Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Diocletian's Palace i Split - o se fale mai le taimi o le Emepaea o Roma

Pin
Send
Share
Send

O le Maota o Diocletian (Croatia) o se vaega tuai o le nofoaga tutotonu iloga o le Split, lea na avea i le 1979 ma vaega o le UNESCO World Heritage Site. O le maota lea o le emepera Roma o Diocletian, o le na pule i le toeitiiti 18 seneturi talu ai. I aso nei, o le maota, o loʻo siʻomia e puipui e 20-mita ma 'olo, e aofia ai le sili atu i le 3 hectares, ma o lona matagofie fausaga fausia sili atu 400,000 turisi e vaelua i tausaga uma.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le Maota o Diocletian na fausia e ala i le faʻatonuga a le tupu o ia lava i Salona, ​​le aʻai na fanau ai le pule sili ma faʻaalu lona teineititi. Na amata le fausiaina ile 295 TA. u., na tumau i le 12 tausaga ma na faʻaiʻuina i se taimi puʻupuʻu ae le i faʻamavaeina le tofi mai le nofoalii. Ina ua maeʻa lenei gaioiga, sa masiʻi atu le tupu i se nofoaga fou ma suia lana mea fiafia i ai mo mataupu faamiliteli i togalaau.

Mea moni manaia! Salona na faʻaleagaina e se osofaʻiga a tagata faʻatau i le seneturi lona fitu TA, o lea e talitonu ai o le aso nei maota o Diocletian o loʻo i Split.

O le maota na faʻaauau pea ona faʻalauteleina e tusa lava pe ua maliu le pule, ona o tagata o le nuʻu mai itu eseese o Roma na o atu ia te ia e saili se puipuiga mai tagata faʻatauvaʻa. O le mea lea, o se fale mananaia ma matagofie ana teuteuga na liua ma se 'olo, ma o le faleoloa o le emepera na avea ma se falesa Kerisiano. Naʻo le ogatotonu o le seneturi lona 19, ina ua maeʻa le tele o toe fausiaina, na toe maua ai e le tusiata Peretania o Robert Adam le mea moni e faʻapea o le tele o faʻafitauli ma falesa, fale teuoloa faʻapisinisi ma fale e nonofo ai o se malumalu tuai.

Fausaga

Falesa o Saint Domnius

O loʻo tu i le ogatotonu o Split, o le malumalu o le autu Katoliko autu o le taulaga. O vaaiga sili ona lilo ma anamua o Croatia o loʻo nanaina iinei - o le faletua muamua o Diocletian, o le ata "Madonna ma le Tamaititi", o le 6 seneturi Evagelia ma faʻapitoa faitotoʻa faitotoʻa ma atavali mai le soifuaga o Keriso.

Manulauti

O le maota o Diocletian na faʻataʻitaʻia i le tolauapiga a le militeri. O se fausaga fausaga tapunia e maualuga pa, lea na mafai ona ulufale i totonu o le tasi o le fa faitotoʻa:

  1. Faitotoʻa Auro. O le auala lea na ui atu ai le auala tele i Salon, lea e naʻo Diocletian ma lona aiga e mafai ona faʻaaogaina. Nofoaga i le itu i matu o le maota.
  2. Siliva. Faʻaaoga e ulufale ai mai le itu i sasaʻe. I itu uma o le faitotoʻa, o loʻo i ai toega o le octagonal 'olo, lea na vaʻaia ai le au vaʻaia latou tautua, ma le auala savali matua i Croatia.
  3. O le faitotoʻa 'apamemea e talafeagai ona manatu o le sili ona matagofie i le atoa o Split. O loʻo tu i latou ile itu i saute ole maota, e le mamao mai le faʻamalama. Ulufale atu i totonu ia i latou, turisi ulufale atu i se falepuipui tele, lea o le a tatou talanoaina e uiga i sina taimi mulimuli ane.
  4. O faitotoʻa uʻamea na o latou ia na sao mai i o tatou taimi i lo latou tulaga faʻavae. Latou te tatalaina le faitotoʻa i le maota mai lona itu i sisifo; o le tumutumu o le faitotoʻa faitotoʻa teuteuina i le faʻatusa o le atua fafine o le Manumalo.

Lobby

Faʻatafafā i fafo ma faʻataʻamilomilo i totonu, o loʻo manaia pea le potu i tua nei. O lona lapoʻa tele o se faʻamaoniga sili ona felanulanuaʻi o le tomai o tusiata a Roma, aua o le maualuga na le gata i Croatia, ae i le lalolagi atoa seʻia oʻo mai i le 1960.

