Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e aumai mai Holani - meaalofa ma manatu faʻamanatu

Pin
Send
Share
Send

O se vaega faʻamalosia o se malaga i se isi atunuʻu o le filifilia o meaalofa mo aiga vavalalata, uo ma paʻaga. E tofu lava turisi ma se auala a le tagata lava ia i le faʻatauina o meaalofa - o se tasi e faʻalata lenei mataupu ma le faʻaeteete ma mafaufau loloto, ae o se tasi e faʻatapulaʻaina i le faʻatauina o nai maneta. Amsterdam o loʻo aofia faʻapitoa i le lisi o taulaga sili ona lelei mo faʻatauga. O a matou mea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai i le fesili - o le a le mea e aumai mai Holani.

Ioe, o le mea muamua e sau i le mafaufau pe a talanoa e uiga i souvenir mai Holland o sisi ma tulip, peitaʻi, i lenei atunuʻu e tele malie, malie ma e vavalalata meaalofa pe a fai e te faʻafiafiaina lau pele.

Meaʻai

Sisi

Na latou aʻoaʻo pe faʻafefea ona fai sisi i Holland i le 1st senituri BC. O muamua tekinolosi na nonoina mai matai o Anamua Roma. Lenei aso e saogalemu le fai atu o tamaiti aʻoga ua sili atu nai lo o latou faiaʻoga. Nei o ni nai ituaiga o sisi e tatau ona mautinoa e le gata taumafai, ae aumai foi o se souvenir mai Amsterdam.

  • "Old Amsterdam" o le sili faʻaigoaina Dutch ituaiga, faʻailogaina le faʻapitoa tupu faʻailoga "Koninklijk". O le mea lilo lilo o se faʻafefeteina tulaga ese. O le oloa ua matua mo 1.5 tausaga ma maua se tofo agamalu ma se nutty ma caramelized aftertaste. I le avea ai o se fesoasoani - aganuu Dutch suamalie sinapi. E mafai ona e faʻatauina le Old Amsterdam i se faleoloa faʻapitoa i le laumua, i Damrak, 62, o loʻo iai uma oloa a Westland Cheese.
  • Edamer. O le fanau mai o sisi o le taulaga o Edam. Mo lona gaosiga, susu o povi e faʻaaogaina, o le oloa ua matua mo le tusa o le lua masina. O le sauni-e-'ai Edamer avea le fomu o se le masani ai polo.
  • Gouda. E i ai sisi e faʻatau atu ma eseʻese loomatutua, ae o meaʻai gourmets e faʻafetaia ai Gouda, e silia ma le tausaga le matua.
  • Maasdam. O le ituaiga sisi lea na faʻatoilaloina le Rusia Tsar Peter I. O se vaega iloga o le oloa o pu lapoʻa na fausia i lalo o gaioiga o siama ma le faʻafefeteina o gaioiga.
  • Le Old Dutchman. Se sisi e tatau ona mataʻina i ai mea sili ona laumei gourmets. O le oloa ua matua mo le sili atu ma le tausaga, ua faʻaopopoina se teuina o mea manogi. I ni tausaga ua tuanaʻi, na tauaʻaoina ai le ituaiga i le siamupini o le lalolagi, ma le na faia le "Old Dutchman" - o le faʻailoga tau fefaʻatauaiga "Frisland Foods Cheese" na ulufale i le lisi o kamupani sili ona lelei e 10 i le lalolagi.

Fautuaina tomai! O le sisi Bemster e sili ona fiafia iai tagata o loʻo nonofo i Holani, o le oloa e iai sona tofo malie ile togavao. Afai e te le iloa le mea e mafai ona e aumaia mai Holani i le moni gourmet faamemelo, filifili lenei ituaiga. Tagata fiafia i se oloa susu o le a mautinoa talisapaia le vaivai, suamalie tofo.

O fea e faʻatau ai sisi i le laumua o Netherlands, Amsterdam:

  • i le ogatotonu ogatotonu o le laumua o loʻo iai supamaketi "Dirk", "Albert Heijn" poʻo "Henri Wilig";
  • o loʻo i ai foi le faleoloa sisi i le tuatusi: De Kaaskamer, Runstraat 7, Canal Ring, o le tuʻufaʻatasiga o le faleoloa e aofia ai le sili atu ma le 440 ituaiga;
  • O le Falemataaga o sisi, o loʻo tu i Prinsensрracht 112, o le fale mataaga e sili atu le taugofie nai lo le faleoloa.

