Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rooting fugalaʻau laʻau pe faʻapefea ona tupu se Vaioleti i se ulo mai fatu?

Pin
Send
Share
Send

Oe mafai faʻatau Saintpaulias ma teuteu lou fale faʻatasi ma latou, pe e te mafai ona totoina latou oe lava. E i ai se mea faʻapitoa i lenei, lena lagona pe a amata ona e lagonaina le auai i lenei lalelei, pe a fai o taumafaiga uma ma le mafaufau loloto i le gaioiga crystallize i le tulaga o se sili vaʻaia iʻuga - o se malosi ma sologa lelei laʻau fuga mo lo tatou fiafia.

O Vaioleti e totoina i totonu o se ulo mai laulaʻau ma laʻau. Faitau atili e uiga i nei metotia i lenei tusitusiga. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

O le fea ulo e faʻaaoga?

  • O le filifiliga pito sili ona lelei o koneteina palasitika. O mafuaʻaga mo lenei filifiliga o le eleele taofia umi le umi i totonu o se palasitika ulo nai lo i se keramika tasi, ma le pito i lalo laulaʻau o le laau, lea, ona o le natura o lo latou tuputupu aʻe, toeititi taoto i autafa o le ulo, e matele i le magalo ma o lenei foliga mataga faʻapogisa luga o le omea luga ...
  • Afai, e ui lava i lea, e te manaʻo lava e toto Vaioleti i eleele omea, e mafai ona e faia se mea e faʻapipiʻi ai lalo o le faʻalo o lau pito i lalo o sisal poʻo niu niu, e aoga foi se fasi vao. E tatau ona tipi ese se liʻo, tusa ma le senimita le lapoʻa nai lo le lautele o le ulo, ma tipi ese foi le ogatotonu o le substrate, tasi ma le afa sili atu nai lo le girth o le "teuina" o Vaioleti. Ina ia faia le substrate foliga matagofie aulelei, e fautuaina ia filifili se lanu e ogatasi ma le lanu o le ulo, poʻo le leo i le leo.
  • Vaioleti lagona lelei i totonu o se ulo; e tolu taimi laititi nai lo le lautele o le rosette. A o faʻateleina le lautele o le rosette, e tatau foʻi ona faʻateleina le lautele o le ulo.
  • E i ai se vaega iinei o le Saintpaulia amata ona fuga mataga pe a fai o le ulo e sili atu ma le sefulu senitimita le lautele. O le mea lea, afai ua tupu le Vaioleti, ona sili atu lea ona lelei le faia o le toe faʻafouina gaioiga e ala i le aveʻesea o le tele laulaʻau.
  • A faʻaogaina se ipu tuai, fufulu ma faʻamamā.
  • E tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo e faʻaalu ai tele susu.

Matamata i se vitio i luga o le filifilia o le taumatau Vaioleti ulo:

Olaina Saintpaulia mai fatu

Mauaina o se Vaioleti mai fatu o se taimi e faʻaaluina tele galuega e manaʻomia le faʻalogo ma le onosaʻi., ae o lena fiafia faʻapitoa e tulaʻi mai i le mauaina o le iʻuga e aoga uma taumafaiga ma taimi faʻaalu.

E faʻatauina i faleoloa faʻapitoa pe ala ile okaina i luga ole laiga. Ae afai e i ai le fiafia e alu i le atoa faʻagasologa o le fausiaina o se fou Saintpaulia, o lona uiga o le a talafeagai le faia o le pollination i ou lava lima ma aveʻese le fatu mea. O le isi aoga o le totoina o le totoina o Saintpaulia o le mafai ona e mauaina se fou ituaiga o lanu ma foliga o laulaʻau ma fugalaʻau. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le faia o pollination faʻaaogaina o le pistil ma poleni mai stamens mai eseese ituaiga o violeti (faitau e uiga i ituaiga ma ituaiga o violets o loʻo iinei).

Fesoasoani: O le sili ona lelei filifiliga faʻafouina fatu o fatu fou.

O se taimi lelei mo le luluina e mafaufauina ia Aukuso ia Oketopa.... Afai o fatu e faʻatau i le taumalulu, ona fautuaina lea e lulu ia Fepuari-Aperila. Peitaʻi, e i ai ituaiga e le toe mafaia ona totogo a latou fatu pe a lulu i se taimi le lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, e tupu mai i le amataga o le luluina o le violet.

