Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Togafitiga o se papala i le fale

Pin
Send
Share
Send

A furuncle o se pupuga o le lauulu follicle ma supa. A tuʻu e le vaʻaia, o le a faʻateleina aʻoaʻoga ma o le a manaʻomia ai le falemaʻi. I le fale, e mafai ona e faʻavave ona togafitia faʻapipiʻi tasi; ma le numera tele, e sili atu le faʻaoga o le fesoasoani a le fomaʻi.

E tusa ai ma talitonuga masani, o le faʻapuna o se lapoʻa tele, faʻatasi ma le tele o le faʻagasologa o le mumusu, ma o le faʻapuna o se lapisi tele. O le mea moni, o nei upu e uiga tutusa. O le igoa muamua e faʻaaogaina i vailaʻau, le lona lua - i totonu o tagata.

3 laʻasaga o le atinaʻeina o fulufulu

  1. Ulufale I le vaega o le tasi lauulu, mumu, faʻapipiʻi ma fulafula o le paʻu ua matauina. E o mai faʻatasi ma tiga le malie, lea e faʻateteleina aʻo matua le papala.
  2. Maliu o le oti ma le teʻena o le tootoo... O le faʻavae tulaʻi luga luga o le paʻu ma le mulimuli ane foliga mai i le ogatotonu o se tele abscess. Ina ua uma ona tatalaina, o se faapipiiina greenish au ma le toto ma nana oso mai i fafo. O le abscess tuʻua se tiga i tua, ma le le mautonu mou atu.
  3. Faamalologa... Faʻataʻitaʻiga faʻaalia ai o tamaʻi papala ua leai e se faʻailoga. Ole lapoʻa tuʻua nai maʻila faʻafetaui.

I le tele o tulaga, o laʻasaga e le sili atu ma le 10 aso. I tagata vaivai ma tagata mamaʻi na taumafai e oomi se papala, o faʻamaʻi e masani ona muta e le o le faʻamalologa atoa, ae o le pesi vave o le faʻamaʻi. O lona iʻuga, o vaega felavasaʻi o le paʻu ua aʻafia, karaponi, toʻesea, alualu i luma thrombophlebitis ma lymphadenitis aliali mai.

O papala e fai i vaega o le paʻu ma lauulu - o tauʻau, poʻa, pito i lalo, tua o le ua, lima ma luga o le ulu.

O se papala e aliali mai i vae ma lima i tua e le afaina ai se tulaga lamatia. Afai ua faʻamautuina le faʻavae i luga o foliga, i le taliga, i lalo o le lima poʻo le isu, e tatau ona e vave vaai se fomaʻi, ma faʻatoa amata ai loa togafitiga. I nei eria, o papala e tu latalata i latalata i le lymphatic ma toto toto. Faatasi ai ma le sese togafitiga, le siama o le a vave osofaia tisaini ma totoga, aofia ai le taliga totonu ma e oo lava i le faiʻai.

Fofo faafomai mo le togafitiga o papala

E masani lava ona aliaʻe papala i tagata e nonofo i itulagi ma se vaitaimi umi o le taumalulu. E mafua lenei mea ona o le le lava o ultraviolet ave.

O vailaʻau faʻatau atu faʻatau atu vailaʻau e faʻafafilemu. I lenei vaega o le tusitusiga, o le a tatou talanoa ai i le faʻaaogaina i latou i le fale.

