Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseese o ituaiga o nofoa, latou filifiliga, mafaufau i le mafuaʻaga ma le ata

Pin
Send
Share
Send

O le nofoa faʻasolosolo ua leva ona le toe avea ma mea taugata faʻaalia faʻapitoa i fale mauoa. O aso nei atonu o le sili atu le mafanafana ituaiga o nofoa, talafeagai i le fale, ofisa, faleaiga ma tele isi lautele nofoaga. Ae o le sailia o se filifiliga lelei i uma itu e le o se faigofie galuega. Tagata na feagai ma le filifiliga o lenei meaafale iloa muamua le faigata o nisi taimi e filifili ai. Pe a mafaufauina ni ituaiga o nofoa, e taua le amanaʻia o le tele o uiga, mo se faʻataʻitaʻiga, le ituaiga o fausiaina, foliga o le faʻavaʻa, le mea na faʻaaogaina mo le tapili. Ma ina ia mafai ona ofi lelei meafale faʻafofuofu i totonu, o le a le toe faʻaaoga tele le faʻalogo i lona tulaga masani. Naʻo se nofoa filifilia ua filifilia e fetaui ma le ata atoa o le potu ma faʻamanuiaina ai i latou e anaina ma a latou malo.

Foliga ma faʻamoemoe

O le mea moni, o le nofoa o se faʻaleleia atili o le ata o se masani ufiufi nofoa, lea na faʻaopopoina i le aluga o taimi ma le mafanafana tua. Ua fuafuaina e faʻatino le gaioiga lava e tasi e pei ona muamua: e tatau ona faʻalelei ma toʻafilemu e nofo i luga. O le ata ma foliga vaaia o nei meaafale e ono eseese, fuafua i le potu na tuʻu ai.

Ma, mo se fale, vaivai foliga ma se ie luga e sili atu ona talafeagai, mo se taumafanafana nofo - o se laupapa faʻavae ma polyurethane ufiufi, ma e sili atu ona aoga le faʻapipiʻi meafale meafale faia i uʻamea poʻo palasitika i se matala gazebo. O nofoa e faʻasoloatoa i luga ma maualalalo tua ma lima e fetaui lelei mo le potu fono. Mo le faletaele - fale malu e mafai ai e tagata faigaluega ona nonofo faʻalelei. O le pule o le nofoa ua filifilia mo ia, i le amanaia o le mamafa, maualuga. Orthopedic gaioiga ono manaʻomia.

A filifilia, oe tatau ona uai atu i:

  1. Faʻatumu. E mafai ona feololo le feololo (PPU), vaivai (holofiber), malo malo poloka tele e faʻalauteleina. O le filifiliga faʻamoemoeina i manaʻoga o le tagata faʻatau lava ia.
  2. Upholstery. Mamanu, agamalu ma aoga faʻalagolago i lona lelei. O lanu eseese o le a faʻamalieina ie, agamalu - velor, lafu, microfiber, chenille, moni paʻu. O fofo aoga o le ie, o le leatherette, o le jacquard, o le lafu, o le moega: e mafai foi ona tatalia atigivae o fagafao.
  3. Faiga Naʻo se mataupu o le tofo. E foliga mai, o le a manaʻo le e ona e tausi se masani, muamua-i ai muamua sitaili o le potu.
  4. O le fomu. Ae e te leʻi filifilia se nofoa, e tatau lava ona e nofo i luga ina ia e malamalama ai pe lelei pe leai.

Nofoaga o tamaiti o se vaega eseʻese. Lenei meaafale tatau ona le gata faʻamalieina, ae ia saogalemu foi, le aofia ai le atinaʻega o scoliosis ma isi tua faʻamaʻi.

Eseese

O nofoa e faʻavasegaina i vaega nei:

  • tofiga;
  • le i ai o se faʻavaʻa;
  • fausaga.

A filifilia, e taua le taʻitaʻia e le gata i lou oe tofo, "mea laiti" uma e taua, mai mea o gaosiga i le mamanu. Lalo o se faʻamatalaga o ituaiga taʻitasi nofoa.

