Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aoga aoga mo le totoina ma le tausiga o tele begonia i le fale

Pin
Send
Share
Send

Talu ai nei, tele tele begonia ua lauiloa. E tatau ia ia lenei aloaʻia ona e foliga aulelei tele. E faʻafefea ona e le fiafia i se laʻau e laʻitiiti, pupula ma le tutusa laupepa o loʻo faʻatulagaina e fugalaʻau o siʻosiʻomaga eseese ma lanu?

O se taua taua o lenei laʻau o lona unpretentious tausiga. E oʻo lava i tagata amata e mafai ona latou faʻatautaia pe a maeʻa ona suʻesuʻeina lenei mea.

O le a lenei laau?

I le senituri lona 17, i le taimi o le saienisi malaga i atumotu e latalata i Amerika i Saute, na maua ai e tagata fai vailaʻau se mea totino e le masani ai. Tolu tausaga e le i faʻaigoaina, ae i le maeʻa ai o lenei taimi na latou filifiliaina i isi laʻau aganuʻu, faʻaigoaina i le faʻamanatuina o le faʻatulagaina o le saienisi malaga, Mr. M. Begon. I le aluga o taimi, o le tele ma sili atu ituaiga fou na maua, sailiili vaomatua i Amerika i Saute, Initia, Asia ma Aferika.

Tusitusiga! I aso nei, e sili atu ma le tasi le afe ituaiga o begonias i le vao, ma e sefulu taimi le laʻititi ifo hybrids o loʻo tupu i fale mautotogi.

Aisea e le teuteu ai lou fale mautotogi i se ulo o lenei laʻau? Na latou fealofani ma le tele begonias ona o le susulu o fugalaʻau ma unpretentiousness.... O loʻo ia te ia ni fugalaʻau faʻalua pe faʻaluaina na faʻataʻatia e le asymmetrical e vaʻaia laulaʻau, ona o le tele o tagata amata na faʻaletonuina o ia i peonies poʻo kamela. E seasea tupu aʻe i luga atu o le 50 cm.

Faatupulaia tulaga

Ina ia mafai e le begonia tele e faʻamalieina ma le tele o fugalaʻau, e taua le faʻatulaga lelei o tausiga mo ia. O le a le vevela e tatau ona teuina i le potu? O le a le mea e tatau ona i ai le susu?

Vevela

Ampel begonia tupu i le fale pe a fai o le potu vevela + 14-22 tikeri Celsius. A tupu malosi, o le a taofi le ola o le laʻau ma atiaʻe. I le amataga o le taumalulu, saunia filemu mo le fugalaau... Begonia o loʻo tupu i le togalaʻau ua eliina i fafo e aveʻesea tubers i se nofoaga o le vevela o le a + 5-12⁰⁰.

O le vevela o le potu e tatau ona tutusa i taimi uma e pei ona faʻamatalaina i luga. Aloʻese mai faataʻitaʻi pe a ea.

Moli

Ampel begonias e le fiafia i le susulu o le la. E tuu i luga ole faʻamalama, ile mea e malamalama ai le moli, e ui lava e susulu. I lalo o susulu pupula o le la, o le ulo ma ia e na o le 2-3 itula e teu ai i le taeao ma le afiafi, e. siitia le ata e atagia mai ai. O le tele o ave o le la o le a aoga i le faaiuga o le taumafanafana, pe a amata ona paʻu malie le vevela o le ea.

Sūsū

Homeland begonias - atunuʻu e iai le tau vevela... Ampelous begonia fiafia i le vevela, ae o le susū o loʻo taofia lata ile 60%. O le muamua sausau e faia i le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina tupu fuga. E le tatau ona paʻu le vai i luga o laulaʻau ma petals. Ona o latou, ua latou liu samasama, lea e faigata ai ona maua le matagofie o le fugalaʻau.

Faalogo! O le a le mea e fai pe a vevela le tau ile faaiuga o Aukuso? O le a afaina le laau e aunoa ma se faʻaopoopo o le pusaaisa. I le taimi nei, o se palota fesoasoani tele, lea e tuʻuina i lalo o le ulo, na muamua faʻatumuina i susu susu, peat poʻo ili.

Faitau e uiga i le galueaina ma le toe gaosia o tele begonias i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ma o afea e mafai ona e toto ai ma toe toto?

