Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻatonuga mo le fausiaina o se tulimanu sofa ma ou lava lima, ata ma ata

Pin
Send
Share
Send

O mea faigaluega i tulimanu o le a fesoasoani e faʻaauupegaina ma le agavaʻa se nofoaga faʻafiafia i se tamai nofoaga malolo. E fetaui lelei i totonu o le geometry o le potu, taofia le maualuga faʻaaogaina vaega, saunia lava avanoa mo malo. E mafai ona e sefeina le tupe i le faʻatauina o meaafale o se foliga tutusa pe a fai e te tuʻufaʻatasia se sofa tulimanu i ou lava lima, faʻaalia e le gata i tomai i le galue ma mea eseese, ae faʻapea foi le agavaʻa o se tisaini. O le mea taua o le matua saʻo i galuega, aua le faʻanatinati, ma o le taunuʻuga o le a faʻafiafiaina oe i le matagofie ma le anagata.

Le lelei ole DIY

Faʻaputuga se sofa tulimanu ma ou oe lava lima, pe a fai o oe ia talafeagai mea faigaluega ma mea, e le mafua ai faigata e oʻo lava i tagata fou. O ia meaafale faʻamamaina o le a fesoasoani e sone le avanoa o le potu. Faʻatumuina ma vateatea vateʻa, tulimanu sofa e mafai ona ofi ai le tele o mea a le fale.

Mafaufau pe aoga le faʻaaluina o le taimi e suʻe ai le ata saʻo i le faleʻoloa pe sili atu ona faigofie le fausiaina o se sofa ma ou lava lima, matou te vaʻai totoa i mea nei:

  • meaafale potopoto ma ou lava lima e ofi i taimi uma i totonu o le potu, fetaui lelei i le tele;
  • o le filifiliga o ufiufi lanu e le faʻamoemoeina i le tele o tuʻuina atu e le kamupanī;
  • e ala i le faia o se tulimanu malu oe lava, oe mafai faʻaititia ai tau;
  • A faʻaputuputuina se umukuka tulimanu sofa ma ou lava lima, oe mafai oe lava faʻatonutonu le lelei o le oloa ina ia aua neʻi masalosalo i lona malosi ma le tumau.

O le autu faʻaopoopoina o le faʻaputuputuina o se sofa tulimanu lemu ma ou lava lima o matagofie matagofie, o se lagona o le mitamita i le galuega faia. I le taimi o le gaosiga gaioiga, oe mafai ona lagona e pei o se moni mamanu ma mauaina aoga aoga. O lagona lelei o le a faʻamalosia e le naunautai iloiloina o isi.

Mea ma mea faigaluega

Ina ia sefe taimi ma tupe, o le a fesoasoani se auiliiliga ata o le masini mo se tulimanu sofa. E fautuaina foi le faia o se lisi o mea manaʻomia ma mea faigaluega muamua. I le gaioiga o le fausiaina o meaafale, oe ono manaʻomia:

  • laupapa konosi (faʻaaogaina mo le faʻavaʻa);
  • laupapa lapisi (sili atu Birch) e manaʻomia mo sheathing le faʻavae;
  • Fiberboard o le a sau ono ono i le tulaga o le faapipiiina o le pito i lalo ma le faaputuputuina o pusa teuina;
  • laminated chipboard e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiaina o lima;
  • mea vaivai (foam rubber or synthetic winterizer) e taua tele pe a faʻaeʻe le tua o le sofa poʻo aluga;
  • ie ie ufiufi (ie mafiafia e faʻatupuina i vai faʻapitoa e faʻamamaina le vai e puipuia mai le faʻatele o le filogia);
  • faʻamau (tulimanu, faʻovilivili, fao);
  • toso-i fafo faiga mo drawers;
  • vae meaafale (e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o elemeni i uili);
  • mea faʻaaoga (filo, kelu).

