Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kerala setete i Initia - o se nofoaga mo mafaufau loloto ma malologa

Pin
Send
Share
Send

Kerala, Initia o se tasi o sili mama, saogalemu ma sili ona matagofie setete i le atunuʻu. Tagata tafafao maimoa mai iinei e malolo i tafatafa o le sami ma faaleleia o latou soifua maloloina i le fesoasoani a Ayurveda.

Faʻamatalaga lautele

Kerala o se setete i Initia o lo oi le itu i sautesisifo o le atunuu. Faʻatautaia se vaega o le toeititi 39 afe sikuea mita. km O le aofai o tagata nonofo o 34 miliona tagata. I le taimi lava e tasi, o le maualalo o le faitau aofai o tagata tuputupu aʻe i Initia na faʻamaumauina iinei, ma le pasene o tagata faitau tusitusi o le sili ona maualuga i le atunuʻu.

O le malo o Thiruvananthapuram, ma o le gagana aloaia o le Malayam. E ui lava i le toatele o tagata o loʻo nonofo iinei, o le setete na faʻavae lava i le 1956, ma sa nofoia e tagata Malay (e toʻaitiiti lava tagata Initia moni o loʻo nonofo iinei). O le igoa Kerala ua faʻaliliuina mai le Sanskrit o le "fanua o popo" poʻo le "laueleele o niu mauga".

Kerala tuaoi i setete o Tamil Nadu (itu i sasaʻe) ma Karnataka (matu i sasaʻe), mai sisifo e fufuluina e vai o le Arapi Sea. O le umi o le talafatai o le 590 km. Kerala setete mafai mafai ona vaevaeina vaevaeina i 3 vaega. Muamua o le mauga, o iina e ola ai ti ma mafiafia ai vaomatua. O le lona lua e maupuepue, o le tele lava e nofoia e fale kofe. Ma le lona tolu o le laugatasi, 90% o ia o loʻo nofoia e faʻatoʻaga fanua.

Nei o nisi sili atu manaia tala faʻasolopito e uiga Kerala setete i Initia:

  • 90% o le faitau aofai o tagata Katoliko;
  • o le fesoʻotaʻiga e sili ona lauiloa iinei, ma e mafai ona e vaʻai atu i ata o le samala ma le selesaito i luga o le tele o fale;
  • o se tasi o ata faʻasolopito iloga o tagata o loʻo nonofo i le lotoifale - Che Guevara (o mea faʻapipiʻi ma ona ata e masani ona vaʻaia luga o taʻavale);
  • e i ai le "leoleo piniki" e puipuia teine ​​ma fafine mai osofaʻiga ma vevesi.

Aisea e sau ai i Kerala

Ayurveda

O le nofoaga fanau o Ayurveda o Kerala, o lea afai e te manaʻo e faʻaleleia lou soifua maloloina, e sili ona e alu iinei. E i ai le tele numera o Ayurvedic falemaʻi, spa ma se yoga potu. Le sili lauiloa:

  • Arya Vaidya Sala (Kottakal),
  • Falemai Padinharkkara Ayurveda Falemai ma Suesuega Nofoaga (Pallakad),
  • Hindustan Kalari Sangam Ayurveda Falemai (Kozhikod).

Afai e te le manaʻo e saili se nofoaga tutotonu talafeagai na o oe, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tasi o ofisa femalagaaʻi e ofoina atu ni polokalame ua maeʻa sauni mo le 14 pe sili atu aso. Taitasi afifi aofia ai:

  • Togafitiga Ayurvedic;
  • fofo;
  • fuafuaina faapitoa meaai;
  • yoga;
  • faiga faʻaleagaga.

Matafaga tafaoga

O le isi mafuaaga lauiloa aisea e asiasi turisi i le setete o le naunau e malolo i le toafa matafaga o Kerala. Sili ona taʻutaʻua nofoaga:

  • Varkala;
  • Kovalam;
  • Callum;
  • Alleppey;
  • Palakkad.

Nei e toʻafilemu ma matagofie o nuʻu e lelei le mafaufau loloto i ai, faʻafetaia le natura (mo se faʻataʻitaʻiga, e tele butterflies iinei) ma asiasi ile spa togafitiga.

Kerala Cities ma Resorts

Thiruvananthapuram (Trivandrum)

O le Trivandrum o le laumua o Kerala ma o le taulaga e pito sili ona toatele tagata i le setete, ma lona faitau aofai e 750 afe. E i ai uma faletalimalo faʻaonapo nei ma taugofie fale talimalo. E tele turisi.

