Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le sili ona manaia ma taua faʻamatalaga e uiga i laʻititi cacti: ituaiga, foliga, faʻamaʻi ma tausiga ile fale

Pin
Send
Share
Send

Cacti ua leva ona tosina mai tagata i le tulaga masani o latou foliga vaaia. E le o ituaiga uma o nei laʻau e talafeagai mo le totoina i le fale - o le tele o ituaiga o cacti ei ai itu e le talafeagai mo lea.

Ae i ai foi laʻititi meaola e fiafia tele i tagata. I le tusitusiga, o le a tatou faʻamasani i le lisi o ituaiga o cacti ma a latou ata.

O le a matou iloiloina foi foliga vaaia o le tausiga ma le toe gaosia.

Ituaiga ma a latou ata

Lalo oe mafai ona maua se lisi o cactus species ma a latou ata.

Mammillaria

O le aiga mammaria e taʻutaʻua tele i le au fai toga. E tele nofoaga faʻavasega agaʻi i le totoina o nei cacti. Mammillaria o loʻo avea ma sui o le 4 ituaiga.

Snow White (Candida)

O se tamai cactus e ola i faʻaputuga tele e ufiufi i le tele o nila paʻepaʻe (o nisi taimi ma le paolo o le piniki), e ese mai le talaʻaga o lona susulu lanumeamata pupula. Fugalaʻau i le tautotogo, fugalaʻau faʻasolosolo suia latou lanu mai plum i piniki.

Bocasana

E ola i vao, o le lapoʻa lanumeamata-lanumoana faʻavae e ufiufi i feololo-tele ma mafiafia nila E fuga i tamaʻi fugalaʻau, vali paʻepaʻe pe samasama.

Kana (Hahniana)

E tupu toʻatasi, o le spherical gagau e ufiufi ma laʻei papaʻe laulu. E fuga mai i fugalaʻau mūmū sesega lea e faʻaputuputu faataamilo i le pito i luga o le au.

Zeilmanniana

Tutusa i le vaaiga muamua, o le eseʻesega autu o le tupu lea i faʻaputuga tele... Lala olaola ma fuga tele.

Gymnocalycium

Gymnocalycium o le a lagona atoatoa i windowsills poʻo fata fata. O a latou ituaiga (e oʻo atu i le 150 o latou) e matua 'eseʻese foliga. O le vao-olaola tupuola o hymnocalycium ola i Amerika i Saute.

O nei cacti e afaina i le faʻaumiumi o le malamalama i le tuusao o le la, o lea ia taumafai e suʻe se laʻititi paolo nofoaga mo latou.

Fuga fugalaʻau tupu i se sili maualuga maualuga taimi faʻatusatusa i isi cacti. O fugalaʻau e piniki pe paʻepaʻe (laititi mumu).

O ituaiga e ola i le fale.

Humpback (Gibbosum)

O lona lapoʻa lapoʻa foliga faʻapipiʻi ona lanu meamata i le lanu ma malamalama pupula o le lanumoana. O fugalaʻau e lanu malamalama kulimi.

Laʻititi-fugalaau (Leptanthum)

O le tolo o lenei tamaʻi cactus (e oʻo atu i le 5 cm le lautele) o loʻo omia faʻasaga i le aupeiseai ua ifo i le matagi malosi. Fugalaʻau e lapoʻa (e masani ona le maualalo ile lapoʻa ole au), paʻepaʻe.

Mikhanovichii

E i ai lona maualalo efuefu-lanumeamata laʻau, ufiufi i le faʻataʻamilosaga ivi asoaso. O se tasi o ituaiga sili ona faigata cactus ituaiga. Alu i le tele o susulu o le la ma le vevela latalata i le potu vevela.

Astrophytum (Astrophytum)

Astrophytum o se tamaʻi spherical poʻo le cylindrical cactus. E masani ona tosina mai i ai tagata fugalaʻau ma cactus le umi o le fugalaʻau ma fugalaʻau matagofie.

O se vaega iloga o astrophytuses o tamaʻi fulu o le laumei lauulu lauulu, ma le fesoasoani o le laʻau e faʻaputuputu le susu.

Faʻatasi ai ma ituaiga o astrophytums.

Fetu (Asterias)

O le tufatufaina eria i le vao e gata i Texas ma matu Mekisiko. E leai ni vao tuitui i le pogai.

Polyphenolic (Myriostigma)

E leai ni vao tuitui i le au o le cactus, ma lona maualuga e oʻo atu ile 1 mita. E samasama fugalaʻau.

Teuteuina (Ornatum)

Pau lava le 'eseʻesega mai le tele-pollen cactus ona o lona ogatotonu ua togitogia i mafiafia, faʻamatagofieina tui.