Faigaloto ma aveese mai i fafo

  1. Faʻaaoga le nifo e aveese ai le poleni mai le stamen i le pistil.
  2. A maeʻa le laʻititi o le vaiaso, ma le maualuga o le sefulu aso, pe a lelei mea uma, e tatau ona fausia se ovary.
  3. O fatu e matua i le ovary, pe pei ona taʻua foi, o se pusa vao, ono masina poʻo le fitu masina. E oʻo ane i le taimi ua matua atoatoa ai, ua mago le pusa. A mago atoa, ona latou tipiina lea o le fugalaʻau ma le ovary ma tuʻu ai i le pogisa mai le sefulu aso i le afa masina.
  4. A maeʻa lena, ona salalau lea o fatu i luga o se pepa pepa paʻepaʻe, ma tatalaina le pusa ovari ma se nila ma tweezers.

O fea e toto ai?

O se pusa palasitika masani e sili ona fetaui mo le totoina o fatu.... Oe mafai ona faʻatau se faʻapitoa pusa mo fatu laau, pe e te mafaia, ina ia sefe ai tupe, faʻaaoga se disposable container mo oloa.

E masani ona latou avea le lauʻeleʻele lauiloa ma faʻamaonia lelei. Ae e mafai ona e faia se paluga faʻafefiloi ma ou oe lava lima:

  1. DIY fua. Leafy (3 vaega), peat (2 vaega), sod (1 vaega) ma coniferous (1 vaega) eleele ua fefiloi. Faʻaopopo se mea mo le tatalaina (nutimomoia sphagnum, perlite po vermiculite). O se tamaʻi malala o le a le afaina.
  2. O leisi filifiliga o le aveina lea o le tasi vaega o le eleele faʻafefeteina ma faʻapunaina, faʻaopopo se tasi vaega o peat ma nutimomoia sphagnum, palu faʻatasi ma ni vaega se lua o laufanua lauʻeleʻele ma le afa o le oneone. O le faʻalauiloaina o sina malala o le a avea o se sorbent ma fetilaisa i le taimi e tasi, talu ai o loʻo i ai K, Ca ma F, ae o le carbon galue o se vailaʻau vailaʻau.
  3. Le fua faigofie o le palapala. Faʻaopopo oneone ma peat i le fanua togalaau, i le fua faʻatatau o le 4: 1: 1. O le togalaʻau palapala na aumai mai moega na ola ai legume, ma o le sili ona lelei filifiliga o le eleele mai mole faʻaputuga, lea e sili lelei granularity, oe le tau manaʻomia e luluina. Peat, peitaʻi, e sili atu le ave i luga o solofanua, e paʻu uliuli nai lo maualalo maualalo peat. E siʻi uma vaega, faʻasaʻoloto mai mea toto laau, ina ia latou decomposition le taofia le tuputupu aʻe o fatu.

MANATUNATUGA: I se tulaga lautele, e leai se fuafuaga lelei mo le faia o palapala mo Saintpaulias. Tele faalagolago i mea lelei o le a vaega ma pe oa meatotino latou maua. Eseese gaosi e iai a latou lava nuances, e iai foʻi ma sili atu ma laititi le tau o mea e fai.

O le mea sili ona taua, paluga palapala mo Vaioleti tatau ona o le feololo lelei gaʻo mea, ituaiga le gaoia... E taua le mitiia lelei o le susū, ma le tikeri o le toʻafilemu mafai ai ona ea lelei. O eleele mafiafia ma mamafa, o aʻa maaleale o Saintpaulias e le mafai ona puleaina. E mafai ona e fesuiaʻia le fua faʻatatau o vaega, mauaina nei faʻatauaina taua o le paluga eleele.

Aʻo leʻi totoina, e faʻamamaina le palapala e ala i le faʻamama, faʻamaʻa pe faʻapea foi ma le fesoasoani o faʻapitoa sauniuniga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tali o le foundationol. Ina ia mafai ona 'alofia le faʻaleagaina o le fungal, e mafai ona e pefuaina fatu ma le fungicidal pou. E moni lenei mea pe a faʻaaogaina ni mea e faʻaaogaina e le tagata lava ia.

O le a le soʻosaʻo e faʻaaoga nutimomoia sphagnum o se eleele loosening sooupu... I le faʻaopopoga i le tatalaina o meatotino, o lenei vaega o loʻo i ai foi se faʻamai antiseptic, o le avea ma natura anti-putrefactive vailaʻau, teʻena fungi ma faʻamaʻi, ma faʻateleina le hygroscopicity o le paluga.