Afai tatou te talanoa e uiga i aso malolo o le matafaga i lenei itu o Kerala i Initia, o lona uiga la e le lauiloa tele - e i ai le malae vaʻalele lata ane, ma le vai e le sili ona mama. Peitaʻi, e fiafia tagata o le nuʻu i nei nofoaga mo le susulu o le la, ma fautuaina e asiasi i matafaga o Shanghumugham ma Putkhenthoppu i le afiafi.

O le taulaga o Trivandrum e le mafai ona taʻua o se nofoaga sili ona talafeagai mo Ayurvedic faʻataʻitaʻiga i Initia - a uma mea uma, ua pisa tele ma tumutumu iinei.

Kochin (Kochi)

Kochchin o se taulaga taulaga i le itu sisifo o le setete o Kerala. E tele tagata tafafao maimoa iinei, aua e le gata i le sami, le tele o fausaga ma talaʻaga faʻasolosolo o Kerala o loʻo taulaʻi ii. E leai ni faʻafitauli i faleoloa, faleʻaiga ma faletalimalo - e mafai ona maua fale mo soʻo se tofo ma paketi.

Malologa i luga o le sami i le taulaga lava ia e le aoga - e matua palapala iinei. Ae i le mea lata ane e tele nofoaga matagofie: o matafaga o Cherai, White Sand ma Rajah Beach. O le oneone i luga ia latou e auro, ma le faitotoʻa i le sami e papaʻu. Maʻa ma papa atigi ua leiloa.

Ae o nofoaga tutotonu o Ayurveda, e tele naʻua. E i ai uma falemaʻi taugofie ma se maota moni Ayurveda, e pei o se 5 * faletalimalo. Tagata tafafao maimoa mai Europa e masani ona filifilia Kochin mo malologa ma togafitiga ona e taugata (pe a faatusatusa i isi taulaga i Initia) ma matagofie natura.

Alleppey

Alleppey, lea e masani foi ona taʻua o le "Venice o Initia", o se tamai nofoaga malologa 62 km mai Kochi. E le toʻatele tagata tafafao maimoa iinei e pei o isi taulaga, ae e sili atu nai lo faleoloa ma faleʻaiga.

Ole toʻatele o tagata faimalaga e omai e vaʻai vai - o loʻo tu i latou i itu eseese ole taulaga, ma e toʻatele ua matua tumu i laʻau, ma e le mafai ona malamalama o le vai lenei. Faʻapea foi, turisi fiafia e asiasi i le lotoifale matafaga. E ui lava e tumutumu, e le palapala ai iinei, ma e papaʻu le faitotoʻa i le vai. E leai se malosi o iai i totonu o le sami.

E tele faletalimalo ma falemaʻi i le apitaogalu, o loʻo faʻatali ai tagata fiafia Ayurveda. O tau e le maualuga iinei, ma o le sami ea ma le matagofie natura fesoasoani i se lelei lagona. O lenei vaega matagofie o le setete o Kerala e tatau ona asia e i latou e mananaʻo e toe faʻaleleia le malosi e ala i faiga Ayurvedic, ae o tagata e fiafia tele i matafaga tuʻufua ma taʻutaʻua vaʻaia e sili atu le sailia o se isi nofoaga.

Varkala

Varkala o se tasi o sili sili ona lelei tafaoga matafaga i Kerala. O se tamai nuu tu 36 km mai Trivandrum. O loʻo iai matafaga nei: Papanasam (sili ona tuʻulafoaʻi), Uliuli (laʻititi) ma North (sili ona taʻatele). E leai se lapisi i matafaga, o le faitotoʻa i le sami e papaʻu. Pau lava le leaga o le numera tele o tagata i le afiafi.

Ae mo Ayurvedic faletalimalo ma falemaʻi, e tele foi latou i inei. E i ai uma taugata ma sili filifiliga filifiliga.

Talu ai o Varkala ua naʻo se nuʻu, e te le maua ai faleoloa ma faleʻaiga e tele. Ae e tele faletalimalo ma fale talimalo. E tele tagata tafafao maimoa i Varkala, ma afai e te manaʻo e malolo toʻatasi, filifili mea e te nofo ai i le pito i tua o le nofoaga.