  1. Seia oʻo i le taimi e tatala ai, e togafitia le maʻi i le boric poʻo le salicylic ava malosi. E mafai ona faʻapipiʻi se ie mago vevela e faʻatopetope ai le avanoa.
  2. A oso se papala i luga o le mata poʻo le ua, e fautuaina e faʻapipiʻi ichthyol pipii. E tatau ona e musu mo sina taimi le fufuluina le vaega ua afaina o le tino, a leai o le a sosolo le siama i le soifua maloloina paʻu.
  3. I le ogaoga o le fulafula, e ono tulaʻi le vevela ma aliali mai vaivaiga. Ona o mai ai lea o fualaʻau fualaʻau Lincolnomyox, Oxacillin, Augmentin ma isi e laveaʻi.
  4. A faʻapunaina maʻi papala i taimi uma, e faʻaopopo i vailaʻau oona, e fautuaina e faʻaaoga vailaʻau laʻititi, meaʻai faʻaopopo, vailaʻau e faʻamalosia ai le faʻamaʻi o le tino.
  5. A tatalaina le papala, e tatau ona sau le tootoo faʻatasi ma le nana ma le toto. A maeʻa le manuʻa, fufulu maeʻa ma faʻaaoga se vailaʻau antiseptic, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau manogi a Vishnevsky. O lenei ituaiga o vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le tatalaina abscess, i se isi auala phlegmon ono aliali mai.
  6. Laʻei faʻavae i luga o suauʻu o loʻo i ai vailaʻau faʻasaina fesoasoani i le faʻateleina o manua ma puipuia le sosolo o siama. Faatasi ai ma i latou o Erythromycin Ointment ma Levomekol. Faʻaaoga seʻia maeʻa lelei le manuʻa.

E leai se mea faigata ile togafitia ole papala ile faʻafomaʻi. E tatau ona onosaʻi ma tumau, talu ai e le mafai ona fofo le faʻafitauli i ni nai aso.

7 lelei fofo tagata

Folk remedies fesoasoani foi e aveʻesea le soesou ma tiga tiga. Ou te maitauina o auala masani faʻafomaʻi metotia e faʻaogaina na o le tasi le tamaʻi paila. I isi tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o vailaʻau masani.

  • Keke keke... Faʻaopopo sina falaoamata i le suavai suavai masani e fai ai se paluga e pei o se paluga malo. Fausia se keke mai ia ma faʻapipiʻi i le papala. Tuʻu se fasi fusi faʻasusu i le moonshine poʻo le vodka i luga, ufiufi i le pepa alumini ma faʻalelei ma se sima. Mo se alualu i luma, oe o le a manaʻomia 1-5 taualumaga.
  • Aniani tao... Faʻavela se lapisi aniani i totonu o le ogaumu, malulu, tipi i le afa, faʻapipiʻi se afa mafanafana i le faʻavaeina ma faʻalelei ma se fusi. A le o lea, fai se gruel mai tao tao tao, faʻaopopo ni nai mataua o camphor suauʻu i ai ma faʻapipiʻi i le faʻapuna. O le aufana e fesoasoani i le tootoo 'alu ese. Afai e leai, o le a fesoasoani se laʻititi paga o tweezers.
  • Areto uli... Salu lelei se fasi falaoa rai, faʻaopopo sina masima, tuʻu i luga o le pupuna, ufiufi ma se solosolo pepa ma se fasi pepa paʻu. Faʻafetai i lenei faʻamaonia fofo, o le a vave ona sau i fafo pus ma o le fulafula o le a magoto.
  • Birch alu... Liligi vai faʻapuna i luga o sina laulaʻau laʻau ma olo faʻalelei i le fasimoli. Faapipii faatasi ni lau, faapipii i le vaega ua mumu ma lipea ma se fusi. A maeʻa le lua i le tolu itula, o le nana o le a amata ona sau i fafo.
  • Aloe... O le faʻamalologa mana o le laʻau e lava e vave aveʻesea le abscess. Faapipi le kuka i le tao kuka ma faapipii le lau aloe lau. E tatau ona alu i fafo le pus i totonu o le aso muamua. Afai e le tupu lenei mea, toe fai le faʻasologa.
  • Pateta... O pateta e faʻaaogaina e le gata mo le faia o supo, e sili ona lelei ile tusia pus mai manuʻa. Tufa tamaʻi pateta i totonu o le siliva lelei ma faʻapipiʻi i le papala. Ina ia faaleleia le aafiaga, ufiufi le pateta gruel ma foil ma sina insulate.
  • Suauʻu mo le faʻamaloloina o manuʻa... Ina ia faʻatelevaveina le faʻamalologa o manuʻa, tuʻufaʻatasia vaega e lima o le gaʻo o manu ua liusuavai ma le tasi vaega o le propolis, taofi le paluga i totonu o le vai taʻele mo le 90 minute ma faʻaoga e faʻasasaʻo ai le manuʻa i le aso.

