitonuga, o le Guimar pyramids i le Canary Islands na faia i le afa lona lua o le 19 seneturi, ina ua saunia e le aufaifaatoʻaga le fanua mo le luluina o faʻaputuga maa na maua i le fanua i luga o le tasi. Peitaʻi, o ata mai anamua na maua i taimi o eliina o tala eli, ua faʻailoa mai ai, o ia fausaga e mafai ona vaaia e le gata iinei, ae faʻapea foʻi isi vaega o Tenerife. E le gata i lea, e oʻo lava ia i latou e leai ni faʻailoga o le olaga o le tagata na maua ai. Fai mai tagata o le nuʻu, o le tele o taimi, o le toʻatele o latou e leʻi faʻaputuina ma faʻaaoga e fai ma mea taugofie mo le fausiaina o fale.

O le a le mea e vaʻai i ai i le paka?

I se faʻaopopoga i latou lava, o loʻo iai foʻi isi nofoaga faʻafiafiaina i le teritori ole faʻafitauli.

  1. O le Fale Mataaga o Chaconne o se nofoaga manaia, o faʻamatalaga ia e tuʻuina atu i mea o le lotu Peruvian anamua, o le talitonuga a Heyerdahl o le tutusa o aganuʻu ma isi atunuʻu o loʻo maua ai ni pyramid tutusa. I le faitotoʻa lava o le fale mataaga, o loʻo iai le faʻatagata ole Kon-Tiki, o le atua anamua o le la, ma i totonu o se tasi o potu tele, o loʻo iai se vaʻa ofe o tagata Aymara Indians, na maua i taimi o eliina mai anamua.
  2. O le potu fono - o se faletele mo 164 tagata, o loʻo tu i totonu o le semi-lalo fale, na fuafuaina i nai tausaga talu ai. O loʻo faʻaalia nei se pepa faʻamatalaga e uiga i mea ofoofogia na tutupu i le va o tu ma aga a atunuʻu eseʻese ma faʻaali ai se faʻaaliga e uiga i le olaga ma galuega a Thor Heyerdahl;
  3. Botanical Garden - o loʻo iai ma sili atu ma le 30 ituaiga o laʻau faʻasolosolo o loʻo maua i le teritori o Canary Islands, ma le anoanoaʻi o vailaʻau oona na aoina mai i le lalolagi atoa. Toetoe lava o meaola vailaʻau faʻataʻitaʻi o loʻo iai se faʻamatalaga peleni faʻamatalaina e uiga i ana meatotino ma amataga;
  4. O le Tropicarium o se poloketi vaʻaia faʻapitoa mo mea totino ese ma vao. Lenei oe mafai ona vaʻaia le tele o mea ofoofogia na aumaia mai i le lalolagi atoa ma totoina i laufanua o maʻa mauga.
  5. Faʻaliga “Faʻalapotopotoga o Polenisia. Rapa Nui: Extreme Survival ”- o loʻo tuʻufaʻatasia ni faʻaaliga tetele se lua faʻapitoa e faʻatautaia ai folauga, o le mauaina o atumotu o le Pasefika ma mea taua na ausia e ituaiga o Polenisia o loʻo nonofo i Easter Island;

Faʻamatalaga aoga

O le Guimar Pyramids (Tenerife) e matala i aso uma mai le 09:30 i le 18:00. O le tau o le asiasiga e faʻamoemoe i le ituaiga tiketi ma le matua o le tagata asiasi.

Ituaiga pepaMatuaTamaititi

(mai le 7 i le 12 tausaga)

Tamaiti aʻoga

(oo atu i le 30 tausaga)

Totogi (atoa)18€6,50€13,50€
Ulufale paka + Togalaau Faʻatoʻaga16€6€12€
Ulufale i le paka + Faʻalapotopotoga o le Polenisia16€6€12€
Naʻo pyramids12,50€6,50€9,90€

O le tiketi e aoga mo le 6 masina mai le aso na faʻatau ai, ae le mafai ona toe faʻafoʻi. E tele isi faʻamatalaga e mafai ona mauaina i luga ole laiga aloaʻia a le ofisa - http://www.piramidesdeguimar.es/ru

Fautuaga Aoga

A o fuafua e vaʻai i pyramids o Guimar, faʻalogo i fautuaga a turisi ua uma na i ai iina:

  1. Ia mautinoa e ave se leo faʻatonutonu - oe o le a aʻoaʻoina le tele o mea mananaia. E 1.5 itula le umi o le tafaoga ma e avanoa i le gagana Rusia.
  2. E mafai ona e alu ma tamaiti e suʻea se tasi o mea taua i le motu. Muamua, o se savaliga faataamilo i lenei nofoaga folafolaina e sili ona manaia. Lona lua, o loʻo i ai le malae taʻalo tele i le faitotoʻa, ma o loʻo iai le potu taʻalo faʻapitoa i le Kon-Tiki cafe i totonu.
  3. I le ala, oe mafai ona maua se meaai mama e le gata iina. E i ai se faleaiga lelei ni nai mita mai le paka, ma e i ai se tafaoga nofoaga latalata i le falemataaga.
  4. Faʻatasi ai ma isi mea, o le faigata o loʻo i ai se ofisa faʻamatalaga ma se tamai faleoloa e mafai ai ona e faʻatauina ni faʻamanatuga muamua ma isi mea e manatua ai.
  5. Afai e leai ni avanoa avanoa i paka taʻavale i le lotoifale, tiʻetiʻe i le pa. O loʻo iai foʻi leisi paka e naʻo nai mita le mamao.
  6. E te fia vaʻai i Piramides de Güimar matua saoloto? Sau iinei i le taimi o le taumalulu ma le taumafanafana solstice i le leva o le aoauli.

Asiasiga o le mataaga faʻaaliga ma pyramids:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Antoine Gigal - The Mysterious Pyramids of Mauritius, Sicily and Tenerife - Megalithomania 2010 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com