Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lake Bled o le autu faʻatosinaina o Slovenia

Pin
Send
Share
Send

Lake Bled (Slovenia) ua lauiloa o se tasi o sili ona matagofie ma lauiloa nofoaga faʻapitoa nofoaga i Europa. Ua taʻua e tagata o le nuu le nofoaga taua o se oa taua, ma e toatele tagata asiasi na latou lagonaina. E i ai i taimi uma le tele o tafaoga e fiafia e faʻatofuina i latou lava i le manino vanure vai i le taumafanafana ma asiasi i mea mataʻina, ma i le taumalulu latou manumalo i tumutumu mauga ma alu faaseʻe. O totonu o le nofoaga lea, natia mai le pisapisao o le taulaga ma lafi mai le le mautonu o le malo, o le nofoaga e filemu i taimi uma, aua e siʻomia e maʻa fafie, i ona tumutumu, e oʻo lava i le vevela, e le liusuavai le kiona.

O le Cote dʻAzur o loʻo atagia mai ai se tasi o mea taua na faʻaosofia - o le maota matagofie o le Medledval o Bled, ma tagata i luga o vaʻa e tiʻetiʻe ma le fiafia i luga o le vaituloto. Lenei ata manaia foliga e feiloaʻi ma tagata tafafao uma o le a le le fiafia, ma o le mea lea ua oʻo i le taimi e sauni ai mo le faigamalaga.

Faʻamatalaga lautele

O tagata tafafao maimoa e le mafai ona faafitia latou lava fiafiaga, ma o lea, ao le i faia le malaga, latou te mautinoa le fiafia i le tele o ata o Lake Bled i Slovenia. Ma e naʻo le maeʻa ai o le a latou aʻoaʻoina le tele o mea sili atu ona manaia e uiga ia te ia:

  1. Nofoaga 500 mita i luga atu o le sami.
  2. O iinei e te maua ai le mama o le ea i luga o le ea ma tau malie ona o le tau o le subalpine. O i lenei nofoaga le vaitau sili ona umi faʻatasi ai ma isi nofoaga i le Alps.
  3. O se tafaoga atoa i luga o Lake Bled i Slovenia faʻatagaina oe e faʻaalu lau tafaoga i le leururely mataʻituina o le natura, i faʻagaioiga faʻafiafiaga. Peitaʻi, o le toʻatele o tagata e faʻafetaia lenei nofoaga mo le tele o vaipuna, o loʻo tumau ai pea le vevela ile 23 tikeri.
  4. O le vaega o le vaituloto e taua - e oʻo atu i le 144 hectares.
  5. O le lautele o le vaituloto o 1380 mita, o le umi o 2120 mita.
  6. O le loloto - 31 mita.
  7. E tele atu turisi i luga o Lake Bled nai lo tagata o le lotoifale, o latou numera e le sili atu i le 5 afe tagata.
  8. I le aʻoaʻoina o le mea o loʻo tu ai le Vaituloto o Bled, e mautinoa e manaʻo tagata asiasi e asia le nofoaga talimalo lauiloa i Europa atoa. Naʻo le 55 km e vavaeeseina ai le fatu o le atunuʻu mai se nofoaga filemu ae taʻutaʻua.

O lenei nofoaga o loʻo i ai le tele o potu - e oʻo atu i aiga e 2000 e mafai ona nonofo iinei i le taimi e tasi.

O fea e nofo ai?

E talia fiafia e Slovenia tagata asiasi. Fale talimalo, faletalimalo, fale mautotogi ma penisione e oʻo lava i nofoaga tolauapi e tatala o latou faitotoʻa mo tagata tafafao ma tagata feoaʻi latalata ane i le maota o Bled. E tele ni aso e vaʻai ai i vaaiga a Bled i Slovenia. I lenei vaitaimi, o le a mafai e tagata faimalaga ona nonofo i:

  • Fale talimalo - € 25-40.
  • Faletalimalo 1-2 * - € 60.
  • Faletalimalo 3 * - € 80-100.
  • Faletalimalo 4-5 * - € 140-250.

