Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

"Matagofie fuga" begonia: totoina, ata, tulafono o le tausiga pe a maeʻa ona faʻatau i le fale

Pin
Send
Share
Send

O se fugalaʻau pupula - begonia - ua mauaa i fale o tagata Lusia. I se taimi ua tuanaʻi, na latou faʻateʻaina ai o ia, ma o lea ua toe fanaufouina o ia. Filifili flists ituaiga ma tele fugalaʻau poʻo laʻau teuteuina. E maua e tagata uma se filifiliga latou te fiafia iai mai ituaiga uma o ituaiga ma ituaiga.

Latou masani faʻatau se lalelei fuga, le iloa pe o ia capricious i lana tausiga pe leai. E faigata ona tausi lenei mea toto galo, ae a e manaʻomia, e mafai ona e aʻoaʻoina mea uma, e aofia ai le totoina ma le tuiina o begonias.

O le a lenei fugalaʻau?

Begonia (Latina igoa - Begonia) o le igoa o le lauiloa ma tele ituaiga o le begonia aiga. O le ituaiga e aofia ai le sili atu ma le 1,000 ituaiga o loʻo maua i le vao, i luga o mauga, i le maualuga o le 3-4 afe mita i luga atu o le sami ma i totonu o potu o tagata Lusia. O le laʻau e taatele i vaomatua laiti ma le teropika, i atumauga o Initia, o le Himalayas, i sisifo o Aferika, ma isi.

Na matou muamua paʻu i ai a o matou suʻesuʻe vaomatua i Aferika. Ona - i le seneturi lona 17, na latou aumaia i Europa, lea na maua ai e saienitisi isi ituaiga. O le tusitala o le muamua faʻamatalaga botanical o C. Plumier. O ia o se tasi o laki na faʻamanuiaina e auai i le malaga i le Antilles. Na ia mauaina ituaiga e ono o fugalaʻau, ae na ia faʻaigoa mulimuli ane, ma faʻaigoa ia M. Begon.

O aso nei ua lauiloa le begonia i tagata Lusia. O nisi e totoina i togalaau, o isi e i luga o faʻamalama. E tau fai iloa uma e toto le faʻatoʻaga ma le taimi e toe tui ai. Oe mafai ona faitau e uiga i le auala e tausia ai ma faʻalauteleina se togalaau begonia iinei, ma o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le vaʻaia o se teu fale iinei.

O afea e manaʻomia ai se taotoga?

Tofia i taimi uma e se malo mai latitu vevela.

  • E fautuaina le faia o lenei i le taimi lava e uma ai le faʻatau, talu ai o le substrate o loʻo tupu ai ma le tele o faʻasusuaga e faʻafualoa ma faʻalauiloa fugalaʻau. O le a le faʻaogaina e tagata fugalaʻau pe a maeʻa le faʻatau, o se iʻuga o le a le umi ae maliu le laʻau e leʻo totoina.
  • E manaʻomia se taotoga i le taimi lava e maitauina ai aʻa, o loʻo oso mai i alavai o le ulo.

O afea le taimi sili ona lelei e fai ai?

A manaʻomia oe mafai ona tuiina begonia ma se fana i soo se taimi o le tausaga... E taumafai le aufaifaatoaga poto masani e fai lenei mea i le tautotogo masina. I le taimi nei, o ana malosiʻaga uma ua faʻagaoioia, o se iʻuga o lea fetuʻunaʻiga i se nofoaga fou o le a tupu vave ma o le a le pine ae fuga. Laʻau toto tanu taimi:

  • talavou - tausaga taʻitasi;
  • tuai- taʻi lua tausaga.

Sauniuniga mo le tuiina amata lelei muamua. I ni nai aso ae le i oʻo mai le aso "X" e faʻasusu lelei ai le begonia ma saunia ai se paluga eleele fou. O le mulimulitaʻia o nei laʻasaga e faʻafaigofieina ai se taotoga faigofie ma leai se faʻalavelave.

