Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻapefea ona faʻaputuputu se tulimanu kapeneta, faʻapitoa fautuaga

Pin
Send
Share
Send

O le autu iloga foliga vaaia o tulimanu kapeneta o gaioiga vateatea ma avanoa avanoa. O se gaioiga e pei o le faʻaputuina o se tulimanu kapeneta mafai ona faia tutoʻatasi i le fale. Ina ia mafai ona faia le galuega saʻo, oe tatau ona faʻamasani ia oe lava ma ona autu nuances.

Vaega o le tulimanu tisaini

O se aga masani le faʻapipiʻi o tulimanu-ituaiga fausaga i potu e le o ni tulaga masani pe iai se tamaʻi vaega. O ia meaafale ua fuafuaina e maua ai le faʻamafanafanaga ma faʻaopopo ai lona tulaga masani i totonu. O tulimanu tulimanu o loʻo i ai ni foliga vaʻaiga, e iai ma mea e lelei ma leaga ai.

Ina ia tutoʻatasi faʻapipiʻi lenei kapeneta aunoa ma assemblers, oe tatau faʻamalamalamaina le foliga o le oloa:

  • o le kapeneta e 4 puipui, e le pei o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga: 2 o latou e latalata i le puipui, isi tautua o itu itu fasi pepa o le mataupu;
  • fua tatau ona saʻo - ae le i filifilia se faʻataʻitaʻiga mo se potu, e tatau ona faʻatuatuaina fua uma faʻailo: loloto, maualuga, lautele o le kapeneta;
  • faataitaiga mafai ona i ai ituaiga eseese: L-foliga, lima puipui, tafatolu ma trapezoidal;
  • o le tulimanu lavalava ua maeʻa ma swing po o sliding faitotoʻa.

Mo oe lava potopoto, e sili atu le faʻatau faʻataʻitaʻiga o tulimanu fausaga ma taupega faitotoʻa. Latou te nonofo i luga o soʻoga ma faʻasolo i luga o le tino.

O faʻatonuga faʻatonuga e masani lava ona saunia mo oloa taʻitasi: o nisi kamupani e tausisi lava e valaʻau tagata e potopoto ae le faʻamaeʻaina faʻataʻitaʻiga i taʻamilosaga. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamanatu atu i le tagata faʻatau e uiga i ai i le taimi o le faʻatau.

Mea ma mea faigaluega

Mai mea masani a le kapeneta o le a faia, lona tautua ola faʻamoemoeina. I aso nei, e mafai ona vaevaeina mea i ni vaega se lua:

  • laupapa masani;
  • Chipboard poʻo MDF.

O mea masani e foliga matagofie ae e taugata. I fafo atu, o ia filifiliga mo kapoti e faia i se laʻitiiti faiga e manatua ai le toe. Chipboard oloa e laʻititi maualalo i le lelei, ae i ai se mauoa lanu palette. O le faʻapotopotoga o se fausaga e faia i laminated chipboard o le a faigofie.

Oe lava-potopoto o le oloa manaʻomia mea nei meafaigaluega:

  • tuʻi poʻo le vili - mo le viliina o pu i mea;
  • faovilivili - mo faʻamau faʻamau, faʻamau peʻa faapipii fata ma isi faʻatumuina;
  • se seti o ki hex - mo le faʻamamaina ma le faʻamamaina o nati, faʻamau;
  • samala - mo le tuʻituʻiina o fao;
  • o se sikulaki - e masani ona manaʻomia e faʻamalosia ai le sikulima tipi ia ia lava;
  • O le hacksaw o le a manaʻomia e tipi ese le talafeagai centimita o mea.

Le laʻasaga-lea laʻasaga potopoto o le oloa o loʻo faʻaalia i le vitio o loʻo i lalo - a maeʻa ona maimoaina, e mafai ona faigofie ona faʻapipiʻi le kapeneta i ni nai itula. O nei mea faigaluega e mafai ona maua mai tagata uma e ana.

Seti o mea faigaluega

Fono Aoao Faitulafono

O le tulimanu kapeneta faʻatagaina oe e le gata e faʻatumuina se avanoa gaogao i totonu o se potu, ae faʻapea foi ona faʻaaoga lelei le le galulue vaega latalata i isi meaafale. Faʻamoemoeina i le ituaiga o fausiaina, e mafai ona latalata i le isi lavalava, faia o se potu.

Afai, pe a faʻaputuina se tulimanu taupega kapeneta ma ou lava lima, o loʻo i ai le fefefe o le potu potu, latalata i le itu, o le a lavea le oloa, tuu taofi i le fusi. Latou te puipuia le masini mai le faʻaaogaina.

