Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Features o lauiloa ituaiga o cactus Parody ma tausi mo latou

Pin
Send
Share
Send

Parodi o le sili lautele lautele ma lauiloa ituaiga o cactus. O lenei ua molimauina e le fausiaina o vavaeʻese faʻavaomalo faʻalapotopotoga o parody fiafia ma a latou ituaiga. O se ata o se laʻau o loʻo manino mai ai le mafuaʻaga ua tele ai tagata fiafia i lenei kakate i le lalolagi atoa.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa ai i ituaiga sili ona lauiloa o le Parody cacti, o le a tatou talanoa ai foʻi e uiga i le tausi lelei mo latou, saili pe faʻapefea ona tupuola ma fuga le cacti.

Uiga vaʻa

O le Parody o se ituaiga tele o le aiga o Cactus. Le igoa faasaienisi Latina mo le fugalaau Parodia.

I le faʻavasegaina o onapo nei, o le ituaiga Parody aofia ai le tele o ituaiga o cacti:

  • Notocactus (aʻoaʻo e uiga i le Notocactus species iinei).
  • Wigginzia.
  • Eriocactus.
  • Brasilicactus.

O le tele ituaiga ua oʻo atu i le 150 ituaiga.

Foliga Vaaia, talaʻaga o lona amataga mai, laufanua o tufatufaina atu

O le muamua parody cactus species na faʻamatalaina i le faʻaiuga o le 19 seneturi. O ituaiga fou na maua i le 20s o le 20 seneturi. e le tagata faimalaga mai Czech ma o le fai meaʻai o A. Fritsch i Bolivia, i le itu i matu sisifo o Atenitina, i Pasila, Paraguay. Nofoaga masani - vaega papa, mafai ona tupu i le mutia poʻo totonu o maʻa.

Parodies na aumaia i Europa i le ogatotonu o le 20 seneturi. Mulimuli ane, o se faʻaiuga o filifiliga, o le muamua sui o se fou parody na fafagaina - toto-fugalaʻau ma le kiona. O le ituaiga o maliega na faʻaigoaina i le igoa o le botanist Lorenzo Parodi.

Tusitusiga! O laʻau e maualalo, cylindrical pe faʻataʻamilomilo, spherical. O le mafuaʻaga e tele tuberous loloʻaso ivi asoaso. Areolae ufiufi i mafiafia papaʻe pubescence.

O maʻaolo e mafiafia, puʻupuʻu, e oʻo atu i le 40 vaega, susulu. O le umi o le tuasivi aulia 1 - 1.5 cm le umi. O le numera o tutotonu tutotonu o le 1 - 5, fuafua i le eseesega. Spines - E mafai ona piʻo nila. O tutotonu tutotonu e umi, e oʻo atu i le 3-4 cm. O fualaʻau e mamago, laʻititi, ufiufiina i laʻau tuitui.

Ituaiga taʻutaʻua: ata ma faʻamatalaga

Golden spiky poʻo Parodia aureispina

O le au e laʻititi, soʻo, e oʻo atu i le 5-6 cm le lautele. Ivi asoaso. Laʻau faʻamaʻa, e oʻo atu i le 35 - 40 fasi. O le ituaiga ei ai 5 - 6 totonugala tutotonu o auro lanu. O le lapoʻa a na o le matau-foliga. E samasama fugalaʻau.

Lehninghaus poʻo Parodia leninghausii

O laʻau e ola i ni vaega laiti. O le maualuga o au poʻo le 70 - 90 cm le maualuga. O le lapoʻa o le au e oʻo atu i le 10 cm.Ivi asofulu.Faʻasuʻu laʻau ulu, tuputupu aʻe i le 2 - 6 cm le umi, ia i ai se samasama samasama. O fugalaau e samasama samasama, lapoa, e oʻo atu i le 6 - 7 cm le lautele.

Snowy poʻo Parodia nivosa

O le ituaiga e iloga i le uumi, uumi umiumiumi au. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, o le umi ile umi, e tupu e oʻo i le 10-15 cm le maualuga. Ua faʻatulagaina ivi asoaso i se faʻataʻataʻavale. Areolae e matua lilofia lava i papaʻe papaʻe. E laʻitiiti le toloolo, e oʻo atu i le 2 cm O le fugalaʻau e mumu. O fugalaʻau e lapoʻa, oʻo atu i le 5 - 6 cm le lautele. E uiga i cacti ma mumu fugalaʻau o loʻo faʻamatalaina ii.