O se tasi o mea taua i le gaosiaina o se sofa tulimanu ma ou lava lima o le saʻo filifilia o mea manaʻomia mea faigaluega:

  • ili - mo le tipiina o elemeni tetele laupapa;
  • se faovilivili, a aunoa ma lea e faigata tele ona vave faʻaputuputu soʻo se fausaga;
  • masini suisui (sili atu le eletise) - mo le suʻiina o ie;
  • o mea teu meaafale e faʻatagaina ai oe ona faʻamau lelei le ie i nofoaga saʻo.

Faʻalagolago i le faigata o le ata, o le laʻititi lisi o manaʻoga masini mafai ona toe faʻatumuina i le gaioiga.

Utupoto

Plywood

Laupapa

Fiberboard

Totoga meafale

Paʻu paʻu

Ie ie ufiufi

Ata ma ata

Faʻalelei tusitusi ata ma ata mo le faʻaputuputuina o le sofa tulimanu ma ou oe lava lima fuafua le lelei o le iʻuga mulimuli. Sketch e tatau ona matua faigofie ma tuʻusaʻo. O le faʻavae taua o le faʻamatalaina o le tele ma le nofoaga o auiliiliga uma o meaafale i le lumanaʻi. A maeʻa ona tusia le ata o le tulimanu o le tulimanu na tusia, o se ata auiliili o le nofoaga o faʻamau uma, faʻamalosia o vaega, vaeluaina, ma, pe a manaʻomia, o tagata toso e saini.

Nisi fautuaga a tagata atamamai o le a fesoasoani ia oe e faia mea uma saʻo:

  • pe a filifilia le fua o meaafale, e taua le fua muamua i le nofoaga o le a faʻapipiʻi ai;
  • muamua lava, o se ata tusia tusia, lea e tatau ona faʻailoa mai le umi o le lua afa o le sofa, lona loloto ma le maualuga o le tua (o lenei parakalafa mafai ona faʻatulafonoina);
  • o le lautele o le faavaa sofa ua fuafuaina o le eseesega i le va o le aofaʻi atoa o le lua afa ma le loloto.

Manatu taua na e amanaʻia pe a faia se ata o se sofa:

  • tulimanu pito i tua;
  • o le fua o le atoa fausaga ma ona vaega taʻitasi;
  • le manaʻoga e faʻapipiʻi gaugauina auala;
  • le manaʻoga e faʻapipiʻi potu teuina;
  • o le maualuga o vae sofa.

Mea lilo mai se polofesa: mo le faigofie o le faitau ata ma ata, pe a fausiaina i latou, e tatau ona e faʻaaogaina lanu eseʻese mo mea uma.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pito i lalo o laupapa e lanu i le samasama, o laualuga o laupapa laupapa e efuefu, o le mea e faʻapipiʻi ai ma le paʻu o le paʻu e piniki. O se ata o le itu o le sikulima e tusia i aū mūmū. Lenei o le a fesoasoani ia te oe vave faatautaia ma matua faʻaititia ou taimi tau.

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga gaosiga

Sei o tatou mafaufau i tulaga pe faʻafefea ona fai se sofa tulimanu ma ou lava lima. E tusa ai ma le ata na tusia muamua, o vaega e tatau ona faanumeraina ma faʻataʻatia mai a o loʻo faʻaogaina. O aitema laiti lava e tatau ona tuʻu ese ese mai aitema lapopoʻa. O le iliina o se pa, fiberboard ma chipboard panels e mafai ona faia tutoʻatasi, ae e sili atu faigofie ma vave e okaina galuega mai polofesa. E amata le potopotoga i ni vaega tetele, e faasolosolo lava ona fau ni mea laiti i luga o le faavae.

O vaega uma e fesoʻotaʻi faʻatasi ma faʻovilivili. Ina ia faʻateleina le malosi, o vaega taʻitasi e muamua faʻapipiʻi, ma naʻo le lua lava o itu e toso faʻatasi.

