Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i Sharjah - mea taua

Pin
Send
Share
Send

O mea e tosina i ai Sharjah e masani ona faʻatusatusa i penina o le Arapi Peninsula. Sharjah o se laʻititi ae o ona po nei ma mafanafana 'aʻai o loʻo tu i le talafatai o le Arapi Sea. E ui lava i le mea moni e le o mamao ese Dubai, o le tele o tagata femalagaaʻi e sili ona nonofo iinei. O le mafuaʻaga autu o Sharjah o loʻo iai lava se avanoa mo vaʻaiga faʻasolopito (o se mea e seasea tupu mo le UAE), ma nofoaga tetele faʻatau, ma papaʻe papaʻe.

E le pei o Dubai i ona po nei, o loʻo iai fale faigofie, laconic, faʻapea fale mataaga ma tele nofoaga faʻaleaganuʻu. E sili atu i le 600 faletapoto naʻo iinei.E tele nofoaga mananaia a Sharjah e mafai ona e alu iai na o oe ma e iai se mea e te vaʻai ai.

A e malaga i Sharjah, e tatau ona manatuaina o lenei o se '' mago "taulaga, lea e faʻasa ona inu 'ava malosi, e leai ni hookah faʻamau ma e tatau ona ofuina tapunia lavalava.

Vaaiga

I le tala faasolopito, Sharjah o se tasi o sili ona tamaoaiga 'aʻai i se ua le mativa atunuʻu, lea e tele manaia nofoaga. O lenei 'aʻai e masani ona faʻaigoaina o le faʻaputuga tupe sili a United Arab Emirates. O le a le mea aoga e te vaʻai ai ia oe lava i Sharjah?

Mosque Al Noor

O le Al Noor Mosque (faʻaliliuina mai le Arapi o le "ifo i lalo") atonu o le sili ona lauiloa faʻailoga o le emirate o Sharjah. O se fale matagofie ma matagofie o maamora paʻepaʻe, fausia i foliga o le Blue Mosque i Istanbul. Pei o le Malumalu anamua o Take, o le Al Nur Mosque e 34 ona fale ma e avanoa mo turisi. Na fausia i le 2005 ma faaigoaina i le igoa o le atalii o le Emir o Sharjah, Sheikh Mohammed ibn Sultan al-Qasimi. O tekonolosi faʻaonapo nei ma mea na faʻaaogaina i le taimi na fausia ai le faʻailoga iloga.

O le teuteuina o totonu o le malumalu Mosalemi o loʻo mataʻina foi lona matagofie ma le taugata: o puipui e laina i maʻa masani ma valivali e atisi o le lotoifale. Masani lava, o le faletapuai e 2 potu tatalo: tane (mo le 1800 tagata) ma le fafine (mo le 400 tagata talitonu).

I le po, o le aisa-paʻepaʻe fale avea atili sili ona ofoofogia: moli o le moli, ma le mosque maua i luga o se susulu auro pupula. I le auala, o loʻo i ai se vaipuna malamalama i tafatafa o le tosinaga i le afiafi, lea e aoga foi le vaʻai.

O le Al Noor Mosque e matala i tagata uma o loʻo omai: e le gata i tagata Musalimi, ae o tagata mulimuli foi i isi tapuaiga e mafai ona omai ii. A e asiasi i se malumalu na o oe, e tatau ona e manatua tulafono nei: e le mafai ona 'ai, inu, uu lima, talanoa leotele ma fai ofu tatala i se mosque.

Al Noor Mosque o se tasi o faʻafiafiaga e aoga le vaʻaia i Sharjah i le taimi muamua.

  • Nofoaga: Al Mamzar Corniche St, Sharjah.
  • Tatalaina itula: Aso Gafua mai le 10.00 i le 12.00 (mo turisi ma tagata tafafao maimoa), o taimi o totoe - taimi.
  • Features: oe tatau ona ofuina ofu pogisa, tapunia.