Lelei e iloa! Filifili sisi faigata e teu lau mea faʻamanatu i lau ato. O ituaiga vaivai e faʻavasegaina o se suavai i le tiute, o lea e ono le misia ai pe a le o iai le meaalofa i ato.

Le mea e aumai suamalie ma manaia mai Amsterdam

  • Waffles I totonu o Holland, o mea suamalie faʻaleaganuʻu e taʻua o Stroopwafels - e lua manifinifi, mafolafola lapisi o paluga paluga ma karamel i le va. I le avea ai o se meaalofa mai Amsterdam, oe mafai ona aumaia e le gata waffles, ae faʻapea foi karamel faʻatumuina ma eseʻese tofo. E mafai ona e faʻatauina i faleoloa fai pasese faʻatasi ai ma atigi pusa uʻamea faʻapitoa, teuteuina pei o le paila i lanu paʻepaʻe ma lanumoana. I le supamaketi filifili HEMA mafai ona e faʻatauina se afifi o 10 waffles mo le 1.50 euro. O le mamafa o le tasi afifi e tusa ma le 400 g.
  • O a mea e aumai mai Amsterdam mo se nifo suamalie? Ioe, lole. O le sili ona lauiloa o le licorice suamalie. E foliga mai, o le meaai suamalie e taʻutaʻua ona o lona le masani ai le tofo, e le masani ai mo masi masani. O lole laisene e fai sina masima, e maʻai lona tofo ma e uliuli lona lanu. Latou te 'aʻai ma le kofe. Le isi lauiloa suamalie i Holani o Donkers marmalade ma soufflé.

A e fesili i se tagata tafafao maimoa - o le a se mea e mafai ona aumaia e se gourmet moni mai Amsterdam? Latou te tali atu ia te oe ma le mautinoa - herring. I Holani e taʻua o le haring. Afai na muamua atu o lenei ituaiga iʻa sa manatu i ai o meaʻai a tagata matitiva, o aso nei o loʻo tautuaina i le tele o faleʻaiga i Amsterdam ma le atunuʻu atoa.

Mea moni manaia! I le faʻamanatuina o le faifaiva faifaiva ma ana meaʻai na maua, o le tatala tele o le vaitau fagota e faia i tausaga taʻitasi i Holland - Fuʻa Aso. E faʻamanatuina lea gaioiga ile Aso Toʻonaʻi muamua o Iuni.

Faʻamatalaga aoga. Aua le faʻataua le vao, lea e faʻatau atu i sosi vineka, afifiina i fagu. O le tofo o lenei iʻa e leai se mea e faia i se meaai lelei moni. O le filifiliga sili ona taugofie o le faʻatau lea o iʻa e leai se tiute, o iinei e faʻatau atu i totonu o pusa faʻapitoa thermo.

Oe o le a fiafia i: O le a le mea e faʻataʻitaʻia i Holani mai meaʻai?

Le mea e aumai mai Amsterdam o se meaalofa mo se tamaloa

E lauiloa Holland i lana uluaʻi 'ava malosi - o le Jenever juniper vodka. O tagata femalagaaʻi ua i ai le poto masani latou te fautuaina le faʻatauina mai o fagu inu, o se mea lelei tele lea mo aliʻi. O le vodka e pei o le gin. O le faʻatau atu o meainu 'ava malosi e faʻasa i faleoloa tetele, ae i totonu o le faleʻoloa e iai lava faleoloa laiti e faʻatau atu le' ava malosi. E mafai foʻi ona e faʻatau vodka ile leai se tiute.