Malumalu o Iupita

O se tasi o nai malumalu Roma o totoe i Croatia o loʻo tu i le itu sisifo o le maota o Diocletian. Na faʻatuina i le faʻaiuga o le lona 3 senituri e le tupu o ia lava, ina ua maeʻa le 600 tausaga, sa toe fausiaina i totonu o le potu papatiso o Sagato Ioane le Papatiso.

I totonu o le malumalu o loʻo i ai ni tuʻufaʻatasiga se lua ma toega o le Archbishops o Split - Ivan II ma Lawrence, faʻatasi ai ma le faʻatagata apamemea a Ioane le Papatiso. O se fale logo anamua na tu aʻe i luga aʻe o le falesa, o loʻo galue ai pea e oʻo mai i le aso.

Peristyle

O le sikuea tutotonu, o loʻo siʻomia e le maʻa kolone, ma le fatu o le maota o Diocletian. Olaga iinei e le muta: i le ao femalagaaʻi mafai ona fiafia faʻafiafiaina faʻafiafiaga, ma i le afiafi o le a sili ona fiafia i ai o le 'aiga o le afiafi i se tasi o cafe i le fati o auala auala musika. Peristyle ofo mai se sili atu vaʻaiga o le atoa Vaeluaina, i se faʻaopopoga, iinei oe mafai ona puʻeina ata ma tagata anamua o Roma - faʻataʻitaʻi foliga.

Talafaʻasolopito mea moni! O le Peristyle na faia le matafaioi o le sauniga i le maota o Diocletian - i luga o le sikuea lea na feiloai ai le tupu tele ma ana fitafita ma isi mataupu.

Falepuipui

O le falepuipui o le maota o Diocletian o se tasi o sili ona leva potu o lona ituaiga i le atoa lalolagi. Muamua lava, e leʻi fuafuaina le latou fausiaina - sa i ai sa tatau ona iai potu o le taupulega, ae talu ai le maualuga o le susū o le tau na afua ai na le saogalemu le nofo ai i nei potu. Faʻafetai i lenei mea moni, e mafai ona tatou iloa pe faʻafefea ona fausiaina le maota lava ia, talu ai o le eleele, o lona faʻataʻitaʻiga e tutusa ma fogafale i luga, na o le pau lea o le vaega o le na ola i le tutusa foliga na fausia ai.

I aso nei, o le falepuipui talimalo lauiloa faʻaaliga o tagata atisi o Croatia ma tagata vaneina ata, faʻafiafiaga faʻaaliga, faʻataʻitaʻiga a le atunuʻu ma isi faʻatasiga lautele. I nai tausaga ua tuanaʻi, e tele ata mai le TV "Game of Thrones" na puʻeina ii.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fesoasoani aoga ae e te leʻi asiasi atu

  1. Asiasi i le Maota o Diocletian ma se taʻiala, pe faitau muamua e uiga i le tauiviga a le Emepaea o Roma i le salalau o le faʻa-Kerisiano.
  2. O le faitotoʻa i nisi vaega o le maota e totogi: o le aʻea o le logo o le Cathedral tau 20 kuna (3 euro), tupuʻaga ma savali i totonu o le eleele - 40 kuna. Afai e te manaʻo e asia le tele o nofoaga i le taimi e tasi, faʻamatala i le box box ma maua se paʻu.
  3. Souvenirs mai kiosks i le teritori o le maota e sili atu le taugata nai lo isi vaega o le Split, ae o le mea lea e te maua ai le masani ai tusilima gaosia ma manaia meaalofa faia mai maʻa.
  4. Tele taimi, o faʻafiafiaga ile sikuea autu e amata tonu ile 12 i le aoauli.
  5. I le 18:00, ua tatalaina se faleaiga luga Peristyle ma ola musika ma le masani ai lelei - nai lo nofoa, o loʻo i ai nofoa malulu i luga o sitepu.
  6. I se tasi o tulimanu tafafao o loʻo tu i totonu o le maota, ave se faʻafanua o le mea faigata ina ia aua neʻi e se i le tele o auala.
  7. Afai e te sau i Croatia i se taʻavale pe mautotogi ii, savali i le laʻasaga i vae, tuʻua 1-2 km mai le maota o le maota. O le faʻafitauli i nofoaga e paka ai taavale ma latou tau i lenei itu o le Vaeluaina e sili atu ona faanatinati nai lo se isi taimi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O le Maota o Diocletian o se fale tulaga ese e leai sona faʻatusa e le gata i Croatia, ae i le lalolagi atoa. Ave se malaga i le "penina o Vaeluaina" - saili le matagofie o le Emepaea o Roma. Ia manuia le aso malolo!

Ia, o se vitio sili ona matagofie ma vaaiga o le taulaga o Split. O le lelei e maualuga, o se tatau ona matamata :)

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SPLIT CROATIA or MEEREEN ESSOS? Game of Thrones Travel Guide (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com