Mleiha Archeology Center

Mleha o se tamai taulaga i le emirate o Sharjah, aloaʻia e tusitala faʻasolopito o le sili ona matua 'au tupuʻaga nofoaga i le United Arab Emirates. O mea muamua na maua mai na maua i se taimi e leʻi mamao atu: i le 90, ina ua faʻataʻatia le sapalai o le vai. Lenei aso, o lenei 'upega tafaʻilagi o le ogatotonu o ākeoloki Mlech. O le nofoaga tafafao e leʻi taʻutaʻua tele, aua na faʻatoa tatalaina i le 2016. Peitaʻi, ua fuafuaina e le pulega e avea lea ma nofoaga tutotonu mo turisi ma nofoaga o aʻoaʻoga.

O le Mlekha Archeology Center o se mea faigata tele e aofia ai ma le tele o fale. Muamua, o le autu lea o le fale mataaga, o loʻo iai uma mea taua: keramika, mea teuteu, mea faigaluega. Lona lua, o se 'olo tele lea na maua ai e tagata suʻesuʻeina tuugamau anamua ma le tele o oa. Lona tolu, o fale masani nei e nonofo ai: o le tele o latou o faʻamanatu iloga, ma o le a naʻo le manaia o le savali faataamilo i le taulaga.

E aoga foi le vaʻai ia oe lava le vanu o ana ma le kamela fanuatanu. Mo se totogi, oe mafai ona asiasi i le moni eliina: talanoa ma archaeologists ma eli.

  • Nofoaga: Mleiha City, Sharjah, UAE.
  • Itula faigaluega: Aso Tofi - Aso Faraile mai le 9.00 i le 21.00, isi aso - mai le 9.00 i le 19.00.
  • Tau tiketi: tagata matutua - 15 dirhams, talavou (12-16 tausaga) - 5, tamaiti i lalo ole 12 tausaga le matua - leai se totogi.

Falemataaga o Taʻavale (Sharjah Classic Car Museum)

O le a seisi mea e vaʻai i Sharjah (UAE)? O le mea muamua o le a fai mai le toʻatele o le fale mataaga taʻavale. O se potu faʻaaliga tele lea, o loʻo iai taʻavale mai vaitau eseese ma atunuʻu. I le aotelega, e tusa ma le 100 ni taʻutaʻua ni taʻavale ma tusa ma le 50 tuai uila afi ua faʻaalia. O le lua "matua" faʻataʻitaʻiga o le 1916 Dodge ma Ford Model T. O taʻavale sili ona "fou" na tuʻua le laina mo faʻapotopotoga i tausaga e 60 o le 20 seneturi.

I le taimi o le maimoaga taamilo, o le taʻiala o le a le gata talanoa e uiga i le fausiaina o taʻavale, ae faʻapena foʻi faʻaalia le faʻatinoina o vaega eseese o taʻavale. Peitai, o le fale faʻaaliga e mamao ese mai le nofoaga na o oe e mafai ona vaʻaia ai taʻavale seasea na o oe lava. E aoga le alu i tua o le fale mataaga ma o le ae vaʻaia le tele o numera malepe, masaesae ma malepe taʻavale. O i latou uma na faʻasaʻolotoina foi i le seneturi lona 20, ae e leʻi toe faʻaleleia.

  • Nofoaga: Sharjah-Al Dhaid Auala, Sharjah.
  • Galue itula: i le Aso Faraile - mai le 16.00 i le 20.00, i isi aso - mai le 8.00 i le 20.00.
  • Tau: mo tagata matutua - 5 dirhams, mo tamaiti - leai se totogi.

Nofoaga Autu o Meaola a Arapi

O le Arabian Wildlife Center e naʻo le pau lea o le nofoaga i le UAE e mafai ona e vaʻaia ai manu o le Arapi Peninsula naʻo oe lava. O lenei o se tele zoo tu latalata i Sharjah malae vaalele, 38 km mai le taulaga.

O tagata o loʻo nonofo i totonu ole fale avanoa lautele ma e mafai ona e matamata iai i faʻamalama tetele. O se lapoʻa faʻaopoopo o le ogatotonu o tagata tafafao maimoa e le tau savali i lalo o le susulu o le la, ae mafai ona vaʻai i manu mai potu malulu.