Mo nisi faʻamatalaga i luga o le nofoaga, vaʻai lenei tusitusiga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Kovalam

Kovalam o le sili ona tele ma sili ona lauiloa nofoaga i Kerala. E 4 matafaga iinei: Ashok, e malolo ai tagata o le nuʻu, Samudra, e toʻaitiiti ai tagata, Gava, lea e manatu o se nofoaga e fiafia iai tagata faifaiva, ma Lighthouse Beach, e fiafia tele i ai turisi. O lapisi ma maamaʻai maa e masani ona aveʻese i luga o matafaga, o lea e lelei ai le malolo iinei.

E le tele falemaʻi ma faletalimalo o loʻo faʻatauaina tagata Ayurveda e fiafia iai, o lea e sili ai le sailia o se nofoaga filemu. O le a leai ni faʻafitauli i faleoloa ma faleʻaiga i le nofoaga malolo - e tele na mea iinei. E faʻapena foi mo faletalimalo.

Talu ai e toʻatele lava tagata i le nofoaga o le Kovalam, tusi lau mea e te nofo ai muamua.

Mo se faʻamatalaga auiliili o le nofoaga ma ata, vaʻai ii.

Mataaga ma faʻafiafiaga a Kerala

Teine siva a Kathakali

O Kerala o le fale o le siva olaola ma faʻananau a Kathakali lea na aliaʻe iinei i le faitau afe o tausaga ua mavae. O lenei faatufugaga na fanau mai e ala i le tuʻufaʻatasia o talitonuga anamua a Initia, Hinduism, tala faʻasolopito a le atunuʻu ma nisi ituaiga o martial arts.

Ma o aso nei, ma le tele o seneturi talu ai, naʻo tamaloloa na faʻataʻitaʻia. O tama e amata ona sauniuni mo faʻafiafiaga i le 10-11 tausaga, ma mo le taimi muamua latou o atu i luga o le tulaga pe a maeʻa 5-6 tausaga. I le faʻaopopoina i le autu mataʻupu, o se faʻili (3-5 tagata) ma ni faʻalauiloa se toʻalua na auai i le faʻafiafiaga, faʻamatalaina i le aofia le uiga o le mea o loʻo tupu luga o le tulaga.

Masani ai, kathakali e faʻatinoina i se po susulu o le masina, ma le faʻamanatuga e faʻamutaina i le tafa o ata. Ae a, o lenei ua suia mea uma, ma o ata i le ao ua faʻatulagaina mo tagata ese.

O le tele o turisi ua uma ona asia Initia fautua e omai i le itula ae le i faia le faʻaaliga e vaʻai pe faʻafefea e le au faʻatino sauniuni mo le faʻaaliga - latou oofu ma faʻaaoga foliga i luga tonu o le tulaga.

Faʻatoʻaga lauti

O faʻatoʻaga lauti e tu i le itu i matu o le setete o Kerala i Initia, maualuga i atumauga. O fale taʻutaʻua e sili ona taʻutaʻua ole Munnar - e sili ona matagofie ma faigofie ona maua. E le mo fua na faʻaigoa e tagata lenei aʻai mauga o le "Aai o Ti".

O se mea manaia tele le totoina o faʻatoʻaga se tasi o sili ona maualuga i le lalolagi, aua o loʻo tu i le maualuga o le 2200 mita i luga atu o le sami.

Ni nai fesoasoani mai turisi:

  1. E mafai ona e oʻo atu i Munnar mai Kochi i pasi (i le auala - 5 itula), pe i le pasi. E sili le amata o le faigamalaga i le taeao, a o loʻo momoe pea isi turisi.
  2. E masani ona maalili i luga o mauga, o lea ave sau peleue mafanafana.
  3. E mafai ona e asia faʻatoʻaga ti i soʻo se vae poʻo se pasi. O le mea moni, o le filifiliga lona lua e sili atu le mafanafana, ma, sili ona taua, e talafeagai mo tagata e le atoʻatoa tino poʻo tagata matutua. Ae afai o ia te oe le manaʻoga ma le avanoa, e sili atu le savali i luga o vae, aua o atumauga ofoina ofoofogia vaaiga o natura tosina.
  4. Afai e te manaʻo foi e asia e le gata o se faʻailoga faʻanatura, ae faʻapea foi ma se fale gaosi ti, e tu latalata ane, e tatau ona e faʻatau vave se tafaoga atoa i se ofisa malaga. O lona tau e 900-1100 rupe.
  5. O le taimi sili ona lelei e asia ai lenei tosina mai ia Aukuso ia Mati.
  6. Tele tagata faimalaga fai mai o se tasi o sili malamalamaaga lagona o Initia o le feiloai i le tafa o ata i le lauti toga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e alu i le maumaga e le silia le 4 i le taeao. E le gata i lea, o le taeao e mafai ona e puʻeina ai ni ata sili ona matagofie o le setete o Kerala.