E ala i tofiga

Afai tatou te talanoa e uiga i le aoga o upholstered meaafale, e tusa ai ma lenei faʻavae, o ituaiga nei o nofoa e iloga:

  • mo galuega (taʻaloga, komupiuta, ofisa);
  • mo tafaoga (togalaau, totonu).

O a latou sitaili ma a latou tisaini o le a eseese, ona ua fuafuaina e fofo eseese faʻafitauli. E faʻaalu e se tagata le 8-12 itula i le nofoa galue, o lona uiga la e tatau ona faʻafiafiaina pe a mafai. I le avea ai o se tulafono, tagata faigaluega o loʻo faigaluega i se komupiuta filifilia masani komepiuta nofoa i luga o uili, faʻaauupegaina ma le siitia faiga e fetuʻunaʻi ai le maualuga o le nofoa ma se reclining tua mo se tulaga lelei i tua. I faʻataʻitaʻiga alualu i luma, ua uma ona orthopedic, faia o mea manava.

Mo pule, nofoa faʻataʻavale o se vasega maualuga atu e gaosia: ma maualuga tua, agamalu lima, o se lautele nofoa. E i ai foi ona lava faʻavasegaina: mai faigofie mataʻina foliga, ina ia faʻamamafaina le tulaga o le pulega (o loʻo ufiufi i le natura poʻo le faʻasao-paʻu), i ergonomic mamanu ma orthopedic gaioiga. Latou te saunia mo le vaevaeina o le tua i ni sone faʻapitoa ina ia mafai ai ona fausia se faʻavaʻa aoga, o loʻo i ai aluga mo le tua ma le ulu. O ia ituaiga ata e fuafuaina e le gata e faʻatumau ai le tulaga o le ana, ae faʻapea foi lona soifua maloloina.

Talu ai nei, na amata ai ona latou gaosia ni nofoa faʻapitoa mo tagata taʻalo. O latou eseʻesega mai ofisa tasi o le pito i tua o le 180 ° - pe a fai ua faigata ona nofo, oe mafai ona tuʻuina i le tino se nofoa faʻatulagaina. O le siitia masini o le nofoa ma armrests o le a faʻateleina ai le faigofie. Faʻapitoa cushions ua faʻapipiʻiina i lalo o le tua ma le ua.

Nofoa potu malolo eseese tulaga. I lenei tulaga, o le mafanafana ma le mafanafana e taua, o le avanoa e nofo ai i se tulaga malolo ao faitauina se tusi, matamata TV, ma se ipu kofe poʻo galuega taulima. Masalo o le a avea ma se nofoa luelue, lea e faigofie ai ona lalaga, o le "Voltaire" nofoa ma lona maualuga i tua, lima malu ma aluga, lea o le a nofo ai le tagata toʻa lelei, poʻo se vaega o nofoa maualuluga lima i se laulau kofe. Pe e mafai ona faʻatau se recliner taugata e faʻatagaina oe e tu ou vae i luga o le laupapa ma taʻoto i tua. O le dacha ma le atunuʻu fale o le a le faia e aunoa ma aso nei rattan meafale.

Afai e te fuafua e tuʻu le nofoa i luga o se veranda matala, e tatau ona e filifili mo rattan faafoliga, palasitika.

Nofoa mo malologa faaonapo nei "Voltaire"

Mo le taitai

Nofoa o le ofisa

Totonu ma laulau kofe

Tafaoga taʻaloga

Nofoa togalaau

I le i ai o le faʻavaʻa

Nofoa e faʻavaʻa ma leai ni faʻavae. O le muamua aofia ai meaafale masani ma mautu faavae vae, backrests ma armrests. Ioe, o le nofoa ma backrest o le ai ai se mafiafia vaega o polyurethane (PU) poʻo isi faʻatumu e maua ai latou agavaivai.

I nofoa faʻaonapo nei, o le tino e masani ona faia i laupapa, uʻamea poʻo le palasitika. O ni faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai se paluga tuufaatasi o le fausaga o fausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se ofisa ofisa, o le tua, nofoa ma alofilima e faia i palasitika, ma le crosspiece ma uili e faia i uamea.