I se faʻaopopoga, o se togalaau faʻatoʻaga, o se faʻatoʻaga a tamaiti ma avifauna o loʻo tu latalata i le nofoaga o meaola. E mafai ona e asia uma na nofoaga i lau oe lava totogi - o lea ua uma ona aofia i le tau o le ticket.

  • Le tuatusi: Al Dhaid Rd | E88, Sharjah Airport Road i le fesuiaʻiga 9, Sharjah.
  • Itula faigaluega: Aso Sa - Aso Gafua, Aso Lulu, Aso Tofi (9.00-18.00), Aso Faraile (14.00-18.00), Aso Toʻonaʻi (11.00-18.00).
  • Tau: AED 14 - mo tagata matutua, 3 - mo talavou, mo tamaiti - ulufale e leai se totogi.

Siva punavai o Al Majaz Waterfront

Al Majar Park - o le nofoaga o loʻo tu ai vaipuna lauiloa siva. Oe mafai ona vaʻaia le faʻailo nofo i luga o le matafaga, i se tasi o le tele o faleʻaiga, poʻo i se faletalimalo latalata. I se faʻaopopoga i vaipuna felanulanuaʻi, o le paka o loʻo i ai le tele o faʻatagata, o se tapolo tapolo, o se faletapuai ma nisi nofoaga e masani ona faʻatautaia ai konaseti.

O vaipuna sisiva e 5 faʻaali polokalame. O le sili lauiloa ma le le masani ai o Ebru. O se eseʻesega gaioiga na faia e faʻaaogaina ai le metotia vai mapu e le tagata faʻaali ata o Garib Au. O ata uma e 5 o loʻo faʻaalia i aso uma (peitaʻi, e masani ona faʻaalia i se isi faʻasologa).

  • Nofoaga: Al Majaz Park, UAE.
  • Tatalaina itula: o le faʻatinoga e amata i aso uma ile 20.00 ma tamoʻe i le afa itula.

Matafaga o Buhaira Corniche

O le Buhaira Corniche o se tasi o nofoaga malolo fiafia mo tagata uma ma turisi. Mai ii, o se mataʻina vaaiga lautele o Sharjah tatalaina: maualuga skyscrapers, o se Ferris uili ma mafanafana faleaiga. Ua fautuaina ni tagata femalagaaʻi ua i ai le poto masani e savali iinei i le afiafi, pe a maeʻa se aso faigata. I le taimi nei, o fale uma ua matagofie susuluina, ma o niu faʻaopoopoina lenei ata.

Fautuaina e tagata o le lotoifale le totogiina o se uila - ia e mafai ai ona e vaai i le taulaga na o oe. Afai e te sau iinei i le ao, oe mafai ona nofo luga o le mutia ma malolo. O le faʻamalama o se nofoaga lelei e amata ai lau malaga: toetoe lava o vaaiga uma e latalata mai.

O fea e maua ai: Bukhara St, Sharjah, UAE.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Falemataaga o Isilama Malo

Afai e foliga mai ua uma ona e asia mea uma, ma e te le iloa se isi mea e mafai ona e vaʻaia ia oe lava ia i Sharjah, alu i le Falemataʻaga o Islamic Islamic.

O faʻaaliga uma e fesoʻotaʻi ma le tu ma aga a Sasaʻe o loʻo aoina ii. Nei o faatufugaga anamua o faatufugaga, ma faletupe o vaitau eseʻese, ma aitema anamua o le fale. Ua vaevaeina le fale i 6 vaega. Muamua o le Abu Bakr gallery. Lenei oe mafai ona vaʻai i le Qurʻan ma vaʻaia mo oe lava ia le sili ona mataʻina fale faʻataʻitaʻiga o Isilama tusiata fale. Lenei vaega o le a sili ona taua ma manaia mo Mosalemi - o loʻo taʻu mai ai e uiga i le matafaioi a le Hajj i olaga o tagata talitonu ma e uiga i pou e lima o isalama.

