Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

DIY metotia mo le faia o se nofoa faʻalelei tautau

Pin
Send
Share
Send

O tagata fiafia i faʻafiafiaga i fafo e masani ona faʻaauupegaina a latou pitonuʻu i mata, faʻamoe, taupega. Ma talu ai nei, na latou amata faʻaaogaina nofoa faʻatautau, lea e faigofie ai le malolo e taʻoto. E mafai ona tuʻuina i fafo ma fafo. Latou te saunia le malologa ma le filemu mo le tagata nofo, ma i totonu o se fale tele o le a mautinoa lava o le a avea ma se teuteuga i totonu. O le faia o se tautau nofoa ma ou lava lima e le faigata uma. Mo lenei, e masani ona lava e faʻaaoga ai mea avanoa ma mea faigaluega faigofie.

Eseese

E tele ituaiga o faʻatautau nofoa. I le mamanu, ua vaevaeina i latou i le faʻavaʻa ma le faʻavaʻa. O le faʻavaʻa e fai ma faʻavae mo mea e faʻataʻitaʻia ai meaafale. O le faʻavaʻa faʻasolosolo o se fasi ie e gaugau ile afa, faʻamau i pito i se pou pou poʻo se matau luga o le faʻalo.

Faʻamoemoeina i le foliga ma le ata, o ia faʻataʻitaʻiga mafai ona i ai eseʻese faʻamoemoega:

  • nofoa swing - mo faʻafiafiaga;
  • nofoa ofaga - mo se malologa lelei;
  • o se nofoa faʻanofoa cocoon e fausia ai se siosiomaga o le faʻaesea i le natura.

O le faʻatautauina o nofoa i totonu o le poletito poʻo le nofoaafi e masani lava ona foliga mai e mai le amataga. O oloa i le tulaga o le faʻapaʻu poʻo se mataua faʻamalolo mai se uamea tulaga o le a talafeagai i luga o le mutia i le paolo o nisi salalau laau. O puipui mafiafia o autafa o le a puipuia ai le vaega o totoe mai le matagi ma le auivi. Pe e mafai ona e faia se nofoa faʻatautau mo le potu o se tamaititi faʻatasi ma lau tama. E faigofie le taalo, malolo, faitau tusi i totonu, ma e mautinoa le mitamita o le tamaititi na ia auai foʻi i le faiga.

O se filifiliga manaia o se nofoa e wicker na faia e lima na faʻamalolo mai se lala mafiafia o se laʻau tele i le togalaʻau pe faʻatatau saʻo mai le faʻalo i le potu malolo. O lenei mamanu e le manaʻomia se fata. E faigofie lenei mea ona e le faʻalavelave le meaafale i le moaina o le vao poʻo le faʻamamaina o le potu.

Faʻataʻitaʻiga ma mamanu eseese. O meaafale e mafai ona ufiufi pe faʻafefiloi i mea eseese:

  • ie;
  • togafiti faʻanatura pe faʻanatura;
  • lanu palasitika maea.

O le filifiliga o le ituaiga o nofoa ma meafaʻalagolago i le mafuaʻaga o le tautau meaafale ma le ata o le potu.

Nofo nofoa

Nofo nofoa

Nofoa lima o le Cocoon

Faʻamau i le uaea palasitika lanu

I luga o le ufiufi fili

Pepa solo

Faʻasologa ma ata

Ae e te leʻi amata faia se nofoa, e tatau ona e fuafuaina po o le a le tele o le a. I se lapoʻa, pe a fai e te faʻataʻamiloina oe lava i le tele o aluga, ioe, o le a sili atu le toʻafilemu, ae o se laʻititi e mafai i nisi taimi e foliga mai e sili atu le toʻafimalie. I se faʻaopopoga, afai o se nofoa e tatau ona faʻaaogaina i totonu o fale, ona lona tele o le a faʻamoemoe i le vaega o le potu. O se mea tele i totonu o se tamai potu o le a foliga faigata ma taufaalili, leai se lagona o le mafanafana o le a sau i fafo.

O le nofoa faʻatautau a le tamaititi e mafai ona i ai lona nofoa mai le 50 i le 90 cm, ma le tagata matua mai le 80 i le 120 cm. O le maualuga o le maeʻa fausiaina o le a faʻamoemoe i le faʻapipiʻiina metotia. Mo nofoa faia-oe lava tautau ina ia sefe, oe manaʻomia le fuafuaina o latou tulaga gafatia ma se autafa. E tatau ona lagolagoina e se tamaititi le mamafa o le tagata nofo i le 90-100 kg, ma le tagata matua - 130-150 kg.