O le isi vai inu lauiloa i Holani o le pia. Asiasi i se fale pia i le lotoifale e filifili le pia sili ona lelei ma uluaʻi manogi. Pia mai le supamaketi o le a le faʻailoa atu le tofo ma le manogi o se mea moni Dutch inu saunia e tusa ai ma fua tuai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matauila Tulip

O tagata fai togalaʻau masani ma tagata e mamao ese mai le totoina o fugalaʻau e faʻafesoʻotaʻi Holland ma le le uma fanua o tulip. Lenei fugalaʻau ua manatu o se faʻailoga o le atunuʻu ma o loʻo i ai i le fuafuaina o le tele o souvenirs ma meaalofa.

O le vaitaimi o fugalaau e amata i le ogatotonu o Mati ma tumau ai seia oʻo i le afa lona lua o Me. Ina ia filifilia ituaiga sili ona matagofie ma matagofie o tulip, e tatau ona e sau i Holani i lenei taimi.

Lelei e iloa! E faasa ona auina atu fafo fugalaʻau fou i fafo atu i Holani, ae e mafai ona e faʻatau ni matauila ma taumafai e toto i lau oe togalaʻau.

Faʻamatalaga aoga. O le nofoaga sili e faʻatau ai matauila tulip o le Bloemenmarkt (Flower Market), o loʻo tu i le ogatotonu o Amsterdam, i tafatafa o le alavai o Singel. Lenei e mafai ona faʻatau se seti o 10 matauila tusa ma le 3 euro. Mo faʻatusatusaga - i isi nofoaga o le laumua 2 aniani o le a tauina 10 Euro.

Fautuaina tomai! O le Fugalaʻau Maketi o se atemosifia ma quirky nofoaga i Amsterdam. E malie le asiasi e tusa lava pe e te le manaʻomia ni matauila tulip. O le maketi o loʻo tu luga o se opeopea motu ma tosina mai ai turisi.

O matauila na faʻatau i le malae vaʻalele e le manaʻomia se pemita faʻatau atu i fafo. Afai e te le o fuafuaina e faʻatau matauila fugalaʻau, vaʻai mo tulip souvenirs.

Mea e manatua ai mea leaga

Mea e teu ai mea mai i Amsterdam - o le a le mea e tatau ona e aumaia ma lau pele? O le laumua o Holland ua avea o se sili faasaolotoina taulaga i le lalolagi. E leai se mea i le lalolagi e te maua ai le tele o faleʻoloa tau feusuaʻiga ma fale mataaga i feusuaiga. Afai e te manaʻo e tuʻuina atu lau isi mea taua i se meaalofa manogi, savali i le Red Light Street. O iinei o loʻo maualuga ai le faʻasologa o faleʻoloa ma mea faʻamanatu. O le filifiliga o oloa i feusuaʻiga faleoloa o le a faateʻia e oʻo lava i se tagata faʻatau atamai. O le tuʻufaʻatasiga aofia ai mea uma e manaʻomia e le agaga ma le tino - mai aganuu ma teuteuga condoms i le uluaʻi, vavalalata "meataʻalo" ma faʻaoso faʻalavalava ofu.

Mea moni manaia! Masalo o le faleoloa e sili ona manatua pea, e faʻaigoaina o le Condomerie, o loʻo i le Warmoesstraat 141. O loʻo i ai le tele o filifiliga o condoms. O nisi e mafai ona faʻaaogaina mo a latou mafuaʻaga faʻamoemoeina, ma o nisi ua mamanuina o ni mea teuteu manaia.

Faʻaliga i le turisi: Faʻafefea ona fealuaʻi i Amsterdam - foliga o femalagaaʻiga lautele.

Klomps

Amsterdam - o le a le mea e aumai mai iina mo tagata fiafia i uluaʻi meaalofa? O loʻo matou talanoa e uiga i seevae a le atunuʻu, na fesoasoani i le faitau aofai o tagata i aso anamua, ina ua malo le taufusi i le teritori o Holani. O aso nei, e faʻaauau pea ona ofuina klomps, ae naʻo nofoaga mamao lava. Faatali muamua seevae laupapa i tau e le itiiti ifo i le 40 euro. A e manaʻo e sefe se tupe, filifili se keychain, ashtray poʻo se clog-piggy bank.

O le a leai se faʻalavelave i le faʻatauina o seevae laupapa i Amsterdam - o loʻo faʻatau atu i soʻo se faleoloa ma faleoloa. Afai o loʻo e fuafuaina e faʻatau ni paga, lagona le saoloto e faʻatau ma le tagata faʻatau.