Tele vailaʻau o loʻo faʻatau atu i fale faʻafomaʻi, ia, faʻatasi ai ma vailaʻau a tagata, o le a fesoasoani ia te oe e faigofie ai ona aveʻesea papala. Ina ia vave ona foʻia le faʻafitauli ma puipuia ni faʻafitauli, o le atinaʻeina o le papala e tatau ona mataʻituina pea. O le paʻu e siomia ai e tatau ona masani ona disinfected, ma fomaʻi compresses tatau ona faʻaogaina i le faʻavaeina.

O le a le mea e fai pe a togafitia se papala?

O le a ou avatua se tali faigofie ma malamalama i lenei fesili. Afai, a oso mai se paʻu, oe le manaʻo i le moega falemaʻi, ou te fautuaina oe e faitau ma le faʻaeteete mea.

  1. A maeʻa ona aliali mai se mafiafia faʻasolosolo, aua le togafitia le faʻapuna i le iodine ma lanumeamata susulu. A leai, o le a le fuafuaina e le foma fua moni o le faʻamaufaʻailoga, lea o le a mafua ai ona le amanaʻia le gaioiga ma le atinaʻeina o faʻalavelave matautia.
  2. Aua neʻi oomiina e oe le paʻu, ae maise pe a o oʻo i ou foliga le papala. Mai lenei eria, o le tafe mai o le toto e faia e ala i le alatoto alatoto o le faiʻai. O lona iʻuga, o ia gaioiga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli, e aofia ai le fiva faiʻai ma le faiʻai o le faiʻai.
  3. Afai ua matua le papala, aua neʻi tatalaina i se nila, naifi ma isi mea faʻalelei, e oʻo lava ia i latou e togafitia i le vodka poʻo le ava malosi. O nei vai e le faʻamamaina atoatoa le mea faigaluega ma ono oʻo atu ai i siama.
  4. Aua le togafitia oe lava le karaponi. O le karaponi o se faʻaputuga o se aofaʻi tele o papala i luga o se tamaʻi vaega o le paʻu. E le mafai ona faʻatoʻilaloina na o oe auala. Naʻo se fomaʻi e mafai ona fofoina lenei faʻafitauli.
  5. A maeʻa ona tatala le papala, faʻaaoga se solosolo mama e faʻapipiʻi i se sima faʻapipiʻi poʻo se mea faʻapipiʻi.
  6. Aua le faʻaogaina vailaʻau oona mo papala peʻa e te le malamalama iai. O se vailaʻau filifilia sese e mafua ai ona le mafai ona faʻafitia le dysbiosis.
  7. A maeʻa ona tatala le papala, fai ofu i aso uma. I lenei vaitaimi, e faʻasa ona inu vai pe faʻasusu le manuʻa.
  8. Afai e musu le papala e tatala, vaai se faʻapitoa i se taimi vave pe maua se abscess. I lenei tulaga, o le a le mafai ona aloese mai taotoga faʻalavelave.
  9. E faʻasa ona faʻaoga suauʻu ua uma le aoga.
  10. O le furuncle o le a le aliali mai luga o alofilima poʻo alofilima. O vaega ia o le paʻu e leai ni vao. Latou ono aʻafia le phlegmon, abscess poʻo felon.

Afai e te faigaluega i se aoga faataʻitaʻi, aʻoga, faleʻaiga, cafe poʻo le fale 'ai, ave aso malolo i taimi o ou maʻi. O tagata o loʻo faigaluega i vaega ia, a aliaʻe abscesses, e matua faʻasa ona galulue. A leai, e mafai ona e maua se faʻasalaga tau pulega.

O le faʻapuna o se mea sili ona tiga faʻamalama totoina. E i ai taimi masani a le mafai e se tagata ona liliu lona ulu, minoi ona lima ma savali foi. Faʻailoga o le onā e masani ona aliali mai - tiga le ulu, leaga le manaʻo, fiva ma le taua leaga i le soifua manuia.

Mafuaʻaga o le aliaʻe mai o papala

Furuncles o se faʻafitauli le lelei o loʻo feagai ma tagata o vaitausaga eseʻese. Faʻatasi ai ma togafitiga lelei, faʻalauteleina o faʻavae e le faapitoa le mataʻutia.