I le fuafuaina o le tele ma le mafuaʻaga, oe mafai ona tusia i luga se tamai ata lea o le a faʻaalia ai le ata i le fua. O lenei mea e faʻafaigofie ai ona fuafua fua o vaega o loʻo faʻaaogaina i le faʻapotopotoga. Uma elemeni o le faʻavaʻa mafai ona tusia eseese i luga o pepa, ona faʻasolo atu lea i avanoa, faʻateleina le tele.

A tusia se ata, oe mafai ona avea se sauni-faia faʻamatalaga o se faʻavae pe tusi sau oe lava. E taua le tosoina mai o le siʻosiʻomaga o le nofoa o le a mulimuli ane faʻapipiʻi pe faʻamalolo, ona o lona tele e tatau ona fuafuaina, e aofia ai le amanaʻia o fua o le toega o meaafale. Ae o mea mo le faʻatulagaina o le nofoa o le a tatau ona fetuʻunaʻi i le taimi o galuega, pe a faʻapea ua sauni le tino. E faigata tele ona fuafua le aofaʻi o ie poʻo le rattan e faʻaaoga ai ata.

Fuafuaina fuafuaina o le tele o le nofoa i luga o le fata

Ata o se nofoa faataamilo e aunoa ma se fata

Faʻavaʻa ma faʻavae mea

Mo le faʻavaʻa, e mafai ona e faʻaogaina paipa uʻamea, apamemea poʻo palasitika, tootoo, lala laʻau. O paipa uʻamea, afai e te manaʻomia e loloʻuina i latou i totonu o se liʻo, e tatau ona faʻaseʻeina i luga o ni masini faʻapitoa, o lea e sili ai le faʻaaoga o se tuai gymnastic hoop o se talafeagai lapoa nai lo. O tootoo e mafai ona piʻo i le faʻasusu i le vai. E mafai foi ona fai vaega faʻavaʻa o paipa PVC poʻo paipa uʻamea-palasitika ma le lautele e tusa ma le 32 mm.

Paipa lapoʻa pe faʻamatalaina paipa mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavae. Ina ia mafai e meaafale ona tatalia le mamafa o le tagata nofo, o le tele o le paipa vaega e tatau ona le itiiti ifo ma le 30 mm ma le puipui mafiafia o 3-4 mm. O le faʻavae e tatau ona matua faʻamautuina e puipuia ai le nofoa mai le taʻavale.

A o faia se faʻavaʻa nofoa mai se fasi ie, oe mafai ona tuʻuina se lapisi laupapa i totonu e tuʻuina atu i le nofoa se foliga manaia. Ioe, e tatau ona lalagaina i se ie ma tuu aluga i luga.

Mai le tele o ituaiga o mea, e tatau ona e filifilia le sili ona talafeagai mo tuutuuga o le faʻaaogaina o meaafale. O nofoa ie, mo se faʻataʻitaʻiga, e le talafeagai ona faʻaaoga i fafo, aua o le tele o nei mea e mou atu i le la. O le rattan masani e fefe i le susu, o lea e le fautuaina ai e tuʻu ia meaafale i le timu. Ae i totonu o le fale e sili atu le faʻaaoga o le siosiomaga faʻauo mea masani.

O le rattan ma le palasitika o le a faʻatagaina le susu, la ma le vevela e suia faʻalelei.

E faʻapipiʻi le faavaa, e mafai ona e faʻaaogaina le macrame technique. Ole igoa lea ole ituaiga o lalaga e faʻaaoga ai ie ie, lipine, maea e faʻaaoga ai.

Fale faʻamalositino

Paipa uamea

Paipa palasitika

O fasi rattan

Laʻau laupapa

Lalagaina faʻaaogaina macrame metotia

Vaega o galuega amanaʻia le faʻataʻitaʻiga

Ina ia filifili pe faʻafefea ona fai se faʻataʻavale nofoa i le fale, oe mafai muamua mafaufau i le gaosiga tekonolosi o tele filifiliga ma filifili le sili ona talafeagai tasi mo le faʻatinoina o lau oe lava aitia.

