Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faatoʻaga geranium Max Fry toto mumu: galueaina ma vaaiga foliga

Pin
Send
Share
Send

Bloanium geraniums o se vaʻaiga mataʻina aoga le taumafaiga. O nisi taimi e maasiasi ai o lenei taimi e naʻo nai vaiaso le umi.

O le mea lea, iloa togalaʻau poto masani o totonu o ituaiga o geraniums o loʻo i ai se laʻau e mafai ona mimita e le gata i le matagofie fugalaau, ae faʻapea foi i lona umi. Lenei o le Max Fry toto-mumu geranium ituaiga. Oe o le a aʻoaʻo e uiga i foliga o lenei fugalaʻau, pe faʻafefea ona toe gaosia ma faʻafefea ona tausia mo ia i lenei tusitusiga. Ma matamata foi i se vitio aoga.

Faʻamatalaga botani

Geranium "Max Fry" auai i le vasega o dicotyledonous laau, aiga geranium, ituaiga geranium. Geranium "Max Fry" o se dwarf perennial laau... O le rhizome a Max Fry e lapoʻa, faʻapipiʻi ma uumi lava, lea e eseʻese ai mai isi ituaiga o geraniums.

Fualaʻau (atinaʻe) e umi. Tasi augatupulaga o laulaʻau e fausia ile vaitau. Pogai ma dichotomous (forked) lala, o le averesi o le 20 cm maualuga.Ua latou ufiufi ma uumi tele lauulu. I le tautoulu, o au ma laulaʻau lalo e ono mumu.

O laulaʻau o loʻo i luga o lauulu laʻau o loʻo tu i luga. I fafo atu, ua matua vaevaeina i latou i le 5 - 7 sea, lea e vaevaeina foi i le 3 - 5 laina laina. Lalo ufiufi i fulufulu sinasina lauulu.

O fualaʻau o le laʻau e ovoid, enaena i le lanu... O fugalaʻau e faʻatulagaina i le 1 poʻo le 2, ma sepals, nectaries ma petals i le 5. Sepals e faʻaloloa, ovoid, e iai tamaʻi laʻau tuitui i le iʻuga. O petals e tusa ma le 2 taimi umi atu nai lo sepal. O petala e ovoid ma faʻanoanoaga i fafo. O le ovary e 5 lobes ma 5 filifiliorm stigmas.

MANATUNATUGA: o le fua o lenei geranium e vaelua, vaevaeina i le tasi-fatu vaega.

Fuga mai ia Iuni ia Aukuso. Fua mai ia Iulai ia Setema. Faʻasalalau e fatu. O lenei geranium e iloga mai i le totoina masani o le palapala. O le mea ua tupu, ua ola ai fualaʻau fou, ma ua amata ona fuga mai i le 2 tausaga. O le vegetative auala o le toe gaosia o faʻapea foi salalau lautele.

Talaʻaga o le amataga

Geranium "Max Fry" ua lauiloa lautele talu mai le 16th seneturi... Ola i vao lauusiusi o Western Europe. E taʻutaʻua tele i togalaʻau mo lona le faʻaaloalo, talu ai e mafai ona fua ma fuga tele e aunoa ma le tipiina ma vaevaeina e oʻo atu i le 15 tausaga.

Ata o laʻau

Lenei oe mafai ona vaʻai i se ata o le Max Fry geranium.




Foliga Vaaia

O laulaau o le "Max Fry" e lanu lanumeamata lanumeamata, ma avea ai ma se spherical bush. O le maualuga o sea lalolagi e le sili atu ma le 30 cm I le tautoulu, e maua ai e laula se lanu mumu poʻo le enaena matagofie.

O au e masani ona le sili atu i lau, o lea o foliga o le laʻau e tutusa lelei, lea e seasea maua mo geraniums. Laʻau mafiafia, lea e suia ai le lanu i le tautoulu, faʻatagaina oe e faʻaofia lelei "Max Fry" i le tuʻufaʻatasiga i soʻo se taimi o le tausaga: i le tautoulu ma le tautotogo, i le taumafanafana.