O le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o se pupuna o le siama o le streptococcus ma le staphylococcus. Masani tasi abscess aliali mai luga o le tino.

O le faʻavaeina o le fulufulu e muamua atu i le faʻaofiina o siama i totonu o le lauulu follicle. Tele o mea uma, abscesses aliali mai i le tautotogo ona o le tino vaivai ina ua mavae le taumalulu. O a isi mea e ono faʻaosoina ai foliga o papala?

  • Faʻavaivaia le puipuiga ma le vaivaiga... O se tino ua faʻavaivaia e le mafai ona teteʻe i siama e mafua ai papala.
  • Paʻu gaʻoa ma faʻaletonu sela... Tagata e maua i le paʻu gaʻoa e afaina i papala.
  • Faʻafitauli tumau ma faʻanoanoaga... Furuncles masani ona faʻalavelaveina le tele o tagata faigaluega o e leai se malologa ma maua le popole popole ma le popole.
  • Manuʻa ma maasiasi... O le faʻavaeina o se abscess e muamua i le tuia o siama e ala i paʻu o le tino. E oʻo lava i tamaitusi laiti ma maosiosi e tatau ona vaʻaia lelei.
  • Ova... E i ai mataupu pe a fai o le furuncle galue o se tali atu o le tino i soona vevela.
  • Faamaʻi pipisi.

Afai e aliali mai se fulufulu, faʻatelevave lona tatalaina. O auala na matou talanoaina e uiga i luga o le a fesoasoani. Aua le oomi i lalo i soo se tulaga.

O le a le furunculosis

Furunculosis o se faʻamaʻi pipisi, eo mai ma le fausiaina o se tele numera o papala. I luga o le tino o le tagata, lauulu follicles amata mu, lea e faʻafaigofieina e se faʻamaʻi sooupu - staphylococcus.

O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le tuia o le pathogen i totonu o le paʻu e ala i microtrauma ma le faʻaititia o le lotoifale pe lautele puipuiga. O le Staphylococcus aureus e faʻatele ona vave faʻateleina ma mafua ai le gasologa o le purulent-nekrotic, ia e faʻaopoopo i le lauulu follicle, e ufiufi foʻi i autafa o aano.

A oso se papala, e faʻavaivaia le faʻamalosi tino. Furunculosis e muamua mai i le le toe aoga o le atoa puipuiga faʻafitauli. O se faʻamaʻi lautele o le tino, faʻaletonu o le mafaufau pe faʻaletino foi, faʻafitauli o le endocrine, ma isi mea, e mafua ai se tulaga faʻaletonu faapena.

Faʻatasi ai ma le furunculosis, o papala e aliali mai luga o le tino, e eseese i laʻasaga eseese o le matua. Muamua lava, o se pimple afaina foliga, pe a maeʻa le aano o le tino amata ona mafiafia. I le avea ai o se vaega o le isi laʻasaga, maeʻa maeʻa o le lauulu follicle ma le faʻavaeina o le purulent-necrotic taulaʻi ma le mafiafia autu i le ogatotonu o loʻo matauina. Ina ua maeʻa le teteʻeina o neulaʻa, ua faʻamama le manuʻa ma ua maʻila.

Furuncles i tamaiti ma talavou

Tamaiti fetaiaʻi faʻafuaseʻi ma papala soʻo ona o le le atoatoa lelei puipuiga. Faʻaopopo, microtraumas faʻaalia luga o paʻu o tamaiti sili atu ona tele ma latou o taimi uma e fesoʻotaʻi ma mea faʻaleagaina.

Tamaiti talavou e sili atu ona aʻafia i lenei faʻamaʻi. O lenei mafuaʻaga ona o le le mautonu o le tino o le tino o le tino, meaʻai le maloloina, masani le popole ma le tele o mea e faʻaititia ai le puipuiga.

O lea ua maeʻa laʻu tala e uiga i le togafitia o oe lava i le papala i le fale ma togafitiga o tagata ma fomaʻi. Ou te faʻamoemoe o mea o le a e mauaina ai faʻamatalaga e faʻatagaina ai oe e aloese mai se faʻafitauli pe faʻamamaina lou iʻuga pe a tupu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Prywatyzacje - cz. 2. Bogucki, Czempiński, Siwiec i inni.. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com