O le vaega o tau e fai lava si lapoʻa, e pei o le tulaga o le tautua i faletalimalo i Slovenia. Ae ui i lea, aua neʻi galo o lenei nofoaga ua asia ma sili ona lauiloa, ma o lea e tatau ai ona e tusi potu, aemaise lava ao le i faia aso malolo, muamua - a itiiti mai o le masina muamua atu.


O a mea e 'ai?

E le o le fai atu o aso malolo ma se vaaiga o Bled Castle e matua taugofie. Mo se 'aiga aoauli masani i luga o le vaituloto, oe manaʻomia le totogi e uiga i le 30-40 €, e tusa ai ma le faʻatusatusaga fuafuaina.

Atonu e fesuisuiai le lisi. Lenei risotto ma moa o le a ofoina atu mo le € 12, ae faʻatasi ai ma meaʻai iʻa e tau € 15-16. O povi steak o le a taugata gourmets € 20-25, salati - € 10-15.

Mataaga ma faʻafiafiaga

E le gata i le lalelei natura faʻatosina mai le tele o turisi kulupu, ae mo se isi mafuaaga Lake Bled e manaia foi - o vaʻaiga o lenei nofoaga na ona faʻafiafiaina uma tagata fiafia ma faʻafiafiaina matagofie, e aofia ai le lauiloa maota.

I luga o se tusi! Faitau e uiga ia Bohinj, le lona lua lona felanulanuaʻi ma manatua pea vaituloto i Slovenia, i lenei tusitusiga.

Fale olo

O le maota o se sui o le Middle Ages, fausia i le 11th seneturi. E pei ona masani ai, i na taimi faigata o se '' '' 'olo' olo 'olo, olo puipuia mai itu uma. Malolosi 'olo, o se moat faʻatumuina i vai, o se alalaupapa savali - o lenei puipuia lelei o na aso anamua sa i ai foi nei mea uma.

E oʻo mai i lenei aso, o le maota o Bled i Slovenia o loʻo teuina pea se falesa tuai i le Gothic, filemu ma malu. Eseese faʻaaliga ata o loʻo faʻaalia iinei, ma ile tau mafanafana e avea ai le nofoaga ma nofoaga suʻega mo faʻagaioiga eseese o tu ma aganuʻu faʻapitoa mo le Middle Ages.

O fale o loʻo tu i totonu o lotoa e lua e fesoʻotaʻi ma faasitepu. I taimi ua tuanaʻi, o fafo atu sa tu i le pito i lalo o fale, ma fale e nonofo ai e latalata i le lotoa maualuga.
I le pito i luga o le lotoā o loʻo i ai le falesa na fausia i le seneturi lona 16. Ua faapaiaina i epikopo o St. Albuin ma St. Ingenuin ma valivali ma frescoes-illusionists. O le fatafaitaulaga ua teuteuina i atavali e le Siamani Tupu Henry II ma lona faletua o Kunigunde.

O puipui o le maota o Romanesque, ae o isi maota fale e mai le Renaissance.

  • O le tau o le savaliga i totonu o lotoa o le maota o le a 13 € mo tagata matutua, 8.50 € mo tamaiti aʻoga ma 5 € mo tamaiti i lalo ole 14 tausaga.
  • Itula faigaluega: Novema-Fepuari - mai le 8:00 i le 18:00, Aperila-Iuni ma Setema-Oketopa - mai le 8:00 i le 20:00, Iulai-Aukuso - mai le 8:00 i le 21:00
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: http://www.blejski-grad.si/en/.

Vintgar gorge

O le nofoaga avea ma se manaia ponesi mo i latou e ui i lea filifili e faʻamalieina i latou lava ma se malaga i le pito o Slovenia. Ole isi lea maʻa taua taʻutaʻua ile Vaituloto o Bled. Lenei tagata malaga mafai ona vaʻai pe faʻafefea e le laʻititi ae sili ona matagofie vaitafe Radovna ona ala. O le Vintgar Gorge, 1600 m le umi ma oʻo atu i le 250 m loloto, o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le Triglav National Park.

E mafai ona e oʻo i le 'aʻai mai vae o le maota, ae e tusa ma le itula le umi (e ufiufi ai le 4 km). E mafai foʻi ona alu le pasi i le 1 euro poʻo le shuttle mo le 4 euro. E sili atu le saoasaoa e te alu ai iina i le taʻavale peʻa e lisiina. E mafai ona lisiina uila mai se faletalimalo i le lotoifale, pe filifili se nofoaafi e tu i le Podhom Station. Ma mai iinei e mafai ona e taunuʻu iina i le na o le 20 minute, ufiufi le mamao o le 1.5 km.