Fausta poʻo Parodia faustiana

O le tamaʻi cactus ei ai lona siʻosiʻomaga foliga. O vaega e matua lilofia lava i sisina papaʻe. E ese le lanu uliuli i le ogatotonu (e i ai ni cacti e le milo?) O fugalaau e feololo, e oʻo atu i le 4 - 5 cm le lautele. E lanu samasama ia petals, ma lona lanu auro.

Laʻititi-fatu poʻo Parodia microsperma

Cacti talavou o lenei ituaiga maua le foliga o se polo, faʻaloaloa atu ma le matua, mauaina o se cylindrical foliga. Ivi asoaso e oʻo atu i le 20 fasi, mimilo i se faataamilo. E manifinifi, maama, e oʻo atu i le 15 - 20 ivi taʻitasi. O tutotonu tutotonu e faaumiumi, mumu-enaena i le lanu. O se tasi o ia mea e mimilo ma foliga pei o se matau. O fugalaʻau e auro, moli. I fafo, e mumu ulaula.

Schwebs poʻo Parodia schwebsiana

O le lautele o le spherical gagau e oʻo atu i le 12 cm.O le maualuga o se tagata matua fugalaʻau e oʻo atu i le 14 cm. I le pito i luga o le au o loʻo i ai se "paʻepaʻe" paʻepaʻe papaʻe o areole mafiafia. O laulauti pito i tua e malamalama enaena, 1 cm le umi. Tutotonu umi, oʻo atu i le 2 cm. O le fugalaau e tele-petala, mumu.

Matagofie poʻo le Parodia ofoofogia

Cactus spherical laiti. E i ai le lanumoana lanu samasama. Pogai maualuga - e oʻo atu i le 15 cm. O ivi asoaso e maamaai, saʻo, matua tipi. O fualaʻau e tutusa uma le umi, e oʻo atu i le 2 cm, faʻapipiʻi. O le lanu o le vao tuitui e samasama ma le lanu auro. O fugalaau e sesega, samasama. O laumei e lautele, faʻatulagaina i laina e 2. O le lautele o fugalaau e oʻo atu i le 5 cm.

Maasa poʻo Parodia maasii

Pogai o tau feololo. Tupu i le 15 cm le maualuga. O le faʻavae foliga avea cylindrical i le aluga o taimi. E faʻasolo iviivi ivi asoaso, e oʻo atu i le 20 fasi. 10 laina faʻataʻitaʻi itu o loʻo tu i le itu. O le 4 tutotonu tutotonu maua ai le sili atu mamana fausaga, o le lanu e malamalama enaena. O totonugofie tutotonu e faʻasino i lalo, o se tasi o latou e crocheted. O fugalaʻau e mumu mumu, feololo.

Faʻafefea ona tausi i le fale?

Vevela

O le maualuga ea vevela i le tautotogo ma le taumafanafana o 23-25 ​​° C. E taua le mataʻituina o le taimi le moe o le fugalaʻau; i le tautoulu ma le taumalulu, o ulo e toe faʻatulagaina i se nofoaga malulu. O le tuʻuina i lalo o le vevela i le 7 ° C e le taliaina.

Faasusu

I le tautotogo ma le taumafanafana, faʻasusu e tatau ona masani ae feololo. I le va o faʻasusu, o le pito i luga eleele e tatau ona faʻamago lelei. E tatau ona e faʻaeteete i le susū o le palapala - o se nofoaga e faʻatupuina ai faʻamaʻi pipisi. I le taumalulu, faʻaititia e faʻaititia.

Taua! E le manaʻomia se faʻaopoopoga ole susu, e faʻatagaina e le ituaiga meaola le faʻamagoina o le ea mago.

Vai mo faʻasusu e tatau ona faʻamama, mamā E mafai ona e faʻaogaina le timu pe faʻasusu vai.

Susulu

Parody faʻaumatia tele malamalama. Tuʻu ulo i le itu i saute, sasaʻe ma sisifo. Faʻafetai i le ufiufi vao, o mea totino matutua faʻatagaina e oʻo lava i le susulu o le la.

O fugalaʻau talavou e manaʻomia le faʻasolosolo ona fetuʻunaʻi ile malamalama susulu. O le le tumau o pupuni ma se pupuni malamalama e manaʻomia.

O itula o le ao e tatau ona i ai 10 - 11 itula. Faʻaopopo moli e tatau ona faʻaaogaina i le taumalulu lamepa faapitoa.

Faʻaola

O le eleele e tatau ona mama, avanoa, maloloina.

O le eleele e tatau ona pasi lelei vai; o lenei e manaʻomia lelei alavai mai piliki chips ma gagau faʻalauteleina 'ele.