O meaafale faʻafuaseʻi na aliali mai i foliga o ato na faʻatumuina i le faʻateleina o polo polystyrene (styrofoam). Lenei tagata faʻatumu o se mea tulaga ese: taʻavale, o polo fetuʻunaʻi i foliga o le tino o le tagata, a o le taimi e tasi e lagolagoina mai itu uma. O le laʻititi o latou lapopoʻa, o le sili atu foi lea ona malulu i le nofoa. I le aluga o taimi, o polo na malepelepe, faʻaputuputu le susu - ona tatau lea ona sui. O ia meaafale e i ai leisi faʻaopoopoga - o se ufiufi e mafai ona aveʻese, mulumulu, sui. Ma o le a le mea e sili ona manaia - o foliga o le ato e mafai ona tuʻuina atu i ai eseese: masani, pear, polo, stump, cubube.

O lenei ituaiga meaafale e masani ona filifilia mo se potu o tamaiti ona o uiga nei:

  • lanu susulu;
  • foliga le masani ai;
  • mamafa mama;
  • tausiga faigofie.

O meaafale e leai se aoga e iai foi mea e le faʻafesoʻotaʻi. O le lelei o nei nofoa o le faʻaaogaina o polyvinyl chloride mo le latou gaosiga - o se mea anagata ma teteʻe e mafai ona faʻaloaloa. E avanoa i lanu eseʻese, ufiufi i lafu fulufulu mo le vaivai. O nei nofoa e mafai ona faia i soo se foliga. E masani ona omai ma le pamu paʻu.

E ui lava i le mautinoa iloga o frameless mamanu, latou te le aunoa ma drawbacks. O mea taua e le gafatia i le maualalo o le vevela ma le aʻafiaga o le pa mai le siʻitia i tau o pamu taʻavale.

E ala i le mamanu

O le ata o nofoa e mafai ona avea ma masani, masani, poʻo le sili muamua, o nisi taimi e faʻafiafiaina foi. O filifiliga masani a e: masani, gaugau, faʻataʻamilomiloina faʻataʻavale, maʻa ma nofoa.

Nofoa mo le fale e masani ona filifilia masani ma vae. Faʻamasinoga filifiliga e ono eseese:

  • ma le maualalo, maualuga i tua;
  • ma armrests, vaivai pe laupapa, pe tusa lava pe aunoa ma latou;
  • i vae saʻo, piʻo;
  • ma se pouf i lalo o ou vae;
  • ma isi aluga;
  • taofiofi mamanu poʻo susulu lanu fiafia;
  • ma ie lavalava poʻo le paʻu.

I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, o se tulafono, o le PUF e faʻaaogaina e faʻatumu.

O le aoga sili o le masani ai nofoa, o lona agavaʻa, talafeagai i soʻo se potu ma totonu, o se tele tele o ituaiga filifiliga. E mafai ona i ai ni mea le lelei pe a fai o meaafale e faia i mea taugofie o le masalosalo uiga.

O nofoa gaugau e faʻatau mai pe a fai e te manaʻomia se isi moega i se tamai potu. O tisaini faʻaonapo nei e maua ai le lautele o auala gaugau. A filifilia se nofoa faapena, e taua le uaʻi totoʻa i nuances nei:

  • faʻafaigofieina o le suiga suiga;
  • leai ni va ma ni eseesega i le va o aluga i le tulaga tatala;
  • faavae orthopedic.

O nei faʻataʻitaʻiga e ergonomic, feaveaʻi, aoga, faʻaeseeseina e se foliga matagofie, ma e mafai ona faʻaauupegaina i se faʻaopopo pusa mo ie lino.

O le nofoa faalue e i ai itu taua, o sea ituaiga manaʻoga faʻaopoopo avanoa pe a oʻo mai i le masani faʻamatalaga o rattan luga curved tagata tamoʻe. O tagata e ona le tamaʻi fale mautotogi e tatau ona faʻalogo i le faʻamoe. E alu i luga le avanoa, e tu, ma e iai le tuʻufaʻatasiga o pendulum i lea lava igoa e faʻasolosolo lemu le nofoa.