O se faʻataʻitaʻiga lelei o le amponia begonia e maua pe a fai o le tuber e malosi ma maloloina (faitau e uiga i tuberous begonia ii). I totonu o le fale teu fugalaʻau, latou te le faʻataua le muamua na latou tau i ai, ae naʻo le tasi e maloloina ma o le a sili atu i le tolu senitimita le lautele. Pe a filifilia ni tubers o tamaʻi fugalaʻau fugalaʻau, e ave le faʻamuamua ile faʻamamaina o faʻataʻitaʻiga e leai ni ila ma leaga. E tatau ona iai se tumutumu mau ma soʻo se pupusa e pei o patupatu ma patupatu e le tatau ona faʻaleagaina.

Ae le i totoina tubers i le eleele, teu i latou ma le pito i lalo, felafoai itu i luga o se ie susu susu i le vai. E mafai ona faaaoga le oneone susu. Ina ia aua neʻi mou ese le totoina o mea totino, e sausauina lava mai lea taimi i lea taimi i le vai poʻo le tali a Epin. A faʻapea e faʻatupu e fuifui ni aʻa paʻepaʻe laiti, e mafai ona e totoina faʻamaʻi i le palapala. E toe toto le laau pe a le toe ofi i totonu o le ulo... Latou filifilia se sili lautele lautele pusa ma na o le lafoina o le tele begonia i totonu.

Latou te manatua e sili atu le filifilia o tamaʻi tamaʻi tanoa ma ni lautele vai e fai ai ni alavai, ona faʻapipiʻi ai lea o se alavai mai petioles ma faʻalauteleina le kelei. A maeʻa ona totogo aʻe luga o tubers, ua totoina i latou i ni eleele lelei ma le toʻafilemu, muamua togafitiina i se fungicide. Ua totoina i latou i le itu o le felavasaʻi i luga o le eleele masaa i le vai. O le vaega i luga e le ufitia i le lalolagi seʻia vaʻaia vaʻaia vaʻaia.

A maeʻa ona toto, teu le ulo ma le begonia na totoina i se nofoaga mafanafana ma susulu. Faʻasusu i lea taimi ma lea taimi, ae ma le faʻaeteete tele ina neʻi paʻu le paʻu o le susu i luga o le tuber. Faatasi ai ma le foliga mai o le lona tolu lau, o le tuber ua sausau ma le eleele.

Vitio aoga e uiga ile totoina ole tele begonia:

Faʻafefea ona tausi i le fale?

O tagata poto masani i fugalaau e teu tele i le faamalama i sisifo... E susulu mai ave o le la mai le 11 i le 15 itula. Faatasi ai ma le feololo feololo aunoa waterlogging le substrate, o le a le pine ae fuga. Ina ia faʻavave le faiga o fugalaʻau, fafaga ia. O a tulafono e taua e mulimuli ai pe a fafagaina ma faʻasusu?

Laʻei pito i luga

Mo le vave ola ma fugalaʻau matagofie, o se talavou fugalaʻau e fafagaina i nitrogen fetilaisa. Pe a vili, latou te fesuiaʻi i isi - mo fugalaʻau laʻau, lea o le a i ai ni nai nitrogen, ae o le tele o potassium ma phosphorus. O isi taimi e fafagaina ai ampel begonia i fetilaisa i totonu o se chelated form, lea e tele ai microelement aoga. Ole totoina o mea faʻapalai e faʻapipiʻi ile 1-2 taimi ile tausaga.

Taua! Fafagaina ma nitrogen-o loʻo iai fetilaisa e taofi i le taimi lava latou vaʻaia ai o faʻavae i luga o le tele begonia ua avea vai.

Faasusu

I le taumalulu, begonias e le faʻasusu, ae naʻo le faʻatumauina o le susū lata i le 60% i le liligiina o le vai i totonu o se fata i lalo o le ulo ina ia le mago le tubers. O le faʻasusu e lemu faʻaititia talu mai Oketopa... E toe faʻafouina i le amataga o le tautotogo. Latou te le sasaaina lava le vai i le ogatotonu o le fugalaʻau ina ia le faʻaosoina aʻa pala.

Faʻafefea e pinch?