Mo le totoina, saunia-saunia eleele mo cacti e faʻaaogaina. Oe mafai ona saunia le faʻafefiloi palapala oe lava:

  • Eleele palapala - 1 tsp
  • Le laueleele o Sotosa - 1 itula
  • Peat - 0.5 tsp
  • Oneone magaugalu - 1 tsp
  • Alavai vaega.

Teuteuina

Naʻo tagata matutua poʻo faʻamaʻi-faʻaleagaina laʻau e teuteuina i taimi e tuiina ai.

Tipiina o taualumaga: o tumutumu o laʻau faʻaloaloa mai le leai o se malamalama ua vavaeʻeseina.

Faʻaleagaina, pala-faʻamaʻi sikisi e tatau ona teuteuina. Laʻau tumama e mamago ma pala ai laʻau ua faʻataunuʻuina.

O nofoaga o tipi e faʻamamago ma sausauina i malala malala.

Laʻei pito i luga

I le tautotogo ma le taumafanafana, Parody manaʻomia faʻaopopo fafagaina. E manaʻomia le faʻamalosia le faʻavae substrate 2 taimi i le 3 i le 4 vaiaso. Sauni-faia minerale potash - o le phosphorus fertilizers e faʻaaoga mo succulents ma cacti. Naʻo le amataga o le tautotogo e faʻaaogaina ai le Nitrogen fertilization e lelei ai le tupu aʻe.

Faalogo! Matau le metotia ma le fafagaina pulega. O le tali e tatau ona vaivai faʻalauteleina.

Ulo

Mo le totoina, laʻititi ulo faʻaaoga, oʻo atu i le 12 - 15 cm.E sili atu le faʻaogaina o ni koneteina atigi ma se talatala o loʻo i totonu, e fesoasoani e faʻaleleia ai le aʻa. I le pito i lalo o le ulo, ia mautinoa ia faia ni pu mo le tafe mai o le vai ma le ea feʻaveaʻiga.

Faʻaliliuga

Fugalaau talavou mafai ona toe totoina i tausaga uma. O laʻau matutua e manaʻomia le feoaʻi, e lava le totoina o fugalaʻau e taʻitasi i le 3 tausaga. O le taotoga e masani ona faia i le tautotogo poʻo le tautoulu, ina ua mavae fuga. E manaʻomia le tuiina o se fugalaʻau pe a fai o aʻa e le ofi i le container muamua.

Fesuiaʻiga polokalame:

  1. O le ulo fou ma le substrate ua faʻamamaina.
  2. O se vaega o le faʻamamaina alavai ua sasaʻaina i lalo o le ulo, a itiiti mai 2 cm.
  3. E aveʻese le fugalaʻau ma le polo eleele.
  4. O le eleele ua muamua faʻasusu ina ia le faʻaleagaina le aʻa.
  5. O aa mamai ma mago ua motusia.
  6. O le laʻau e totoina e le auala fesiitaʻi.
  7. O le avanoa avanoa o le ulo vai ua tumu i paluga eleele fou.
  8. O le substrate e oomiina e faʻalelei le fugalaʻau.
  9. Mai luga e fautuaina e mulch le eleele ma tamaʻi maʻamaʻa.
  10. E tatau ona e alo ese mai le faʻasusu mo ni nai aso.
  11. O ulo e faʻapipiʻiina i nofoaga ma faʻasusulu malamalama susulu.

Taumalulu

I le taumalulu, o le vevela o mea i totonu e 10 - 13 ° Ua faʻaititia. Ua lava lea e faʻasusu ai le palapala faʻatasi i le masina.

Taua! Aloʻese mai le ea paʻu, e manaʻomia le faʻamamaina masani o le potu.

E manaʻomia moli atoa mo le 10 - 12. I le taimi o le malologa, e le faʻaaogaina se isi mea e faʻaopoopo.

Mataupu i luga o le auala

  • Parody e le taliaina le malulu, e le o se taumalulu-malo ituaiga o cacti.
  • I le taumafanafana, o ulo e tuu i fafo, e mafai ona e eli i totonu o ulo i le togalaau.
  • E fautuaina le tuʻuina o laʻau i totonu o fugalaʻau i totonu o maʻa, i luga o mauga maualuluga, i totonu o fugalaʻau fugalaʻau.
  • Ufi le parody mai le timu, aloese mai nofoaga o loʻo taofia ai latalata i tino o vai. E afaina foi fugalaʻau ile eleele.
  • I le tautoulu, e ave ai ulo i totonu o le fale.
  • O le tulaga autu mo le tuʻuina o ulo i fafo o le susulu o le la.