Malumalu o Sree Padmanabhaswamy

Malumalu o Sri Padmanabhaswamy o se tasi o mea taua i le taulaga o Trivandrum. Na fausia e faamamaluina le atua Hinitu Vishnu, ma na fausia i le mamao atu VI seneturi.

O le mea e mataʻina ai, i le 2011 na aofia ai le malumalu i le Guinness Book of Records o se sili ona tamaoaiga e le gata i Initia, ae faʻapea foi i le lalolagi. E tusa ai ma tala matuiā, o mea mataʻina faleʻoloa mea na faia i auro, siliva, maʻa taua e sili atu ma le 20 piliona tala Amerika.

Ae mo teuteuga i totonu o le faʻailo, e mautinoa le mataʻina. Semi-pouliuli e nofotupu i totonu o potu, ma o le eletise e le masani ona faʻaaogaina iinei, o lea e mafai ai ona e malamalama i le matagofie o lenei nofoaga ua na o le 10-15 minute talu ona taunuʻu mai - i le taimi nei ua maeʻa vaʻaia ou mata i le semi-pogisa. Fai mai Monks e le mafai e se tagata ona mafaufau loloto i lenei ata atoa, ae e oʻo lava i nisi o vaega o nofoaga o le malumalu e mataʻina tele.

I se faʻaopopoga i le malumalu autu, o nai tamaʻi faʻasao na fausia e faʻamalu ai isi atua e mafai ona maua lata ane. Mo se faʻataʻitaʻiga, Tiruvampadi Shri Krishna Temple poʻo le Garuda Temple.

Kerala backwaters

O le Kerala backwaters o se umi filifili o vaituloto ma tamaʻi aloalo e faʻaloaloa i le talafatai o le Arapi Sea. O lo latou umi atoa o 900 km. O le tutasi o lenei nofoaga o loʻo taoto i lona siosiomaga - o le suavai fou o vaitafe e feiloai ma vai masima o le sami. O le vaituloto tele o Vembanad Kayal, lea e aofia ai le 200 sq. km

Ina ia mafai ona vaʻaia vaaiga sili ona manaia, ua fautuaina tagata faimalaga e totogi se tamaʻi vaʻa mo le 2-3 itula - o le taimi lenei ua sili atu ma le lava e vaʻai ai:

  • o vaituloto e sili ona tele;
  • araisa;
  • nuu i totonu;
  • vai i tua o mea e ola ai le ula.

O le nofoaga sili ona taugofie e mautotogi ai i se vaʻa o loʻo i luga o le matafaga - e tele vaega o lisiina masini.

Afai e te manaʻo e faʻamasani lelei i le faitau aofai o tagata ma a latou aganuʻu, e aoga le faʻatauina o le Eco-Tour "Fale i luga o le Vai" - e lua aso malaga vaʻa. Tele o tagata latou te faʻaigoaina na o vaʻa malaga o se mea moni e mafaufau loloto ai - i se faʻaopopoga i ni vaaiga matagofie, o le a e fiafia ai i le peseina o mantas i le tafa o ata, faʻataʻitaʻi ipu Initia o le a saunia saʻo i luga o le vaʻa, ma vaʻaia foʻi le fanua faʻaagaga mai se mea mamao.

Poovar Island

O le Puvar resort o se tasi o sili ona taʻutaʻua ma asiasi i ai turisi i nofoaga latalata i Trivandrum. I se faʻaopopoga i le lelei nofoaga, o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia mo le malologa: cafe mafanafana, faleoloa ma oloa Initia, malu sun malolo luga o le matafaga. O le mea taua i le lotoifale o se matagofie fagota nuʻu tu o se kilomita mai le malologa.

90% o turisi e omai i Puvar ina ia faʻaleleia atili lo latou soifua maloloina ma le "toe faʻafouina" malosiaga ma le fesoasoani a Ayurveda. O le nofoaga o se fale moni i se tasi o le sili nofoaga autu i Initia. E le gata o lagona leaga e togafitia iinei, ae o faʻamaʻi tuga foi.

E naʻo vaʻa e mafai ona e oʻo ai i le Motu o Puvar (taimi femalagaaʻi - 15 minute), ma e fesoasoani foʻi i le fausiaina o se lagona faʻafiafia.