Fausiaina uaea

O le potopotoga o le sofa amata i le fausiaina o se faʻavaʻa mai se pa. Lua uumi ma lua avanoa pupuu e fesoʻotaʻi i le tafatolu. A maeʻa ona faʻamau le pa i faʻamoe e tipiina ai, o faʻamau uʻamea o loʻo pipii i tulimanu. Faʻaopoopoga felauaiga lagolago o loʻo faʻamau i le ogatotonu o le tua. O le mea lea, o le malosi o le sofa tulaga ua ausia.

O le pito i lalo o le tulimanu sofa pusa ua suʻiina ma se laupepa o fiberboard o talafeagai talafeagai. Ina ia faʻaleleia mea, faʻaaoga ni tamaʻi meafale faʻapitoa fao poʻo se mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi (e sili atu ona faigofie, vave). O le afa lona lua ma le tulimanu faʻaofi e faia e tusa ma le tutusa mataupu faavae. Ina ua maeʻa uma tolu vaega o le tulimanu sofa faavae ua potopoto, latou ua faʻamau faʻatasi ma faʻamau ma nati.

O le masini fufulu i luma o le nut o le a fesoasoani puipuia le fafie mai le faʻaleagaina e uamea faʻamau.

Le isi, amata ona tatou fausiaina le backrest frame. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia ono utupoto, tutusa tutusa, ma se tipi i se tulimanu e faʻatatau i le tulaga o le nofoa. O le faʻavaʻa o le faʻavae elemeni o loʻo potopoto i le tutusa auala e pei o le faʻavaʻa o le faʻavae. E taua o vaega uma e faʻata ona faʻaalia i elemeni o le pito i lalo o le vaega pito i lalo. O le pito i tua o loʻo faʻamau i le soʻoga o laupapa i le pito i lalo ma le ogatotonu. O le maeʻa o meaafale ua faʻasolo i luga o le tagata lava ia, ona faʻamoeina lea o le facade, otiina i le lapoʻa, ma se laupepa laupapa laupapa poʻo ni laupapa laupapa. O le pito i luga o loʻo ufiufi i se fasi fafie, tipi i se tulimanu.

E le gata i lea, o nofoa faʻamau e faʻamau i le faʻavaʻa (i le fua faatatau o le tolu fasi mo vaega taʻitasi). O faʻamau e faʻamau i faʻamau lava e tipiina e ia lava i le soʻoga o le laupapa itu ma le pa pepa. Fiberboard ie ua faʻamau i luga o latou, lea o le a mulimuli ane avea ma faʻavae mo malulu nofoa gaugau. O totonu o le sofa o le a avea ma faigofie teuina nofoaga mo eseese mea fale. O le laʻasaga mulimuli i le faʻaputuputuina o le faʻavaʻa o le ufiufi o le fiberboard i tua ma le faʻapipiʻiina o meaafale vae faʻataʻamilomilo i le itu o le tulimanu sofa.

Faaputuputu le faʻavaʻa

Suʻi lalo o le atigipusa i se laupepa fibre

Faʻatulaga nofoa ma faʻamau

Padding foam

E le faigata ona faʻamoe le faʻavaʻa o le sofa i le tulimanu peʻa fai e te matua mulimuli i faʻatonuga nei:

  • o le mafiafia o le paʻu paʻu mo le tua ma nofoa e tatau ona sili atu nai lo le armrests (le itiiti ifo 10 cm);
  • o fua e faia ma le faʻaeteete aʻo leʻi tatalaina;
  • ina ia aua neʻi fenumiai, e sili atu le vave faʻapipiʻi le tipiina ese fasi fulufulu paʻu i le nofoaga saʻo (matou te faʻaaogaina masani PVA kelu);
  • oe mafai ona tuʻuina atu le manaʻo manaʻomia, o le foliga o le vaivai vaega, i le tipi ese le mafiafia o le foam paʻu i nisi vaega;
  • afai e te manaʻo e faia se loloʻu matagofie o le tua, oe mafai ona faʻaaoga twine ma laiti fasi fulufulu paʻu, salalau mea vaivai i nofoaga saʻo ma fusi ia ma se vavae, fausia ai le manaʻomia talafeagai;
  • ae le i oʻo i le tulaga o le ufiufi i ie, e sili atu le ufiufi o le paʻu paʻu ma le vaega o le agrotextile.

