Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sami i Turkey ia Me: o fea e aau ma le tau

Pin
Send
Share
Send

Alu i tafaoga i Turkey, soʻo se tagata faimalaga taumafai e alu i se nofoaga malolo ma mafanafana tulaga tau. O timuga ma le malulu o le sami e mafai ona avea ma faʻafitauli moni e mafai ona faʻanenefu ai soʻo se malaga. Masani lava, o le Metitirani Sami i Turkey tatalaina lona aau taimi ia Me pe a o le vai mafanafana oʻo i le mafanafana vevela. Peitaʻi, e tofu lava le taulaga ma la latou fua faatatau faitauga o le thermometer, o lea na matou filifili ai e sauni mo oe se faʻamatalaga auiliili o le tau i nofoaga taʻutaʻua o le atunuʻu.

O iinei o le a tatou mafaufau ai i mea taʻutaʻua pei o Antalya, Alania, Kemer, Marmaris ma Bodrum, ma i le faaiuga o le tusitusiga o le a tatou aoteleina ai iʻuga o la matou suʻesuʻega laiti. O fea le sami sili ona mafanafana i Turkey ia Me?

Antalya

Afai e te le o mautinoa pe mafai ona aau i Turkey ia Me, aemaise lava i Antalya, ona matou faʻanatinati lea e faʻateʻa uma ou masalosaloga: i lenei vaitaimi, o le vevela tau i le nofoaga, e ui lava e le lelei, e lava le mafanafana mo le faʻatulagaina o se matafaga aso malolo. Ae tatau ona manatuaina o le tau i le amataga o le masina e le mafanafana pei o le iuga. Ma, i aso muamua o Me Antalya o le a faʻafeiloaʻi ia te oe ma le vevela o le 23 ° C, ma o le a masani ona faʻafiafiaina oe i se faʻailoga vevela o le 26 ° C. E atili faʻaliliuga i le po: o le ea malulu i lalo i le 17 ° C. O le eseʻesega i le va o ao ma ao po o 5-6 ° C. O le sami i le amataga o Me i Antalya e leʻi mafanafana, ma o le averesi o le vevela e 20 ° C.

Ae latalata i le taumafanafana, o le vai e mafanafana mafanafana e le la o le la i le 23 ° C, ma e mafai ona aau i le fiafia. I lenei taimi, o le ea avea lelei mo malologa, ma o le averesi averesi taua faʻatauaina tausia i le lata i le 27 ° C i le aso (max. 30 ° C) ma 19 ° C ina ua goto le la. I se tulaga lautele, o Me o se la sili ona susulu ma matutu: i mea uma, o le aofai o aso puaoa i lenei vaitaimi e na o le tolu, ma le toe 28 aso e mafai ona e fiafia i le manaia tau. O le aofaʻi o timuga ia Me o le 21.0 mm.

Afai o loʻo e sailia se nofoaga malolo i Turkey ma se sami mafanafana ia Me, ona Antalya mafai ona avea o se sili aʻai taulaga mo lau tafaoga.

VaitaimiAsoPoVaiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Mae25.2 ° C16.2 ° C21.4 ° C282 (21.0 mm)

Alanya

Afai o loʻo e sailia se nofoaga malolo i Turkey e te aʻau ai ia Me, ona matou fautuaina lea oe e mafaufau i se filifiliga pei o Alanya. Ua iai nei i nai aso muamua, e mafanafana lava, o le thermometer e teu i totonu ole 23 ° C ile ao ma le 18 ° C ile po. O le aofaʻi maualuga o aso uma i lenei vaitaimi e mafai ona oʻo atu i le 25.8 ° C. O le averesi o le vevela i le va o le ao ma le po e 5 ° C. O le sami vai i Alanya i aso muamua o le masina e sili ona malulu, ma o lona tau faʻatulagaina mai le 19-20 ° C. I lenei taimi, e mafai ona e aau iinei, ae o lenei vai e le fetaui lelei mo tamaiti. Peitaʻi, mai le ogatotonu o le masina ua amata ona sui tulaga o le tau mo le sili atu.

Ma, i le faʻaiuga o Me i Alanya, o le la faʻamafanafanaina le ea e tusa ma le 25 ° C i le ao (max. 27.8 ° C) ma oʻo atu i le 21 ° C i le po. I le taimi lava e tasi, o vai sami faʻaalia ai faʻailo e oʻo atu i le 22.5 ° C, e faʻatagaina ai turisi e feʻaʻei ma le mafanafana tele i le vai mafanafana. Me i Alanya e iloga mai i le leai o timuga: 29-30 aso o le a faʻafiafiaina ai oe ile tau manino, ma naʻo le 1-2 aso e mafai ai ona timu. O le averesi o timuga iinei o 18 mm. O ia faʻamaumauga faʻatagaina matou e faʻaiʻu ai e mafai ona e aau i Turkey ia Me, ma o le nofoaga o Alania o se faamaoniga manino lea o lenei.

VaitaimiAsoPoVaiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Mae24 ° C20 ° C21.5 ° C291 (18.0 mm)

Kemer

Afai o loʻo e sailia ni faʻamatalaga e uiga i le mea e mafanafana ai le sami i Turkey ia Me, ona aoga lea mo oe e faitau le faʻamatalaga ua taua i lalo. O Kemer e le laʻititi lauiloa le taulaga i Take, ae o lona faʻailo o le vevela e i ai ni eseʻesega mai taulaga o taulaga o loʻo taua i luga. E malu iinei i le amataga o Me, o le averesi o le vevela o le ea e le sili atu i le 21.5 ° C i le ao ma le 13 ° C i le po. I le taimi nei, o le sami mafanafana i Kemer na o le 19 ° C, o lea ua vave ai ona aau iinei, e ui o nisi turisi ua matua faʻamalieina i na tulaga. Mo se aotelega o matafaga o Kemer, vaʻai i lenei itulau.

I le faaiuga o Me, o le tau i Kemer e faʻaleleia atili. O le averesi o le vevela i le ao o le 25 ° C ma le vevela o le po o le 13 ° C. O le maualuga o le vevela i le ao e oʻo atu i le 28 ° C. E mafai e le vai ona faʻamafanafanaina i le 22 ° C, o lona uiga o le 'aʻau ii e atili faʻamalieina Me i le nofoaga faʻafiafiafiafiafia turisi ma le tele o aso susulu, ae o le tau ma timuga tau e le masani ai. O lea la, o timu iinei e mafai ona tumau mo le tusa ma le 4 aso, ma o le aofaʻi o le faʻasologa o taimi e oʻo atu i le 42.3 mm.

O le mea lea, e le mafai ona fai mai o Kemer e sili ona mafanafana le sami ia Me, o le mea lea, matou te fautua atu e te mafaufau i isi nofoaga i Turkey.

VaitaimiAsoPoVaiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Mae23.7 ° C13.6 ° C21.3 ° C284 (42.3 mm)

Marmaris

Afai o loʻo e fuafuaina e alu i tafaoga i Turkey ia Me, o lona uiga o se mea taua pei o le tau o le ki i le manuia o lau tafaoga. O se tasi o asiasiga turisi masani a Marmaris e faʻaalia i le mafanafana o le vevela i le faʻaiuga o le tautotogo. Peitaʻi, e iai le eseʻesega tele i le va o le tau i le amataga ma le faʻaiuga o le masina. Ma, o le afa muamua o Me e le tutusa iinei: o le ao vevela o luga o averesi 22 ° C, ma i le po e maluluina le ea i le 16 ° C. I le amataga o le masina, aau i Marmaris e le manaia pei o le iuga, talu ai o le sami mafanafana e oʻo atu i le 18.5-19 ° C. Ae o le tulaga na suia tele i le afa lona lua o Me.

Ma, o le averesi ea vevela i le ao tulaʻi i le 25 ° C, ma o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le 32 ° C. Ua amata ona mafanafana le po (17-18 ° C) ma ua mafanafana le sami e oʻo atu i le 21 ° C. Ma e ui lava o le 'aʻau i sea vai vevela e leʻo atoatoa lelei, o le tele o turisi ua faʻamalieina. Me i Marmaris e sili ona la, e ui lava o ao ma aso puaoa iinei foi.

I le averesi, o le nofoaga e 3-5 timuga aso i le masina, lea e oʻo atu i le 29.8 mm o timuga pa'ū. Afai o loʻo e asia le Marmaris i Turkey ia Me, matou te fautuaina oe e fuafua lau tafaoga i le faʻaiuga o le masina, pe a oso maualuga le vevela o le sami ma e mafai ona e fiafia e 'aʻau.

VaitaimiAsoPoVaiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Mae24.9 ° C15.6 ° C20.4 ° C283 (29.8 mm)

Bodrum

A e alu i tafaoga i Turkey ia Me, e taua le iloa muamua pe o le a le tau ma le sami vevela o le a faʻatali mo oe i se faapitoa nofoaga. Afai o lau filifiliga na paʻu i luga o Bodrum, ona mafai lea ona e faʻamoemoe i tulaga lelei o le tau. E oʻo lava i le amataga o Me, o le ea vevela e sili ona mafanafana iinei, lea averesi 21 ° C i le ao ma 17.5 ° C i le po. Peitaʻi, o loʻo malulu pea le sami (19 ° C), a e a faʻapea e te aau i le vai mafanafana, e le fetaui la le amataga o le masina mo oe. Ae ua oʻo nei i le afa lona lua o Me i Bodrum, ua faʻaleleia atili le tau.

Ma, o le averesi thermometer i le ao fluctuates latalata i le 26 ° C, ma o le maualuga o le vevela 'ausia 28 ° C. I le po, o le ea e malulu i le 18 ° C. E oʻo atu i le faaiuga o le tautotogo, ua mafanafana le vai i le sami e oʻo atu i le 21 ° C, ma ua atili ai ona manaia le aau i totonu. 90% o Me i Bodrum e susulu mai i le la, ma le toe 10% e puaoa ma puaoa. I le averesi, na o le 1-2 aso mai le 31 e mafai ona timu, ma o le aofaʻi o timuga o le a le sili atu i le 14.3 mm.

Afai o loʻo e sailia se nofoaga malolo i Turkey, le mea e sili ona mafanafana le sami i le faaiuga o Me ma e mafai ona aau aau faʻalelei, lea Bodrum e le mo oe.

VaitaimiAsoPoVaiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Mae23.4 ° C18.8 ° C20.2 ° C271 (14.3 mm)

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Le mea e sili ona mafanafana ai le tau

Lenei, faʻavae i luga o iʻuga o la matou suʻesuʻega laititi, e mafai ona matou taliina saʻo le fesili poʻo fea le nofoaga sili e alu i Turkey ia Me. Ma, Antalya ma Alanya na avea ma 'aʻai e sili atu ona lelei ile tau. I totonu o nei nofoaga malologa e sili ona mafanafana le sami ma le ea, e sili ona mafanafana e aau ai. E mauaina foʻi le laʻititi ifo o le aofaʻiga o timuga i le masina. Ma e ui lava o Kemer e toetoe lava a le maualalo i Antalya ma Alanya i tulaga o lona vevela, o le numera o aso timu tuleia lenei nofoaga na o le lona tolu tulaga. Ia, Bodrum ma Marmaris, o loʻo tu i luga o le apitagalu o le Aegean Sea, o loʻo faʻaalia mai le maualalo o le vevela faʻailo o le vai, o le mea lea latou te nofoia se nofoaga i le faʻaiuga o le matou lisi.

I le aotelega, e le mafai ona fai mai o Me o le masina lelei e asiasi ai i Turkey. O lea ua tau tatala le vaitau, e le vevela le tau e pei ona matou mananaʻo ai, ma e mafai ona e maua le leaga o le tau. Ma afai o le sami mafanafana e sili atu i lo mea uma, o lona uiga la, e sili atu ona talafeagai le sau i le atunuʻu i le ogatotonu o Iuni po o le amataga o Setema, pe a o le vai ua uma na mafanafana lelei, ma le ea e le vevela pei o Iulai ma Aukuso.

Ae o le masina lenei e le gata i mea le lelei, ae o mea lelei foi.

  1. Muamua lava, i lenei vaitau, o faletalimalo na setiina tau talafeagai, ma o loʻo ia te oe le avanoa e malolo ai i se fale talimalo lelei tele i se tau lelei.
  2. Lona lua, Me o se masina susulu, pe a mafai ona e mauaina se matagofie matagofie e aunoa ma le faʻavaivai i luga o se foloa oneone i lalo o le vevela susulu. Ma o le 'aʻau e taliaina tusa lava pe 20-22 ° C faʻamalosia le tino.
  3. Lona tolu, i le taimi nei, o le tau sili ona lelei e maitauina mo asiasiga faʻatosina: le la e le sasaina i lalo, ma timuga e seasea maua.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Afai o oe o le ituaiga o turisi oe le soʻona faʻatauaina mea latou te faʻamoemoeina, ae ua sauni e fiafia i le tau mafanafana ma le malulu vai masima, lona uiga o le sami i Turkey i Me o le a matua fiafia oe.

E pei ona e vaaia i le vitio, i le masina mulimuli o le tautotogo i Turkey, e feʻaʻa lototele tagata, ae toʻaitiiti lava tagata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Look at us COVER - Vince Gill Mt Acre band ft Lenny u0026 Mati Setu (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com