Fugalaau "Max Fry" tele ufiufi le laau... E tele latou, o lea la o le fuga o lenei ituaiga geranium foliga sili ona tamalii. O fugalaau e faigofie piniki ma pogisa uaua i totonu.

Fugalaʻau "Max Fry" i le lautele lapoʻa aulia 3 cm, e 5 petals. Faalua-faalua pe faigofie i le paʻi atu i ai. Fugalaʻau e faʻatulagaina taʻitasi i le taimi i umi peduncles. Tasi fugalaau geranium fuga mo 7 i le 12 aso.

Ina ua maeʻa fuga, ua fausia se fualaʻau geranium, lea i fafo foliga o le gutu o se manuʻa. O loʻo iai fatu.

O fea e toto ai?

Geranium mafai ona tupu i toetoe lava o soo se tulaga... Ae o le mea taua manaʻomia mo le totoina o le leai o le sili atu palapala palapala. O T. "Max Fry" e taʻua o se laʻau e le mafai ona faʻamago, ona o le tuʻu ai o le vai i le eleele e afaina ai lea ituaiga.

Taua: o le nofoaga e tatau ona filifilia le mea e le faʻaleaogaina ai vai leaga ma lologa.

Afai o le togalaau faʻatoʻaga o loʻo tu i se nofoaga maualalo, e fautuaina e fausia se puipui puipui mo le Max Fry geranium, lea stagnation o vai o le a faʻaititia i le zero.

Toto totoina

E ala i le rhizome

Lenei manatu o le faʻatauina o totoina mea i Fepuari. O le rhizome o le geranium seedling tatau ona mafiafia, e iai ona aʻa osooso... O sea fatu e teu i totonu o le pusaaisa (+ 1 ° C - +2 ° C), faʻamalulu taimi (1 taimi i le 14 aso).

Na latou fuafua e tuta i luga o le 'upega tafaʻilagi pe a faʻamalieina le eleele i luga o le' upega tafaʻilagi. A toto, o aʻa e tatau ona tuʻu ma le faʻaeteete, puipuia mai le punou. A leai, atonu e le mauaa le laau ma mate.

I ulo

E mafai e tagata teu fugalaʻau ona faʻatau le "Max Fry" i totonu o ulo - o nei ua maeʻa toto... A mautu le tau, e mafanafana le eleele, ona totō ai lea i le eleele i se nofoaga tumau.

O le le lelei o lenei metotia o le taugata tele o ia ulo.

Tulafono lautele

Faigata i le totoina o le Max Fry geranium tulaʻi mai le rhizome umi:

  • E le tatau ona lautele le lautele o le fossa, ae ia lava le loloto.
  • O le mamao i le va o le vao e tusa ma le 30 cm.
  • Ae le i totoina, o le palu o mea palu e liligiina i totonu o le pu, o aʻa o le laʻau e tuʻu i luga ma ufiufi i le eleele.
  • Ia mautinoa e faʻainu.

Geranium "Max Fry" ua totoina i le tautoulu, atonu i le amataga o le tautotogo. I le tutusa, ua vaevaeina le togavao i ni vaega mo le toe gaosia.

Geranium "Max Fry" tupu vave... E le tatau ona faʻatagaina se soʻoga tele.

O le totoina e fai si faigata tele ina ia fesiitaʻi, o lea o lenei ituaiga o geranium tatau ona totoina vave i se nofoaga tumau i le togalaau togalaau. Saʻo le totoina o geraniums o le ki i le ola lelei ma tele fugalaʻau.

Moli ma le nofoaga

Lenei ituaiga geranium fiafia i moli lelei.... O se nofoaga e oso ai le la e sili ona lelei, ae o le tulaʻi mai i ni vaega paolo e mafai foi.

I le paolo, "Max Fry" e le fuga, ae tupu laulaʻau ma au. Ona o le mea e foliga lelei lenei laau i soʻo se tuʻufaʻatasiga: i luga o sauniga faʻapitoa moega, i fugalaʻau moega, latalata i tuaoi.

E faʻaaogaina i totonu o fugalaʻau, mo fale teu fale ma taualuga. O le "Max fry" e totoina taʻitoʻatasi ma faʻatasi i kulupu ma isi ituaiga ma laʻau (chamomile, logo, daylily).