Matamata i se vitio e uiga i le sauniaina o se substrate mo Vaioleti:

Lūlū fatu ma tausi fatu

  1. Muamua, faʻasusu ma faʻamalolo le palapala.
  2. Ona sasaʻa lea i totonu o le koneteina se vaega e tolu-senimita le palapala ma faigofie ona faʻapipiʻi e aunoa ma le oomi i lalo.
  3. E le gata i lea, e leai ni loloto loloto o alavai na faia.
  4. O fatu i vaega tutusa e fefiloi ma le oneone.
  5. O le paluga e sasaʻaina i totonu o mataafi i totonu o fasi pepa.
  6. O le koneteina e le tapunia vavalalata ma se pupuni pupuni poʻo se afifi palasitika.
  7. Tuʻu i se nofoaga malamalama lelei.
  8. E sili atu le faʻatupuina o le germination i le malamalama, o lea la, e le faia le sausauina o fatu i le palapala.
  9. Tulaga o le vevela: i le taimi muamua, o koneteina e tuʻu i se nofoaga malulu, 12-18 tikeri, ma a aliaʻe le mua o laʻau, ona suia lea o laʻau i se nofoaga mafanafana, 18-22 tikeri.
  10. E manaʻomia le tausia o se feololo susu susu o le substrate, aunoa ma le tele susu. Ina ia faia lenei mea, o le eleele e masani ona faʻasusu e faʻaaoga ai le fana fana.

O le muamua vavae violē e faʻamoemoe e aliali mai i le luasefulu aso.... Ae o nisi ituaiga o lenei fugalaʻau mafai ona totogo aʻe i le lua masina.

  1. O le taimi lava e tupu ai le faʻafuaseʻi avea ma 'afa senetimita ma oso mai laulaʻau muamua, e tatau ona eulu loloto i laʻau.
  2. Ina ia faia lenei mea, o laʻau toto e eliina i fafo e faʻaaoga ai le kulimi nifo ma totoina i le mamao o 1.5-2 cm i totonu o le eleele palu faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le faʻapalaina ma malala.
  3. A tutupu aʻe tamaiti ma amata ona faʻalavelave le tasi i le isi, e tatau ona e toe faia se maulu, tuu i latou i ipu palasitika poʻo totonu o koneteina o ni fasi fasi, ina ia i ai le mamao o le lima i le fitu senitimita i le va o laʻau. Ave ipu o le 100 g, o le koneteina e avea foi ma le loloto talafeagai. Ile taimi nei, ua atili ai ona malosi aa o le Saintpaulias.
  4. E iai foʻi le filifiliga maulu - o loʻo latou faʻatali mo ni laʻau se tolu ma a maeʻa loa ona latou nonofo loa i le mamao e tusa ma le 7 senetimita, ma naʻo le tasi le taimi e maʻai ai.

O Vaioleti e ola i lenei auala seia oʻo ia Aukuso-Setema, pe a fai o le fatu na totoina i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu. A tupu aʻe le Vaioleti, maua laulaʻau ma voluma, e oʻo atu i le taimi mulimuli - e nonofo i latou i totonu o ulo. Ua aliali mai o le gaioiga atoa mai le amataga o se fatu i se tutoʻatasi laʻau e tusa ma le tausaga. O le muamua lanu o Saintpaulia, faʻalauteleina e fatu, aumai i le lona lua tausaga o le olaga.

E faigofie le tausiga o le fatu a le viole - faʻalelei ile faʻasūsū male agamalu lemu, maunu ma mea fetilaisa faigata ole ituaiga minerale ile ituaiga fofo, 10 g ile 3 lita o vai.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o viiga mai fatu:

Nuances o le tausiga

  • E fiafia Vaioleti i le malamalama, ae o le susulu o le la e leaga mo latou.
  • Latou te fiafia tele i le susu, ae latou te fefefe i le vaʻa ma le malulu, latou te le fiafia i suiga o le vevela.
  • E le taliaina le faʻasūsūina ole vai ma le faʻaofiina o vai i luga o laulaʻau.
  • O le sili atu le susu o le a fasiotia ai le laʻau.
  • E fiafia le Saintpaulia i le nitrogen, tuputupu aʻe leaga ma fuga ma le lava.
  • O le fafagaina faʻapitoa e faʻataunuʻuina ma minerale fetilaisa, i le 14 aso uma.
  • Sūsū mafanafana 50%.
  • Aua neʻi faʻatagaina laulaʻau e fesoʻotaʻi ma le ipu malamalama.
  • Manaʻomia le aveʻesea masani o le mamae mamae fugalaʻau ma laulaʻau ma faʻaleagaina.
  • O le faʻasusu e faʻatinoina pe a mago le eleele.
  • Afai e toto se fatu laʻititi i totonu o se isi ipu, e manaʻomia le faʻatumuina o se alavai o le perlite, lumo poʻo ni tamaʻi polo lapopoʻa (aʻoaʻo e uiga i tulafono mo le totoina o se laʻau iinei).
  • E taua le pipiʻi i le loloto silisili ona lelei. O laulaʻau lalo e tatau ona tu i luga aʻe o le eleele palapala, ma o le tuputupu aʻe tatau ona tutusa. O se Vaioleti tanu e ola leaga ma e masani ona pala, ae o le maualuga-seti Vaioleti foliga mataga, fuga faʻafitauli (e uiga i le a le Vaioleti ono le fuga ma faʻafefea ona feagai ai, faitau iinei).

E mafai ona e mauaina nisi tala faʻapitoa e uiga i le vaʻaia o viiga i le fale i lenei mea.

Tupu mai laulaau

Saintpaulia e masani ona faʻasalalauina i laulaʻau.... Oti ese latou mai le laau e te fiafia i ai. Ole auala pito sili lea ona faigofie ma aoga. O le vaitaimi sili ona lelei ma saʻo mo le toe gaosia o se viole ma se laulaʻau o le tautotogo ma vaitau o le taumafanafana, pe a mafai ona tupu aʻe atoa ma aunoa ma le tele o taumafaiga.

O le filifiliga o lau e taua tele, o le manuia o le atoa gaioiga tele lava faʻamoemoe i lenei:

  • O le lau e le tatau ona maʻi pe vaivai, talu ai o le a le mafai foi ona toʻa le laʻau i le lumanaʻi.
  • E le ola se tamaʻi pepa.
  • O se laulaʻau mai le pito i lalo, o loʻo tu tonu i tafatafa o le eleele, e le manaʻomia, e masani ona ofaga iina pathogens, ma o laulaʻau latou lava e tele ma tuai.
  • O se laupepa laʻititi o masani lanu ma le lapoʻa e lelei, tipi mai le tolu ma le lua tiers e sili ona talafeagai.
  • E taua le faʻasūsūina o laʻau i taimi uma aʻo leʻi ootiina.

O se auala umi ma le leaga faʻasusu o le tina laʻau e i ai se leaga aʻafiaga i le laʻau laʻau... Ina ia tauia mo nei taimi faʻafitauli, ae e leʻi leva ona totoina, e mafai ona e tuʻu le laulaʻau i le vai mafanafana mo sina taimi, ma sina tamaʻi faʻaopoopoga o le potassium permanganate, seia oʻo i sina piniki. A toe faʻaleleia le 'au, e tatau ona teuteuina, ma tuʻu le 3-4 senitimita mai le faʻavae.

E i ai lua autu metotia o rooting Vaioleti laʻau - rooting i le vai ma le palapala.

Faʻafefea ona aʻa i le vai?

O le lelei o le auala e mafai ai ona mataʻituina aʻa, lapataiga vave o le putrefactive phenomena ma faʻamautinoa lelei le taimi o le totoina i se nofoaga tumau:

  1. Oe o le a manaʻomia se tamai ipu tioata poʻo se ipu fomai pogisa e faʻaititia ai le aofaʻi o algal otaota i totonu o le vai.
  2. E manaʻomia le fufuluina ma faʻamama i le vai pupuna.
  3. Faʻatumu ile vai faʻamautu poʻo le vai vela.
  4. Ole pepa e manaʻomia ona faʻalolotoina i totonu o le puta e tasi ma le afa i le lua senitimita. O le tipi e le tatau ona paʻi i puipui ma le aso, o le mea lea, faʻamau i se tapuni ma se pu na faia i le ogatotonu.
  5. Mo microalgae, oe mafai ona tuʻu le carbon faʻagaoioia i le vai, tasi le laupapa.
  6. O le vai e tatau ona mataʻituina, aua o le a mitiia e le laupepa ma faʻafefeteina, faʻaopopo vai i se taimi faʻatulagaina.