Mo le gaosiaina, oe o le a manaʻomia mea nei:

  • paipa poʻo ni laʻau mo se faʻataʻitaʻiga o le uaea;
  • le mea o le a mulimuli ane ufiufi le faʻavaʻa;
  • anagata filo gaosi;
  • maea ma le lautele o le 6-8 mm;
  • pamu, winterizer gaosia poʻo paʻu paʻu paʻu.

E mafai ona fesuisuiaʻi mea e fai i le faʻamoemoe ua filifilia.

I luga o faʻataulaiga

Faʻaogaina o se gymnastic hoop, oe mafai ona vave faia se auivi faʻataʻitaʻiga tautau i luga o se matau faʻamau i luga o le taualuga o le faʻataʻitaʻi, gazebo poʻo le potu a tamaiti. Faia e le faigata tele pe a e mulimuli i faʻatonuga:

  1. Oe manaʻomia le amata galue ma le gaosiaina o vaega mo le nofoa. Mo le faʻavaʻa, e mafai ona e faʻaaogaina se uʻamea faʻamalositino uʻamea ma le lautele o le 100-120 cm. Ina ia mulimuli ane nofo i le nofoa e mafanafana, o le mama e mafai ona lalagaina i le padding polyester.
  2. E mafai ona faʻaaogaina ni liʻo e lua e faʻatumu ai le avanoa i totonu o le mama, o le a avea ma nofoa. O le lautele o liʻo e tatau ona 50 cm lapoʻa nai lo le lautele o le mama. O lenei e tatau ai ina ia o le faʻaiuga nofoa sags luga o le faʻavaʻa. O le ie mo le nofoa e tatau ona malosi e lagolago ai le mamafa o le tagata nofo.
  3. O liʻo e lua o ie e suʻi faʻatasi e faʻaaoga ai se masini suʻisuʻi e fausia ai se ufiufi e mafai ona seʻe i luga o le mama. O le seam e tatau ona i ai i totonu o le ufiufi.
  4. E le gata i lea, i luga o le suʻi oloa, e tatau ona faia ni semicircular notches o le 5 cm i le isi itu faʻafeagai ma faʻaseʻeina i latou luga o se suʻisuʻi masini. O fasi maea e tatau ona tuʻuina i totonu o nei 'otiʻoti, faʻamau i luga o le mama ma faʻamau i faʻamau. O le umi o vaega e tatau ona fetuʻunaʻia ina ia o le nofoa i le tulimanu manaʻomia.
  5. I le pito i luga, o pito o vaega uma e fa o le maea e fesoʻotaʻi ma nonoa i se matau.

A o faia se nofoa mai ie, muamua i se tasi o liʻo i autafa o se laina pasi atu i le ogatotonu, e tatau ona faia se slot, o le umi o lea e tutusa ma le lautele o le liʻo. O se sipi o le umi talafeagai e tatau ona suʻi i totonu ia mafai ai ona aveʻese le ufiufi ma fufuluina pe a tatau ai.

Matou te suʻiina le mama i le padding polyester

Saunia ni liʻo ie e lua mo le nofoa

Matou te suʻiina liʻo o ie i luga o le laau lomitusi

Faia o faʻailoga mo ata tipi

Matou te faia ni ata tipi i luga o le oloa suʻi

Faʻaofi le mea teuteu teuteu i totonu o se ie tapuni sauniuni ma se gata

Matou te tuʻuina fusipau i totonu o 'oti ma faʻamau i le mama

Matou teuteuina le nofoa maeʻa i aluga tele-lanu

Afai e te faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga se lua, ona mafai lea ona e faia se fausaga volumetric, e mulimuli ane manaʻomia e faʻamau i le rattan poʻo se uaea palasitika. O se tasi o faʻataulaʻiga ma le lautele o le 80 cm e tatau ona avea ma pito i lalo o le nofoa, ma le isi, ma le lautele o le 120 cm, faia le tua. O le gaosiga taualumaga mo le nofoa e faapea:

  1. O le mama laititi na muamua tuʻuina i luga o se faʻataʻamilo luga.
  2. I luga aʻe e tatau ona e faataatia se lapoʻa tele ma, tuʻufaʻatasia uma i luga o se tamaʻi (35-40 cm) vaega o le liʻo, nonoa mau i latou, fili i se uaea poʻo rattan.
  3. O le piʻo i luga o le pito o le lapisi lapoʻa e le tumau, e tatau ona e faʻaleleia faʻatasi ma le fesoasoani a ni fola se lua, e mafai ona faʻaaogaina o laupapa laupapa o le umi e manaʻomia. Ina ia puipuia i latou mai le oso ese, e mafai ona e faia laʻititiʻotiina i le pito vaega e faʻapipiʻi fasipepa i luga o le mama. Mulimuli ane, e tatau ona fili le fata.
  4. O le liʻo faia e le faʻasolo pito i lalo e ufiufiina i se manoa poʻo le rattan. O mea e tatau ona soʻosoʻo faʻatasi ma le tasi ma le isi, fausia ai se mesh ma le sitepu o le 2-3 cm.
  5. O le mama i luga, o le a avea ma tua, o loʻo faʻamau i le ala lava e tasi. I lenei tulaga, o lalaga e faia mai luga i lalo ma faʻaiʻu i le pito i lalo lalo. O vaega totoe o le maea e mafai ona faʻatusa le pito mo le faʻaiuga nofoa.
  6. O le nonoaina o ni fasi maea se fa o le umi e manaʻomia i le mama i lalo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia o latou pito i luga ma faʻatautau le nofoa i luga o se lagolago poʻo se matau ua faʻapipiʻiina i le pou faʻamau.

Ina ia faia se nofoa, o le a tele ni itula o avanoa avanoa, ma se tulimanu mafanafana mo malologa o le a aliali mai i totonu.

Totogiina o le faʻataulaʻiga

O le pito i lalo o loʻo afifiina i le maea poʻo le rattan

Matou te faʻafesoʻotaʻi faʻalua pupuni, nonoa mau i se maea

Matou te faʻaleleia le pito i luga luga o laupapa laupapa

Matou te fili le faʻamau i luga ma se uaea

Nofonofonofo nofoa faʻatautau mai lua faʻataʻavale e ou lava lima

Ie pepe

O se nofoa faigofie tautau tamaiti e mafai foi ona faia mai se solo taele tele, pe a fai e te nonoaina fasi maea ma le lautele o le 6-8 mm i itu uma o ia. O lo latou umi e filifilia faʻataʻitaʻi. O maea faʻapipiʻi i tulimanu e lua e fausia ai le tua e tatau ona fai si puʻupuʻu. Afai e te aoina pito o vaega e fa i le pito i luga ma nonoa i se lagolago, e te maua se tamaʻi nofoa tumau e mafai ona fausia i soo se mea: i le togavao i se tafaoga, i le paka a o savali, pe a fai o le tamaititi lelava ma manaʻo e nofo.

Nonoa pito o le solo i le maea

Matou te nonoa maea i le lagolago

O maea puʻupuʻu mai tua

Nofoa faigofie tautau nofoa sauni

Nofoa lima o le Cocoon

Afai e te manaʻomia le fuafua pe faʻafefea ona fai se nofoa, faigofie ma tapuni i itu uma, o lea laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo se cocoon ma ou lava lima o le a fesoasoani. O sea nofoa mai se fasi ie 3 m le umi ma le 1 m lautele e mafai ona faia vave. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Gagau le ie i le afa ma suʻi le tasi itu ma le umi o le 1.5 mita. O le taunuʻuga oloa tatau ona liliuina ina ia o le seam o loʻo i totonu o se ituaiga o "ato".
  2. O le pito i luga o le nofoa ie ua potopoto, nonoa ma se maea ma le lautele o le 6-8 mm. O le iʻuga o se ituaiga taga na nonoa i le pito i luga, ae le suʻiina i se tasi o itu.
  3. A faʻamalolo loa le nofoa, e mafai ona tuʻu iai i totonu ni ato. Oe o le a maua se mafanafana cocoon lea e mafai ai e le tamaititi ona lafi.

Soʻo se filifiliga mo nofoa faʻatautau fale o le a manaʻomia ai se aofaʻi aofaʻi o taimi ma taumafaiga e gaosi ai. Ae o le taunuʻuga na maua o le a mautinoa le tuʻua le le popole aiga ma malo.

Gagau le ie i le afa ma suʻi le tasi itu

Tatou liliu le tumutumu ma suʻi, faʻalautele le maea i le drawstring mafuaʻaga

Matou te nonoa maea i le lagolago

E aliaʻe mai o se mafanafana mafanafana

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AHA!: Lenggwahe sa Encantadia, maari nang matutunan! (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com