Fautuaina tomai! O se isi auala i togitogi laʻau o seevae fale, faia i foliga o seevae Dutch masani.

Delft poselane

I Lusia, o ipu ma ia atavali e masani ona taʻua ole Gzhel, ae o le lauiloa Delft porcelain na aliali mai i le selau tausaga talu ai. I totonu o Holland, o loʻo faʻaaogaina keramika e gaosi ai mea laiti, masini ipu, mea teuteu, ma maneta. Filifili se mea faʻamanatu mo soʻo se tofo ma mo soʻo se aofaʻi. O le sili ona matagofie, e le masalomia, o le a avea ma ata o keramika tile i masani papaʻe ma lanumoana tone.

Dalft ipu omea e le o se uluaʻi fatufatuga Dutch. O lenei ata vali na aliali mai i Saina. I le amataga o le seneturi lona 17, o tagata faipisinisi mai Holani na aumaia ni oloa mai le Land of the Rising Sun, ae ui i lea, o le lanumoana ma le paʻepaʻe porcelain na sili ona lauiloa. O le au tufuga Holani na atagia le metotia o le fausiaina o keramika ma vali latou. E le o se mea e ofo ai, o le porcelain lelei na manaʻomia tele ma o loʻo tumau lona aoga i aso nei.

Mea moni manaia! O potu o maa na valiina i lima ma mea teuteu vasolo e tufuga tufuga a Dutch na teuina i fale olo i Initia.

O aso nei o loʻo faʻagaioia le Royal Ceramic Manufactory i Delft, o le kamupani na faʻavae i le ogatotonu o le 17th seneturi. Lenei ma le aso latou te gaosia oloa manaia, valiina latou lima. E mafai ona faʻatau suʻesuʻe i soʻo se faleoloa Dutch. O le amataga poselane Dutch e fai si taugata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ipu mafolafola ma le lautele e tusa ma le 30 cm le tau mai le 70 i le 460 euro. Ina ia mautinoa le moni o le oloa, oe manaʻomia le siaki mo le i ai o le faʻailoga o le Royal Gaosi i le pito i lalo o le oloa.

Souvenirs - o le a le mea e mafai ona aumaia mai Amsterdam o se meaalofa i paʻaga

  1. O le togi e tatalaina, ioe, i se maneta. Malilie e toatele o le a fiafia e toe faʻatumu la latou aoina ma se maneta faʻailoaina o faʻailoga o Holland poʻo se lauiloa faʻailoga. Tolu ni faʻamanatuga E mafai ona faʻatau ni tamai faʻamanatu lima. O sili ona matagofie ma muamua magnets o loʻo taua i le Flower Market. I fale faʻamanatu o fale mataaga, e mafai ona e pikiina naʻo meaalofa.
  2. Fale o Amsterdam. Tele tagata Dutch e aoina fale ile faʻatulagaina i fata. O le tau masani o le tasi mea faʻamanatu mai le 10 i le 15 euro.
  3. O le tele o mea faʻamanatu e faʻavae i le Delft porcelain o loʻo taua i le Royal Delft store, lea e tu i le Coin Tower. A i ai sau tupe e 5 e te manaʻo ai, e faigofie ona e pikiina se mea faʻamanatu i lanu paʻepaʻe ma lanumoana - o se tuʻamea, o se ipu, se sipuni, o se mea e gaosi ai mea.
  4. Mills. Ole tasi lea o faʻamanatuga masani a Dutch. E i ai le tele o fesuiaiga i luga o le autu o lenei mea faʻamanatu - laulau faʻatusa, magnets, mea teuteu (pendants ma tautaliga).
  5. Souvenirs mo le fale - laupapa teuteu teuteuina, naifi sisi, ipu vevela. O le faʻatau e tatau ona faʻaalu mai 12 Euro.

O lenei ua e iloa le mea e aumai mai Netherlands o se faʻamanatuina o sea matagofie susulu ma mataʻina malaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ua Taitaiina Nifae e le Agaga e Aumai Papatusi Apamemea 1 Nifae 35 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com