Ae e te leʻi faʻaputuputuina le tulimanu kapeneta oe lava, e fautuaina ia e faʻamasani ia oe lava i le faʻapotopotoga ata. O le algorithm o le galue, o ona foliga o loʻo faʻaalia i lalo:

  • tatala le oloa, aua le tiaʻi le pepa malo mai le afifiina. E tatau ona salalau luga o le foloa ma auiliiliga uma faʻataʻoto luga;
  • faʻamasani ia oe lava i faʻailoga masani ma ata o le kapeneta ina ia e malamalama ai poʻo a elemeni aofia ai;
  • siaki le atoa seti o panels. O se tulaga masani tulimanu kapeneta aofia agavale ma taumatau itu, tua laupapa faigata ma faʻamau, fata, luga, lalo. Gauai atu i le elemene i totonu: pa, toso-ato ato;
  • muamua, o lapopoa tele vaega e faʻaputuputu, ma mulimuli ane matou faʻaputuputu laʻititi laʻititi. Faʻapipiʻi le faʻavae / palasi ma lalo, ona faʻapipiʻi lea o itu itu, faʻatutu le taualuga o le kapeneta. Sosoo ai, alu i le faʻamau o fata - o le a latou faʻaopoopoina taofia le faʻavaʻa. I le iʻuga, o le tuʻufaʻatasia oloa e teuteuina ma laupapa faigata mai tua;
  • o le vaega mulimuli o le faʻapipiʻiina o le faitotoʻa. Afai o se sliding system, ala faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i le taualuga ma lalo. Afai e faʻataʻamilo le kapeneta, e faʻapipiʻi faʻamau i puipui, e tautau ai faitotoʻa.

I le faaiuga o le potopotoga, o foliga vaaia o le oloa ua faaleleia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tapunia uma vaʻaia vaʻaia ma faʻamau faʻapitoa i le lanu o mea. Faʻaaoga se tulaga fale e faʻapipiʻi ai tagata tamoʻe, ato toso ese mai fafo ma tootoo. O le a fesoasoani e faʻamalieina se tutusa faʻatulagaga o le faʻatumuina o elemeni.

O fata o loʻo faʻapipiʻiina i tua o le puipui i le mamao e tasi

Luma tulimanu ua masini

Faʻapipiʻi o laina faʻamaʻa

Faamau i faitotoʻa

Faapipiiina

Tele taimi o le faʻaputuputuina o le oloa e le assemblers faia i luga o le foloa. A maeʻa galuega, na latou faʻasolosolo lava ona siʻi le kapeneta ma tuʻu i le tulimanu. E le talafeagai le faʻaputuputuina o le tulimanu fausaga luga o le foloa. E sili atu le faʻatautaia saʻo o le gaioiga i le tulaga faʻatuina. E lelei pe a toʻa 2 tagata i le taimi o le fonotaga - o lenei auala o le a alu saosaoa ai le galuega.

I le tulaga o se kapoti tulimanu fausia-i, e leai ni pito i tua ma se laupapa malo, o le faʻataʻitaʻi e tuʻu faʻatasia latalata i le puipui. Ina ia faia lenei, o le itu itu o loʻo faʻapipiʻi i le puipui e faʻaogaina ai soʻoga faʻamalosi. I se faʻaopopoga, faʻamau e faia i le foloa ma faʻalo pe a fai o le oloa e leai se taualuga.

O faʻatonuga a le faʻapotopotoga mo se kapeneta tulimanu fauina-i-fale e le ese mai le faiga masani. A maeʻa ona faʻapipiʻi itu lagolago, o fata ma isi faʻatonuga i totonu ua faʻapipiʻiina. Faʻapipiʻiina o faitotoʻa o soʻo se ituaiga e faʻatinoina maeʻa maeʻa ona tuʻufaʻatasia le oloa i se tulaga faʻasaʻo.I le faaiuga o le potopotoga, e tatau ona fetuunai le faitotoʻa. Afai o se sliding system, o le fetuunaiga e faia i le vaega o taiala.

O le faʻapipiʻiina o le kapoti i totonu e amata ile faʻapipiʻiina o ala

Ata ma ata

O le ata o le tulimanu kapeneta fausaga e masani lava ona faʻaalia i le tele o lomiga:

  • vaʻai mai luga;
  • vaʻai mai i foliga;
  • ituaiga faʻatumu i totonu.

O ia ata faʻatagaina oe e tutoʻatasi faʻaputuputu le oloa. I lenei tulaga, o lea laʻasaga ma lea laasaga faʻatonuga e masani ona o mai ma mea. I le ata i luga atu, o le gaosi oloa faʻailoa mai le fua o le loloto kapeneta, lona punou tulimanu e masani ona 45 tikeri. O fua o le lautele o le faitotoʻa e vaʻaia foi mai luga.

I le tusiaina o foliga, o le maualuga ma le lautele o fusipaʻu, faʻapea foʻi ma mea faʻapipiʻi mo totoga, ua faʻailoa mai. O le ata ma le faʻatumuina totonu e mafai ai ona e vaʻai i le faʻapipiʻiina o fata ma isi elemene. Afai e aliaʻe faigata i le taimi o le faʻagasologa o le faʻagasologa o fonotaga, ma o le kapeneta e i ai ni faʻailoga e le masani ai, e sili atu le tuʻuina atu o le mataupu i tagata tomai faʻapitoa. O le a mafai ona latou faʻaputuputu le oloa i ni nai itula.

Tusitusiga faʻatulagaina:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: English Tagalog Useful Everyday Phrases # 151 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com