Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sognefjord - "Tupu o Fjords" o Nouei

Pin
Send
Share
Send

Nouei e taʻutaʻua ona fjords, o loʻo faʻataʻamilomiloina faga o le sami o ni vaega ofoofogia e oʻo atu i le laueleele. Sognefjord (Nouei) - o le sili ona umi i le atunuʻu ma le lona lua lona umi i luga o le paneta. E silia ma le 200 km le umi.

O le fjord e tuaoi ma tafatafa oneone gaʻe o le aʻeaʻe e oʻo atu i le 1000 mita. O le loloto o le vai i le faga sili atu 1300 m.O lenei tulaga ese foafoaga o le natura o loʻo tu 350 km mai Oslo ma 170 mai Bergen. O le sognefjord na fausia tusa ma le 2.5 miliona tausaga talu ai, ina ua amata le faʻagasologa o le gafa o malosiaga aisa, lea na mafua ai le faʻaleagaina o le vaitafe.

Vaʻai i le Sognefjord luga o le faʻafanua, oe mafai ona vaʻaia le tele o lala e o ese mai ai, o nisi o na o fjords foʻi. Nei o le lauiloa Gulafjord, Lustrafjord, Sognesyuen, Narofjord, etc.

O le a le mea e asiasi ai i le Sognefjord

A o sauni mo se malaga i le Sognefjord, matou te fautuaina ia aofia ai mea maualalo nei i le lisi o le aganuu polokalama:

  • 'auai i le folau folau;
  • tietie i luga o le lauiloa Flåm nofoaafi;
  • asiasi i le falesa laupapa i Urnes - o le fale tuai i le atunuʻu;
  • asiasi i le Stegasten observ deck, mai le mea e matala ai se ata ofoofogia o le fjord;
  • ae i le aisa.

Uma tuutuuga ua fausiaina iinei mo se matagofie aso malolo mo turisi: fagota, vaʻa, rafting ma sili atu.

Sognefjord folau

O le mamalu Sognefjord o le totonugalemu lea o Norwegian fjords. E tele auala folau eseese mo turisi o le a masani oe ma le tulaga ese matagofie o le fjord malo. O vanu o loʻo siʻomia e atumauga ofoofogia o atumauga. I vanu, e i ai nuʻu matagofie ma falesa laupapa tuai.

O se tasi o tafaoga lauiloa a Sognefjord e amata i Flåm ma faʻaiʻu i Gudvagen, e ufiufi ai Narofjord ma Aurlandsfjord. I le auala, oe o le a vaʻaia ai le sili atu afu i Nouei.

Narofjord e faalava mo le 17 km, ma i nofoaga e na o le 300 mita le lautele. I le tau mafanafana, e mafai ona e vaʻaia faʻamaufaʻailoga e fiafia e fafa i le la.

  • E tasi le itula ma le afa le umi o le folauga folau.
  • Tau tiketi 40 NOK.
  • O le tau o le pepa taʻavale e tusa ma le NOK 100.
  • O le vaʻa e alu i aso uma ma e lua taʻamilo malaga.

Malaga i luga o le Flåm Railway

O nofoaafi o loʻo tuʻu faʻatasi i se tasi o auala sili ona tifato, e mulimuli i le auala masani. O se malaga i le auala 20 km e te maua ai le avanoa e fiafia ai i le matagofie matagofie o Nouei i lou fatu mea ma o le a avatua ia te oe le tele o lelei lagona.

O le faigamalaga i luga o le auala niniva e amata i Sognefjord (0 mita i luga atu o le sami) ma faʻaiʻu i Myrdal (865 mita i luga atu o le sami) e tusa ma le tasi le itula, ae lele tasi le alu.

O le auala faʻataʻamilomilo e alu i autafa o vaaiga matagofie a Nouei: afu, papaʻe, tele faʻafanua, o le tele o na fausia e lima. O le nofoaafi e alu i luga o le auala o le gata ma le maualuga e tasi le mita i 18 m uma o le auala ma afe i lalo o le eleele.

  • O nofoaafi i luga o lenei auala tamoe i aso uma.
  • I le vaitau o taumafanafana e 10 malaga, i le taumalulu - 4.
  • O le tiketi toe foʻi ile tau e tau ile NOK 480, mo tamaiti (i lalo ole 15) NOK 240.

Justedalsbreen glacier

O le itulagi o le fale o le vaega o le JoUSTalsbreen glacier, o se tasi o sili ona tele i Europa. E aofia ai se vaega o le 490 sq. km ma e mafiafia o le 600 m.

O le aʻe i le faʻailoga faalenatura amata i le Vanu o Yustal, lea e alu ai se pasi faʻaigoa mai le taulaga o Sogndal. O tiketi e faʻatau saʻo i luga o le pasi. Mo turisi, savaliga i luga o le fola iloga o tulaga eseʻese ua saunia: mai se faigofie aiga savali i se faigata laʻasaga savali, e aofia ai alovaa luga o le vaituloto.

Fautuaga mo turisi

E oʻo lava i le taumafanafana, pe a o le vevela i le vanu o le 30 tikeri, e mafai ona malulu i luga o le 'aisa (e oʻo atu i le +6 tikeri), ma e mafai ai e matagi malolosi. O le mea lea, e tatau ona e faʻaauupegaina oe lava:

  • totinilima;
  • seevae savali (seevae tosotoso, seevae palota, seevae seevae ma seevae seevae e tatau ona lafoa);
  • se ato faʻafafa ma meaʻai ma vai (lima e tatau ona saoloto: i le tasi o le ai ai se maea mai se faʻaputuga, i le isi - o le aisa aisa);
  • mata tioata ma kulimi o le la;
  • ofuvae (ofuvae pupuu ma ofu e faasa mo le aʻea le Justedalsbreen);
  • pulou;
  • lavalava susu (i le tulaga o timuga).