O mea le lelei aofia ai le mea moni o le na o le matafaga, o loʻo tu i le isi itu faletupe, e le faʻamamaina, ma e matua palapala lava iina.

Afi o Athirappilly

Antirappilli Falls i Thrissur o se mea sili ona mataʻina i Kerala. E toʻa 4 i latou i le aofaʻi, ma o le maualuga o latou taʻitasi e tusa ma le 100 mita. Fai mai tagata o le nuʻu, o le nofoaga tonu lava lea e leʻi suia ona o le leaga o aʻafiaga o le tagata, ma o loʻo mamā ma matagofie lava iinei.

O le afu e sili ona matagofie pe a oʻo mai timuga. Tele o tagata faʻatusatusa lenei faʻailoga faʻanatura i Initia i Niagara Falls i Amerika i Matu.

E sili pe a e sau ii i aso o vaiaso - e toʻatele tagata i faʻaiuga o vaiaso. Ole auala e pito sili ona faigofie e te alu ai ile faʻatosina ole taxi.

Ni nai fesoasoani mai tagata na asia lenei tosina:

  1. Aua le faia seevae seevae poʻo seevae tosotoso - o ou vae e tatau ona ufiufi atoa, ona e tele tamaʻi maʻa i luga o le auala.
  2. Aua le alu i nofoaga o loʻo i ai se lapataʻiga e uiga i le faʻailoga mataʻutia (ma tagata faimalaga e faia lenei mea i taimi uma, lea e mafua ai le tele o maliu).
  3. Aumai se faʻamalu ma oe, a leai e te le mago i fafo.
  4. Aʻe i le mea e tosina i ai na o ala ua fuafuaina mo lenei - e saogalemu lava, ae o isi e faigofie ona e seʻe ma paʻu.
  5. A uma ona e aʻe i le tumutumu, ia mautinoa ia puʻeina ni ata o Kerala setete i Initia.
  6. E tele faletalimalo lelei lata ane ma tele fautuaina le nofo ai iina mo 1-2 aso.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Ua fai mai turisi ua i ai le poto masani, o le mea moni Ayurveda vasega i Initia e le mafai ona umi atu i le 21 aso. Afai e ofoina atu ia te oe se 7 poʻo le 10 aso polokalama, ia e mataala o loʻo faʻaseseina oe.
  2. Kerala o se tasi o setete sili ona filemu i Initia, ae e tatau lava ona e vaʻavaʻaia ma le totoa au mea totino.
  3. Afai o loʻo e nofo i se faletalimalo ma manaʻo e te alu i se maimoaga taamilo i Initia, faʻailoa muamua i le aufaigaluega E foliga mai e maua fua lau meaʻai ile taeao (sandwiches, sua ma fualaʻau).
  4. O le tele o tagata mai fafo na faʻailoa mai o Kerala o se tasi o nai setete o loʻo i ai pesky faioloa e masani ona toesea.
  5. Kerala e i ai se tulafono matutu. E fai lava si taugata o le 'ava malosi iinei ma e faʻatau atu i faleʻaiga i turisi. O le mea lea, e le aoga le alu i lenei setete o Initia pe afai o loʻo e sailia se nofoaga o pisa pati.
  6. Fai ni totini i taimi uma pe a fuafua e asiasi i soo se malumalu i Initia. E le mafai ona e ulu i totonu o le faʻasao ma seevae, ma afai e te le seevae, e mafai ona maua ni ituaiga o faʻamaʻi i le paʻu.
  7. Afai e te manaʻo e aau ma paʻu i le la, e le tatau ona e alu i Kerala i le taumafanafana - o galu malolosi lava e tulaʻi mai i lenei taimi o le tausaga, ma o le au leoleo o loʻo tiute i luga o le matafaga latou te le faʻatagaina oe i totonu o le vai.
  8. Tele o autalavou i Kerala (aemaise i le itu i saute o le setete) tautala lelei Igilisi.
  9. Aumai se laupepa ma oe i lau faigamalaga - faletalimalo masani naʻo le faʻatumuina o palanikeke.

Kerala, Initia o le sili ona filemu setete i le atunuʻu, lea e te manaʻo ai e le gata e asiasi i tafaoga, ae ia mafaufau loloto foi ma aau i le sami.

I se tasi aso i Kerala setete:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: New Samoan Gospel2020 -, Mt Wellington - Lou Atalii e Faalagolago Mai Official Video (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com