O aʻa e fausia i ni nai vaiaso, pe oʻo foʻi i le masina, e faʻamoemoe ile ituaiga Saintpaulia. A oso le pala, ona ave ese lea o le lau i fafo, mago ma faʻaleagaina vaega e aveʻese... O vaega e paʻu i le carbon activated efuefu.

Matamata i se vitio e uiga i le aʻa o laei Vaioleti i vai:

O afea le taimi e totō ai i le palapala ma faʻafefea ona fai?

O loʻo totoina i tioata palasitika poʻo tamaʻi ulo ma pu e faʻalu ai le tele o le vai:

  1. O le tasi vaetolu o le ulo poʻo le ipu malamalama e ufiufi i se ituaiga alavai lelei.
  2. Ona sasaʻaina lea o le palapala saunia, faʻamamaina ma faʻasūsū eleele i le pito i luga.
  3. O le au i totonu e aumaia papau i luga o le eleele.
  4. I tafatafa o le au, o le lalolagi e totoina ma le faʻaeteete ina ia le taʻavale i le tasi itu ma e le paʻu.
  5. Latou te faia se tamaʻi-greenhouse, faʻamalulu ona ufiufi le koneteina i se vaioleti lau ma se taga palasitika. E manaʻomia i taimi uma e faʻapipiʻi ia 'aua neʻi pala le palapala.
  6. E manaʻomia le tamaititi seʻia oʻo ina feola mai tamaiti. O se mautinoa faʻailoga lenei o le gaioiga o le tuputupu aʻe mai se lau ua avea ma mea moni.
  7. Tamaiti e nonofo i totonu o ulo eseese.

O totoe o nuances o le tausiga, tanuina o le palapala, ma isi mea e le ese mai na faʻamatalaina i luga i le vaega i luga o le fatu auala faʻalauteleina.

Faʻamatalaga e uiga i le vavaeʻeseina o tamaiti

Afafine-rosette aliali latalata i le pito i lalo o le tipi... Latou e vaevaeina faʻavae i luga o le nei mataupu faʻavae:

  • a itiiti mai e lua lau mo laʻau taʻitasi;
  • aʻa laiti mo tagata taʻitasi;
  • ina ia avea le vavae esea ma mea sili ona leaga, oe manaʻomia faʻasusu le palapala, ma aveʻese le tipiina ma le eleele.

Faʻafefea ona mauaa i le eleele?

Taua: E talitonu o le auala lea e vave ai ona sosolo le aʻa, e tau leai se aʻafiaga o le pala, ma e tele isi pepe e faʻaali mai.

Oe o le a manaʻomia se faʻapitoa eleele ma tao tao, ua faʻatau atu o se faʻafefiloi faapitoa. E mafai ona e faʻafefiloi vermiculite ma perlite i tutusa tutusa e aunoa ma le faʻaopopoina o eleele paleni. Perlite fesoasoani i le ea e ati i totonu o aʻa, ma vermiculite mitiia susu.

  1. Tago lemu ese le 'au, aveese mai le laʻau.
  2. Tipi faʻamau le vae pe i le itu taumatau.
  3. Ona fufui lea i totonu o se fofo piniki o Magrantzovka mo le tolu sekone.
  4. Tuʻu e faʻamamago mo le afa itula.
  5. Sosoo ai, o se ipu palasitika e ufiufiina i sina fefiloi faʻafefiloi.
  6. O le vae o le lau ua faʻaofiina i totonu o le eleele ma faʻapipiʻiina ina ia le pa'ū i le tasi itu.
  7. Fai se mini-greenhouse e tusa ma le auala i luga.
  8. I le aso o le totoina, aua le faʻasusu.
  9. Muamua, o le lau o le a mamae, o lenei masani. A oso aʻa muamua, o le lau turgor o le a toe faʻaleleia. Faʻasusu e faia i le fitu aso, matua feololo.
  10. Aua le faʻapipiʻiina, talu ai o lenei mea o le a mafua ai ona tupu vave aʻa o le lau i le sailiga o meaai.