Taua! Afai e te manaʻo e malaga na o oe, ona o lenei filifiliga e le talafeagai mo glacier sopo. E mafai ona e feʻaʻei luga o le 'aisa i se taʻiala ma se seti o mea faigaluega.

Mataaga i Sjogneford

I se faʻaopopoga i le lalelei natura, e tatau ona e mautinoa vaʻaia vaaiga faʻasolopito o Sognefjord. Le sili ona lauiloa o mea ia.

Stegasten vaʻaiga vaʻai

Afai e te tiʻetiʻe i le lua kilomita mai le taulaga o Aurland, e mafai ona e alu i le Stegasten observ deck. E fesoʻotaʻi lua lala eseese o le Sognefjord ma o se foafoaga tulaga ese e le tusiata tusi o Todd Saunders ma Tommier Wilhelmsen.

O le nofoaga e vaʻai ai o se alalaupapa e le alu i se mea ma paʻu ifo i lalo o le to. O lenei aafiaga na faia e se le masani ai mamanu. O le alalaupapa (30 m le umi ma 4 m lautele), faia i laupapa ma uʻamea, tautau i luga o le to o le maualuga o le 650 m. O le vaʻaiga e manaia tele, o lea e mafai ai ona e vaʻai i se mata o le manulele o le Sognefjord ma ona siʻosiʻomaga.

O le tatalaina o le faatosina na faia i le 2006, ma talu mai lena taimi le tele o turisi e omai iinei. O le tau o se pepa pasi mai Aurland luga o turisi pasi e fai si maualuga - 500 CZK (mamao 8 km). E mafai ona e sau i le taʻavale - e leai se mea e paka ai taʻavale.

Falemataaga o Heiberg

O lenei malae vaʻalele avanoa aofia aofia ai fale 30 - fale o le 19 seneturi. Na latou aumaia ia matou le aganuu ma tu ma aga a le faitau aofai o tagata. A e asiasi i faʻatoʻaga tuai ma falepia, oe o le a ofoina atu ia te oe e tofo i le falaoa falaoa fou ma pia, saunia e tusa ai ma tu masani masani i lou i ai.

Lotu laupapa

O falesa laupapa tuai o ni faʻataʻitaʻiga o le 12th seneturi Norwegian tusi laupapa laupapa. O fale sili ona matagofie ma faʻasaoina o Urnes, Hopperstad, Burgundy ma isi, o nisi malumalu na fausiaina i le silia ma le 1000 tausaga talu ai. E iloga i latou i lo latou faʻatusatusaga eseʻese foliga, ma o se atemosifia atemosifia e nofotupu ia latou.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafiafiaga le manaia

Malolo pe a maeʻa tafaoga, e mafai ona e faʻaaluina le taimi ii. I se faʻaopopoga i tafaoga, e tele faʻafiafiaga e tuʻuina mai mo turisi.

Fagota

O nei nofoaga e mauoa i samani. Faatasi ai ma le fesoasoani a se faiaoga, oe o le a paʻi i mea lilo o fagota masani. E mafai ona e fagota i le matafaga pe i luga o se vaʻa totogi. Fagota fagota mafai foi ona mautotogi.

Rafting

O tuutuuga uma mo le folau e faia i tafatafa o Voss. Uma polofesa ma aiga ma fanau mafai ona auai i le rafting i luga o vaitafe vaitafe. Mo lenei, sapalai eseese o faigata o loʻo saunia. E mafai ona e faia ni aʻoaʻoga ma auai i tauvaga.

Tiʻetiʻe solofanua

Ua e asia le nofoaga tutotonu o solofanua, o le a e vaʻaia le tele o mea mananaia ma tiʻetiʻe i se solofanua.

I se faʻaopopoga i faʻafiafiaga lisiina, e mafai ona e alu i le faaseʻe, taʻaloga rafting, skydiving, papaʻe i luga o le fale, abseiling (lalo le maea luga o le afu).

Oe mafai ona totogi se vaʻa poʻo se alovaa i soʻo se nuʻu luga o le Sognefjord.

  • O le itula e tau e tusa ma le 300-400 NOK.
  • O tafaoga o aloga alovaa na oʻo atu i le 700 NOK.
  • RIP safari i luga o se televave televave paʻu o le tau e tusa ma le 600 NOK.

Tau i luga o le itulau e mo Tesema 2017.

Faʻafefea ona e alu i Sognefjord

Sognefjord (Nouei) e tu 350 km mai Oslo. Afai o loʻo e malaga i se taʻavale, o le auala E16 poʻo Rv7 e taʻitaʻi atu iina.

O aso uma e alu ai le pasi mai Oslo i Lerdal (tusa o le ono itula).

E mafai ona e alu i le nofoaafi i Myrdol, ma mai iina e latalata i le nuu o Flåm. O le auala saoasaoa o le vaalele i Sogndal (taimi malaga 50 minute). Ma e mafai ona e malaga na o oe pe o se vaega o se faʻavasega malaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Vitio i luga ole ea ile Sjognefjord.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Cruising the Magnificent Fjords of Norway (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com