O alalaupapa na faataatia i luga o papa iinei, ma o le mea lea o le a mafai ai ona e asia uma mea matagofie mai le maualuga; i nisi nofoaga, nofoa o loʻo faʻatali mo tagata pasi-e malolo.

  • O le faitotoʻa i le gorge tau 10 Euro mo tagata matutua ma 2 Euro mo tamaiti 6-15 tausaga.
  • E mafai ona e asiasi iai mai le 8 i le taeao e oʻo i le 6 i le afiafi ia Aperila-Iuni ma Setema, ia Iulai-Aukuso mai le 7 i le 7 i le afiafi ae ia Oketopa-Novema mai le 9 i le taeao e oʻo i le 4 i le afiafi.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.vintgar.si.

Faʻaaliga! O le a Postojna Jama ma pe aisea e tatau ai ona e asia lenei nofoaga, pe a e sau i Slovenia, saili iinei.

Motu i le Vaituloto o Bled

O lenei o se fasi fanua, tu tonu i le ogatotonu o le vaituloto, mai iinei oe i ai se matagofie vaʻaiga o le maota. O leoleoga e seʻe i luga o le vai - o vaʻa laiti ufiufi ma laina o nofoa i itu uma e lua, e faʻatagaina ai tagata tafafao ona oʻo atu i le motu.

O se malaga puʻupuʻu i se vaʻaiga le masani ai o le a maua ai e oe le tele o lagona lelei. O nisi taimi e oʻo lava i tagata e anaina vaʻa latou te faʻatautaia ni tauvaga saoasaoa ia latou lava. Afai e te le manaʻo e te auai i ia ituaiga faʻafiafiaga, e mafai ona e lisiina se tamai vaʻa i luga o le matafaga.

Taavale tiʻetiʻe i le taumafanafana

E toetoe lava a le mafai ona maua se nofoaga i le lalolagi o le a maua ai sea fiafiaga. Mo lenei, o se monorail auala na faataatia iinei, ma o le gafa lava ia e le tele se taimi. I le na o le tasi le minute, o le ae mauaina le atoʻatoa o faʻafiafiaga, ona mafai ai lea ona e faʻamalieina oe lava ma latou. Tagata tafafao maimoa e filifili e tietie faatusatusa le lagona ia i latou o se faasee.

O le umi o le ala o 520 mita, o le maualuga eseesega o 131 m. Le maualuga avetaʻavale saosaoa o 40 km / h.

  • O le tau o le tasi malaga mo tagata matutua o le 10 €, mo tamaiti - 7 €.
  • Tatalaina itula: mai le 11:00 i le 17:00 i Oketopa ma mai le 11:00 i le 18:00 mai ia Iuni ia Setema.
  • 'Upega tafaʻilagi: www.straza-bled.si.

Faʻafiafiaga gaioiga i luga o Lake Bled

O se tasi o ituaiga o faʻamalositino olaola o le oso i totonu o le tanoa vai o le vaituloto. Peitai, o ia faʻafiafiaga manaʻomia maeʻa sauniuniga ma e naʻo avanoa pe a maeʻa le aʻoaʻoga. Ae e mafai e tagata uma ona totogi se vaʻa, aloalo ma aau. O tauvaga aloalo e masani ona faia iinei i le taumafanafana. E i ai foʻi nofoaga mo tapolo, uila e ofoina mo le totogi. Tagata ofo e ofoina mamalu paopao.

O se gaioiga fiafia lenei mo i latou o loʻo tauivi e vaʻai uma i mea matagofie ma vaʻaiga o nei nofoaga ma tuʻu ai lagona sili ona matagofie e uiga i Lake Bled.

I le taumalulu, o malifa faasee e faatali ai malo. I taimi faʻapitoa lava o le malulu, o le laualuga o le vaituloto e ufitia i le aisa, ma o le mea lea ua tatalaina ai le vaʻaisa faaseʻe aisa.