O le vaega lona lua o le Al-Haifam Gallery. Lenei oe mafai tutoʻatasi vaʻai pe faʻafefea ona tupu le saienisi i atunuʻu Mosalemi, ma faʻamasani ma isi mea fale. O le vaega lona tolu o le fale mataaga o se faʻaputuga o ceramics, lavalava, laupapa oloa ma teuteuga mai vaitau eseese. I le potu lona fa e mafai ona e vaʻai uma i mea taua mai i tua i le 13-19 seneturi. O le lona lima o vaega o le faʻatosinaina e faʻapitoa mo le 20 seneturi ma le aʻafiaga o le aganuʻu a Europa i Mosalemi. O le vaega lona ono o loʻo iai auro ma siliva mai tupe eseese.

I se faʻaopopoga, eseese faʻaaliga ma faugafauga fonotaga fonotaga e masani ona faia i le ogatotonu o isalama agavaʻa.

  • Nofoaga: Corniche St, Sharjah, UAE.
  • Itula faigaluega: Aso Faraile - 16.00 - 20.00, isi aso - 8.00 - 20.00.
  • Tau: 10 dirhams.

Sharjah aquarium

O se tasi o mataaga e sili ona mataʻina i Sharjah o le taulaga tele o le taulaga o loʻo tu i luga o le matafaga o le UAE. O se ofoofogia lenei fale i le tele o itu.

Muamua, o le nofoaga i le sili atu 250 ituaiga o le Sami Initia ma le Fagaloa o Peresia, e aofia ai ituaiga eseese o iʻa, sami, shrimp ma laumei. E i ai foi tuna oona ma malie malie. Lona lua, mo se totogi, oe mafai tutoatasi fafagaina iʻa ma isi tagata o le vaioloa. Lona tolu, o pupuni taʻitasi o loʻo iai se faʻaaliga taua e mafai ai ona e aʻoaʻoina ni mea mananaia e uiga i tagata taʻitasi o le sami.

I tafatafa o le falemaʻau o loʻo iai le malae taʻalo ma le fale faʻamanatu.

  • Nofoaga: Al Meena St, Sharjah, UAE.
  • Itula faigaluega: Aso Faraile - 16.00 - 21.00, Aso Toʻonaʻi - 8.00 - 21.00, isi aso - 8.00 - 20.00.
  • Tau: matutua - 25 dirham, tamaiti - 15 dirham.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Falemataaga i le sami

Pei o le tele o taulaga ma auala i le sami, Sharjah sa ola i luga o le vai talu mai anamua: tagata fagota, fausia vaa, fefaatauaiga. Ua maua e le au eliina o eleele le tele o mea taua o le sami na fausia ai le falemataaga i le 2009. O se fale matagofie lenei ma lona tele fale faʻafiafia. Faʻatasi ai ma faʻaaliga matagofie, e taua le maitauina o faʻataʻitaʻiga o vaʻa, ituaiga o atigi (sa masani ona faʻaaoga e fai ma ipu) ma le fale na fausia ai vaʻa ma oloa na momoli atu i isi vaega o le lalolagi (mea manogi, ie, auro).

I totonu o le falemataaga i le sami, e mafai foi ona e vaʻai pe faʻapefea ona aoina e penina penina penina moni Arapi: faʻafefea ona iloa atigi, fuaina le minerale taua ma faia mea teuteu mai ai. O le faʻaaliga faʻaaliga foliga o se vaega o penina-puʻeina masini.

  • Nofoaga: Hisn Avenue, Sharjah, UAE.
  • Itula faigaluega: Aso Faraile - 16.20 - 20.00, isi aso - 8.00 - 20.00.
  • Tau: O le ulufale ulufale mai le aquarium e aoga.

O tau ile itulau e mo Aukuso 2018.

E i ai lava se mea e vaʻaia i lenei 'aʻai - o vaaiga a Sharjah o le a le tuʻua ai se tasi e le ano i ai, latou te faʻateʻia e oʻo lava i tagata femalagaaʻi ua leva le poto masani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: uae dubai abu dhabi sharjah urdu hindi news updates today. 169 stranded Pakistani sent back to Pak (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com