E le fautuaina e le aufaifaatoaga fugalaʻau le faʻapipiʻiina tele begonia. O le faʻaseʻeina e faʻaalu ai le malosi ole paʻu. Sili atu le tuʻua e pei ona i ai. Ona o lenei, o le faʻateʻaina o le fuga o le a tupu mulimuli ane nai lo le mea na fuafuaina. Ina ia toe faafoi mea uma i le sikuea tasi, latou vavae ese i latou, saili e fausia le au ma sauniuni le faʻaputuina o se tele aofaʻi o meaʻai i tubers. Afai e umi le umi o le laʻau, o le lagolago e sui ma faʻamalolo.

Vaega o le teuina i le avanoa lautele

Totoina o se tele begonia i fanua matala, saunia ma le totoʻa le nofoaga mo le totoina. Latou te faia ni pu, ma sasaʻa iai peʻa ma faʻapalaga faʻaputuputu i totonu. Afai latou te le o maua, oe mafai ona sasaa faʻasusu minerale o loʻo i ai le phosphorous ma le potassium i totonu ia latou. Ae e te leʻi totoina se laau i luga o le eleele, sasaa i le vai. O le mea taua o le faʻamama le palapala o le laʻau o loʻo ola i le togalaʻau... Lenei o le a maua ai aʻa le okesene latou te manaʻomia e ola. Faʻasusu soo taimi e taʻitasi i tolu aso.

I aso vevela, e faʻasūsū soo lava, ma i le taimi lava e uma ai le faʻasūsū, e faʻamalolo le palapala 'ina neʻi faʻamamaina le susū o le eleele. O le fugalaʻau o loʻo ola i le togalaʻau e le faʻasusu. A leai, e aliali mai ni lanu enaena i luga o ona laulaʻau. Faʻamutaina le taofi i le amataga o le tuai o le tautoulu.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o ampelous begonia fugalaʻau ma tausi mo lenei laʻau.




Faʻafitauli e ono tutupu

O nisi taimi e magumagu tele begonia. Ua matauina e tagata fugalaau e mamago ma paʻu ona lau. Brown specks ono aliaʻe luga o le fesoasoani. Ina ia aloese mai faʻafitauli, o tulaga o le taofia ma le tausiga o loʻo iloiloina.

Tusitusiga! Ole tele o faʻafitauli o mea totino e aliaʻe mai ile le faʻasūsūina ma le faʻasusu i se taimi e le masani ai.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

  • Powdery agamalu o se faamai faamai mafua mai i microscopic ectoparasitic fungus... E afaina ai le tele begonia. Leucorrhoea poʻo le paʻepaʻe fuga ua matauina i luga o laulaʻau, fualaʻau ma vaega faʻapipiʻiina o laʻau. Ina ia aua neʻi togafitia le laʻau, latou te suʻesuʻeina e le aunoa ma faʻailoaina pe a vaʻaia faʻailoga iloga na faʻamatalaina i luga atu i luga o laulaʻau e latalata i le eleele. E vave ona aveʻese i latou, ma o le fugalaʻau lava e togafitia i le Topaz fungus.
  • O le isi faʻamaʻi mataʻutia o le apogaleveleve... E masani ona aliali mai i totonu ole fale ma le ea matutu. Ina ia faʻafetauia, latou te iloiloina le tele o taimi e faʻasūsū ai ma ia mautinoa o le tele begonia maua se aofaʻiga tele o susulu lanu. A leai, o le a leiloa laulaʻau ma mago. O le spider mite o loʻo tau ma le vailaʻau o onapo nei Bi-58 Novy, e togafitia ai le laʻau pei ona tusia i faʻatonuga.

Mo i latou o loʻo mananaʻo e amata fefaʻatauaʻiga ma faʻatupuina begonias, ua matou saunia mea e uiga i ituaiga eseese o lenei laʻau. Atonu o le a fesoasoani a matou tala ia te oe e faia le filifiliga saʻo. Faitau e uiga i nei ituaiga: Tiger, Naked, Grey-heading, Mason, Metallic, Collar, Imperial, Coral, Rex ma Fista.

Faaiuga

Ampel begonia o se lalelei moni. Ina ua tuʻuina o ia i tamaʻi ulo ma faʻatautau mai le faʻalo, latou te mauaina le suiga o le faʻamalama poʻo le poletito pe a fuga. Afai e te tautau se fugalaʻau ma fuga o lanu eseʻese i ona tafatafa, o le iʻuga o le a matua maofa lava. O le mea taua o le tausia lelei o le laʻau, ona leai ai lea o se mea e faʻalavelave i le fiafia i le matagofie matagofie mo ni masina i le tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Apolima E le galo oe tina Pese mo tina (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com