Matamata i se vitio e uiga i le mauaa o le Vaioleti laʻau i le eleele:

Faʻamaʻi e ono tutupu

Afai o Saintpaulia e le faʻamaoni i le tausiga, ia i tulaga o faʻamaʻi e sili atu faʻafitauli... O le laʻau e i ai ni laʻau maʻaleʻale, o le mea lea e sili ona afaina ai i le osofaʻiga a le tele o meaola faʻalafua. O faʻamaʻi pipisi e masani ona taʻia e le pauta, o le paʻu o le malama, o le fusarium mataʻutia, o le pala o le efuefu ma le ele.
Mafuaʻaga masani o le le lava o le malamalama pe tuʻusaʻo faʻafuaseʻi le la, sili atu poʻo le leai o ni meaʻai, suiga o le vevela, togitogi ma malulu, tele faʻasūsū, tele tele ulo. Nisi nuances e uiga i nei ma isi fugalaʻau lesi ma metotia o le feagai ma latou e mafai ona maua i lenei tusitusiga.

Powewy pulupulu

Faigata aveese papaʻe papaʻe i laulaʻau. Predisposes i le pauta oona. Maualuga sūsū ma malulu tulaga sao i lenei. Saintpaulia e togafitia i fesuiaʻiga sauniuniga o byteleton, topaz ma saproli... E mafai ona e faʻapapaina laupepa ma le efuefu efuefu, ona faʻapipiʻi atu lea o le Saintpaulia ma se taga pepa iila.

Faʻalavelave i le leva o le po

O le tuai o le malaia na afaina ai le laualuga o laupepa, ma maua ai se lanu enaena. Ua amata ona toulu ese lau, ua aliali le ogalaau. Lenei o le gaioiga a le kulimi tuia e ala i le aʻafia vaega i aʻa.

E taua le amata togafitiga i se taimi faʻatulagaina, a leai o le a maliu le saintpaulia i se taimi vave e mafai ai. E tatau ona aveʻese le Vaioleti mai le ulo ma aveʻese vaega na aʻafia o le aʻa. E enaena i latou lanu.

Afai ua 'aina uma e le fungus le aʻa atoa, tuʻu na o le tipi ma mulimuli i faʻatonuga mo le aʻa o le lau i le vai. Ave se eleele fou ma se ulo mo le totoina o se tipi.

Fusarium mataʻutia

O le fungus e afaina ai violets i lenei tulaga e taʻua o le Fusarium. Lea pala petioles ma aʻa pala. O le petioles amata ona liuena, ma aʻa pogisa ma vavae ese mai le eleele. I le avea ai o se togafitiga ma puipuiga, oe mafai ona faʻasusu le laʻau ma fundozol. O vaega mago ma eleele ua pala ua aveʻesea.

O mafuaʻaga e masani lava o se natura faʻapitoa - o se ulo tele, vevela pa'ū, malulu faʻasūsū, mamafa eleele.

Efuefu efuefu

O se fuga fugalaʻau, i lanu enaena-enaena tone i luga o fugalaʻau ma laulaʻau - o le fungus Botrytis lea... E mafai ona faʻateleina i se taimi puʻupuʻu ma faʻaleagaina Saintpaulia.

E masani lava, siama tupu mai tupu laʻau i le eleele, spores mafai ona maua i soʻo se ituaiga o eleele, siama tupu vave. O le mea lea, e le tatau ona tuʻulafoaʻi le disinfection palapala.

Ua aveʻese vaega enaena, o vaega ua aʻafia e pauta i le paʻu faʻateʻa. E toto le laau i se eleele ma se ulo fou.

O mea taua e faʻaosofia ai faʻamaʻi o le soona faʻasusu ma paʻu o le vevela.

Ele

O tagata na amataina o ni kuloua elea. E aliali mai tubercles samasama-enaena i itu uma o le lau. Maualuga sūsū ma le ulufaleina o le vai i luga o laulaʻau i le taimi o le faʻasusu fausia lelei tulaga mo le matua o spores.

O togi i luga o laulaʻau e le o taimi uma o faʻailoga o lenei faʻamaʻi.... E mafai ona aliali mai pe a leai se malamalama, soona fafagaina, mai ni ata poʻo ni la susulu tuusaʻo.

Faaiuga

Pei ona latou fai mai, e le faigofie ona e toso ese se iʻa mai le vai. E tutusa foi le mea mo le violet pet, aua ina ia mafai ona tupu e oʻo lava i se laʻau e le faʻaaluina, e tatau ona e faia ni taumafaiga ma matou te faʻamoemoe e mafai ona matou faʻailoa saʻo pe faʻafefea. Ma o ia, i le isi itu, o le a faʻafetai ia te oe i fugalaʻau, fausia le mafanafana ma le fiafia lagona i totonu o le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: GameGuardian: NO ROOT required? Lets find out. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com