Capricorn (Capricorne)

E pei o fetu, e tupu i le itu i matu o Mekisiko. E uumi ma faʻapipiʻiina ia tuasivi e mafai ona mimilo i totonu o se ituaiga liʻo.

Rebutia

O le rebutia e manaia mo lona laʻititi. O lenei o se aulelei aulelei ma aulelei laau, amata mai saute Aferika. O le spherical stem, e faʻafefeteina i luga, e togitogia i le papala, e ufiufi i luga o auala faataamilo. I se faʻaopopoga ia i latou, e 5 vao tuitui e teuteuina le tumutumu o le au. Faitau atili e uiga i ituaiga o rebutia ii.

E amata na o le tausaga lona lua o le olaga e fuga ai.

O latou fugalaʻau e aliali mai i le pito i lalo o le au, ae le o le pito i luga o le au, e pei ona masani ai le mataupu i le cacti. Latou tatalaina a latou petals i ni nai aso ma faʻaalia le tele o ituaiga lanu: lanu moli, mumu, samasama, lanu viole - ma e le naʻo lena. O fualaʻau oval e foliga mai o se faaumiumi faaumiumi.

O ituaiga o rebuts o.

Senile (Senilis)

E iloga i le mafiafia o le au, e tupu aʻe ai le tele o tamai vale iti. E mumu fugalaʻau.

Laʻitiiti (Minuscula)

E tali tutusa ma le ituaiga muamua, ae e iai lona laʻau laʻitiiti ma fugalaʻau lapoʻa.

Fuga Vaioleti (Violaciflora)

E seasea tupu i se fale mautotogi e tele ona fugalaʻau lanu viole.

Faʻafefea ona toto tamaʻi laʻau i le tasi ulo?

A o fatuina fatuga mai cacti, aloese mai le faʻateleina o cacti i totonu o le tasi fagu e aunoa ma le tuʻuʻeseeseina mai le tasi i le isi ma partitions. E manaʻomia lenei mea ina ia le fesoʻotaʻi le cacti ma aʻa, ma faigata ai ona tuʻueseese latou. Ma e mafai ona avea ma tatau talafeagai i le tulaga o se faʻamaʻi na afaina ai le tasi cactus ma taufaʻafefe e salalau i isi.

Tausiga vaʻaiga

Tausia le tele o cactus ituaiga e le manaʻomia tele taumafaiga. O le mea taua o le iloa ma mulimuli i tulafono o le tausia o nei laʻau ina ia mafai ona faʻamalieina oe fagafao meaola i totonu oe mo le tele o tausaga.

O le koneteina sili ona lelei mo le totoina o se cactus o se ea palasitika ea. O lona maualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le 15% maualuga atu nai lo le umi o le aʻa faiga, o le cactus le tatau ona oʻo i le pito i lalo o le ulo ma ona aʻa.

O le eleele lelei mo le cactus o se paluga o le oneone, vao ma humus ma tele le toʻafilemu ma le maualalo tulaga o acidity. O se tamaʻi vaega o alavai e tatau ona tuʻu i lalo o le ulo. - tamaʻi maʻamaʻa, fasi piliki poʻo le omea faʻalauteleina.

Ma, ioe, e lauiloa o le cacti e le faʻamaoni i le faʻasusu ma faigofie ona faʻapalepale i lona umi toesea.

Fanafanau foliga

E mafai e Cacti ona maua se fanau:

  • o laʻau (faʻamau i le palapala);
  • fatu (pe a uma ona faʻamamaina);
  • tipiina (tipi ese le pito i luga, faamago ma toto i le eleele);
  • ma tui.

Faamai

Tele taimi cacti maua maʻi ona o le le lelei tulaga... Sei o tatou lisiina sili ona taatele cactus faamai:

  1. Pala - atonu o le iʻuga o le sili atu susu ma le gaioiga o fungi poʻo siama. Ina ia aua neʻi pala, ia mamago pea le cactus, ma togafiti fatu ma le palapala aʻo leʻi totoina.
  2. Malamalama moli i luga o le au - o le fua o le gaioiga o meaʻai. Togafitiga - togafitiga o vaega na afaina ma le fasimoli poʻo le karbofos.
  3. Lanu samasama o le au - o le tele o taimi o se faʻaiuga o le le lelei o le eleele meaʻai. Minerale fetilaisa e fautuaina.

Cacti o ni laʻau matagofie, tausiga e mafai ona maua ai le tele o lagona fiafia. Vaʻaia lelei lau cactus, ona e le manaʻomia lea ona faʻaalu se tele i ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O OE O LOU SEI by: Della u0026 Lagi Jensen Text and music by: Edmond Iose Laulala (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com