O nofoa faʻatautau e tele lava ina faʻatau e malolo ai i se fale o le atunuʻu. Mo le gaosiga o le faʻavaʻa, palasitika, rattan, willow e faʻaaogaina, latou te faia i le tulaga o le faʻamoe, polo, fuamoa poʻo le kokolo. O le faʻapipiʻiina e mafai ona tu: ufi, faʻapipiʻi pe feaveaʻi. O ituaiga tuʻuina atu o loʻo iai vaega ia:

  1. O le faʻatafata nofoa e faʻaaoga mo malologa puʻupuʻu, faʻatagaina oe e fue.
  2. O le faʻauoga e faia i le rattan faʻaleaganuʻu pe masani ai ma e tautau i luga o le mauga. I lona vaʻaia mai, o le nofoa e pei o se nofoa o le faʻapaʻu pa puipui i itu uma; o se lapoʻa tele e tuu i totonu. I totonu, e mafai ona e lagona le tuʻulafoaʻi ma puipuia, a o vaʻaia mea uma i ou tafatafa.
  3. O le nofoa polo e i ai foliga o le hemisphere ma e lapoʻa tele. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e aʻea i totonu i ou vae. O mea e gaosia ai mea e tutusa ma mo le kepati.
  4. O le nofoa foliga-fuamoa e faia i palasitika manino, sili talafeagai mo pepe.

O le sili aoga o ia fausaga o lo latou tutasi, o se faʻapitoa atemosifia o le mafanafana, latou te fesoasoani e fausiaina. O le pito i lalo o le faigata o le feʻaveaʻi mai lea nofoaga i lea nofoaga, e le gata i lea, a o le faʻamavaeina o le nofoa faʻatautau, e tumau pea faʻailoga mataga i luga o le faʻalo.

O tagata e ona le fale tele e mafai ona faʻamalieina latou lava i le nofoa. Lenei masini malolo mafai faʻapipiʻi le volumetric tua ma faʻalautele le vae i se tulaga faʻatulagaina. O nisi ituaiga ua faʻaauupegaina i mea faʻapipiʻi. O le faʻasalaga e lua ituaiga: masini ma eletise. O le matagofie o se nofoa o le e matua ergonomic, mafai ona mulimuli i le contours o le tino, e pei o na faia e okaina mo se faapitoa tagata. I le masini masini, oe o le a manaʻomia e mama moli i luga o le ulu ulu e seti i le minoi: faalagolago i tua ma faʻaloaloa ou vae. O le recliner, faʻatumuina i le "eletise" faʻatumuina, faʻagaioia mai se mamao mamao. E faigofie ona mimilo ma mafai ona faʻaauupegaina i se taupega auala. Faʻatasi ai ma le lelei o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga o le amataga, o se maualuga maualuga o le faʻamafanafanaga, anagata ma le faʻatuatuaina, ma unpretentious tausiga. Minus - i le manaʻoga mo le tausisia pea ma le saogalemu auala: o le mamao nofoaga o meaafale e faʻatatau i le puipui, le toesea o tamaiti, fagafao i totonu o le suiga liʻo o le fausaga.

Nofoa masani e faʻatasi ma lima

Masani e aunoa ma lima

Gaugau lata mai

Nofoa malulu nofoa

Glider mo le mafanafana

O loʻo tautau i le fale

Faiga o le koko

Itulagi hemanafi

Le Foafoa Nofoa Nofoa

Recliner ma le faigata o polokalama

Mea e faʻaaoga

A filifilia le mea masani mai le nofoa e fai ai, e tatau ona taʻitaʻia oe e lou oe tofo, ma tuʻufaʻatasia foʻi lana ata ma totonu o le potu. Faʻaaoga soo mea e faʻaaoga i mea faʻapipiʻi:

  • o le fala o se ie mafiafia e faigofie ona tausi, e mafai ona fufulu mama mai uma lint ma stains;
  • chenille o le filifiliga lea mo tagata mamaʻi, e faʻaopoopo i ai, e teteʻe atu i le faʻafitauli o le masini (mo se faʻataʻitaʻiga, o matiuu o pusi);
  • microfiber - anagata, manaia i le paʻi i ai, faigofie ona fufuluina i ausa;
  • lafu - tetee i le vai (repels ona fasimea), atigivae manu, mafai ona fufuluina ma se lagona gaogao faamama;
  • jacquard - anagata, lamolemole, faia i alava masani, togafitia ma ofu-tetee impregnation, e le mou i le la;
  • velor o se malu ma manaia i le paʻi ie, faigofie onosaia faamamago faamamaina, ae loimata vave i lalo o le masini faʻafitauli.