Leai se mea e tiaʻi ese ai le foam foam. Mai ia i latou oe mafai ona 'oti ese fasi laʻititi o malulu sheathing o talafeagai lapoʻa.

Ie e teu ai ie

Fai-oe-oe faʻataʻitaʻiga o ufiufi mo se tulimanu sofa aofia ai eseese elemeni - mo upholstery o nofoa, itu i autafa, faafoliga, backrest. O le tele o taimi, pe a aoina se tulimanu sofa mo le umukuka poʻo le potu malolo ma ou lava lima, o loʻo taua ie e faʻaaogaina:

  1. Mat o se sili umi anagata, abrasion ma pisipisia tetee mea e faʻatagaina ai oe e fausiaina se teʻi ma le malie i le paʻi, laualuga malu. O lona le mafaafitia lelei o lona tumau. O le i ai o meaafale teuteuina i se ie, oe mafai ona galo e uiga i le suia o ufiufi mo le tele o tausaga. O le ietoga o le a lipotia se maualuga maualuga faʻailoga, tausi lona foliga lelei, e le maanuminumi.
  2. Cotton ie tosina mai ma naturalness. E feololo i le susū ma le ea, eseʻese i le pupula o lanu. Ae a filifilia ni faʻaputuga mo se sofa tulimanu, oe manaʻomia le sauniuni mo a latou sui masani. Latou vave deteriorate, olo ese, leiloa lanu. Afai o le tulimanu sofa o alu mo le umukuka, e sili atu le teʻenaina o ie masani o lenei ituaiga.
  3. Lafu o se filifiliga lelei. Maʻaleʻale, veloveta i le tago ie tu mai fafo mo lona aoga ona o nylon ma nylon filo i le tuufaatasiga, e tetee atu i le palapala ma le susulu o le la. Aoina o se sofa i le umukuka ma ou oe lava lima ma fusi ie, oe mafai ona mautinoa e tusa lava pe a maeʻa ni tausaga se lua o le a foliga foliga e pei o le aso muamua.
  4. Paʻu o se taugata mea e mafai ai ona fausiaina sili ona matagofie, aoga meaafale. Paʻu ufiufi mo se tulimanu sofa e le gata o se auala e faʻasaoina ai latou mua foliga mai i le umi e mafai ai (latou te le mou ese, e le ofuina, e faigofie ona mama), ae o se avanoa e faʻaopopo matagofie i meaafale.

A fua le sofa, matou te faia se mamanu luga o pepa. Matou te toe tusia le ata i luga o le ie ma tipi ese ia auiliiliga (faatasi ai ma alauni mo suʻi). Ina ia faʻalelei le foliga mai o le ie i luga, o le ie mo ufiufi e uʻamea muamua. O le tipi mea e lafo i luga o le foam upholstery ma puipuia ma se stapler. Mo tagata fiafia i le mafanafana, mafanafana, faia-ia-oe tulimanu gaugau sofa mafai ona faʻaopopoina i malulu aluga suʻi mai le lava ie e pei o le autu mea teu.

Ina ia puipuia le pito o mea mai le tatalaina ma faʻaloloa i lalo o le uʻamea faʻamau, e faʻaopopo faʻamalosia ma se manifinifi fasi o lagona.

O le sofa tulimanu o se atua mo tamaʻi avanoa. Lona agavaʻa agavaʻa le oloa e faapipiiina i le toeititi lava o totonu totonu. O meaafale na faia e ia lava e le gata ina ofi lelei i totonu o se vaega faʻatapulaʻaina, ae o le mitamita foʻi o le aliʻi, o se faʻaalia o ona tomai faʻapitoa.

Mamanu suʻi

Toso ufiufi luga padding polyester poʻo paʻu paʻu

Mat

Lafu

Ie vavae

Paʻu

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet High Waisted Cable Stitch Shorts. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com