Eleele manaʻoga

Geranium o undemanding i le tuufaatasiga o le eleele; e ola i soʻo se togalaau togalaau. Peitaʻi, e manaʻomia le eleʻele ma le mauʻoa i le eleele. Sandy loam ma loamy calcareous eleele e mafai ona avea ma sili ona lelei. E masani lava ona ola lelei i acidic, teisi acidic ma le faʻaituʻau palapala.

Tulafono tausi

Tausia mo lenei geranium o anamua ma faigata:

  1. Faasusu... Ina ua uma ona totoina, vai e masani ma tele, faʻasolosolo faʻaititia le numera o vai. Faʻateleina le faʻasūsū vai i luga o aso vevela. A faʻapea e mamae le laulaʻau pe mamae foi, o lona uiga ua leai se susu.
  2. Vao... E taua le vele vao uma i le taimi muamua pe a uma ona toto. E le gata i lea, o le geranium lava ia e faʻasauā ia latou.
  3. Fertilizers... E le manaʻomia ni faʻaopoopoga faʻalaʻau, ae mafai ona faʻaaoga fetilaisa minerale mo le fafagaina i le tautotogo.
  4. Aveʻesea laʻau mate... E manaʻomia lenei mo le umi o fuga o geraniums - o le a aliaʻe ni fuga fou i le tulaga o le aveʻesea.
  5. Fale malu... O lenei laʻau e tetee i le aisa e le manaʻomia se malutaga mo le taumalulu.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O lenei 'eseʻese o le geranium e le faigofie i faʻamaʻi ma faʻapalepale i faʻamaʻi o meaola. Maualuga le faʻamautuina saunia e phytoncides ma taua suauʻu. E ono aʻafia i le paʻu oona pe a fai e maualalo le malamalama ma maualuga le susū o le tino. I lenei tulaga, Bordeaux suavai e faʻaaogaina.

O le umi ona faʻasusu e faʻaosoina ai le pala... O sea pupulaʻau e aveʻese mai le togalaau 'aina, talu ai e matua faigata lava ona faʻasaoina. Afai e aliali mai ni lanu enaena i luga o le laʻau, ona togafitia lea ma le vaifofo o le fungicidal efuefu.

Fanafanau foliga

Vavaeʻese, e aoga le faʻamamafaina o le toe gaosiga gaioiga, lea o loʻo aofia i le vaaiga lautele o Max Fry.

E 2 ala e faʻatupu ai

  1. Vaeluaina vaevaega... I le amataga o le tautotogo poʻo le faʻaiuga o le taumafanafana (amataga o le tautoulu), o le Max Fry geranium bushes ua vaevaeina i ni vaega: taʻitasi "fasi" e tatau ona i ai se vaega o le rhizome ma le fuga.

    Fesoasoani: e le aoga le faʻatuai o lenei gaioiga, aua e manaʻomia le aʻa le laʻau aʻo leʻi oʻo mai le malulu muamua.

  2. Fanau toe fanau... O fatu e lulu i le amataga o le tautotogo po o le tuai o le tautoulu. Ma o muamua oso mai e vaaia ia Me. O tamaʻi fualaʻau e tupu vave. Latou te le mamaʻi soo. Ae na o le tausaga lona lua na latou fuga mai ai. O le totoina e oe lava ia o le uiga lea o lenei ituaiga. Peitaʻi, a faʻasalalauina e fatu, o laʻau teine ​​e le masani ona mautofi i uiga o le matua laʻau. O le mea lea, varietal geraniums o le Max Fry ituaiga e fautuaina e faʻalauteleina e ala i le vaevaeina o le rhizome.

Geranium o le Max Fry ituaiga o le a avea ma sili lelei fofo mo fugalaʻau fugalaʻau: e iloga i lona unpretentiousness, ao faʻamalieina e ona ma ona fuga mo le sili atu ma le masina. I le tautoulu, o le a ia fiafia i ona lau enaena. Ma i le taumalulu e leai se mea e popole ai i lona tulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FREE GERANIUMS HOW TO DIG UP DIVIDE AND POT UP (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com