Tulaga tatau ma taimi

O le maitauina o aʻa o le laʻau na aliaʻe mai le alavai o le pu i totonu o le ulo, ua vave ona le malamalama i latou i le taotoga.

  1. Ae e te leʻi totoina se fugalaʻau, o le laʻasaga muamua o le filifili lea o se ulo, lea e tatau ona fai si lapoʻa nai lo le muamua.

    Taua! A filifilia se koneteina fou, mafaufau i le mea moni o le aʻa faiga o loʻo tuputupu aʻe vave. Afai e mafai, e sili atu le vaevaeina ma faʻalauteleina le laʻau i soʻo se auala avanoa mo oe.

  2. A maeʻa ona filifilia le ulo, ona palu uma lea o vaega o le paluga. Ina ia faia lenei, ave i le tutusa vaega:
    • vao;
    • fanua masani;
    • oneone;
    • peat;
    • humus

    Faʻafefiloi maeʻaeʻa mea uma.

    O nisi fai teu fugalaʻau latou te faʻaaogaina eleele FASCO ua uma ona saunia:

    • maloloina "Fugalaʻau";
    • "Fanua o lau laʻau e te fiafia iai."
  3. Ina ia puipuia le tuʻu o le vai i totonu o le ulo, e faia ni alavai ma faʻataʻatia le pito alavai i lalo:
    • maʻa;
    • fasi piliki;
    • fasi fasi ipu omea;
    • omea faʻalauteleina.

    Faʻauma le fausiaina o le alavai i le olopalaina ma faʻaputuputu malala.

Auiliiliga faʻatonuga

O le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻe e naʻo na begonias e totoina faʻasolosolo. O le taimi sili ona lelei mo le tuiina o le tautotogo, o le amataga o le tuputupu aʻe vaitau.

  1. O le laʻau e faʻasusu maeʻaeʻa i le aso ae le i toe tuiina.
  2. E aveʻese mai le koneteina, lulu malie ese le substrate totoe. A oʻo i fafo, latou te faʻaeteete ma le faʻaeteete, tipi i luga o le ulo ma tuʻuina i le tasi itu.
  3. O aʻa ua fufui i se tali o le potasi manganese, o lona lanu e le tatau ona pogisa nai lo le malamalama piniki.
  4. A uma ona fufulu aʻa i totonu o se koneteina ma faʻamautu vai, aveese le toega o le eleele.
  5. A maeʻa le mulumulu, e siaki aʻa ma o latou e faʻaalia faʻailoga o pala ua aveʻese. A maeʻa lena, latou te toe togafitia ma se vaivaiga faʻavaivaia o le potassium permanganate ma o togi tipi e fufui i le malala poʻo le carbon faʻagaoioia.
  6. A maeʻa le aʻa o le aʻa, ona faʻaliliu lea o le begonia i totonu o se ulo lapoʻa, faʻapipiʻi i totonu o le ogatotonu ma faʻatumu uma gutu i se paluga eleele na muaʻi saunia e le sili atu i le 15-20 mm i le pito. Faʻafilemu lemu le palapala
  7. O le ulo ma le vai na faʻasusu e ave i le faʻamalama.
  8. E masani ona faʻasusuina, ae muamua ia mautinoa o le pito i luga o le eleele e mago. O le fafagaina muamua e faia e le sili atu nai lo le maeʻa o 2-3 vaiaso. Oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona fafaga begonia mo le tele fugalaʻau iinei, ma faʻafefea ma o a mea e faʻasūsū ai le laʻau ma lenei tusitusiga.

Tusitusiga! Tagata faʻatoʻaga fugalaʻau e leai ni faigata i le tuiina o tamaʻi begonias. O tagata tomai faʻapitoa e feagai ma se galuega e sili atu ona faigata: totoina se faʻataʻitaʻiga mo tagata matutua ma le tele o laupepa laulaʻau vaivai. Latou vaevaeina i ni vaega pe a fai o le tausaga e sili atu i le 3 tausaga.