Toe gaosia

Tamaiti

O pito i lalo e vavae ese tele lava i le amataga o le tautotogo.
Vaega o polokalame:

  1. E faʻasusu le faʻavae.
  2. E tuueseese laulaʻau ese mai le tina laʻau, ma taofi aʻa.
  3. E ala ile auala felaʻuaʻiga, faʻatumauina le faʻaputuga eleele, e tuʻu tamaiti i ni pusa eseese.
  4. O le vevela o mea i totonu e 20 - 23 ° --.

O le faigata o le toe gaosia e tamaiti o le o le parody e seasea oso i lalo.

Fatu

O le gaioiga e umi lava. O le uiga eseʻese o le Parody o le totoina tupu mo se taimi umi, mo 2 - 3 tausaga. E i ai le tele lamatiaga o le palapala faʻaleagaina ma le faʻavaeina o lanumeamata limu fuga, lea e afaina mo totō. O le luluina o gaioiga e faia i le tautotogo.

Fuafua fatu:

  1. O se alavai e sasaaina i totonu avanoa, papaʻu.
  2. O le palu fefiloi e tufatufa tutusa i luga o le alavai.
  3. O fatu e tuu e aunoa ma le tanuina.
  4. O koneteina e ufiufi i pepa alumini poʻo tioata.
  5. O le fale vevela e faʻaalu i aso uma.
  6. Vevela o le ea - e oʻo atu i le 25 ° С
  7. E oso vave mai fatu, i totonu ole 7 aso.
  8. Ua aveese le ipu malamalama.
  9. O koneteina e ave i se potu malamalama mo le totoina o fatu.
  10. Faʻasusu e feololo.

Vaega o le totoina ma vaevaeina i le fanua tatala

  • E tatau ona sasaʻa le palapala. O le alavai vaega e le sili atu i le 2 - 2, 5 cm.
  • I luga o le ea tatala, o le laʻau e le faʻatagaina uma lolovaia ma mago o le eleele.
  • I eleele matala, o le pogai mai le le lelei o le faʻasusu e mafai ona faʻamaʻaʻaina i le pito i lalo, o le tuufaatasiga o alava e le faʻatagaina le vai ma le 'ea e ui atu i totonu ua faʻaletonu.
  • Faʻasusu i le paipa vai e faʻafitauli.
  • E palu le palapala ile lau pala.

Fugalaʻau: afea ma faʻafefea?

Fugalaʻau masani ona tupu i le tautotogo poʻo le taumafanafana, faʻalagolago i le eseesega. O fugalaʻau e foliga faʻapipiʻi, faʻapuʻupuʻu. O paipa e matua lilofia lava i una poʻo tamaʻi vale. O fuga e faia i le pito i luga o le au. E felataʻi fugalaʻau, e faʻatupu ai se teufugalaʻugofie.

E lanu eseese le lanu - samasama, auro, lanu mumu ma paolo. E mafai ona nofofua inflorescences, e mafai ona oʻo atu i le 7-10 fugalaʻau.

Faʻafefea pe a fai e le pikiina fua?

Afai e solia le pulega malamalama, o le fugalaʻau e faʻafitauli.

Maea ao i le tausaga atoa - o se faʻamaoniga o le fuga tele.

Faʻapea foi, ina ia faʻaosofia le tuputupu aʻe o laʻau, fugalaʻau faufautua fautuaina le faʻaitiitia o le palapala susu. Ae paga lea, e faigata tele ona ausia fugalaʻau felanulanuaʻi i le fale.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Root ma poʻo laʻau faʻavae e mafua mai tele tele susu o le substrate, maualuga ea susū, maualalo vevela o mea i totonu. E manaʻomia se taotoga faʻanatinati ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi.
  • A teu i fafo o le togalaau i le taumafanafana, o fugalaau e afaina i le faʻaleagaina o le fua o iniseti, mealybug. O fualaʻau ma palapala e tatau ona togafitia ma se faʻasologa o le totoga.
  • I le vevela mai le eleele matutu, le ea mago, e mafai ona aliali mai se apogaleveleve. O le saluina o fugalaʻau ma actara poʻo isi iniseti e faʻaolaina ai oe.

Tusitusiga! Ina ia puipuia le aliali mai o faʻatoʻaga vailaʻau, e tatau ona togafitia le eleele i le actellic poʻo isi vailaʻau o lenei kulupu e tasi i le vaitau.

Pei o le tele o cacti, sili atu teuteuga Parody manaʻomia faʻapitoa vaʻai, agavaʻa tausiga, taimi tipiina ma tuiina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: KO MO MA BHONAMMA 2 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com