Tau

O le tau lelei i Lake Bled mafai ai malo e filifili lenei aso malolo taunuuga toetoe atoa tausaga atoa vaai i vaaiga ma fuafua se tafaoga i tulimanu o le natura. E leai ni maai suiga i le vevela, ma o lea la tagata o eseʻese tausaga eo mai i Bled, e aofia ai aiga ma tamaiti laiti.

I le tau mafanafana, malu, mafanafana ma toetoe lava o aso uma e seti ai le tau i totonu iinei, pe a fai o le ea mafanafana e oʻo atu i le averesi o le 19-25 tikeri. O le tulaga tulaga ese ma le latalata mai o vaipuna vevela mafanafana le vai vevela i luga i le 25-26 tikeri.

I le taumalulu, o le tau e malu mo faaseʻe ma savaliga sopo. I lenei taimi, oe mafai foi ona faʻamalieina oe lava i savaliga sopo poʻo ni tafaoga tafaoga. O le averesi o le vevela e le pa'ū lalo lalo toʻititi 2-5 tikeri. E manaia i soʻo se tau i Bled e mafai ona e aau i le vai vevela, lea e faʻatauaina ai le mafanafana i le 23 tikeri.

Oe o le a fiafia i: Terme Catez - o le mea autu e uiga i le sili ona mafanafana spa i Slovenia.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu iina?

A o e filifili pe faʻafefea ona sau mai Ljubljana i Bled, e tatau ona e mafaufau i ni filifiliga. E naʻo le 35 minute le umi e te alu ai i le malaevaʻalele lata mai ile taʻavale. Ae peitaʻi, afai e le fetaui ia sau malaga, e i ai isi filifiliga.

Pasi

Muamua e te manaʻomia le tu i le nofoaga "Ljubljana - Tivoli" ma pasi le pasi a le AlpeTour. I le malamalama ai pe faʻafefea ona e alu i le Lake Bled i Slovenia mai Ljubljana, oe tatau ona amanaʻia o felauaiga lautele feoaʻi taʻitasi itula 1. E silia ma le itula le umi o le malaga. Tagata tafafao maimoa e tatau ona o ese mai le Bled Union taofi. O le pasese e 7 €.

Toleni

I le Ljubljana nofoaga, faʻatali mo le nofoaafi faʻaitulagi tautuaina e Slovenian Railway (SŽ). O le tele o taimi e feoaʻi ai femalagaaʻiga e 3 itula, o le a faʻaalu e le au malaga le 1 itula i le auala. Ole pasese ole 6.6 €. Taimi o malaga - 1 itula 30 minute. 'Upega tafaʻilagi - https://potniski.sz.si/en/.

Taxi

Afai o se maualuga maualuga o le mafanafana e taua ia te oe, oe mafai i taimi uma okaina se fesiitaiga mai le malae vaʻalele tuusao i le faletalimalo ma oʻo atu i le lauiloa vaituloto ma maota ma se savili. I lenei tulaga, e te le tau suʻeina se oe lava taʻavale, o le a faʻafetaiaʻia oe ma se saini i le malae vaʻalele. Mo le 'auʻaunaga, i le averesi, e te manaʻomia le totogiina € 65-85.

Totogi se Taavale

E aofia ai e le gata totogi mo le tautua, ae faʻapena foi ona faʻatumuina suauu. Oe o le a manaʻomia se averesi o 4 lita o penisini mo femalagaaiga, lea e tau € 5-8. O le tau o le totogiina o taʻavale, faʻamoemoe i le tulaga o le taʻavale, o le a fesuisuiaʻi i le va o le € 25-50 i le aso.

Lake Bled (Slovenia) faʻatasi i tausaga taʻitasi feiloaʻi ma le fiaafe turisi oe mauaina se matagofie matagofie maota, se vaituloto ma le tele o avanoa mo se lelei malologa. Uma folau taumafai e toe foi i le Cote dʻAzur.

Uma tau luga o le itulau e mo Aukuso 2020.

Aisea e aoga ai le sau i Slovenia ma le matagofie o Lake Bled - vaʻai i le ata na tusia e Anton Ptushkin.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BLED LAKE - A Magical Lake in SLOVENIA - Travel Tour Guide (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com