Matamata i se vitio i le tuiina o begonia.

Se ata

Oe mafai ona vaʻai faʻamasani ia te oe lava pe faʻafefea ona toto lelei se laʻau i le fale i le ata oi lalo:

Tausiga pe a uma le faʻatau

A maeʻa ona tuiina, o le ulo ma begonias e tuu i luga o se faʻamalama faʻamalamalama lelei e ave o le la. Na te le fiafia i le susulu o le la. E ola lelei ma faʻamalieina i le tele o ovary, pe a faʻasalalauina le malamalama. O moli malamalama e aliali mai pe a maeʻa ni vaiaso se lua. Afai e le lava, o le a faʻaloloa le fugalaʻau, ma afai o laulaʻau amata ona mago, e sili atu. Faitau e uiga i le mea e fai pe a fai e lanu samasama ma mago ia laupepa nei, ma aisea laulaʻau ma fugala mago i le pito, saili iinei.

Begonia o le a sili atu le vave pe a fai e te tausia le susu i le ea. O lenei mataupu e matuitui pe a faia transplants i le taimi o le taumalulu masina. O masini faʻavevela e faʻamamago le ea i totonu o le potu, o lona iʻuga e lagona le le toʻamalie ma mago ai.

Ina ia puipuia se faʻafitauli ma le susu o le ea, e tuʻu le ulo i tafatafa o le pusa vai poʻo se paʻupaʻu e faʻalauteleina le 'ele ma tuu le limu i le nofoaga lata mai. O i latou e nonofo i fale mautotogi e oʻo ai le vevela i luga atu o le 18-22 tikeri Celsius e le mafai ona faia e aunoa ma le tauina o le ea matutu.

Faalogo! O le begonia e totoina i totonu o se omea / keramika ulo ma se fata, ae le o se palasitika koneteina. O le mafuaʻaga o le pala pala. O le sump e tatau ona maualuga ina ia uma "sili atu" vai tafe i totonu, ae fafagaina aʻa.

Aloʻese mai Begonia Fau toto i le Tau Malulu... O lenei vaitau mo ia o se vaitaimi o le malologa, pe a le tatau ona e faʻalavelave ia te ia, masani ona faʻasusu ma faʻapala. E taua ona o lenei taimi e faʻataʻoto ai fuga, e oso mai ai fuga, ona faʻapea ai lea ma fugalaʻau. E mafai ona e mauaina fesoasoani aoga ile taumalulu begonia tausiga ii.

Fugalaʻau begonias e le totoina. E fesoasoani lea i le paʻu ifo o fugalaʻau ma mago o laulaʻau. Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesiitaiga, o le sili auala e fegasoloaʻi ai, e. latou te le luluina se 'eleʻele faʻapipiʻiina aʻa, ma i totonu o aʻa latou te le suʻea ni pala. O lenei auala e mafai ai ona e 'aloʻese mai le faʻanoanoa. Galue ma le faʻaeteete, latou te le faʻalavelaveina fugalaʻau.

Faaiuga

Soʻo se tagata amata e faʻatautaia le tausiga begonia (oe o le a aʻoaʻo atili e uiga ile begonia tausiga i le fale iinei). O ana taumafaiga uma o le a totogiina ma le tului i le taimi lava e aliaʻe ai le muamua susulu fugalaʻau. I se faʻaopopoga, o le a ia puipuia le fale ma tagata o le fale mai le pogisa malosiaga ma mafaufauga leaga. E mitiia uma le leaga le malosi, faʻamama le avanoa. O fea na teuteuina ai le faʻamalama, o le a tele le alofa ma le fiafia!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Plantas que você pode Multiplicar com ESTACAS e FOLHAS - Excelentes resultados (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com