Mo le fausiaina o faʻavaʻa, o mea nei e masani ona faʻaaogaina:

  • laupapa masani;
  • laupapa laupapa o mea lelei ninii;
  • ipu ma varnishing po o faʻamamaina;
  • plywood masani faʻaaogaina i meaafale gaosia;
  • uʻamea;
  • palasitika

I fausaga le faʻavae, faʻalauteleina polystyrene e masani ona avea le faʻatumu.

Filifiliga taʻiala faʻavae i le faʻatulagaina

O mea taua e taua le mataituina i lenei tulaga o le:

  • galuega tauave ma le faʻamoemoe;
  • fua o meaafale;
  • talafeagai o le mamanu.

Ile potu faʻatapulaʻa o le potu e te fuafua e tuʻu ai le nofoa, e tatau ona e uaʻi atu i meaafale laʻititi ile ituaiga tekonolosi maualuluga, ole masini e pei ole faʻapapa. O le tuusaunoa o rattan papasan - o le "malo" o fale tele. A filifilia se nofoa-moega, o le auala o lona faʻaalia e taua: tele faʻataʻitaʻiga e le mafai ona pipii mau i le puipui. Ae paga lea, o recliners ma faʻamutaina fausaga e le avanoa foi mo tagata uma ona o lo latou tele.

A filifilia se nofoa mo se vasega pepe, oe tatau ona mataala i masini faʻavasega: latou maua a leai manua fua faatatau, latou e matua malamalama - o le tamaititi o le a tutoʻatasi fesiitai se ituaiga faʻataʻitaʻiga i se nofoaga talafeagai mo ia.

O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e le talafeagai mo aʻoga faʻamoemoe; mo le aʻoga i le kesi, e sili atu le filifilia o se lelei komupiuta faʻamatalaga ma le orthopedic tua.

O nofoa masani masani e talafeagai i taimi uma mo le potu malolo, ae e taua le uai atu i le ata - o le potu tutotonu i totonu o le fale e tatau ona faʻatulagaina i le tulaga maualuga. I luga o le poletito e mafai ona e faʻatau ai se nofoa faʻaletino e sili ona faʻalelei mo le malologa atoatoa ma le ipu ti ma le tusi mafanafana. Uma le hammock ma le cocoon o le a talafeagai iinei. Ae o meaafale e tatau ona faia i mea e mafai ona tatalia le vevela tele, maualuga maualuga o le susū ma aʻafiaga o isi mea i fafo atu. Soʻo se faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei e talafeagai mo se potumoe - o le mea taua o le tuʻufaʻatasia o mea i totonu, e aunoa ma le faʻaaluina o avanoa faaopoopo.

E seasea faʻafetaui se nofoa i le umukuka, ae o tali faʻaonapo nei e le aveʻesea lona faʻaaogaina i totonu o lenei potu. Pa faʻataʻitaʻiga, gaugau nofoa, nofoa faʻafuaseʻi faia o tekinolosi o le a talafeagai - o le filifiliga e tatau ona faʻavae i luga o fua o le potu.

Ae mo filifiliga a le ofisa, iinei e taua le taulaʻi atu i mea faʻapitoa o le galuega. Ae i soʻo se tulaga, o le nofoa e tatau ona malosi, saogalemu, fuafuaina mo faigata faʻagaioiga tulaga ma faʻateleina avega. E taua foi le faigofie ma le aoga - ma le filifiliga saʻo o ia meaafale, o le avega i luga o le tuasivi o le a itiiti, ma o le tafe toto ma isi taua gaioiga o le a le afaina.

O se nofoa filifilia lelei, tusa lava poʻo le a lona ituaiga, o le a faʻafiafiaina oe i se umi o le olaga tautua, seti oe i se uiga galue pe fesoasoani i le lelei malologa.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Director - The Basics (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com